ΣΤΗΛΕΣ

Οι καλύτεροι εκτελεστές φάουλ του πλανήτη

Juninho Pernambucano of Brazil's Vasco da Gama, celebrates his goal --the fifth of his team-- against Bolivia's Aurora, during their Copa Sudamericana football match at Sao Januario stadium in Rio de Janeiro, Brazil on October 26, 2011. AFP PHOTO/VANDERLEI ALMEIDA
Juninho Pernambucano of Brazil's Vasco da Gama, celebrates his goal --the fifth of his team-- against Bolivia's Aurora, during their Copa Sudamericana football match at Sao Januario stadium in Rio de Janeiro, Brazil on October 26, 2011. AFP PHOTO/VANDERLEI ALMEIDA AFP

Ο Ζουνίνιο Περναμπουκάνο, ο σπουδαιότερος σπεσιαλίστας στις εκτελέσεις φάουλ, κλείνει σήμερα (30/01) τα 40 του χρόνια. Το Sport24.gr δεν χάνει την ευκαιρία και επιλέγει τους 10 καλύτερους εκτελεστές στην ιστορία του ποδοσφαίρου! (videos)

Σαν σήμερα, στις 30 Ιανουαρίου 1975, πριν από 40 χρόνια δηλαδή, γεννήθηκε στο Ρεσίφε του Περναμπούκο ο σπουδαιότερος εκτελεστής φάουλ στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ο Ζουνίνιο Περναμπουκάνο.

Το Sport24.gr βρίσκει λοιπόν την ευκαιρία να σας παρουσιάσει του 10 καλύτερους εκτελεστές του πλανήτη, με τον Βραζιλιάνο να είναι στην κορυφή (όχι επειδή γενέθλια).

Αντιρρήσεις θα υπάρχουν πολλές. Ούτε Κριστιάνο Ρονάλντο, ούτε Λιονέλ Μέσι, ούτε Ροναλντίνιο θα βρείτε στο top-10 αν και τον CR7 θα μπορούσαμε να τον βάλουμε στην 11η θέση ή στην 12η.

Ούτε Γουέσλεϊ Σνάιντερ, ούτε Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ και όμως Ολλανδός υπάρχει στο top-10, ενώ στο τέλος υπάρχει bonus x3 (το μεγάλο ταλέντο, οι τερματοφύλακες εκτελεστές και οι καλύτεροι Έλληνες στα φάουλ).

Αν ο Κριστιάνο Ρονάλντο που αναφέραμε παραπάνω θα πήγαινε στην 12η θέση θα ήταν λόγω Ρομπέρτο Κάρλος και φυσικά, μιας και δεν είναι στο top-10 ο Βραζιλιάνος θα ξεκινήσουμε με την εκείνη την επική γκολάρα. Ίσως το καλύτερο γκολ με φάουλ που έχει μπει ποτέ, αν όχι τότε το καλύτερο, τότε ίσως το πιο διάσημο...

ΤΟ TOP-10...

10. Πιέρ φαν Χόιντονκ

Ο Ολλανδός που αναφέραμε παραπάνω. Ο Πιέρ φαν Χόιντονκ είναι ο λιγότερος διάσημος παίκτης του top-10. Αν κάποιοι πιστεύετε πως δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στο top-10, κάνετε λάθος. Πιο ψηλά ναι, θα μπορούσε να βρίσκεται. Παιχταράς! Ονειρεμένες εκτελέσεις! Ο μόνος που θα έχει δύο video, έτσι ώστε να δείτε τον Μπουφόν να κάνει σαν τρελός για το φάουλ που κέρδισε η Φέγενοορντ και τελικά ο Φαν Χόιντονκ τον "εκτέλεσε".

9. Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο

Δεν γίνεται ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο να λείπει από αυτό το top-10. Είναι ο πρώτος από τους τρεις παίκτες στην 10άδα που έπαιξαν στην Γιουβέντους.

8. Μισέλ Πλατινί

Πρόεδρος της UEFA, κάτοχος της Χρυσής Μπάλας όσες φορές και ο Κριστιάνο Ρονάλντο (3 δηλαδή), ένας από τους καλύτερος στην ιστορία του αθλήματος. Ο Μισέλ Πλατινί ήξερε καλά να εκτελεί φάουλ.

7. Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων εποχών μαζί με τον Πελέ. Στον συγκεκριμένο τομέα ήταν καλύτερος από τον Βραζιλιάνο.

6. Ζίκο

Ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία. Στην Ελλάδα το όνομά του φέρνει στο μυαλό το αποτυχημένο του προπονητικό πέρασμα από τον Ολυμπιακό. Μερικοί από εσάς δεν ξέρατε πως ήταν εξαιρετικός στις εκτελέσεις φάουλ, τώρα το μάθατε!

5. Χουάν Ρομάν Ρικέλμε

Ένα από τα καλύτερα κλασικά "10άρια" όλων των εποχών ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε, ο οποίος τερμάτισε την ποδοσφαιρική του καριέρα νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Στο video το τελευταίο του γκολ σε "superclásico"...

4. Αντρέα Πίρλο

Είναι ο μόνος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής του τοπ-10. Έχει κατακτήσει Μουντιάλ με την Ιταλία, Champions League με τη Μίλαν και ακόμη κάνει τους αντιπάλους της Γιουβέντους να αποφεύγουν τα φάουλ έξω από την περιοχή.

3. Σίνισα Μιχάιλοβιτς

Είναι ο μοναδικός αμυντικός του τοπ-10 ο Σέρβος, ο οποίος είναι πλέον προπονητής της Σαμπντόρια, ενώ έχει το ρεκόρ στην Serie A με τα περισσότερα γκολ από εκτελέσεις φάουλ με 28.

2. Ντέιβιντ Μπέκαμ

Μαζί με τον Ζουνίνιο είναι οι κορυφαίοι στις εκτελέσεις φάουλ, απλά ο Μπέκαμ είναι πιο δημοφιλής και αν πχ ρωτήσεις στις ηπείρους εκτός Ευρώπης και Αμερικής, οι περισσότεροι θα "ψηφίσουν"... Ντέιβιντ Μπέκαμ.

1. Ζουνίνιο Περναμπουκάνο

Όταν ακούς "Ζουνίνιο Περναμπουκάνο", στο μυαλό σου έρχονται οι εκτελέσεις φάουλ και όταν οι εκτελέσεις φάουλ τεθούν ως θέμα συζήτησης δεν γίνεται να μην έρθει πρώτο στο μυαλό το όνομα του Βραζιλιάνου. Μεγάλη καριέρα με Λιόν στην Ευρώπη και Βάσκο ντα Γάμα στην πατρίδα του, ενώ είχε 40 συμμετοχές με την εθνική Βραζιλίας.

BONUS x3

Bonus I: Το μεγαλύτερο ταλέντο

Ποιος είναι αυτός μπορεί στο μέλλον να βρεθεί σε αυτό το top-10; Ένας Τούρκος διεθνής, ο 20άχρονος, Χακάν Τσαλχάνογλου, τον οποίο απέκτησε το περασμένο καλοκαίρι η Λεβερκούζεν από το Αμβούργο.

Bonus II: Οι τερματοφύλακες εκτελεστές

Δεν είναι καθόλου δύσκολο να μαντέψει κανείς. Ο Βραζιλιάνος, Ροζέριο Σένι, ο οποίος στα 42 ακόμη παίζει βασικός στην Σάο Πάουλο και ο Παραγουανός, Χοσέ Λουίς Τσιλαβέρτ. Ο Σένι έχει πετύχει 123 γκολ και τα 61 είναι με φάουλ! Ο Τσιλαβέρτ έχει πετύχει 62 γκολ και είναι 2ος τερματοφύλακας σκόρερ στον πλανήτη, αλλά ο μόνος με χατ-τρικ!

Ροζέριο Σένι

Χοσέ Λουίς Τσιλαβέρτ

Bonus III: Οι καλύτεροι Έλληνες εκτελεστές

Και αυτό εύκολο να μαντέψει κανείς. Φυσικά Βασίλης Τσιάρτας και Κώστας Φραντζέσκος. Χωρίς περισσότερα λόγια...

Βασίλης Τσιάρτας

Κώστας Φραντζέσκος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ