ΣΤΗΛΕΣ

Οι... δολοφονικές "Αγίες Τριάδες"

Οι... δολοφονικές "Αγίες Τριάδες"

Απολαύστε δέκα κορυφαίες "τριπλέτες" στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο που άφησαν εποχή, σκορπώντας πανικό στις αντίπαλες άμυνες και προσφέροντας μοναδικές στιγμές μαγείας (φωτογραφίες).

Πρωταγωνίστησαν σε διαφορετικές εποχές, αλλά με μια κοινή συνισταμένη: σκορπούσαν πανικό στις αντίπαλες άμυνες και αποτελούσαν τριπλέτες μαγικές από τη μέση και μπροστά. Παίκτες σκέτη απόλαυση, με απίστευτο ταλέντο, που μαζί έφτιαχναν το τέλειο "φονικό όπλο".

Η ιστοσελίδα "footballstopten" συγκέντρωσε μια δεκάδα από τις κορυφαίες "Αγίες Τριάδες" όλων των εποχών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ανάμεσά τους κορυφαίοι άσοι όπως ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ο Λιονέλ Μέσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Γιόχαν Κρόιφ, ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, ο Μάρκο φαν Μπάστεν και ο Φέρεντς Πούσκας.

Προφανώς δεν είναι οι μόνες τριάδες που έβαλαν την... υπογραφή τους στο πέρασμα των ετών, εντούτοις έχουν μείνει αξέχαστα τα όσα έκαναν με την μπάλα στα πόδια. Πολλοί εξ αυτών, αγωνίζονται ακόμα και προσφέρουν υπέροχες στιγμές στο ποδοσφαιρικό κοινό.

Μαραντόνα - Τζιορντάνο - Καρέκα

Η "Ma-Gi-Ca" της Νάπολι που κατέκτησε την κορυφή της Ιταλίας, σε μια εποχή που το Καμπιονάτο μεσουρανούσε και οι ομάδες από την γειτονική χώρα ήταν σε εξαιρετικό επίπεδο. Προσθέστε και τον Αλεμάο και δημιουργείται ένα... κουαρτετο όνειρο για κάθε προπονητή. Μπορεί εκείνη η Νάπολι να μην πήρε ευρωπαϊκό τρόπαιο, αλλά ο ιταλικός Νότος είχε να υπερηφανεύεται για το καμάρι του. Οι Μαραντόνα, Τζιορντάνο και Καρέκα αποτελούσαν μια τριάδα φονική που μπορούσε να διαλύσει και την πιο σκληροτράχηλη ιταλική άμυνα.

Οι... δολοφονικές "Αγίες Τριάδες"

Κάιζερ - Κρόιφ - Ρεπ

Ο Άγιαξ είναι μόλις μια από τις τρεις ομάδες με τρία σερί Κύπελλα Πρωταθλητριών (1971, 1972, 1973). Εκείνη η ομάδα έπαιξε "total football", αποτελώντας ό,τι καλύτερο είχε υπάρξει μέχρι εκείνη την εποχή και πολλά οφείλει στους Κρόιφ, Κάιζερ και Ρεπ. Μια από τις ομάδες που το βίωσε για τα καλά, ήταν ο Παναθηναϊκός στον τελικό του Γουέμπλεϊ το 1971. Ο Γιόχαν Κρόιφ στη μέση και οι Τζόνι Ρεπ και Πιτ Κάιζερ στα δεξιά και στα αριστερά αντίστοιχα.

Οι... δολοφονικές "Αγίες Τριάδες"

Μπεστ - Λο - Τσάρλτον

Ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον ήταν ένας απ' αυτούς που έζησε από την τραγωδία του Μονάχου και πρωταγωνίστησε στη δημιουργία των "μπέμπηδων". Ο Τζορτζ Μπεστ θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες όλων των εποχών, ενώ ο Λο έλειπε λόγω τραυματισμού από τον τελικό του Πρωταθλητριών το 1968, αλλά παραμένει μια από τις εμβληματικές μορφές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι... δολοφονικές "Αγίες Τριάδες"

Χάνσεν - Νταλγκλίς - Σούνες

Οι τρεις σούπερ Σκωτσέζοι που μεγαλούργησαν στην τεράστια Λίβερπουλ από το 1977 ως το 1985, που είναι πιθανότατα η κορυφαία στην ιστορία της ομάδας του Λιμανιού. Ο Χάνσεν έπαιζε κεντρικός αμυντικός και οι Νταλγκλίς - Σούνες... κεντούσαν από τη μέση και μπροστά. Ό,τι και να πει κανείς, είναι λίγο γι' αυτούς τους παικταράδες και την τεράστια συνεισφορά τους στους "ρεντς".

Οι... δολοφονικές "Αγίες Τριάδες"

Ντελ Πιέρο - Βιάλι - Ραβανέλι

Τρεις παικταράδες που έφτιαχναν μια επική ιταλική τριπλέτα στη Γιουβέντους. Ο Βιάλι ήταν στην κορυφή της επίθεσης, ο Ντελ Πιέρο αριστερά και ο Ραβανέλι δεξιά στο 4-3-3 της "Γηραιάς Κυρίας" που έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης την σεζόν 1995-96, παίζοντας φοβερή μπάλα. Στον τελικό της Ρώμης, νίκησε τον Άγιαξ στα πέναλτι και ήταν πολύ καλύτερη, φτάνοντας δικαιωματικά στο "Άγιο Δισκοπότηρο".

Οι... δολοφονικές "Αγίες Τριάδες"

Ρονάλντο - Ρούνεϊ - Τέβες

Φοβερή τριάδα, άκρως παραγωγική και "πονοκέφαλος" για κάθε αντίπαλη άμυνα. Ο Πορτογάλος, ο Άγγλος και ο Αργεντινός έφτιαξαν ένα υπέροχο... τιμ και η Γιουνάιτεντ σκόραρε κατά ριπάς, κατακτώντας και το Champions League στον τελικό της Μόσχας με την Τσέλσι. Πλέον, έχει μείνει μόνο ο Ρούνεϊ, αλλά αναμφίβολα είναι από τις καλύτερες τριάδες που έχουν αγωνιστεί ποτέ στο "Θέατρο των Ονείρων".

Οι... δολοφονικές "Αγίες Τριάδες"

Ντι Στέφανο - Πούσκας - Χέντο

Εκείνη η Ρεάλ έφτιαξε τον μύθο της και αποτέλεσε την "Βασίλισσα" του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ο Αλφρέντο Ντι Στέφανο ήταν απίστευτος γκολτζής, ενώ μπορούσε να παίξει και πιο πίσω, ενώ ο Φρανθίσκο Χέντο αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίους αριστερούς εξτρέμ, αποτελώντας τον μόνο που ήταν μέλος και στα έξι σερί τρόπαια Πρωταθλητριών των Μαδριλένων. Αρχικά ήταν οι δυο τους στην ομάδα, προστέθηκε και ο Φέρεντς Πούσκας και... έδεσε το γλυκό.

Οι... δολοφονικές "Αγίες Τριάδες"

Φαν Μπάστεν - Γκούλιτ - Ράικαρντ

Οι τρεις Ολλανδοί που αποτέλεσαν αναπόσπαστα κομμάτια της μεγάλης Μίλαν που το 1989 και το 1990 κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης. Ο πρώτος σκόραρε με όποιον τρόπο ήθελε, όντας έναν εκ των κορυφαίων στράικερ όλων των εποχών, ο Ράικαρντ έπαιζε αμυντικός και μεσοαμυντικός, ενώ και ο Γκούλιτ στη μεσοεπιθετική γραμμή. Τρεις παίκτες όνειρο στα χέρια του Αρίγκο Σάκι.

Οι... δολοφονικές "Αγίες Τριάδες"

Μπέιλ - Μπενζεμά - Ρονάλντο

Αν... απλωθούν τα εκατομμύρια που κοστίζουν, τότε θα προκληθούν μαζικά εγκεφαλικά. Πάντως, για την κλάση τους ουδείς μπορεί να πει το παραμικρό, ενώ και οι τρεις πρωταγωνίστησαν στο να επιστρέψει η Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή της Ευρώπης. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αλωνίζει από δεξιά, σκοράροντας με όποιον τρόπο θέλει. ο Γκάρεθ Μπέιλ από τα αριστερά μπορεί να κονιορτοποιήσει κάθε άμυνα και στην κορυφή ο Καρίμ Μπενζεμά "πιστολίζει" με τρόπο αξιοζήλευτο. Τι άλλο να ζητήσει ο Κάρλο Αντσελότι.

Οι... δολοφονικές "Αγίες Τριάδες"

Μέσι - Ινιέστα - Τσάβι

Οι τρεις αυτοί παίκτες αποτελούν τη "ραχοκοκαλιά" στη μεγάλη Μπαρτσελόνα που τα προηγούμενα κυρίως χρόνια αποτέλεσε πιθανότατα την καλύτερη ομάδα όλων των εποχών. Για τον Αργεντινό και τα ρεκόρ του έχουν γραφτεί εκατομμύρια λέξεις, ενώ οι δυο Ισπανοί δεσπόζουν στο κέντρο, βρίσκονται με κλειστά μάτια και μαζί με τον Μέσι φτιάχνουν μια "Αγία Τριάδα" που... δολοφονεί. Δημιούργημα του Πεπ Γκουαρδιόλα εκείνη η "Μπάρτσα", που παρουσιάζεται έτοιμη και φέτος για μεγάλα πράγματα.

Οι... δολοφονικές "Αγίες Τριάδες"

*Το θέμα αφορά συλλόγους και εννοείται ότι έχουν υπάρξει και άλλες φοβερές τριάδες όλα αυτά τα χρόνια που έχουν αφήσει το... στίγμα τους και έχουν αγαπηθεί από το φίλαθλο κοινό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ