ΣΤΗΛΕΣ

Οι τραυματισμοί που κατέστρεψαν καριέρες

Οι τραυματισμοί που κατέστρεψαν καριέρες

Με αφορμή τη νέα ατυχία του υπερ-ταλαντούχου, Μάρκο Ρόις, το Sport24.gr θυμίζει ποδοσφαιριστές που η καριέρα τους πήρε την κατιούσα λόγω τραυματισμών.

Η κακοδαιμονία δε λέει να αφήσει ήσυχο τον Μάρκο Ρόις. Ο 25χρονος διεθνής Γερμανός άσος της Μπορούσια Ντόρτμουντ, υπέστη νέο άσχημο τραυματισμό στον αγώνα της ομάδας του με την Πάντερμπορν και θα επιστρέφει στη δράση από το νέο έτος.

Αυτό συνέβη λίγο μετά την επιστροφή του στη δράση, όπου έψαχνε τα πατήματά του στο χορτάρι μετά την πολύμηνη απουσία του, που ξεκίνησε λίγο πριν το Μουντιάλ της Βραζιλίας το οποίο και έχασε. Ευχή όλων είναι να μην επηρεάσει την καριέρα του, διότι πρόκειται πραγματικά για έναν προικισμένο ποδοσφαιριστή.

Το Sport24.gr, δεν θέλει να γίνει μάντης κακών, διότι πολλοί παίκτες πέρασαν ανάλογες δοκιμασίες και επανήλθαν δριμύτεροι. Υπήρξαν όμως και αυτοί που ουδέποτε κατάφεραν να κάνουν την καριέρα που μπορούσαν βάσει των προδιαγραφών που είχαν.

Συγκεντρώθηκαν δέκα χαρακτηριστικές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, όπου η ατυχία και οι τραυματισμοί... νίκησαν το ταλέντο τους. Δεν αφορά το θέμα παίκτες όπως φερ ειπείν ο Ρονάλντο, που είχε μεν δυο άσχημους τραυματισμούς, αλλά πρόλαβε να κάνει μια τεράστια καριέρα σε συλλογικό και διεθνές επίπεδο ή ο Μάρκο Φαν Μπάστεν, ο οποίος σταμάτησε στα 29 του χρόνια, έχοντας όμως μια λαμπρή διαδρομή τόσο με τη Μίλαν όσο και με την εθνική Ολλανδίας.

Προφανώς και η λίστα είναι μεγάλη, ώστε κάποιος να πει "ξεχάσατε τον... τάδε" ή "μα είναι δυνατόν να μην βάλατε τον... τάδε" (Ροσίτσκι, Αφελάι, Γουόλκοτ, Λένον επίσης έχουν ατυχήσει), απλά ξεχώρισαν ορισμένες και αυτές παρουσιάζονται. Ποδοσφαιριστές που μπορούσαν να πετύχουν πολλά παραπάνω, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. Τουλάχιστον με βάση το ταλέντο τους.

Τζιμπρίλ Σισέ

Έκανε αξιόλογη καριέρα ο Σισέ, κακά τα ψέματα. Μπορούσε όμως μεγαλύτερη, ειδικά αν δεν είχε δυο πολύ σοβαρούς τραυματισμούς, που τον άφησαν πολύ πίσω, σε μια περίοδο που μπορούσε να "εκτοξεύσει" την καριέρα του. Στην Ελλάδα, είδαμε ένα δείγμα των προσόντων του, τα οποία σίγουρα δεν ήταν για να παίζει στην χώρα μας. Είχαμε όμως την ευτυχία να δούμε έναν παίκτη της κλάσης του στα γήπεδά μας. Στις 30 Οκτωβρίου του 2004, ένα τάκλιν του Τζέι ΜακΈβελι της Μπλάκμπερν, είχε ως αποτέλεσμα το σπάσιμο του ποδιού του, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός για έξι μήνες. Στις 7 Ιουνίου 2006, τη μέρα της μετακίνησής του στη Μαρσέιγ, έσπασε ξανά το πόδι του στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας της Γαλλίας με αντίπαλο την Κίνα ενόψει του επικείμενου Μουντιάλ.

Οι τραυματισμοί που κατέστρεψαν καριέρες

Λέντλεϊ Κινγκ

Σταμάτησε την καριέρα του στα 31 του χρόνια στις 19 Ιουλίου 2012. Για πολλούς, μπορούσε να αφήσει εποχή στο αγγλικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο, διότι επρόκειτο για έναν στόπερ κλάσης. Σε όλη του την ποδοσφαιρική διαδρομή έπαιξε στην Τότεναμ (1999-2012), ενώ ήταν 21 φορές διεθνής με την εθνική του ομάδα. Ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς όσο ελάχιστοι. Ήταν πραγματικός... Κινγκ (Βασιλιάς) στο να χτυπάει και να μένει μονίμως στα... πιτς. Γόνατα, αστράγαλοι και όχι μόνο ήταν μερικά από τα σημεία που τον οδηγούσαν σε χειρουργεία και αποθεραπείες.

Οι τραυματισμοί που κατέστρεψαν καριέρες

Όουεν Χάργκριβς

Αναμφίβολα, δεν θα τον έβαζες να σου κάνει... ποδαρικό σε κάτι καινούργιο. Το όνομά του έγινε συνώνυμο της ατυχίας και των τραυματισμών. Ο άλλοτε διεθνής Άγγλος μέσος, ο οποίος γεννήθηκε στον Καναδά, εθεωρείτο παίκτης με περγαμηνές και προδιαγραφές για λαμπρή καριέρα. Μετά το Μουντιάλ του 2006 ξεκίνησε το μεγάλο "βασανιστήριο" για τον ίδιο, το οποίο εντέλει τον επηρέασε ως το φινάλε. Έσπασε το πόδι του, έχασε το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν με τη Μπάγερν Μονάχου και ουσιαστικά ποτέ δεν επανήλθε. Μετά τους Βαυαρούς έπαιξε σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Σίτι, όμως περισσότερο έκανε επεμβάσεις, φυσιοθεραπείες και προπονήσεις με τη δεύτερη ομάδα, παρά αγωνιζόταν. Πολλά τα προβλήματα στα γόνατα, στον αστράγαλο και γενικά στα πόδια του, ενώ το 2011 είχε χτυπήσει και στον ώμο. Μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα πράγματα...

Οι τραυματισμοί που κατέστρεψαν καριέρες

Τζόναθαν Γουντγκέιτ

Για πολλούς, μπορούσε να αφήσει εποχή. Ο Άγγλος ξεκίνησε την καριέρα του στη Λιντς, μεταπήδησε στη Νιουκάστλ και ύστερα από ένα χρόνο εκεί μετακόμισε στη Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2004 έναντι 20.000.000 ευρώ. Στη "Βασίλισσα" έπαιξε μονάχα εννέα φορές, αν και η έλευσή του θεωρήθηκε πολύ σημαντική, διότι είχε προδιαγραφές. Ήδη ταλανιζόταν από συχνούς τραυματισμούς, αλλά στη Ρεάλ παράγινε το κακό. Ο Γούντγκεϊτ αγοράστηκε ενώ έκανε αποθεραπεία για χιαστούς και στους 15 μήνες που ακολούθησαν δίχως καν έναν αγώνα, υπέστη ένα σωρό ακόμα μυϊκούς τραυματισμούς. Τελικά όταν τον Δεκέμβρη του 2005 φόρεσε τη φανέλα της ομάδας, βίωσε ένα ντεμπούτο που θα μνημονεύεται αιωνίως, καθώς κατάφερε να βάλει αυτογκόλ και να αποβληθεί. Πήγε στη Μίντλεσμπρο, στην Τότεναμ, στην Στόουκ και από το 2012 εκ νέου στην "Μπόρο", αλλά με διαδρομή αδιάφορη σε σχέση με αυτό που πίστευαν όλοι.

Οι τραυματισμοί που κατέστρεψαν καριέρες

Άλαν Σμιθ

Στο ξεκίνημα της καριέρας του στη Λιντς, όλοι μιλούσαν για έναν ποδοσφαιριστή με τεράστια προσόντα, που θα μπορούσε να κάνει πολύ μεγάλη καριέρα. Το 2004, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επένδυσε στο τεράστιο ταλέντο του, αλλά οι τραυματισμοί είχαν... άλλη γνώμη για τον ίδιο. Ειδικά, δε, εκείνος σε ένα παιχνίδι Κυπέλλου με τη Λίβερπουλ τον Φλεβάρη του 2006, όταν προσπάθησε να κόψει την εκτέλεση φάουλ του Γιον Άρνε Ρίισε, ωστόσο προσγειώθηκε περίεργα στο έδαφος, με αποτέλεσμα να τσακίσει τον αστράγαλό του. Ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον περιέγραψε τον τραυματισμό του ως έναν από τους χειρότερους που έχει δει. Το 2007 πήγε στη Νιουκάστλ, το 2012 στη Μίλτον Κέινς Ντονς και πλέον είναι στη Νοτς Κάουντι. Ουδέποτε έκανε την καριέρα που όλοι πίστευαν.

Οι τραυματισμοί που κατέστρεψαν καριέρες

Σεμπάστιαν Ντάισλερ

Ο διεθνής ποδοσφαιριστής αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Γερμανίας. Στις 16 Ιανουαρίου του 2007, ο Σεμπάστιαν Ντάισλερ μπήκε και αυτός στην μακρόσυρτη λίστα εκείνων που αν δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμού ή άλλου είδους (κατάθλιψη), θα μπορούσαν να είχαν αφήσει το στίγμα τους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο 27χρονος μέσος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την δράση εξαιτίας των πολλών σοβαρών τραυματισμών στο δεξί του γόνατο, το οποίο ο ίδιος είπε πως δεν μπορούσε να εμπιστευτεί πλέον. Οι Τούμρινγκεν (85-88), Στέτεν (88-90), Λέρακ (90-95), Γκλάντμπαχ (95-99), Χέρτα Βερολίνου (99-02), Μπάγερν Μονάχου (02-07) ήταν οι ομάδες που αγωνίστηκε.

Οι τραυματισμοί που κατέστρεψαν καριέρες

Μάικλ Όουεν

Για το ταλέντο του, ούτε λόγος να γίνεται. Αναμφίβολα ένας από τους πιο προικισμένους επιθετικούς που έβγαλε τα τελευταία 20-30 χρόνια το αγγλικό ποδόσφαιρο. Η επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα, υπήρξε αξιομνημόνευτη και αν δεν αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα με τραυματισμούς, θα είχε κάνει πολύ μεγαλύτερη καριέρα και δεν θα έκλεινε την πορεία του ως παγκίτης της Στόουκ. Ο ίδιος θεωρεί πως ακριβώς επειδή πιέστηκε αρκετά από τη Λίβερπουλ για να κάνει θαύματα στα πρώτα του χρόνια, έβγαλε στην πορεία τόσους τραυματισμούς, που του στέρησαν τη δυνατότητα να φτάσει στα επίπεδα που μπορούσε. Μετά τους "ρεντς", έπαιξε στη Ρεάλ Μαδρίτης για ένα χρόνο, το διάστημα 2005-09 στη Νιουκάστλ, ως το 2012 στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ είχε έξι συμμετοχές και ένα γκολ στη Στόουκ, όπου έβαλε "τίτλους τέλους".

Οι τραυματισμοί που κατέστρεψαν καριέρες

Κίρον Ντάιερ

Το 2013 ολοκλήρωσε την καριέρα του στη Μίντλεσμπρο. Μια καριέρα που φαινόταν λαμπρή στο ξεκίνημά του στην Ίπσουιτς (1996-99) και μετέπειτα στη Νιουκάστλ, στην οποία έπαιξε ως το 2007. Μάλιστα, το διάστημα που βρισκόταν στις "καρακάξες", είχε 33 διεθνείς συμμετοχές με την εθνική Αγγλίας. Μετά, είχε μόλις 30 συμμετοχές ως το 2011 στη Γουέστ Χαμ, πήγε στην ΚΠΡ (2011-13) και σταμάτησε στην "Μπόρο". Πολλοί οι τραυματισμοί που τον ταλαιπώρησαν και δεν του επέτρεψαν να φτάσει εκεί που μπορούσε. Μάλιστα, το 2005 αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας του από τις διάφορες ασθένειες και τραυματισμούς που τον έπληξαν, είχε αυτοκτονικές τάσεις.

Οι τραυματισμοί που κατέστρεψαν καριέρες

Εντουάρντο ντα Σίλβα

Υπέστη έναν από τους πιο άσχημους τραυματισμούς στις 23 Φεβρουαρίου 2008, όταν του έσπασε το πόδι σε τάκλιν ο Μάρτιν Τέιλορ της Μπέρμιγχαμ. Για έναν χρόνο έμεινε στα... πιτς, επέστρεψε και τραυματίστηκε στον πρώτο αγώνα που έπαιξε, καθώς υπέστη θλάση. Το καλοκαίρι του 2010 πήγε στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, έπαιξε τέσσερα χρόνια και στις 17 Ιουλίου 2014 ο διεθνής Κροάτης, ο οποίος όμως γεννήθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, πήρε μετεγγραφή για την Φλαμένγκο. Οι προδιαγραφές του ήταν για να κάνει ακόμα περισσότερα πράγματα στην καριέρα του. Εκείνος ο τραυματισμός, τον... φρέναρε αρκετά.

Οι τραυματισμοί που κατέστρεψαν καριέρες

Αμπού Ντιαμπί

Ό,τι και να πει κανείς για τον 28χρονο Γάλλο, είναι πολύ λίγο. Αν και μικρός σε ηλικία, έχει προλάβει να τραυματιστεί 37 (!) φορές στη μέχρι σήμερα καριέρα του, με αποτέλεσμα να έχει μείνει στάσιμος. Λογικό από την στιγμή που μονίμως δεν παίζει. Τελευταίος του τραυματισμός, είναι αυτός στους προσαγωγούς, που θα τον αφήσει έξω για περίπου ένα τρίμηνο. Ο άσος της Άρσεναλ φέτος δεν έχει παίξει λεπτό στην Πρέμιερ Λιγκ, πέρυσι 16 λεπτά, πρόπερσι είχε 11 συμμετοχές, ενώ τη σεζόν 2011-2012 έπαιξε 4 φορές. Το κατά πόσο θα μπορέσει να ανακάμψει στην συνέχεια, κανείς δεν το ξέρει, αλλά οι τραυματισμοί έχουν αποτελέσει τροχοπέδη στην καριέρα του.

Οι τραυματισμοί που κατέστρεψαν καριέρες
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ