ΣΤΗΛΕΣ

Οι γκέλες των κορυφαίων τερματοφυλάκων

Οι γκέλες των κορυφαίων τερματοφυλάκων

Με αφορμή την γκέλα του Πετρ Τσεχ στο επίσημο ντεμπούτο του με την Άρσεναλ, το Sport24.gr θυμίζει επικές γκάφες κορυφαίων γκολκίπερ του πλανήτη που τις περισσότερες φορές κατέληξαν σε γκολ. (VIDEOS).

Ο Πετρ Τσεχ, δεν ξεκίνησε καλά στην πρεμιέρα της Premier League με τη νέα του ομάδα, αφού στο πρώτο γκολ που δέχθηκε η Άρσεναλ ο Τσέχος γκολκίπερ φέρει μεγάλη ευθύνη. Λίγο αργότερα, δέχθηκε και δεύτερο τέρμα, στο οποίο σίγουρα θα μπορούσε να είχε καλύτερη αντίδραση. Εν ολίγοις, ήταν εφιαλτικό το ντεμπούτο του μπροστά στο κοινό των "κανονιέρηδων".

Η θέση του τερματοφύλακα είναι μοναχική και πολύ ιδιαίτερη. Κάθε λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο, διότι δεν υπάρχει κανένας πίσω για να καλύψει μια "γκέλα" και σε πολλές περιπτώσεις μπορεί η κατάληξη να είναι το γκολ. Έχει συμβεί και στους κορυφαίους του είδους. Μια θολούρα του μυαλού, μια έλλειψη συγκέντρωσης ή κακή εκτίμηση μιας φάσης, μπορεί να επιφέρει ένα λάθος που δεν περίμενες ποτέ απ' αυτούς, διότι είναι σπάνιες οι φορές που στην πολυετή καριέρα τους έδωσαν δικαιώματα.

Το Sport24.gr, συγκέντρωσε κάποιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις λαθών από κορυφαίους γκολκίπερ και τις παρουσιάζει ( υπάρχουν και άλλες, δεν είναι οι μοναδικές), όχι για να τους... στιγματίσει, αλλά για να αποδείξει ότι τα λάθη είναι για τους ανθρώπους και μόνο όποιος είναι αδρανής, δεν κάνει τέτοια. Απλά, κάποια είναι πιο κραυγαλέα και πολλές φορές πιο μοιραία. Για τον Τσεχ δεν ήταν η πρώτη φορά που έκανε τέτοιο λάθος, έχουν προηγηθεί και άλλα.

Όλιβερ Καν

Τζανλουίτζι Μπουφόν

Ίκερ Κασίγιας

Μάνουελ Νόιερ

Ρομπέρτο Χιμένεθ

Φαμπιάν Μπαρτέζ

Έντουιν Φαν ντερ Σαρ

Πετρ Τσεχ

Πίτερ Σμάιχελ

Ντέιβιντ Σίμαν

Τιμπό Κουρτουά

Ρενέ Χιγκίτα

Ρόι Κάρολ

Νταβίντ Ντε Χέα

Βίκτορ Βαλντές

Ντίντα

Ντιέγκο Λόπεθ

Τζόε Χαρτ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ