ΣΤΗΛΕΣ

Ο Μιχαλάκης και οι συντριβές

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ - ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ) / ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - ΝΤΕ ΜΠΟΥΡ ΦΑΣΗ   (ΧΡΕΩΣΗ: ΤΗΛΕΦΩΤΟ ΕΥΡΩΠΗΣ)
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ - ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ) / ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - ΝΤΕ ΜΠΟΥΡ ΦΑΣΗ (ΧΡΕΩΣΗ: ΤΗΛΕΦΩΤΟ ΕΥΡΩΠΗΣ) EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός θα γίνει απόψε η 5η ελληνική ομάδα που θα αντιμετωπίσει στο "Camp Nou" την Μπαρτσελόνα. Οι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Πανιώνιος και Παναθηναϊκός έχουν 6 ήττες σε ισάριθμα ματς με τέρματα 3-26, ενώ μόνο ο Μιχάλης Κωνσταντίνου κατάφερε να προβληματίσει τους Καταλανούς (videos)

Μετά τους ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Πανιώνιο και Παναθηναϊκό, έρχεται απόψε και η σειρά του Ολυμπιακού να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα στο "Camp Nou".

Όλοι τους έχουν ηττηθεί, οι "μπλαουγκράνα" έχουν 6 νίκες σε ισάριθμα ματς με Έλληνες στο... σπίτι τους, με τις 3 να είναι επί του Παναθηναϊκού.

Τα τέρματα είναι 26-3, με τα ελληνικά να τα έχουν πετύχει οι Άγγελος Αναστασιάδης, Μιχάλης Κωνσταντίνου και Σιντνέ Γκοβού. Ο Κύπριος μάλιστα είναι ο μόνος που είχε... προβληματίσει τους Καταλανούς, καθώς το "τριφύλλι" είχε φτάσει κοντά στην πρόκριση στους "4" του Champions League.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ - ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ) / ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΚΟΛ ΠΑΟ   (ΧΡΕΩΣΗ: ΤΗΛΕΦΩΤΟ ΕΥΡΩΠΗΣ)
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ - ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ) / ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΚΟΛ ΠΑΟ (ΧΡΕΩΣΗ: ΤΗΛΕΦΩΤΟ ΕΥΡΩΠΗΣ) EUROKINISSI

Ο Πανιώνιος έχει δεχτεί τα λιγότερα τέρματα, μόνο δύο, αλλά η "Μπάρτσα" έπαιζε με 10 παίκτες απ' το 26' και είχε νικήσει και στο πρώτο ματς με 3-0. Ας δούμε αναλυτικά ποια είναι αυτά τα 6 ματς, με video σε όσα υπάρχει διαθέσιμο...

Μπαρτσελόνα - ΠΑΟΚ 6-1 (1975-76)

Η πρώτη ελληνική ομάδα που αντιμετώπισε η Μπαρτσελόνα ήταν ο ΠΑΟΚ, στη ρεβάνς του "Camp Nou" νίκησε 6-1 και πήρε την πρόκριση στον δεύτερο γύρο του UEFA Cup, αλλά στο πρώτο ματς με αντίπαλο απ' την Ελλάδα ηττήθηκε. Ο "δικέφαλος" νίκησε 1-0 στην Τούμπα με γκολ του Γιώργου Κούδα, ενώ στην Ισπανία το γκολ του ΠΑΟΚ το πέτυχε ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Σκόρερς: 23' και 59' πέν. Νέσκενς, 44', 64' και 81' Ρέσακ, 54' Κρόιφ / 69' Αναστασιάδης

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Μόρα, Ντε λα Κρουθ, Μιγκέλι, Πίνα, Κορομίνας, Νέσκενς, Ρεσάκ, Ασένσι, Κρόιφ (70' Τομέ), Σοτίλ, Φόρτες (80' Ερεδία).

ΠΑΟΚ: Φορτούλα, Γκερίνο, Κερμανίδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Αναστασιάδης, Παρίδης, Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Ασλανίδης.

Μπαρτσελόνα - ΑΕΚ 5-0 (2000-01)

Μέσω του Champions League η Μπαρτσελόνα βρέθηκε στο UEFA Cup το 2001 και στη φάση των "16" αντιμετώπισε την ΑΕΚ. Στην Αθήνα νίκησε 1-0 με τέρμα του Λουίς Ενρίκε, ο οποίος στη ρεβάνς του "Camp Nou" πέτυχε χατ-τρικ στο 5-0 των "μπλαουγκράνα", ενώ σκόραραν επίσης οι Ριβάλντο και Ζεράρ.

Σκόρερς: 22', 31' και 60' Λουίς Ενρίκε, 57' Ριβάλντο, 87' πέν. Ζεράρ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Λορένθο Σέρα Φερέρ): Ρέινα, Ράιζιχερ, Φρανκ ντε Μπουρ, Μπαρτζουάν, Γκουαρδιόλα (57' Τσάβι), Κοκού, Γκάμπρι, Λουίς Ενρίκε (65' Ζεράρ), Ριβάλντο, Όφερμαρς (46' Σανταμαρία), Κλάιφερτ.

ΑΕΚ (Τόνι Σαβέβσκι): Ατματσίδης, Κωστένογλου (40' Φερούζεμ), Καψής, Δέλλας, Κασάπης, Ζήκος, Μαλαδένης (35' Ζαγοράκης), Λάκης, Τσιάρτας (74' Πέτκοφ), Εμανουέλ Ρουίς, Νικολαΐδης.

*κόκκινη 28' Καψής

Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 3-1 (2001-02)

Η πρώτη ομάδα απ' τη χώρα μας που αντιμετώπισε στο Champions League την Μπαρτσελόνα ήταν ο Παναθηναϊκός και μάλιστα... άγγιξε το θαύμα στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Στο πρώτο ματς της Αθήνας το "τριφύλλι" νίκησε 1-0 με το πέναλτι του Άγγελου Μπασινά και στη ρεβάνς του "Camp Nou" άνοιξε το σκορ με το τρομερό γκολ του Μιχάλη Κωνσταντίνου.

Με τέρματα του Λουίς Ενρίκε η Μπαρτσελόνα έκανε την ανατροπή και ο Χαβιέρ Σαβιόλα πέτυχε το γκολ της πρόκρισης, από πάσα του Τσάβι. Στα τελευταία λεπτά ο Παναθηναϊκός έχασε σπουδαίες ευκαιρίες να σκοράρει και να πάρει αυτό την πρόκρισης με τους Κωνσταντίνου, Ολισαντέμπε και Βλάοβιτς.

Σκόρερς: 23' και 49' Λουίς Ενρίκε, 61' Σαβιόλα / 8' Κωνσταντίνου

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Κάρλες Ρεσάκ): Μπονάνο (84' Ρέινα), Πουγιόλ, Αμπελάρδο, Φρανκ ντε Μπουρ, Κόκο (45'+4 Κλάιφερτ), Τσάβι, Κοκού, Λουίς Ενρίκε, Ριβάλντο, Όφερμαρς (75' Γκάμπρι), Σαβιόλα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σέρχιο Μαρκαριάν): Νικοπολίδης, Σάριτς, Γκούμας, Χένρικσεν, Κυργιάκος, Φύσσας, Μπασινάς, Καραγκούνης (45'+3 Μικάελσεν), Κόλκα (76' Βλάοβιτς), Λυμπερόπουλος (46' Ολισαντέμπε), Κωνσταντίνου.

Μπαρτσελόνα - Πανιώνιος 2-0 (2003-04)

Η ομάδα που έχει δεχτεί τα λιγότερα γκολ στο "Camp Nou" είναι ο Πανιώνιος, καθώς ηττήθηκε 0-2 στη ρεβάνς του πρώτου γύρου του UEFA Cup 2003-04, αλλά είχε ηττηθεί 0-3 στο πρώτο ματς της Νέας Σμύρνης (με Ροναλντίνιο στην 11άδα).

Λουίς Γκαρθία, Πάτρικ Κλάιφερτ και Τσάβι είχαν σκοράρει στην Ελλάδα, ενώ στην Καταλονία σκόραραν οι Χαβιέρ Σαβιόλα και Λουίς Γκαρθία, με τον Λουίς Ενρίκε να έχει αποβληθεί απ' το 26'.

Σκόρερς: 22' Σαβιόλα, 44' Λουίς Γκαρθία

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Φρανκ Ράικαρντ): Ρουστού Ρετσμπέρ, Ράιζιχερ, Ράφα Μάρκες, Μάριο, Όσκαρ Λόπεθ, Τιάγκο Μότα, Τσάβι, Λουίς Ενρίκε, Λουίς Γκαρθία, Κουαρέσμα, Σαβιόλα (65' Κλάιφερτ).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιόζεφ Μπουμπένκο): Ντρόμπνι, Μαρίνιο, Γιαννόπουλος, Σμίλιανιτς, Τζιορτζιόπουλος Κόντης, Πίνο, Ραγκουέλ (70' Τζιόλης), Μαγέβσκι, Παρόντι, Μάντζιος (36' Κλίμεκ) (55' Μήτρου).

*κόκκινη 26' Λουίς Ενρίκε

Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 5-0 (2005-06)

Όμιλος Champions League μαζί με Ουντινέζε και Βέρντερ. Την 3η αγωνιστική το ματς στο ΟΑΚΑ ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ και στο "Camp Nou" (4η αγωνιστική) το σκορ άνοιξε μόλις στο πρώτο λεπτό ο Μαρκ φαν Μπόμελ. Ο Σαμουέλ Ετό έκανε χατ-τρικ, ενώ ο Λιονέλ Μέσι πέτυχε το πρώτο του γκολ στην διοργάνωση. Ήταν 2 Νοεμβρίου 2005 και 12 χρόνια μετά ο Αργεντινός έχει φτάσει τα 96.

Σκόρερς: 1' Φαν Μπόμελ, 14', 40' και 65' Ετό, 34' Μέσι

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Φρανκ Ράικαρντ): Βίκτορ Βαλντές, Ολεγκέρ, Πουγιόλ, Εντμίλσον, Φαν Μπρόνκχορστ, Φαν Μπόμελ (61' Γκάμπρι), Τσάβι (71' Εθκέρο), Ινιέστα (51' Τιάγκο Μότα), Ροναλντίνιο, Μέσι, Ετό.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλμπέρτο Μαλεζάνι): Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Μόρις, Δάρλας (61' Τζιόλης), Σέριτς (79' Βούτερ), Φλάβιο Κονσεϊσάο, Μπίστσαν (46' Κώτσιος), Νίλσον, Λεοντίου, Έκι Γκονσάλες, Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 5-1 (2010-11)

Ξανά σε όμιλο του Champions League, αυτήν την φορά μαζί με τις Κοπεγχάγη και Ρουμπίν Καζάν. Ο Παναθηναϊκός πήγε στην πρεμιέρα στο "Camp Nou" και ο Αλέξανδρος Τζόρβας, αφού έκανε μερικές σωτήριες επεμβάσεις, έκανε και την ασίστ για να ανοίξει το σκορ στο 22' ο Σιντνέ Γκοβού!

Μόλις δύο λεπτά αργότερα απάντησε ο Μέσι, ο Βίγια ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 33' και στο 45' ο Μέσι βρήκε ξανά δίχτυα. Πέδρο και Ντάνι Άλβες σκόραραν στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ στο 55' είχε αποκρούσει πέναλτι του Μέσι ο Τζόρβας.

Σκόρερς: 22' και 45' Μέσι, 33' Βίγια, 78' Πέδρο, 93' Ντάνι Άλβες / 20' Γκοβού

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρδιόλα): Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πικέ (75' Γκαμπριέλ Μιλίτο), Πουγιόλ, Αμπιντάλ, Μπουσκέτς, Τσάβι (79' Μαστσεράνο), Ινιέστα, Πέδρο, Μέσι, Βίγια (69' Μπόγιαν Κρκιτς).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Μαρίνος, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα, Κατσουράνης (64' Καραγκούνης), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Γκοβού (70' Λουίς Γκαρθία), Λέτο (80' Νίνης), Σισέ.

*χαμένο πέναλτι 55' Μέσι (απόκρουση Τζόρβας)

photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ