ΣΤΗΛΕΣ

Οι... προκάτοχοι του Φορτούνη στα γκολ με εκτελέσεις κόρνερ

Οι... προκάτοχοι του Φορτούνη στα γκολ με εκτελέσεις κόρνερ

Mε αφορμή το γκολ του Φορτούνη με εκτέλεση κόρνερ, το οποίο εντέλει χρεώθηκε στον Οσπίνα, το Sport24.gr θυμίζει τέρματα που μπήκαν στην Ελλάδα με απευθείας εκτελέσεις. Τσιάρτας, Χατζηπαναγής, Φραντζέσκος και άλλοι (VIDEOS).

Τι και αν χρεώθηκε ως αυτογκόλ του Οσπίνα, ο οποίος δεν υπολόγισε καλά την τροχιά της μπάλας στο άριστα εκτελεσμένο κόρνερ του Κώστα Φορτούνη. Ο Τρικαλινός μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού μπορεί να υπερηφανεύεται ότι χάρισε στην ομάδα του ένα γκολ από ένα σημείο που δεν σημειώνεται συχνά. Όχι ποτέ, αλλά σε κάθε περίπτωση αρκετά σπάνια...

Το Sport24.gr γυρίζει την κλεψύδρα ανάποδα και θυμίζει γκολ που μπήκαν στα γήπεδα της χώρας μας είτε από Έλληνες παίκτες είτε από ξένους, καθώς και την μοναδική φορά που σε ευρωπαϊκό αγώνα ελληνικής ομάδας σημειώθηκε τέρμα από εκτέλεση κόρνερ. Καθίστε αναπαυτικά μπροστά στην οθόνη του PC σας και αφεθείτε στη μαγεία. Αν μη το άλλο, το θέαμα αξίζει και με το παραπάνω.

Ο Φερνάντες προηγήθηκε του Φορτούνη

Ξεκινώντας από το... τέλος, ο Ντάριο Φερνάντες στις 20/9/2007 ήταν ο παίκτης που είχε σκοράρει από κόρνερ σε αγώνα του Πανιωνίου με την Σοσό για το Κύπελλο UEFA, όταν οι "κυανέρυθροι" είχαν επικρατήσει με 2-0 μέσα στην Γαλλία.

Οι άρχοντες των κόρνερ στην Ελλάδα

Από 'κει και πέρα, στα ελληνικά γήπεδα τα γκολ από εκτελέσεις κόρνερ ξεκίνησαν αρκετές δεκαετίες πίσω. Από τότε που μεσουρανούσαν παίκτες όπως ο Κώστας Νεστορίδης, ο οποίος ήταν μετρ του είδους, με αποτέλεσμα οι αντίπαλοι προπονητές να δίνουν εντολή στους παίκτες τους να κάθονται τοίχος για να αποτρέψουν το γκολ.

Πολλά γκολ είχε πετύχει και ο Βασίλης Χατζηπαναγής, πιθανότατα ο κορυφαίος βιρτουόζος των ελληνικών γηπέδων. Ο "Βάσια" πέτυχε πέντε γκολ από κόρνερ και ακολουθούν οι Μοχάμεντ Αφάς (2), Δημήτρης Σαραβάκος (2), Χρήστος Δημόπουλος (2) και Χρήστος Ανδρεούδης (2), ενώ με αυτό τον τρόπο έχουν σκοράρει και οι Κώστας Φραντσέσκος, Βασίλης Τσιάρτας, Μοχάμεντ Αφάς, Πάμπλο Γκαρσία και Δημήτρης Γραμμόζης.

Βασίλης Τσιάρτας

Κώστας Φραντζέσκος

Δημήτρης Σαραβάκος

Δημήτρης Γραμμόζης

Πάμπλο Γκαρσία

Βασίλης Χατζηπαναγής





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ