ΣΤΗΛΕΣ

Ο ξεχωριστός κύριος Εσκριβά

Ο ξεχωριστός κύριος Εσκριβά

Ο Φραν Εσκριβά απασχολεί τον Ολυμπιακό για τη θέση του προπονητή και το Sport24.gr παρουσιάζει το πορτραίτο του Ισπανού τεχνικού. Η Βαλένθια, ο Κίκε Φλόρες, η θέση του δεύτερου, η Έλτσε, αλλά και τα χόμπι, οι συνήθειες και η αγωνιστική του φιλοσοφία (pics & videos)

Πριν καν ανακοινωθεί επίσημα από τη διοίκηση του Ολυμπιακού η λύση της συνεργασίας με τον Βίτορ Περέιρα, οι "ερυθρόλευκοι" είχαν ήδη ξεκινήσει να αναζητούν τον καινούργιο προπονητή που θα καθίσει στον πάγκο της ομάδας. Οι επιτυχημένες παρουσίες των Βαλβέρδε και Μίτσελ στον Πειραιά, κρατάνε ανοιχτό το ενδιαφέρον για την ισπανική αγορά και έτσι τις τελευταίες ημέρες έχουμε ακούσει και διαβάσει αρκετά ονόματα Ισπανών τεχνικών που είτε έχουν απασχολήσει, είτε θα μπορούσαν να απασχολήσουν τον Ολυμπιακό. Ένας από αυτούς, είναι ο Φραν Εσκριβά, ακόμα δεσμευμένος με την Έλτσε. Ο αθλητικός Τύπος τον παρουσιάζει ως έναν από τους βασικότερους στόχους των "ερυθρόλευκων", κανείς όμως δεν γνωρίζει τί ακριβώς συμβαίνει στην συγκεκριμένη υπόθεση. Ενώ περιμένουμε τις εξελίξεις στο θέμα του καινούργιου προπονητή, ας δούμε ένα μικρό πορτραίτο του υποψήφιου Ισπανού τεχνικού. Ο παίκτης, ο βοηθός τού Κίκε Φλόρες, η Έλτσε, οι συνήθειες, τα χόμπι και η αγωνιστική φιλοσοφία του Εσκριβά.

Είναι πραγματικά μια ξεχωριστή περίπτωση αυτή του βαλενθιάνου τεχνικού. Ο Φραν Εσκριβά, που γεννήθηκε πριν 50 χρόνια στην πρωτεύουσα του Λεβάντε, ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στα 12 χρόνια του στις ακαδημίες των "νυχτερίδων", ξεχωρίζοντας αμέσως για το ταλέντο του. Διηγείται ο ίδιος: "Ήμουν το αστεράκι στα φυτώρια. Όταν κάποιος στοιχημάτιζε τότε ποιος από τους πιτσιρικάδες θα έφτανε μέχρι την πρώτη ομάδα, έδειχναν εμένα. Αλλά δεν τα κατάφερα. Ήμουν ο κλασικός νεαρός παίκτης με την εξέλιξη, από αυτούς που καλούσαν οι εκλέκτορες των μικρών εθνικών ομάδων. Αλλά στην πορεία υπήρξαν συγκυρίες που με εμπόδισαν να κάνω το μεγάλο άλμα. Ίσως να μην ωρίμασα και εγώ όσο θα έπρεπε. Σήμερα, 30 χρόνια μετά, μπορώ να πω ότι είχα όσα χρειάζονταν για να φτάσω στην πρώτη ομάδα της Βαλένθια. Ήμουν ένας αριστεροπόδαρος με ποιότητα και τεχνική και χωρίς να υπάρχει έπαρση στα λόγια μου, σας βεβαιώνω ότι ήμουν ένας χαφ με επιθετικές αρετές, με αντοχή και με σωστές ποδοσφαιρικές βάσεις".

Ο ξεχωριστός κύριος Εσκριβά

Μετά από επτά χρόνια παραμονής στις ακαδημίες των "τσε", ο Εσκριβά αγωνίστηκε σε αρκετές ομάδες της Segunda B και της Tercera División, της τρίτης και της τέταρτης εθνικής κατηγορίας, όπως η Ανδόρα, η Καταρόχα, η Νούλες, η Τορέντε, η Ελδένσε, η Νοβέλδα, η Βιγένα και η Πινόσο. Σε ηλικία 25 ετών, ο Φραν αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του ως παίκτης και αμέσως άρχισε να σκέφτεται την προπονητική. Ο πρώτος σταθμός σε αυτό το δεύτερο ξεκίνημα, υπήρξε η Μπουνιόλ, ομάδα της ομώνυμης κωμόπολης στην επαρχία της Βαλένθια. Παράλληλα γράφτηκε στην Εθνική Σχολή προπονητών, εκεί όπου γνώρισε τον Κίκε Σάντσεθ Φλόρες, με τον οποίο συνεργάστηκε αργότερα για πολλά χρόνια. Στην τελευταία του σεζόν ως παίκτης, προετοιμάστηκε για να δώσει εξετάσεις, ώστε να γίνει δικαστικός υπάλληλος: "Το ξεκίνησα για να βοηθήσω την φίλη μου, αλλά τελικά κατάφερα να περάσω πριν από εκείνη". Από το 1991, όταν σταμάτησε το ποδόσφαιρο, μέχρι και το 1997, ο Εσκριβά εργάστηκε ως υπάλληλος στα δικαστήρια του Έλτσε (στην επαρχία του Αλικάντε).

Παράλληλα όμως συνέχισε την ενασχόλησή του με την προπονητική: "Ζήλευα που έβλεπα τον Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο της Βαλένθια και ήθελα να δοκιμάσω κι εγώ". Έτσι λοιπόν, μετά από μια σεζόν στην Μπουνιόλ (2001/02), ο Φραν προσελήφθη στην ακαδημία των "νυχτερίδων", ως προπονητής της ομάδας των Παίδων, ενώ αργότερα έγινε τεχνικός συντονιστής στα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Το καλοκαίρι του 2004 ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Ο πρόεδρος της Χετάφε, Άνχελ Τόρες, προσέλαβε ως προπονητή των "αθουλόνες" τον Κίκε Φλόρες, ο οποίος κάλεσε δίπλα του τον Εσκριβά ως βοηθό του. Εκεί ξεκίνησε μια συνεργασία ανάμεσα στους δυο άνδρες, η οποία διήρκεσε επτά ολόκληρα χρόνια. Η ομάδα τερμάτισε στην 14η θέση και έπαιξε αρκετά καλό ποδόσφαιρο. Επόμενος σταθμός για το δίδυμο ήταν η Βαλένθια. Ο Φραν επέστρεψε έτσι πολύ σύντομα στο "σπίτι" του και οι "νυχτερίδες" στην πρώτη σεζόν της παρουσίας του Εσκριβά μαζί με τον Φλόρες στον πάγκο τους, πήραν την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα, εξασφαλίζοντας εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο ξεχωριστός κύριος Εσκριβά

Με τον Κίκε Φλόρες συνεργάστηκαν για μια επταετία (2004-2011) σε τέσσερις ομάδες (Χετάφε, Βαλένθια, Μπενφίκα και Ατλέτικο Μαδρίτης)

Στον όμιλο η Βαλένθια αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό, κερδίζοντάς τον μέσα (2-0), έξω (2-4). Οι "τσε" απέκλεισαν στους "16" την Ίντερ, αλλά στους "8" με αντίπαλο την Τσέλσι, παρά το γεγονός ότι απέσπασαν το 1-1 στο Λονδίνο, έχασαν 1-2 στο "Μεστάγια" και έμειναν εκτός συνέχειας. Μάλιστα, το νικητήριο γκολ των Άγγλων είχε πετύχει στο 90' ο Εσιέν, το νέο απόκτημα του Παναθηναϊκού. Σε εκείνη την δεύτερη σεζόν, η Βαλένθια τερμάτισε 4η στην Πριμέρα Ντιβισιόν και απέκτησε ξανά το δικαίωμα συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αφού ξεπέρασαν εύκολα το εμπόδιο της Έλφσμποργκ στα πλέι οφ (5-1), οι παίκτες του Κίκε και του Εσκριβά ξεκίνησαν τους ομίλους με ένα μεγάλο διπλό στη Γερμανία (0-1 την Σάλκε), όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη ούτε στην Ευρώπη, ούτε στην Ισπανία, με αποτέλεσμα να απολυθούν στο τέλος του Οκτωβρίου. Λίγους μήνες αργότερα, τον Μάιο του 2008, τους προσέλαβε η Μπενφίκα, στην οποία έμειναν μέχρι το καλοκαίρι του 2009, τερματίζοντας στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος και έχοντας κατακτήσει το πορτογαλικό Λιγκ Καπ. Με τους "αετούς", οι Φλόρες και Εσκριβά έζησαν και την άλλη όψη του νομίσματος, γνωρίζοντας την πανωλεθρία με 5-1 από τον Ολυμπιακό του Βαλβέρδε στο "Καραϊσκάκης"!

Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, Κίκε και Φραν ανέλαβαν τον πάγκο της Ατλέτικο Μαδρίτης, παίρνοντας τη θέση του απολυμένου Αμπέλ Ρεσίνο. Οι "κολτσονέρος" πήραν μόλις την ένατη θέση στην Πριμέρα, όμως έφτασαν σε δυο τελικούς. Αφού πήραν την τρίτη θέση στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, συνέχισαν στο Europa League, όπου απέκλεισαν κατά σειρά τις Γαλατάσαραϊ, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Βαλένθια και Λίβερπουλ, φτάνοντας στον τελικό της διοργάνωσης στο Αμβούργο, με αντίπαλο την Φούλαμ. Εκεί, με δυο γκολ του Φορλάν (το δεύτερο εξ αυτών στην παράταση), η Ατλέτι κέρδισε 2-1 τους Άγγλους και κατέκτησε το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της (το πρώτο μετά από 38 χρόνια). Φλόρες και Εσκριβά οδήγησαν εκείνη τη χρονιά τους "ροχιμπλάνκος" και στον τελικό του Copa del Rey, χάνοντας όμως 2-0 στο "Καμπ Νόου" από τη Σεβίγια. Στην επόμενη σεζόν, η Ατλέτικο αποκλείστηκε νωρίς από την Ευρώπη, χάνοντας μάλιστα μέσα-έξω από τον εντυπωσιακό Άρη στον όμιλο του Europa League. Η ομάδα τερμάτισε στην έβδομη θέση του πρωταθλήματος και ο Κίκε Φλόρες ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον πάγκο.

Ο ξεχωριστός κύριος Εσκριβά

Με αντίπαλο τον Ερνέστο Βαλβέρδε στην Πριμέρα Ντιβισιόν (11/1/2015)

Εκεί έλαβε τέλος - μετά από εφτά χρόνια και τέσσερις διαφορετικές ομάδες - η συνεργασία του "πρώτου" και του "δεύτερου". Ο Εσκριβά ανακοίνωσε στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου στην Ατλέτικο, ότι είχε έρθει η ώρα να προχωρήσει μόνος του και να αναλάβει πλέον τις τύχες ενός συλλόγου ως πρώτος προπονητής. Ακούστηκαν διάφορες φήμες για προβλήματα σε εκείνη την τελευταία σεζόν μεταξύ τους, όμως και οι δυο τα διέψευσαν. Γεγονός βέβαια είναι ότι ο Φλόρες, αν και είχε δηλώσει πως θα ήταν παρών στο αντίο του Φραν, τελικά απουσίασε, σε αντίθεση με τους παίκτες της ομάδας και αρκετούς υπαλλήλους της Ατλέτικο που θέλησαν να αποχαιρετήσουν τον ιδιαίτερα αγαπητό Εσκριβά από κοντά. Η συνέχεια είναι γνωστή. Λίγους μήνες αργότερα, ο Κίκε ανέλαβε την Αλ Αχλί του Ντουμπάι, ενώ ο πρώην συνεργάτης του χρειάστηκε να περιμένει έναν χρόνο μέχρι να έρθει η πρόταση της Έλτσε, ανοίγοντας έτσι ένα καινούργιο κεφάλαιο στην καριέρα του Φραν, αυτό του πρώτου προπονητή. Η Έλτσε βρισκόταν στην Σεγούντα και είχε να χαρεί τη συμμετοχή στην Πριμέρα από την σεζόν 1988/89!

Ο πρόεδρος των "φρανχιβέρδες", Χοσέ Σεπούλκρε, εμπιστεύτηκε στον Εσκριβά το δύσκολο έργο της επιστροφής στην Λίγκα, με ένα ρόστερ μόλις 20 παικτών, τέσσερις εκ των οποίων προέρχονταν από την β' ομάδα του συλλόγου. Και όμως, ο κόουτς ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω. Η Έλτσε πραγματοποίησε ένα φοβερό ξεκίνημα με 8 νίκες και μια ισοπαλία στις πρώτες 9 αγωνιστικές και έσπασε ένα ιστορικό ρεκόρ στην ιστορία της Σεγούντα Ντιβισιόν. Υπήρξε πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα από την πρώτη μέχρι και την τελευταία αγωνιστική! Στις 19 Μαΐου του 2013, μέσα στο γήπεδο της Αλμερία, παρά την ήττα από την τοπική ομάδα, οι "φρανχιβέρδες" εξασφάλισαν μαθηματικά την άνοδο, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος. Η πόλη υποδέχτηκε την ομάδα πανηγυρικά, ενώ ο Εσκριβά γνώρισε την απόλυτη αποθέωση. Η επόμενη σεζόν (2013/14) παρουσιαζόταν όμως πολύ δύσκολη. Ο ένας και μοναδικός στόχος φυσικά ήταν η παραμονή. Ο Φραν διαχειρίστηκε άψογα το μικρό ρόστερ του και όχι μόνο κράτησε την Έλτσε στην Πριμέρα, αλλά μπόρεσε να αποφύγει και τα δράματα της τελευταίας στιγμής, εξασφαλίζοντας την σωτηρία δυο αγωνιστικές πριν το τέλος.

Ο ξεχωριστός κύριος Εσκριβά

Το παραδοσιακό "μαντέο" από τους παίκτες της Έλτσε, την ημέρα που η ομάδα εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδό της στην Πριμέρα Ντιβισιόν (19/5/2013)

Η Έλτσε ολοκλήρωσε τη σεζόν 2013/14 στην 16η θέση, έχοντας 9 νίκες, 13 ισοπαλίες και 16 ήττες. Και το σημαντικότερο, με 25.000 μέσο όρο θεατών σε κάθε της παιχνίδι! Στην περσινή περίοδο, χωρίς μεταγραφές λόγω οφειλών, ο Εσκριβά επανέλαβε το "θαύμα". Δεν έχασε σε καμία στιγμή την ψυχραιμία του και την πίστη του στη δουλειά του και τους παίκτες του. Ακόμα και όταν η ομάδα βρέθηκε στη ζώνη του υποβιβασμού, 4 βαθμούς μακριά από τη σωτηρία, ο κόσμος στις κερκίδες τραγουδούσε το όνομά του. Και εκείνος τους ανταπέδωσε την στήριξη με μια ακόμα παραμονή, η οποία αυτή τη φορά εξασφαλίστηκε τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος, με την Έλτσε να τερματίζει στην 13η θέση (11 νίκες, 8 ισοπαλίες και 19 ήττες), πάνω από ομάδες όπως η Χετάφε, η Λεβάντε και η Ντεπορτίβο! Στη συνέχεια βέβαια ήρθε ο υποβιβασμός λόγω χρεών στην εφορία, κάτι που πάντως ακόμα δεν έχει τελεσιδικήσει. Να συμπληρώσουμε ότι ο Εσκριβά αντιμετωπίζεται ως είδωλο και ήρωας στην πόλη, απολαμβάνοντας την αγάπη και τον θαυμασμό των φιλάθλων περισσότερο από οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή. Στο συμβόλαιό του υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης ενός εκατομμυρίου ευρώ, αλλά είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, πως αν ο Φραν θελήσει να φύγει, η διοίκηση δεν θα του βάλει το παραμικρό εμπόδιο.

ΕΝΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΦΡΑΝ ΕΣΚΡΙΒΑ

Ο ξεχωριστός κύριος Εσκριβά

Ο Φραν Εσκριβά στον Ημιμαραθώνιο του Έλτσε (7/4/2013)

Ο Φραν Εσκριβά δεν είναι ένας συνηθισμένος προπονητής. Έχει μια τεράστια αγάπη στη δουλειά του και γενικότερα στο ποδόσφαιρο. Όταν ήταν μικρός, πήγαινε στην εκκλησία τις Κυριακές, ντυμένος με τα καλά του, χτενισμένος, προσεγμένος, αλλά πάντοτε φορώντας τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια! Στην εφηβεία του ασχολήθηκε με τον στίβο (δρομέας) και με το τζούντο. Ήταν τόσο καλός τζουντόκα που κάποια στιγμή οι προπονητές του θεωρούσαν ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει μέχρι και μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όμως η μπάλα ήταν αυτή που τον κέρδισε τελικά. Το είδωλό του ήταν ο Γιόχαν Κρόιφ: "Ήταν ένας παίκτης τόσο κομψός μέσα στο γήπεδο". Ο Εσκριβά δεν θέλησε ποτέ να βολευτεί στην σιγουριά που προσφέρει το δημόσιο και προτίμησε να ρισκάρει ξεκινώντας την προπονητική. Συνεχίζει το τρέξιμο μέχρι σήμερα και έχει πάρει μέρος σε Μαραθώνιους. Το 2003 έτρεξε τον Ημιμαραθώνιο του Έλτσε σε 1 ώρα, 44 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα, ενώ οι κάτοικοι της πόλης έχουν συνηθίσει να τον βλέπουν να προπονείται δίπλα στις όχθες του ποταμού Μπιναπολό.

Είναι φανατικός αναγνώστης του Ιάπωνα συγγραφέα Χαρούκι Μουρακάμι και από τη φύση του αισιόδοξος. "Οι συνθήκες αλλάζουν, αλλά υπάρχει μια συμβουλή που πάντοτε μου αρέσει να δίνω στους παίκτες μου: Προπονήσου και παίξε μέχρι την τελευταία μέρα της καριέρας σου, με τον ενθουσιασμό ότι ακόμα δεν έχει έρθει το καλύτερό σου ματς", είναι το αγαπημένο μότο του Εσκριβά. Τα "εκατό χρόνια μοναξιάς" του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες είναι το αγαπημένο του βιβλίο: "Διάβασα την τελευταία σελίδα με μεγάλη στεναχώρια. Θα ήθελα να υπήρχαν ακόμα 500 σελίδες". Σαν προπονητής, είναι σοβαρός, πειθαρχημένος, αλλά και αρκετά "δημοκρατικός" με τους παίκτες του. Σε όλες τις ομάδες στις οποίες εργάστηκε, είχε πάντοτε εξαιρετικές σχέσεις με τους ποδοσφαιριστές του και τις διοικήσεις. Όχι όμως και με τους δημοσιογράφους, με τους οποίους θέλει να έχει επαφή μόνο στις συνεντεύξεις Τύπου. Η αγωνιστική του φιλοσοφία ταιριάζει στο 4-2-3-1, με τους δυο αμυντικούς μέσους να είναι "σκυλιά" ανασταλτικά, αλλά να έχουν και την ικανότητα να βγάλουν την μπάλα στην τριάδα μπροστά τους.

Ο ξεχωριστός κύριος Εσκριβά

Δεν του αρέσει να είναι στατικός ο φορ. Τον θέλει να τρέχει, να ξεμαρκάρεται, να ανοίγει διαδρόμους, να σπάει τη μπάλα στους μεσοεπιθετικούς, ακόμα και να δημιουργεί. Η μεγαλύτερη αρετή του είναι ότι έχει την ικανότητα να παίρνει το 100% από όλους τους παίκτες του. Γνωρίζει πολύ καλά τί σημαίνουν οι δυσκολίες και πως να τις αντιπαρέρχεται με επιτυχία. Έχει δουλέψει σε μεγάλους συλλόγους και έχει την σχετική εμπειρία να διαχειριστεί τις βεντέτες. Το μειονέκτημά του είναι ότι συχνά "μπλοκάρει" στον πάγκο και αργεί να κάνει τις αλλαγές του. Δεν του αρέσει να "μαντρώνει" τους ποδοσφαιριστές σε ξενοδοχεία και συχνά αναφέρει την γνωστή φράση του Μενότι: "Αν τα παιχνίδια κερδίζονταν στην απομόνωση των ξενοδοχείων, τότε οι ομάδες των φυλακισμένων θα ήταν πάντοτε πρωταθλήτριες"! Κλείνοντας, ένα όνειρό του που δεν έγινε τελείως, αλλά εν μέρει πραγματικότητα, είναι το εξής: "Θυμάμαι ότι μικρός ήθελα να γίνω διπλωμάτης για να ζήσω σε πολλά διαφορετικά μέρη και να γνωρίσω ανθρώπους και κουλτούρες. Με την καριέρα του προπονητή κατάφερα να αλλάζω συχνά περιβάλλον και να έρχομαι σε επαφή με καινούργια μέρη, πρόσωπα και συνήθειες".

Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΦΡΑΝ ΕΣΚΡΙΒΑ ΣΕ 24 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΛΙΚ

Ο ξεχωριστός κύριος Εσκριβά

1. Καλοκαίρι του 2004. Από αριστερά, Φραν Εσκριβά, Άνχελ Τόρες (πρόεδρος της Χετάφε) και Κίκε Σάντσεθ Φλόρες

Ο ξεχωριστός κύριος Εσκριβά

2. Εσκριβά και Φλόρες στον πάγκο της Χετάφε (2004)

Ο ξεχωριστός κύριος Εσκριβά

3. Φλόρες και Εσκριβά με τους συνεργάτες τους στην Βαλένθια (2006)

Ο ξεχωριστός κύριος Εσκριβά

4. Εσκριβά και Φλόρες σε προπόνηση της Βαλένθια (2007)

Ο ξεχωριστός κύριος Εσκριβά

5. Εσκριβά και Ρουμπέν Μπαράχα στη Βαλένθια

Ο ξεχωριστός κύριος Εσκριβά

6. Φλόρες και Εσκριβά με τους συνεργάτες τους στην Μπενφίκα (2008)

Ο ξεχωριστός κύριος Εσκριβά

7. Ο Φραν Εσκριβά στην Ατλέτικο Μαδρίτης (2010)

Ο ξεχωριστός κύριος Εσκριβά

8. Ο Εσκριβά σε προπόνηση της Ατλέτικο Μαδρίτης (2010)

Ο ξεχωριστός κύριος Εσκριβά

9. Ο Φραν Εσκριβά και ο πρόεδρος της Έλτσε, Χοσέ Σεπούλκρε την ημέρα της επίσημης παρουσίασης του πρώτου (13/6/2012)

Ο ξεχωριστός κύριος Εσκριβά

10. Ο Εσκριβά στον πάγκο της Έλτσε την ημέρα που η ομάδα του εξασφάλισε την άνοδο στην Πριμέρα Ντιβισιόν (19/5/2013)

Ο ξεχωριστός κύριος Εσκριβά

11. Εσκριβά και Τσόλο Σιμεόνε πριν το παιχνίδι της Ατλέτικο με την Έλτσε (18/4/2014)

Ο ξεχωριστός κύριος Εσκριβά

12. Ο Εσκριβά σε προπόνηση της Έλτσε (7/1/2014)

Ο ξεχωριστός κύριος Εσκριβά

13. Ο Εσκριβά σε προπόνηση της Έλτσε (25/3/2013)

Ο ξεχωριστός κύριος Εσκριβά

14. Εσκριβά και Αντσελότι στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" (22/2/2014)

Ο ξεχωριστός κύριος Εσκριβά

15. Ο Εσκριβά διαμαρτύρεται στον διαιτητή στη διάρκεια του παιχνιδιού ανάμεσα στην Έλτσε και την Ρεάλ Μαδρίτης (25/9/2013)

Ο ξεχωριστός κύριος Εσκριβά

16. Εσκριβά και Λουίς Ενρίκε πριν τη συνάντηση Μπαρτσελόνα - Έλτσε (24/8/2014)

Ο ξεχωριστός κύριος Εσκριβά

17. Ο Εσκριβά στη διάρκεια του ματς ανάμεσα στην Έλτσε και τη Βαλένθια στο "Μαρτίνεθ Βαλέρο"(20/3/2015)

Ο ξεχωριστός κύριος Εσκριβά

18. Ο Εσκριβά στο ματς της Έλτσε με την Ρεάλ Σοθιεδάδ (20/4/2015)

Ο ξεχωριστός κύριος Εσκριβά

19. Ο Εσκριβά δίνει οδηγίες στους παίκτες του στο ματς της Μάλαγα με την Έλτσε (3/5/2015)

Ο ξεχωριστός κύριος Εσκριβά

20. Ο Εσκριβά στο ματς της Έλτσε με την Βαλένθια(20/3/2015)

Ο ξεχωριστός κύριος Εσκριβά

21. Φραν Εσκριβά και Ζόρζε Ζεσούς πριν από φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στην Έλτσε και την Μπενφίκα (31/7/2013)

Ο ξεχωριστός κύριος Εσκριβά

22. Φραν Εσκριβά υπό βροχή!

Ο ξεχωριστός κύριος Εσκριβά

23. Εσκριβά και Χαβιέρ Αγκίρε πριν από το παιχνίδι της Εσπανιόλ με την Έλτσε (9/3/2014)

Ο ξεχωριστός κύριος Εσκριβά

24. Ο Εσκριβά στο προπονητικό κέντρο της Έλτσε (16/12/2014)

Πηγές: As, Marca, Estadio Deportivo, Superdeporte, Información Alicante

Βίντεο: Υπέροχο γκολ του Φραν Εσκριβά όταν αγωνιζόταν στην CD Villena της Tercera División (1993)

Βίντεο: Βίντεο κλιπάκι γύρω από την φυσιογνωμική ομοιότητα του Εσκριβά με τον Μουρίνιο!

Βίντεο: Η φιέστα της ανόδου της Έλτσε το 2013 για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Σεγούντα και την άνοδο στην Πριμέρα

Βίντεο: Σύντομη συνέντευξη του Εσκριβά. Για τους ισπανομαθείς του site!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ