ΣΤΗΛΕΣ

Οι 11 ποδοσφαιριστές που έκαναν το "μπαμ" το 2017

Οι 11 ποδοσφαιριστές που έκαναν το "μπαμ" το 2017

To Sport24.gr παρουσιάζει μία ενδεκάδα ποδοσφαιριστών που έλαμψαν με τις εμφανίσεις τους μέσα στο 2017 και θεωρούνται, πλέον, οι επόμενοι σούπερ σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. (PHOTOS & VIDEOS)

Το 2017 άφησε ως παρακαταθήκη αρκετούς νέους πρωταγωνιστές στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Μέσα στη χρονιά έκαναν την εμφάνισή τους σπουδαία ταλέντα, τα οποία, μέσα απ' τις εμφανίσεις τους, δήλωσαν παρών και μετατράπηκαν στους επόμενους σούπερ σταρ της "στρογγυλής θεάς".

Γι' αυτό το λόγο, το Sport24.gr παρουσιάζει τους 11 παίκτες που ξεχώρισαν μέσα στο έτος με τα κατορθώματά τους και έβαλαν... φαρδιά-πλατιά την υπογραφή τους στην πορεία των ομάδων τους. Κάποιοι συμπλήρωσαν μόλις το 19ο έτος της ηλικίας τους, ενώ άλλοι χρειάστηκε να φτάσουν μέχρι τα 25 για να κάνουν το μεγάλο "μπαμ". Όμως, όλα αυτά έχουν μικρή σημασία μπροστά στην... αιωνιότητα που τους προσφέρει ο μαγικός κόσμος του ποδοσφαίρου.

ΚΕΠΑ ΑΡΙΘΑΜΠΑΛΑΓΑ (23 ΕΤΩΝ, ΜΠΙΛΜΠΑΟ)

O Κέπα Αριθαμπαλάγα θεωρείται το "next big thing" του ισπανικού ποδοσφαίρου στη θέση του τερματοφύλακα. Ο 23χρονος Ισπανός είχε να ανταγωνιστεί τον Έντερσον Μοράες για τον τίτλο του τερματοφύλακα-αποκάλυψη του 2017, αφού κι ο γκολκίπερ της Σίτι πραγματοποίησε τρομερές εμφανίσεις τόσο με τη φανέλα των "πολιτών" όσο και μ' αυτή της Μπενφίκα στο πρώτο μισό της χρονιάς. Ωστόσο, ο Κέπα κατάφερε να τον κερδίσει στο... νήμα επειδή αγωνίζεται σε μία ομάδα που χρειάζεται περισσότερο την ποιότητά του προκειμένου να πάρει νίκες και βαθμούς.

Οι 11 ποδοσφαιριστές που έκαναν το "μπαμ" το 2017

(Photo/Athletic Bilbao Twitter)

Αποτελεί προσωπική επιλογή του Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος του εμπιστεύτηκε τα γάντια του βασικού τερματοφύλακα την περυσινή σεζόν, με τον ύψους 1.89μ πορτιέρο να τον δικαιώνει, αφού απ' τον περασμένο Μάρτιο πήρε τη φανέλα σπίτι του. Στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν μετράει 15 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, εκ των οποίων της 14 στο πρωτάθλημα, κρατώντας ανέπαφη την εστία του σε τέσσερις εξ αυτών. Τα κατορθώματά του τράβηξαν το ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία είναι διατεθειμένη να προσφέρει έως και 25.000.000 ευρώ τον Ιανουάριο στην Μπιλμπάο προκειμένου να τον κάνει "δικό" της, αφού βλέπει στο πρόσωπό του τον επόμενο μεγάλο τερματοφύλακα.

ΝΕΛΣΟΝ ΣΕΜΕΝΤΟ (24 ΕΤΩΝ, ΜΠΕΝΦΙΚΑ/ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ)

Η αποχώρηση του Ντάνι Άλβες πριν από 1,5 χρόνο αποτέλεσε ένα τεράστιο πλήγμα για τον αγωνιστικό σχεδιασμό της Μπαρτσελόνα, αφού ο Αλέις Βιδάλ δεν κατάφερε ποτέ να δικαιώσει τις προσδοκίες που υπήρχαν προς το πρόσωπό του και να αντικαταστήσει επάξια των Βραζιλιάνο μπακ. Αποτέλεσμα, το περασμένο καλοκαίρι οι διοικούντες την "Μπάρτσα" να προχωρήσουν στην απόκτηση του Νέλσον Σεμέντο απ' την Μπενφίκα έναντι 30.500.000 ευρώ!

Όπως φαίνεται, οι "μπλαουγκράνα" πέτυχαν διάνα με την επιλογή τους, αφού ο Πορτογάλος μπακ πραγματοποιεί πολύ καλές και μεστές εμφανίσεις, βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα του τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Champions League. Ουσιαστικά, συνέχισε από εκεί που σταμάτησε με τη φανέλα της Μπενφίκα, αφού και με τους "Αετούς της Λισαβόνας" η μία καλή παρουσία διαδεχόταν την άλλη. Με τους Καταλανούς, στο πρώτο μισό της σεζόν 2017-18, μετράει δύο ασίστ σε 15 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

ΚΛΕΜΑΝ ΛΕΝΓΚΛΕ (22 ΕΤΩΝ, ΣΕΒΙΛΛΗ)

Η Σεβίλλη, χάρη στο εξαιρετικό "μάτι" του μέχρι πρότινος Αθλητικού Διευθυντή, Μόντσι έγινε γνωστή για την ικανότητά της να ανακαλύπτει "λαβράκια", τα οποία στη συνέχεια τα μοσχοπουλά σε μεγαλύτερες ομάδες. Μία τέτοια περίπτωση θα είναι αδιαμφισβήτητα και ο Κλεμάν Λενγκλέ. Ο 22χρονος στόπερ αποκτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο ως αντικαταστάτης του, Τιμοτέ Κολοτζιεϊτσάκ, ο οποίος αποχώρησε με μεταγραφή για την Γκλάντμπαχ, και κατάφερε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να κάνει τους φιλάθλους της Σεβίλλης να ξεχάσουν τον 25χρονο συμπατριώτη του.

Sevilla's Clement Lenglet, centre, celebrates scoring the opening goal during a Champions League group E soccer match between Sevilla and Spartak Moskva, at the Ramon Sanchez Pizjuan stadium in Seville, Spain, Wednesday, Nov. 1, 2017. (AP Photo/Miguel Morenatti)
Sevilla's Clement Lenglet, centre, celebrates scoring the opening goal during a Champions League group E soccer match between Sevilla and Spartak Moskva, at the Ramon Sanchez Pizjuan stadium in Seville, Spain, Wednesday, Nov. 1, 2017. (AP Photo/Miguel Morenatti) AP

(AP Photo/Miguel Morenatti)

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Λενγκλέ παρουσιάζει μία ωριμότητα στο παιχνίδι του, έχοντας καταφέρει μαζί με τον Σιμόν Κίερ να συνθέτουν ένα εξαιρετικό δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Απ' τον περασμένο Ιανουάριο, μετράει 42 συμμετοχές με τρία γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τους Σεβιγιάνους, αποτελώντας βασικό κι αναντικατάστατο στέλεχος στα πλάνα του Εντουάρντο Μπερίσο. Δεν θα αργήσει η στιγμή που κάποιους κορυφαίος ευρωπαϊκός σύλλογος θα χτυπήσει την πόρτα της ισπανικής ομάδας για τον Γάλλο αμυντικό.

ΜΙΛΑΝ ΣΚΡΙΝΙΑΡ (22 ΕΤΩΝ, ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ/ΙΝΤΕΡ)

Παρότι είναι μόλις 22 ετών, θεωρείται αυτή την στιγμή μεταξύ των κορυφαίων κεντρικών αμυντικών στην Ευρώπη. Η Ίντερ το περασμένο καλοκαίρι έκανε κίνηση-ματ με την απόκτηση του Μίλαν Σκρίνιαρ απ' τη Σαμπντόρια. Μπορεί να χρειάστηκε να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη (23.000.000 ευρώ), αλλά οι διοικούντες την ιταλική ομάδα θα πρέπει να αισθάνονται κάτι παραπάνω από δικαιωμένοι, αφού ο Σλοβάκος είναι εκ των πρωταγωνιστών της Ίντερ στην εξαιρετική πορεία που πραγματοποιεί στο πρωτάθλημα.

Έχοντας ως παρτενέρ τον πολύπειρο, Μιράντα, ο Σκρίνιαρ έχει καταφέρει να ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο του. Ικανότατος στο ψηλό παιχνίδι, πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια, ο 22χρονος αμυντικός είναι το επόμενο μεγάλο πρότζεκτ της Σλοβακίας στη θέση των στόπερ. Μάλιστα, ήδη οι συμπατριώτες του θεωρούν πως έχει όλα τα φόντα να ξεπεράσει την καριέρα που πραγματοποίησε ο Μάρτιν Σκρτελ και να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Τη φετινή σεζόν έχει πραγματοποιήσει 18 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Coppa Italia, με την Ίντερ να διατηρεί ανέπαφη την εστία της σε οχτώ εξ αυτών.

ΜΑΡΣΕΛ ΧΑΛΣΤΕΝΜΠΕΡΓΚ (26 ΕΤΩΝ, RB ΛΕΙΨΙΑ)

Ο Μάρσελ Χάλστενμπεργκ είναι η απόδειξη πως με σκληρή δουλειά, πίστη στις δυνατότητές σου και υπομονή, μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Μέχρι στα 24 αγωνιζόταν σε μικρότερες κατηγορίες του γερμανικού ποδοσφαίρου, με τη φανέλα της Ζανκτ Πάουλι και της Λειψίας. Ωστόσο, είχε την τύχη να βρεθεί στους "ταύρους" σε μία περίοδο που άρχιζε η γιγάντωσή τους και η άνοδος στην Bundesliga. Παρά τον πακτωλό χρημάτων της γερμανικής ομάδας, ο Χάλστενμπεργκ δεν έχασε ποτέ τη θέση του. Παραμένει το βασικό αριστερό μπακ της ομάδας, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις.

Leipzig's Marcel Halstenberg shouts during the German Bundesliga soccer match between Hamburger SV and RB Leipzig in Hamburg, Germany, Friday, Sept. 8, 2017. Leizig defeated Hamburg by 2-0. (AP Photo/Michael Sohn)
Leipzig's Marcel Halstenberg shouts during the German Bundesliga soccer match between Hamburger SV and RB Leipzig in Hamburg, Germany, Friday, Sept. 8, 2017. Leizig defeated Hamburg by 2-0. (AP Photo/Michael Sohn) AP

(AP Photo/Francois Mori)

Μάλιστα, την εφετινή σεζόν ήρθε η δικαίωση των κόπων του, αφού στις 10 Νοεμβρίου έκανε ντεμπούτο και με την εθνική Γερμανίας στον φιλικό αγώνα με την Αγγλία. Αυτή, όμως, είναι μόνο η αρχή, αφού όπως όλα δείχνουν θα συμπεριληφθεί στην αποστολή και για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, αποτελώντας το μπακ απ του Γιόνας Χέκτορ στο αριστερό άκρο της άμυνας. Μέσα στο 2017, σημείωσε δύο γκολ και μοίρασε έξι ασίστ σε 37 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τη Λειψία. Μία πολύ καλή επίδοση για αμυντικό και δη μπακ.

ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΓΚΑΛΙΑΡΝΤΙΝΙ (23 ΕΤΩΝ, ΙΝΤΕΡ)

Το ιταλικό ποδόσφαιρο έχει παράδοση στο να "βγάζει" σπουδαίους μέσους που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι τους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τα τελευταία 15 χρόνια ο Αντρέα Πίρλο και -πιο πρόσφατα- ο Μάρκο Βεράτι. Ωστόσο, υπάρχει ακόμη ένας σπουδαίος χαφ που είναι έτοιμος να αποτελέσει τον επόμενο μεγάλο μέσο της Ιταλίας. Ο λόγος για τον Ρομπέρτο Γκαλιαρντίνι, ο οποίος ανήκει απ' τον περασμένο Ιανουάριο στην Ίντερ, η οποία κατέβαλε συνολικά 22.000.000 ευρώ στην Αταλάντα για χάρη του.

Ο 23χρονος κεντρικός χαφ, που διακρίνεται για την ωριμότητα στο παιχνίδι του και την υψηλή τεχνική κατάρτιση, έχει αρχίσει ήδη την "απόσβεση", αφού είναι καταλυτικός στην πορεία των "νερατζούρι" τη φετινή σεζόν. Αποτελεί το βασικό "8άρι" της ιταλικής ομάδας, με την οποία μετράει συνολικά 34 συμμετοχές με δύο γκολ και μία ασίστ απ' τον περασμένο Ιανουάριο. Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι έχει βρει στο πρόσωπό του τον ιδανικό συνδετικό κρίκο μεταξύ της αμυντικής και της επιθετικής γραμμής, με τα αποτελέσματα να τον δικαιώνουν σε απόλυτο βαθμό.

ΣΕΡΓΚΕΪ ΜΙΛΙΝΚΟΒΙΤΣ-ΣΑΒΙΤΣ (22 ΕΤΩΝ, ΛΑΤΣΙΟ)

Οι Ιταλοί δημοσιογράφοι τον έχουν χαρακτηρίσει "Κολοσσό της Λάτσιο". Ο ίδιος, παρά τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί γύρω απ' το όνομά του, παραμένει προσγειωμένος και συγκεντρωμένος στις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους. Ωστόσο, γνωρίζει πως δεν θα αργήσει η ώρα που θα κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του, αφού τη δεδομένη στιγμή θεωρείται ένας απ' τους καλύτερους μέσους της Serie A και όχι μόνο.

Lazio's Sergej Milinkovic-Savic goes for the ball ahead of Juventus' Tomas Rincon during the Italian Cup soccer final match between Lazio and Juventus, at Rome's Olympic stadium, Wednesday, May 17, 2017. (AP Photo/Gregorio Borgia)
Lazio's Sergej Milinkovic-Savic goes for the ball ahead of Juventus' Tomas Rincon during the Italian Cup soccer final match between Lazio and Juventus, at Rome's Olympic stadium, Wednesday, May 17, 2017. (AP Photo/Gregorio Borgia) AP

(AP Photo/Gregorio Borgia)

Ο Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς γεννήθηκε στη Λέιδα της Ισπανίας, αλλά έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα στη Βοϊβοντίνα. Το 2014 πήρε μεταγραφή για την Γκενκ έναντι 1.000.000 ευρώ, ενώ ένα χρόνο αργότερα, οι Βέλγοι τον πούλησαν στους Ρωμαίους για 18.000.000 ευρώ! Το 2017 είναι, δίχως αμφιβολία, η χρονιά του, αφού είναι ο στυλοβάτης της μεσαίας γραμμής των "λατσιάλι", με τρομερές εμφανίσεις σε ιταλικό πρωτάθλημα κι Ευρώπη. Συνδυάζει με εξαιρετικό τρόπο τα αμυντικά με τα δημιουργικά καθήκοντά του, έχοντας σημειώσει εφτά γκολ και μοιράσει τρεις ασίστ σε 21 παιχνίδια. Παράλληλα, θεωρείται βέβαιο πως θα βρίσκεται στην αποστολή της Σερβίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Κι αυτά είναι μόνο η αρχή...

ΡΑΧΙΜ ΣΤΕΡΛΙΝΓΚ (23 ΕΤΩΝ, ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ)

Κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν οξύμωρο το γεγονός πως ένας ποδοσφαιριστής που αποκτήθηκε απ' την Μάντσεστερ Σίτι έναντι 62.500.000 ευρώ το καλοκαίρι του 2015, είναι δυνατόν να έχει κάνει το πραγματικό "μπαμ" δύο χρόνια αργότερα. Κι όμως, ο Ραχίμ Στέρλινγκ ναι μεν πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα της Λίβερπουλ, προτού μετακινηθεί στους "πολίτες", αλλά σε καμία περίπτωση δεν είχε πιάσει τα φετινά αγωνιστικά στάνταρ.

Το 2017 ήταν, δίχως αμφιβολία, η χρονιά του. Υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρδιόλα, ο Άγγλος μεσοεπιθετικός κατάφερε να ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο του, να ωριμάσει αγωνιστικά και να παρουσιάσει μία εντυπωσιακή εικόνα εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Απόδειξη του πόσο καταλυτικός είναι ο Στέρλινγκ για το παιχνίδι της Σίτι, είναι το γεγονός πως έχει συμμετοχή (σ.σ. μέχρι την στιγμή που γράφεται το κείμενο) στα 34 απ' τα 53 γκολ της ομάδας του τη φετινή σεζόν, είτε σκοράροντας είτε προσφέροντας ασίστ στους συμπαίκτες του. Στη Σίτι πήγε ως ένας εξαιρετικά ταλαντούχος ποδοσφαιριστής. Πλέον, μπορεί να χαρακτηριστεί, βάσει κατορθωμάτων, ένας world class επιθετικός.

ΓΚΟΝΣΑΛΟ ΓΚΕΝΤΕΣ (21 ΕΤΩΝ, ΠΑΡΙ ΣΖ/ΒΑΛΕΝΘΙΑ)

Τον περασμένο Ιανουάριο η Παρί Σεν Ζερμέν "θαμπώθηκε" απ' τα κατορθώματα του Γκονσάλο Γκέντες με τη φανέλα της Μπενφίκα και έβγαλε απ' τα ταμεία της 30.000.000 ευρώ προκειμένου να τον φέρει στο Παρίσι. Ωστόσο, οι μεταγραφές των Νεϊμάρ και Κιλιάν Εμπαπέ το καλοκαίρι είχαν ως συνέπεια ο Πορτογάλος χαφ-εξτρέμ, ουσιαστικά, να περισσεύει. Γι' αυτό το λόγο, οι διοικούντες τη γαλλική ομάδα αποφάσισαν να τον παραχωρήσουν με τη μορφή δανεισμού στη Βαλένθια προκειμένου να παραμείνει σε υψηλό -αγωνιστικά- επίπεδο.

Οι 11 ποδοσφαιριστές που έκαναν το "μπαμ" το 2017

(Photo/Valencia CF Twitter)

Ωστόσο, οι τρομερές εμφανίσεις που πραγματοποιεί με τη φανέλα των "νυχτερίδων" είναι ικανές να τον κρατήσουν στο "Μεστάγια" και μετά το τέλος του μονοετούς δανεισμού του. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός έχει πετύχει τρία γκολ και έχει μοιράσει πέντε ασίστ σε 15 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, βοηθώντας τα μέγιστα προκειμένου η Βαλένθια να βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας, οχτώ βαθμούς πίσω απ' τον πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Equipe", η διοίκηση της ισπανικής ομάδας έχει έρθει ήδη σε συμφωνία με την αντίστοιχη της Παρί για την αγορά του Γκέντες έναντι 35.000.000 ευρώ. Καθόλου περίεργο...

ΜΑΡΚΟ ΑΣΕΝΣΙΟ (21 ΕΤΩΝ, ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ)

Είναι ο ποδοσφαιριστής που κατόρθωσε να "πετάξει" εκτός ενδεκάδας της Ρεάλ Μαδρίτης τον Γκάρεθ Μπέιλ. Θεωρείται το επόμενο μεγάλο αστέρι του ισπανικού ποδοσφαίρου και επιχειρεί να τον αποδεικνύει σε κάθε αναμέτρηση. Φυσικά αναφερόμαστε στον Μάρκο Ασένσιο, ο οποίος έχει καταπλήξει τον ποδοσφαιρικό πλανήτη με το σπουδαίο ταλέντο του. Ο 21χρονος χαφ-εξτρέμ έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ζινεντίν Ζιντάν, πραγματοποιώντας ένα ονειρικό 2017.

Απ' την περυσινή σεζόν ήταν εμφανές πως ο Ασένσιο είχε αρχίσει να αποκτά υποστηρικτές εντός των αποδυτηρίων, αφού η μία καλή εμφάνιση διαδεχόταν την άλλη. Ο Ισπανός, ουσιαστικά, εκμεταλλεύτηκε τους τραυματισμούς του Μπέιλ και δήλωσε ένα βροντερό "παρών". Αποκορύφωμα τα δύο γκολ που σημείωσε τον Αύγουστο στα ισάριθμα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα για το Super Cup Ισπανίας, τα οποία έδωσαν σε πολύ μεγάλο βαθμό τον τίτλο στην ομάδα του. Συνολικά, τη σεζόν 2017-18 έχει πετύχει εφτά τέρματα και έχει μοιράσει τρεις ασίστ σε 23 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Το μέλλον του Ασένσιο προμηνύεται λαμπρό...

ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ (19 ΕΤΩΝ, ΜΟΝΑΚΟ/ΠΑΡΙ ΣΖ)

Last but not least, που λένε κι οι Άγγλοι, ο Κιλιάν Εμπαπέ. Προφανώς και πρόκειται για την αποκάλυψη της χρονιάς. Τον παίκτη που ανάγκασε την Παρί Σεν Ζερμέν να σκαρφιστεί το μονοετή δανεισμό του απ' τη Μονακό έναντι 35.000.000 ευρώ, με παράλληλη υποχρεωτική αγορά ύψους 145.000.000 ευρώ το επόμενο καλοκαίρι, προκειμένου να γλιτώσει απ' το Financial Fair Play. Πριν από λίγες ημέρες έκλεισε τα 19 και είναι βέβαιο πως τα επόμενα χρόνια θα μας αναγκάσει να ασχοληθούμε πολλάκις με τα κατορθώματά του.

Paris Saint Germain's Kylian Mbappe reacts after scoring the second goal against Lyon during their French League One soccer match between PSG and Olympique Lyon at the Parc des Princes stadium in Paris, France, Sunday, Sept. 17, 2016. (AP Photo/Francois Mori)
Paris Saint Germain's Kylian Mbappe reacts after scoring the second goal against Lyon during their French League One soccer match between PSG and Olympique Lyon at the Parc des Princes stadium in Paris, France, Sunday, Sept. 17, 2016. (AP Photo/Francois Mori) AP

(AP Photo/Francois Mori)

Στο πρώτο μισό του 2017, με τα γκολ και τις ασίστ του, βοήθησε τα μέγιστα ούτως ώστε η Μονακό να στεφθεί πρωταθλήτρια Γαλλίας. Στο δεύτερο μισό δεν έχει χαμηλώσει τους ρυθμούς και μαζί με τους Έντινσον Καβάνι και Νεϊμάρ οδηγούν εκ του ασφαλούς την Παρί Σεν Ζερμέν στην κατάκτηση της Ligue 1. Ήδη, σε 22 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, έχει πετύχει 11 γκολ και έχει μοιράσει 10 ασίστ. Μεγάλος στόχος, το 2018, να τον βρει συντροφιά με την κούπα του Champions League. Αν συνεχίσει στην ίδια ένταση, τίποτα δεν αποκλείεται...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ