ΣΤΗΛΕΣ

Ο Seluk έγινε η "καταστρόφα" του Touré

Ο Seluk έγινε η "καταστρόφα" του Touré

Ο Dimitri Seluk έγινε μέχρι και ατζέντης για τον Yaya Touré. Στα 14 χρόνια της συνεργασίας τους, ο Ιβοριανός έγινε ο 8ος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην Ευρώπη. Σε άλλα νέα, ο Ουκρανός του 'χει στοιχίσει σχέσεις και ευκαιρία, όπως το να γίνει θρύλος της Manchester City.

Το "καταστρόφα" το έχεις υπ' όψιν σου; Ανήκει στις φράσεις που είχαν γίνει trend, κάπου, κάπως, κάποτε, αφού προηγουμένως προκάλεσαν εντύπωση, για λόγους που δεν ήταν απαραίτητα ορθοί. Εν πάση περιπτώσει, ακόμα και αν δεν το είχες χρησιμοποιήσει -πράγμα απίθανο-, σίγουρα τώρα που το διαβάζεις, κάτι σου θυμίζει.

Έλα να μιλήσουμε για τον εμπνευστή της λέξης. Είναι ο ίδιος με τον τύπο που ξεστόμισε την Τρίτη 20/9 το " αν θέλει ο Guardiola πόλεμο, ας τον έχουμε ", ευρύτερα γνωστός ως Dimitri Seluk.

Ο Seluk έγινε η "καταστρόφα" του Touré
© INTERNET

Επειδή έχεις και τις δουλειές σου και ενδεχομένως να το έχεις χάσει αυτό που συμβαίνει στη Μanchester City και έχει στο επίκεντρο τον Υaya Touré, να σου πω ότι είχε προηγηθεί το "ε άν κατακτήσει το Champions League φέτος, τότε θα ταξιδέψω στην Αγγλία και θα πω στην τηλεόραση ότι ο Guardiola είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο. Εάν όμως, η City δεν κατακτήσει το Champions League τότε εύχομαι ο Πεπ να έχει τα @ρχ... να πει ότι είχε άδικο που ταπείνωσε έναν σπουδαίο παίκτη όπως ο Yaya, αφήνοντας τον εκτός διοργάνωσης" του Ουκρανού, με τον Pep που είχε ήδη εξηγήσει ότι ο παίκτης έχει χάσει πάρα πολλά κιλά, να απαντά " ο Touré θα μείνει εκτός ομάδας, έως ότου ζητήσει συγγνώμη ο μάνατζερ του ", πράγμα που δεν συνέβη ποτέ. Γιατί ο Seluk δεν ξέρει τι είναι συμβιβασμός. Ανέκαθεν τραβούσε τις όποιες διενέξεις στα άκρα. Μάλλον δεν πρόκειται να αλλάξει τώρα τακτική.

Ο papushka του Touré

Θα σου έλεγα πως ο Seluk είναι ο εκπρόσωπος του Υaya Touré, αλλά ενδεχομένως να σου έλεγα και ψέματα. Βλέπεις, η σχέση τους ξεκίνησε πολύ διαφορετικά, όταν ο 33χρονος κεντρικός μέσος αγωνιζόταν στην Ουκρανία, με την Metalurh Donetsk (2003-05). Ο Seluk ήταν αντιπρόεδρος σε αυτόν τον σύλλογο. Για χρόνια ο Ιβοριανός τον αποκαλούσε ως "papushka" (βλ. πατέρα). Θα έλεγες πως στην αρχή ήταν ο σύμβουλος του, ο έμπιστος του, πριν γίνει η φωνή του Touré (είχε πάρει εργολαβία το να μιλά για ό,τι αφορούσε τον φίλο του -για το πώς ένιωθε, για το πώς αντιλαμβανόταν την αξία του κλπ, δεδομένου ότι ο πρωταγωνιστής των γηπέδων ήταν και "κλειστός" χαρακτήρας), με τη σχέση τους να εξελίσσεται στο σημείο που ο Αφρικανός έδωσε το όνομα του προστάτη, του στο δεύτερο παιδί του.

Έως και τη μεταγραφή του αρχηγού της χώρας του -σε επίπεδο εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου- στον Ολυμπιακό το 2005, επισήμως τον εκπροσωπούσε άλλος. Ο Franjo Vranjkovic. Στην ουσία, όλες τις κινήσεις -και τις δηλώσεις- τις έκανε ο Seluk, ο οποίος ακολούθως πήρε δίπλωμα ατζέντη -αναγνωρισμένο από τη FIFA-, για να κάνει ολοκληρωμένα τη δουλειά. Μέχρι όμως, να αυτονομηθεί συνεργαζόταν με τον Κροάτη, που τον άντεχε γιατί είχε αναλάβει την καθημερινή επικοινωνία με τους παίκτες -και άρα ο Vranjkovic είχε όλο το χρόνο στη διάθεση του να δουλέψει επί των μετακινήσεων της αρεσκείας του.

Το "κόσμημα" στο πελατολόγιο του παραμένει ο Yaya Touré, ο τρίτος πιο ακριβοπληρωμένος Αφρικανός παίκτης, για το 2016, με ετήσιο εισόδημα που φτάνει τα 13.5 εκατ. ευρώ. Προηγούνται οι Samuel Eto'o (22.5 εκατ. ευρώ το χρόνο) και Didier Drogba (4.6 εκατ. ευρώ από μισθό και πολλά περισσότερα από χορηγίες). Κράτα το "ενδιαφέρομαι για τους παίκτες μου, περισσότερο από ότι ενδιαφέρομαι για τα χρήματα" που έχει πει Seluk και προχωράμε.

Παίρνει πάντα αυτό που θέλει

Ο Touré βρίσκεται στο Νο8 της λίστας με τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές για το 2016, γεγονός που σημαίνει πως ακόμα και αν ο Seluk δεν είχε άλλον πελάτη, πάλι θα... ζούσε μια άνετη ζωή -στο Monte Carlo, όπου είναι πια το σπίτι του, για λόγους που φυσικά αφορούν την εφορία. Σε κάθε περίπτωση, έχει άλλους 23, συμπεριλαμβανομένου των Kolo Touré (φευ). Παλαιότερα είχε τους Zuela (ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Ακράτητος, Ατρόμητος και Απόλλων Σμύρνης), Marco Né (Ολυμπιακός) και Éric Abidal (Ολυμπιακός). Για έναν όμως, θα έδινε και τη ζωή του. Για αυτό που υπερασπίζεται με τρόπο που πολλές φορές τον κάνει να χάνει το δίκιο του.

Σε αφιέρωμα που έκανε αγγλική ιστοσελίδα στους ισχυρότερους εκπροσώπους παικτών, το 2014, αναφέρθηκε και ο Seluk όχι γιατί ανταγωνιζόταν σε επίπεδο εσόδων τους κορυφαίους του χώρου, Jorge Mendes και Μino Raiola , αλλά επειδή είχε αναπτύξει ένα σύστημα που αργότερα υιοθέτησαν και άλλοι. "Καταφέρνει να παίρνει αυτό που θέλει για τους πελάτες του, εκβιάζοντας ολόκληρους ποδοσφαιρικούς κολοσσούς. Η συνήθης πρακτική του είναι να ρίχνει "δόλωμα" του τύπου "ο παίκτης δεν είναι ευχαριστημένος και σκέφτεται να φύγει", να προκαλεί πανικό και τελικά να εξασφαλίζει για τον πελάτη του τα χρήματα που θέλει -και άρα να αυξάνει τα δικά του κέρδη". Να σου πω εδώ ότι πάντα φροντίζει να δημιουργεί σχέσεις με τους ιδιοκτήτες των ομάδων -έχει τα τηλέφωνα τους σε speed dial.

Πρωτοδούλεψε το σύστημα των εκβιασμών, στον Ολυμπιακό

Πήγε που λες, το 2005 ο Touré στον Ολυμπιακό (με τριετές συμβόλαιο, με τους "ερυθρόλευκους" να δίνουν 1.2 εκατ. ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων του). Ο αδελφός του ενημέρωσε πως "είναι ο νέος Patrick Vieira", ήταν εκ των ηγετών στο double των "ερυθρόλευκων" και εύλογα δέχθηκε το ενδιαφέρον ουκ ολίγων συλλόγων. Ο Seluk, ο οποίος είχε το 20% του Ιβοριανού, είχε αρχίσει να πιέζει για την πώληση του από τον Γενάρη του 2006. Ακολούθησε η καθυστερημένη επιστροφή του παίκτη, μετά το τέλος των υποχρεώσεων που είχε με την εθνική (Copa Africa), η αντίδραση των "ερυθρόλευκων" και το "αν ήθελε ο Ολυμπιακός τον Yaya, ας έστελνε jet να τον πάρει. Δεν τον σέβονται. Αυτό που ζητούν είναι απαράδεκτο. Να κάνει ταξίδι 12 ωρών από την Αφρική, να κάνει 2-3 προπονήσεις και να επιστρέψει στην πατρίδα του; Αν σε κάτι τόσο φυσιολογικό ο Ολυμπιακός δεν σέβεται τον Τουρέ τότε και ο παίκτης δεν θα σεβαστεί τον Ολυμπιακό". Δεν έχασε την ευκαιρία να καταλήξει στο "αν ο Ολυμπιακός θέλει να βγάλει χρήματα από εκείνον, πρέπει να τον πουλήσει τώρα".

Για να σου καταδείξω την εκ διαμέτρου αντίθετη νοοτροπία πελάτη και ατζέντη, πρέπει να σου πω ότι έφτασε -τελικά- στην Ελλάδα ημέρα Σάββατο και την Κυριακή οι Πειραιώτες αντιμετώπιζαν την ΑΕΚ. Με νίκη θα εξασφάλιζαν -εν πολλοίς- τον τίτλο. Ο Trond Sollied ζήτησε από τους "παλιούς" να αποφασίσουν αν θα έπαιζε ο... αργοπορημένος και κατά 10 κιλά βαρύτερος. Εκείνοι του απάντησαν "είναι σημαντικός για την ομάδα και δεν έχουμε πρόβλημα να παίξει". Πράγμα που σημαίνει ότι τους είχε "κερδίσει" και με τη συμπεριφορά του. Στο ματς, μολονότι δεν είχε προπονηθεί για ημέρες, ήταν εξαιρετικός, έως ότου αποσυρθεί εξουθενωμένος. Μετά είπε και ότι "λατρεύω τον Ολυμπιακό και θέλω να μείνω για άλλα δέκα χρόνια, όπως ο Τζόρτζεβιτς", αλλά... ποιος τον άκουγε;

Πάντα ξεκινά με το "ο παίκτης δεν είναι ευχαριστημένος"

Ενόσω συνέβαιναν αυτά, ο Seluk υποδείκνυε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός ποιο πρέπει να είναι το πρόστιμο που πρέπει να επιβληθεί στον παίκτη. Είχε πει ότι "μέχρι 500 ή 1000 ευρώ το καταλαβαίνω. Αν είναι περισσότερα, θα αντιδράσουμε και το βέβαιο είναι πως ο Ολυμπιακός δεν θέλει δυσαρεστημένο παίκτη στην ομάδα του, έτσι;". Ο Ολυμπιακός δεν τον πούλησε το... δευτερόλεπτο που ήθελε ο Ουκρανός και εκείνος επέστρεψε με νέα ατάκα, σύμφωνα με την οποία οι "ερυθρόλευκοι" χρωστούσαν χρήματα στον παίκτη. Οι Πειραιώτες βγήκαν στην αντεπίθεση, αποκαλύπτοντας πως ο εν λόγω κύριος δεν είχε άδεια ατζέντη από τη FIFA ("και άρα δεν τον αναγνωρίζουμε ως εκπρόσωπο του παίκτη")-πράγμα που επιβεβαιώθηκε και με σχετικό έγγραφο της FIFA.

Ο Seluk έγινε η "καταστρόφα" του Touré

Ξεκαθάρισαν ότι δεν θα συνεργαστούν ξανά με τον Seluk (νωρίτερα είχε "κερδίσει" τον Σωκράτη Κόκκαλη, με συνέπεια να αγοράσει τρεις πελάτες του και να "χτίσει" το σύνολο πάνω στον Ιβοριανό) και άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να τιμωρήσουν τον Touré, εφόσον αποδείκνυαν πως είχε πει ότι είναι απλήρωτος. Δεν απεδείχθη. Αυτό που έγινε ήταν ότι η σύζυγος του και τα παιδιά του δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν στο World Cup της Γερμανίας, διότι υπήρχε πρόβλημα με τη visa -με τους Πειραιώτες να 'χουν δώσει τα χαρτιά. Λίγες ημέρες αργότερα, ο παίκτης είπε πως φεύγει, χρησιμοποιώντας δικαιολογία του τύπου ότι είχε χαλάσει η δορυφορική κεραία στο σπίτι, η ομάδα δεν έλυσε πάραυτα το πρόβλημα και η γυναίκα του στενοχωρήθηκε τόσο που δεν ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα. O Seluk έπαιρνε τις αποφάσεις για την καριέρα του Touré και η σύζυγος του, για τη ζωή του.

Η "καταστρόφα" και η συγγνώμη που θα ζητούσε στον Κόκκαλη

Ο Ολυμπιακός έδωσε καταληκτική ημερομηνία άφιξης του παίκτη τη 10η Ιουλίου, προσθέτοντας πως αν δεν έχει πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα θα κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μην μπορεί να παίξει αλλού. Ο Ουκρανός έκρινε πως είχε έλθει η ώρα να παρέμβει και είπε ότι "έπειτα από την τρελή ανακοίνωση που εξέδωσε (σ.σ. και τον αφορούσε), μπορώ να σας πω το εξής: ο Yaya είναι 100% σίγουρο ότι δεν θα ξαναπαίξει στον Ολυμπιακό. Θα δείτε στο τέλος ποιος θα νικήσει". Καταφέρθηκε και εναντίον του Sollied, λέγοντας "πήρε παίκτες σαν τον Ouaddou. KΑΤΑΣΤΡΟΦΑ! Πήραν τον Żewłakow, τον Borja και τον Domi. Με αυτούς θα παίξει στο Champions League; Πρότεινα κάποιους παίκτες, που αν τους αγόραζε ο Ολυμπιακός θα περίμενα τρεις μήνες και αν δεν έπαιζαν καλά, θα έστελνα γράμμα να ζητήσω συγγνώμη. Ο Sollied ή όποιος άλλος διάλεξε αυτούς τους ποδοσφαιριστές, να έχει το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη από τον Κόκκαλη, σε ένα τρίμηνο".

Η πρόταση για αναπροσαρμογή συμβολαίου που του είχαν τάξει, δεν ήλθε και τότε ήταν που είπε ο Touré πως " θέλω να φύγω, γιατί δεν μπορώ να καταλάβω πώς σκέφτονται και πώς λειτουργούν. Γνωρίζετε ότι δεν έχουμε visa να επιστρέψουμε στην Ελλάδα με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου;". Πήγε στη Μonaco, ο Ολυμπιακός πήρε 3.000.000 ευρώ ("τα διπλάσια από αυτά που έδωσε για να τον πάρει") και η ζωή συνεχίστηκε.

"Ο κ. Μαρινάκης έχει πολλούς δίπλα του, που του βάζουν λόγια"

Χρόνια μετά και για την ακρίβεια το 2010, ο Seluk ενημέρωσε -με αφορμή την εμφάνιση του Ιβοριανού στο "παιχνίδι κατά της φτώχειας" όπου πληροφορίες θέλουν να... αυτοπροσκλήθηκε- πως " ο Yaya δεν ξέχασε ποτέ τον Ολυμπιακό, γιατί αυτή ήταν η ομάδα που του έδωσε την ευκαιρία να φανεί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο". Είπε και ότι " ξέρω ότι ο Ολυμπιακός ανήκει πλέον στον κύριο Μαρινάκη. Έχω το τηλέφωνό του και έχω μιλήσει μαζί του. Ήταν πριν από μήνες αλλά δεν καταλήξαμε κάπου. Έχει πολλούς ανθρώπους δίπλα του που του βάζουν λόγια και έτσι δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις συνεργασία. Εγώ είμαι πάντα ανοιχτός. Έδωσε πολλά λεφτά ο κ. Μαρινάκης και πήρε αρκετούς παίκτες αλλά απ’ όσο μαθαίνω δεν έπιασαν τόπο. Τα χρήματα ξοδεύτηκαν σε ποδοσφαιριστές που δεν τα άξιζαν ή άξιζαν πολύ λιγότερα". Πάντα γλυκός και ευπροσήγορος.

Ο Seluk έγινε η "καταστρόφα" του Touré

Όταν πήγε ο Touré στην Barcelona (2007, για 10 εκατ. ευρώ), o Seluk ζήτησε να προστεθεί στο συμβόλαιο όρος σύμφωνα με τον οποίο θα έπρεπε να παίξει τουλάχιστον στο 60% των αγώνων της σεζόν. Εμφανίστηκε στα 23. Σε αρκετά ως αναπληρωματικός. Ο καημός του ατζέντη ήταν να μη χαθεί ο προστατευόμενος του και το πέτυχε, αφού κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Guardiola. Όταν έκρινε πως ο Yaya έπρεπε να κάνει το επόμενο βήμα, άρχισε πάλι τα "δεν είναι ευχαριστημένος". Μόνο που οι "μπλαουγκράνα" δεν τσίμπησαν. Όταν διαπίστωσε ο Seluk πως χαλάει το plan A, πέρασε στο plan B: την ατάκα "ο Yaya θέλει να παίζει, δεν είναι παίκτης για τον πάγκο και πρέπει να τον σέβονται". Η Barça ζητούσε 25 εκατ. ευρώ, για την αποδέσμευση του και αυτός ενημέρωσε ότι "δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Σε λίγες ημέρες θα έχουμε την τελική απόφαση... αν και χρειάζεται να μιλήσω και με τον παίκτη". Είχε αποκαλύψει πως η Manchester City είναι στη λίστα του πελάτη του "αλλά αν φύγει, θα πάει σε πολύ πιο σημαντικό οργανισμό. Η City όλο μιλάει, αλλά δεν καταθέτει πρόταση. Δεν δείχνει να είναι πλούσιος σύλλογος, αλλά χρεοκοπημένος". Πού πήγε ο Touré; Α να γεια σου: στη City.

"Η μεγαλύτερη ηλιθιότητα της Barcelona"

Μετά τη μετακόμιση, ο ίδιος ο παίκτης αποκάλυψε πως ο Guardiola δεν του μιλούσε στη Βαρκελώνη " σχεδόν με αγνοούσε. Όταν τον ρωτούσα κάτι, μου έδινε περίεργες απαντήσεις. Αν μου είχε μιλήσει, θα μπορούσα να είχα μείνει στην Barcelona. Ήθελα να "κλείσω" εκεί την καριέρα μου". Γενικά... θα παρατηρείς πως υπάρχει μια επανάληψη και στα λεγόμενα του Ιβοριανού. Ο Seluk ήταν περισσότερο δεικτικός, εξηγώντας ότι " άφησαν τον Yaya να φύγει και αυτό είναι ίσως η μεγαλύτερη ηλιθιότητα που έχει κάνει η Barcelona τα τελευταία 20-25 χρόνια. Δώσανε τεράστια ποσά για ποδοσφαιριστές που δεν παίζουν και τον έχασαν". Σχολίασε και την αποχώρηση του Ισπανού από τη Βαρκελώνη, το 2012, αφότου είχε αποτύχει να πάρει το πρωτάθλημα, λέγοντας " όσοι έχουν τα @ρχ... πρέπει να μένουν σε μια ομάδα, όχι μόνο όταν είναι επιτυχημένη, αλλά και όταν τα πράγματα είναι δύσκολα".

Toν βρήκε η Manchester City, όπου πήγε για 1.000.000 ευρώ το μήνα. Είχε προηγηθεί η μετακίνηση του αδελφού του, Kolo, για 550.000 ευρώ το μήνα. Για να μη νομίζεις όμως, πως ο Touré περνούσε ζωή χαρισάμενη, πριν εμφανιστεί ο Guardiola στην πόλη, να σου πω δυο τρία πράγματα. Τον Μάρτιο του 2013 και ενώ συμπληρωθεί κάποιοι μήνες διαπραγματεύσεων επί νέου συμβολαίου, ο Seluk ενημέρωσε πως " στο Etihad Stadium υπάρχουν φωτογραφίες όλων των παικτών που ηγήθηκαν διακρίσεων, εκτός του Yaya. Στην μπουτίκ του συλλόγου μπορείς να βρεις φανέλες με τα ονόματα όλων, εκτός του Yaya. Αυτά σημαίνουν ότι έως το Σάββατο θα πούμε "ευχαριστούμε, ο Yaya θα φύγει τον Μάιο". Ο Yaya δεν έφυγε τον Μάιο, γιατί πήρε ό,τι ήθελε, δηλαδή 52.5 εκατ. ευρώ για τέσσερα χρόνια.

Η τούρτα που δεν του αγόρασαν οι "πολίτες"

Στις 13 Μαΐου του 2014, ο παίκτης "έκλεισε" το 31ο έτος της ηλικίας του. Είχε περάσει και κάποια -πολλά αν τον ρωτάς- χρόνια στην ίδια ομάδα και μάλλον ήθελε να αλλάξει παραστάσεις. Διαφορετικά, δεν υπάρχει εξήγηση για το "η ομάδα δεν του πήρε ούτε μια τούρτα, για τα γενέθλια του και του φέρθηκε σαν να είναι "πουθενάς" στο πάρτι που έκανε ο ιδιοκτήτης, Sheik Mansour στο Abu Dhabi", στον εορτασμό για την κατάκτηση του τίτλου. Για την ιστορία, να σου πω ότι στην πτήση έσβησαν κεράκια, ενώ το αυτό έγινε και στο ξενοδοχείο της ομάδας, με τη σχετική φωτογραφία που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα της Manchester City στο Facebook να συγκεντρώνει 250.000 likes -τα περισσότερα από κάθε άλλο ποστ που είχε κάνει ποτέ.

Ο Seluk έγινε η "καταστρόφα" του Touré
© EPA

Κατά τον Seluk όμως, ο Yaya ήταν τόσο πικραμένος που μέχρι που σκέφτηκε να επιστρέψει στην Barcelona. " Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να φύγει το καλοκαίρι. Είναι πολύ εκνευρισμένος. Αυτό που συνέβη στα γενέθλια του, του έδειξε ότι ουδείς στο σύλλογο ενδιαφέρεται για αυτόν. Σε ολόκληρο πάρτι δεν πήγε κάποιος να του πει χρόνια πολλά. Την ίδια ώρα, ο Roberto Carlos, στα δικά του γενέθλια, έλαβε δώρο από τον πρόεδρο της Anzhi Makhachkala μια Bugatti. Οι ιδιοκτήτες του συλλόγου έφαγαν τούρτα 100 κιλών, μετά την κατάκτηση της Premier League, αλλά όταν βρέθηκαν όλοι στον ίδιο χώρο, ουδείς αντάλλαξε χειραψία με τον Yaya για τα "χρόνια πολλά". Όλα αυτά δεν αφορούν το νέο συμβόλαιο, αλλά τις ανθρώπινες σχέσεις. Οι διοικούντες την ομάδα έδειξαν πως δεν τον σέβονται".

Για να το απογειώσει, "έκλεισε" με το " αν ένας παίκτης σαν και αυτόν πήγαινε στη Liverpool και κέρδιζαν τον τίτλο για πρώτη φορά σε 24 χρόνια, θα του συμπεριφέρονταν σαν να ήταν Θεός. Στη City δεν είναι καν ήρωας. Είναι "τίποτα". Έτσι τον έκαναν να νιώσει". Τι είχε να πει ο ίδιος ο παίκτης για όλα αυτά; " Θα τιμήσω το συμβόλαιο που έχω με τη Manchester City. Θέλω να μείνω εδώ, οι φαν μου φέρονται πολύ καλά και δεν ασχολούμαι με φήμες. Θέλω να πάρουμε ξανά το πρωτάθλημα". Στην ίδια ανακοίνωση, ο Seluk ζητούσε να σταματήσουν οι φήμες. Παράλογο;;;;

"Και ο παππούς μου θα έπαιρνε το πρωτάθλημα με την Bayern"

Τον Γενάρη του 2016 πρωτοκυκλοφόρησε η πληροφορία που ήθελε την Manchester City να δίνει τη θέση του Manuel Pellegrini στον Guardiola. Λίγα λεπτά αργότερα, υπήρχε στο διαδίκτυο δήλωση του Seluk, κατά την οποία "αυτό είναι καταστροφικό λάθος που θα διαλύσει τα πάντα στα αποδυτήρια". Βαρύ; Μη βιάζεσαι. Ο Ουκρανός συμπλήρωσε ότι "η ομάδα που πήρε ο Pep στην Barcelona, ήταν ήδη φτιαγμένη από τον Frank Rijkaard και ήταν τυχερός που είχε τον Lionel Messi. Ο Αργεντινός "έφτιαξε" την Barça. Όχι ο Guardiola", ο οποίος παρεμπιπτόντως πήρε τρεις τίτλους στη La Liga και δυο Champions League. Ακολούθησαν τρία πρωταθλήματα στη Bundesliga, όπου κατά τον Seluk " δεν γινόταν να αποτύχει. Και ο παππούς μου θα έπαιρνε πρωταθλήματα, με αυτήν την ομάδα. Αν θέλει να αποδείξει τι αξίζει, ας πάει στη Zaragoza ή τη Sunderland. Ας δούμε εκεί πόσο καλός είναι, αν αναλάβει ομάδα που δεν έχει να ξοδέψει μισό δισεκατομμύριο ευρώ".

"Tι θα κερδίσει ο Guardiola, χωρίς τον Yaya;"

Άπαξ και επιβεβαίωσαν οι "πολίτες" πως ο νέος τους προπονητής θα είναι ο Guardiola, ο Seluk ενημέρωσε ότι " ο Yaya θα φύγει από την ομάδα. Είναι πληροφορία που επιβεβαιώνω. Ελπίζω πριν εγκαταλείψει, να πάρει άλλον έναν τίτλο. Το θέμα δεν είναι αν τον συμπαθεί ο Pep ή όχι. Έτσι είναι η ζωή. Βέβαια, ο Guardiola μπορεί πάντα να φωνάξει τον Yaya και να του πει "είμαι μαζί σου" ή "δεν είμαι μαζί σου". Ο Yaya κέρδισε όλους τους τίτλους στην Αγγλία χωρίς τον Guardiola. Πείτε μου τι θα κερδίσει ο Guardiola χωρίς τον Yaya;".

Πριν σε αφήσω, να σου πω ότι το συμβόλαιο του Touré λήγει το καλοκαίρι. Οπότε το πιάνεις το υπονοούμενο. Δεν πρέπει ωστόσο, να παραβλέψεις το γεγονός ότι ο Seluk εξαφάνισε τις όποιες πιθανότητες είχαν απομείνει να πάρει ο Yaya ένα τελευταίο συμβόλαιο στη Manchester City και να "κλείσει" εκεί την καριέρα του, ως ένας εκ των θρύλων του οργανισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ