ΣΤΗΛΕΣ

Ο Christopher Samba δεν φοβάται τίποτα

Ο Christopher Samba δεν φοβάται τίποτα

Ο Christopher Samba δόμησε την καριέρα του στο δεδομένο ότι "όλοι έχουμε δυο χέρια και δυο πόδια", άρα αυτό που θα έκανε τη διαφορά ήταν η θέληση. Η ψυχή. Όπως λέει, ξεκίνησε από το τίποτα και από νωρίς αποφάσισε πως δεν θέλει να επιστρέψει εκεί. Τι έκανε για αυτό ο εν δυνάμει παίκτης του Παναθηναϊκού; Διάβασε.

Ξεκίνησε από το τίποτα. Δεν ήθελε να επιστρέψει εκεί και άπαξ και βρήκε τον τρόπο να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα (να παίξει ποδόσφαιρο), ουδείς θα τον "κουνούσε". Αυτό... γενικά ήταν κομματάκι δύσκολο για όποιον βρισκόταν απέναντι στον Christopher Samba, τον παίκτη που να αναμένεται να ενταχθεί στο ρόστερ του Παναθηναϊκού , ο οποίος είχε γίνει και γνωστός ως "θηρίο".

Κατ' αρχάς, δεν πίστεψε ποτέ ότι κάποιος είναι καλύτερος από εκείνον. "Όλοι έχουμε δυο χέρια και δυο πόδια. Για να με νικήσουν, πρέπει να με περάσουν. Αν τα καταφέρουν, έχει καλώς. Αλλά θα είναι δύσκολο", είχε διευκρινίσει από όταν ήταν ακόμα παίκτης της Blackburn. Την ομάδα που πέρασε πέντε χρόνια και όπου "καθιερώθηκε ως παίκτης της Premier League", όπως είχε γράψει η Independent στη συνέντευξη που του είχε πάρει το 2010, από τον τότε αρχηγό της ομάδας.

Η ιστορία του ξεκίνησε από το Créteil, προάστιο στα νοτιανατολικά του Παρισιού, γνωστού για το πανεπιστήμιο που έχει, αλλά και κάποιες πολύ επικίνδυνες γειτονιές. Εκεί εγκαταστάθηκαν οι γονείς του Jean Jacques και Clarice, αφότου εγκατέλειψαν το Congo-Brazzaville -μια μικρή περιοχή στο κέντρο της Αφρικής, με προσδόκιμο ζωής για τους άνδρες τα 52 χρόνια. Εκεί γεννήθηκε ο γιος τους, στις 28/3 του 1984.

Η πρώτη του ομάδα ήταν η Sedan, με την οποία έπαιξε και στην Ligue 2. Το 2003 έπαθε κάταγμα περόνης-κνήμης και η ομάδα του αποφάσισε να μην του δώσει το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο. " Είχαν πει "τραυματίστηκε, οπότε είναι τελειωμένος". Έμεινα μόνος. Δεν είχα ομάδα και έπρεπε να κάνω μόνος προπονήσεις, για μια μακρά περίοδο. Έπρεπε να κάνω μόνος την αποθεραπεία, χωρίς φυσικοθεραπευτή ή γυμναστή ή χρήματα. Για έξι μήνες, τα έκανα όλα μόνος. Είχα πάει σε διάφορες ομάδες για να ζητήσω να κάνω προπονήσεις, αλλά δεν με ήθελαν. Πήγα για δοκιμαστικά στο Charleroi, στις Cannes. Πήγαινα παντού, για αν βρω μια ευκαιρία, αλλά ουδείς έκρινε πως είμαι αρκετά καλός. Υποθέτω πως αυτό είναι το ποδόσφαιρο".

Ο Christopher Samba δεν φοβάται τίποτα

Είχε απογοητευτεί τόσο, που σκέφτηκε να τα παρατήσει. Έμαθε πως η πατρίδα των γονιών του διοργάνωνε training camps στη Γαλλία, για τα παιδιά των μεταναστών που μια μέρα ενδεχομένως να μπορούσαν να παίξουν στην εθνική. "Εκεί με δέχθηκαν και έκαναν καλές προπονήσεις. Με προετοίμασαν για τη συνέχεια" και επειδή νιώθει ακόμα ευγνώμων, όταν ήλθε η ώρα να φορέσει φανέλα με εθνόσημο διάλεξε εκείνη του Congo. " Είμαστε μια μικρή, φτωχή χώρα και το ποδόσφαιρο είναι μια από τις ελάχιστες "πηγές" διασκέδασης. Δεν ξέρουν πολλά από το σπορ και περιμένουν τα πάντα από εσένα. Είναι και αυστηροί κριτές! Δεν υπάρχουν λόγια να σας περιγράψω πώς μας υποδέχονται κάθε φορά που μας βλέπουν. Δεν μπορείς παρά να θες να δώσεις τη ψυχή σου για να τους προσφέρεις λίγες στιγμές χαράς".

Σε ένα ματς με την εθνική, στην ισοπαλία με τη Νότιο Αφρική, στο Johannesburg, τον είδαν από την Hertha BSC (2004). Φυσικά και δέχθηκε την πρόσκληση, αλλά οι δυσκολίες που αντιμετώπιζε ως προς το να βρει τρόπο να μπει στην πρώτη ομάδα, είχαν ως συνέπεια τις 20 συμμετοχές σε μια τριετία. Ζήτησε να φύγει, να πάει αλλού. Είχε ήδη βρει τη σύντροφο της ζωής του (ήταν Γερμανίδα) και είχε αποκτήσει ένα παιδί. Τότε (τον Γενάρη του 2007) ήταν που τον πήρε ο Mark Hughes στους Rovers, για 550.000 ευρώ και 3 1/2 χρόνια. Αρχικά, τον ζήτησε για δοκιμαστικά πέντε ημερών. Με την ολοκλήρωση της προθεσμίας, τον ενημέρωσε πως τον θέλει. Έκανε ντεμπούτο στις 3/2 με τη Sheffield United "τα πόδια μου έτρεμαν από το άγχος", ενημέρωσε πριν εξηγήσει πως εκείνη την ημέρα του είπαν πως την επόμενη ευκαιρία θα την έπαιρνε την επόμενη χρονιά.

Στην Premiership πρωτοεμφανίστηκε στις 31/1 του 2008, εναντίον της Chelsea, στο Stamford Bridge. Η ομάδα του έχασε (0-2), εκείνος όμως είχε κερδίσει μια θέση στο ρόστερ. Στις 22/10 του 2007 του έδωσαν συμβόλαιο, έως το 2012. Τον χρησιμοποιούσαν κυρίως ως αμυντικό. Έκανε όμως, και κάποιες εμφανίσεις ως επιθετικός προς το τέλος της σεζόν 2008-09. Ήταν ο λόγος που το 0-1 με την Tottenham, στις 4/4 του 2009 εξελίχθηκε σε νίκη (2-1), όπως είπε και ο Sam Allardyce. Ξεκίνησε το επόμενο παιχνίδι, με τη Liverpool, ως επιθετικός, όπου έμεινε και εναντίον της Wigan και στο τέλος της σεζόν του έδωσαν συμβόλαιο έως το 2014. Ένιωσαν πως αυτό ήταν κάτι που έπρεπε να κάνουν, δεδομένου ότι οι Spurs τον διεκδικούσαν, αλλά εκείνος ήταν πιστός στην Blackburn. Σε πέντε χρόνια, είχε 161 παιχνίδια και 16 γκολ, είχε γίνει αρχηγός το 2010 και ο Steve Kean του πήρε το περιβραχιόνιο στις 26/12. Γιατί;

Αρνήθηκε να παίξει σε ματς κομβικής σημασίας

Στις 31/12 του 2011 ήταν μέλος της ομάδας που πανηγύρισε το 2-3 επί της Manchester United, στο Old Trafford. Το γκολ που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα ήταν δικό του, έπειτα από φάουλ που του είχε κάνει ο Dimitar Berbatov . Ήδη είχε δεχθεί διάφορες κρούσεις. Τότε ήταν που έγινε ένας μικρός χαμός.

Στις 16 Ιανουαρίου η sport.gentside.com ενημέρωσε ότι "ο Samba αρνήθηκε να παίξει στο κομβικής σημασίας παιχνίδι με τη Fulhan, στις 12/1 για να ξεκαθαρίσει ότι θέλει να φύγει. Ο κεντρικός αμυντικός της Blackburn δεν πήρε μέρος στο ματς με τη Fulham, με την ομάδα του να παίρνει σημαντική νίκη (3-1), σε ό,τι αφορά την προσπάθεια της να μείνει στην κατηγορία. Ο παίκτης δήλωσε πως δεν ήταν στο ρόστερ -ή στο γήπεδο-, γιατί ήταν άρρωστος. Οι πληροφορίες ωστόσο, αναφέρουν ότι η έξοδος του Κογκολέζου από το σύλλογο πλησιάζει. Ο ίδιος πιστεύει ότι έπειτα από πέντε χρόνια , οι διοικούντες πρέπει να τον αφήσουν να φύγει. Αλλά μεσούσης της περιόδου, οπότε οι Rovers είχαν 17 βαθμούς, σε 21 αγωνιστικές, ήταν ξεκάθαρο ότι οι ιθύνοντες δεν μπορούσαν να αφήσουν έναν τόσο σημαντικό παίκτη να φύγει".

Είχε προηγηθεί η πρόταση της Queen Park Rangers για τον αρχηγό της Blackburn, έναντι 9 εκατομμυρίων ευρώ, που είχε απορριφθεί (για την ακρίβεια, είχε προσδιοριστεί ως σωστό ποσό τα 12 εκατ. ευρώ), με τον Samba να θυμίζει ότι εξακολουθεί να θέλει να φύγει. Ο προπονητής του, Steve Kean είχε μιλήσει στη Daily Mail για το θέμα και... η γραμμή που ακολούθησε ήταν αυτή της ασθένειας του παίκτη, εξ ου και δήλωσε ότι "θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να λάβει επαρκή θεραπεία για το στομάχι του. Ελπίζω να γυρίσει σύντομα κοντά μας".

"Όταν ένα ζευγάρι δεν τα πάει καλά, παίρνει διαζύγιο"

Στην ερώτηση αν η Blackburn θα τον αφήσει να πάει αλλού, είχε απαντήσει " όχι, αλλά εξακολουθούμε να δίνουμε τη μάχη μας με άλλους συλλόγους, ώστε να τον κρατήσουμε. Αν τα καταφέρουμε, θα γίνουμε πολύ δυνατοί". Για την ιστορία, έπαιρνε 250.000 ευρώ το μήνα και οι άλλοι σύλλογοι ήταν οι Tottenham, Arsenal, Lyon και Paris Saint-Germain. Μάλιστα, οι Spurs είχαν φτάσει και στα 9.6 εκατ. ευρώ μήπως και δουν προκοπή. Δεν είδαν. Κυρίως γιατί είχαν πει στον Samba πως δεν θα "χτίσουν" την επόμενη ομάδα πάνω του.

Σημειωτέον, ο Samba είχε φροντίσει να κάνει έξαλλους τους οπαδούς των Rovers, λέγοντας περί τις 10 φορές σε συνεντεύξεις πως θέλει να φύγει. Σε εκείνη της 16ης Ιανουαρίου, μετά την πρόταση της Tottenham που κάλυπτε και την επιθυμία του να παίξει στο Champions League είχε προσθέσει και ότι " στα πέντε χρόνια που είμαι εδώ, έδωσα το 100% του εαυτού μου, σε κάθε ματς που μετείχα. Είχα διάφορες ευκαιρίες να φύγω, αλλά δεν το έκανα, γιατί ήθελα να μείνω εδώ. Τώρα έχω αποφασίσει πως ήλθε το πλήρωμα του χρόνου να ζήσω μια νέα πρόκληση και ζήτησα από την ομάδα να σεβαστεί την επιθυμία μου και να με αφήσει να αποχωρήσω. Αν με πιέσουν να μείνω, δεν θα μπορώ να δώσω το 100% ξανά. Βλέπεις, όταν ένα ζευγάρι δεν τα πάει καλά, παίρνει διαζύγιο. Αυτό πρέπει να γίνει και με εμένα και τη Blackburn".

Εβδομαδιαίος μισθός 150.000 ευρώ

Μια ημέρα μετά, στις 17/1 η διοίκηση της ομάδας του δήλωσε πως " δεν πωλείται. Πριν ένα χρόνο υπέγραψε συμβόλαιο που λήγει τον Ιούνιο του 2015". Ακολουθούσε το ματς με την Everton, στο οποίο επίσης δεν παρέστη, με τη συνέχεια της φάσης να τον έχει στη δεύτερη ομάδα (αρνείτο να εμπλακεί σε οτιδήποτε αφορούσε την πρώτη) και όταν πια ήταν ξεκάθαρο ότι και να μείνει στην Blackburn δεν πρόκειται να βοηθήσει, οι καθ' ύλην αρμόδιοι δέχθηκαν τα 14.1 εκατ. ευρώ που τους έδωσε η FC Anzhi Makhachkala, του έδωσαν την ευχή τους και τον αποχαιρέτησαν. Το συμβόλαιο με τη ρωσική ομάδα ήταν τετραετούς διάρκειας και ο μισθός του 150.000 ευρώ το μήνα.

Πήρε το Νο22 και άρχισε να κάνει τη δουλειά του, ενώ κάθε δεύτερη ημέρα διέψευδε τα σχόλια που τον ήθελαν να έχει πάει στην Makhachkala μόνο για τα λεφτά. " Όλα τα λεφτά του κόσμου δεν μπορούν να σε κάνουν ευτυχισμένο. Όταν έχεις γεννηθεί με χρήματα, συνήθως δεν απολαμβάνεις τη ζωή. Εμένα μου αρκεί να παίζω ποδόσφαιρο και να 'χω κοντά τους αγαπημένους μου. Η οικογένεια μου είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου. Αυτός είμαι. Αυτός θέλω να είμαι". Επέμενε πως ο λόγος ήταν ο Guss Hiddink και οι φιλοδοξίες του. Έκανε την πρώτη εμφάνιση στις 5/3 του 2012, στο 1-0 επί της Dynamo Moscow, σκόραρε το πρώτο γκολ στις 6/5 εναντίον της Rubin Kazan. Είχε μεσολαβήσει ωστόσο κάτι, που τον έκανε να θέλει να φύγει από τη χώρα το συντομότερο δυνατό.

"Δεν είμαι άνθρωπος που ζει με φοβίες"

Στο παιχνίδι της 17ης Μαρτίου, με τη Lokomotiv Moscow (που ειρήσθω εν παρόδω νίκησε 1-0), φαν της Loko πέταξε μια μπανάνα προς το μέρος του. Εκείνος την έπιασε... και την επέστρεψε. Κίνηση για την οποία μετάνιωσε, όπως είπε. Είπε και πολλά άλλα. Κατ' αρχάς ότι επρόκειτο για περιστατικό που δεν έπρεπε να συμβεί, δεδομένης της παρουσίας παιδιών. Είπε και ότι " ήταν ό,τι πιο δυσάρεστο μου έχει συμβεί στην καριέρα μου. Έπαθα σοκ. Επρόκειτο για κάτι που δεν περίμενα, με εξευτέλιζε και όταν συνέβη ήθελα να ξεσπάσω σε κλάματα. Θέλω να πιστεύω ότι αυτές οι ρατσιστικές συμπεριφορές είναι μεμονωμένα περιστατικά που δεν ισχύουν σε παγκόσμια κλίματα. Ενδεχομένως και να κάνω λάθος, αλλά αυτό θέλω να πιστεύω.

Δεν έκανα κάτι που να προκαλεί αυτήν την ενέργεια και δεν έχω την παραμικρή ιδέα ποιος πέταξε την μπανάνα. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι δεν χρειάστηκε να αντιμετωπίσω ποτέ άλλοτε τέτοιου είδους φαινόμενα. Ο σύλλογος μου με στήριξε, όπως και οι συμπαίκτες μου. Οι Samuel Eto’o και Roberto Carlos έζησαν ανάλογες στιγμές και ήταν οι πρώτοι που μου είπαν να σταθώ στο ύψος μου". Να έχεις υπ όψιν σου ότι οπαδός της Zenit Saint Petersburg είχε δώσει μπανάνα στον Carlos, τον Μάρτιο του 2011, ενώ σε πολλά γήπεδα ανεγκέφαλοι έκαναν τον ήχο της μαϊμούς όταν έπαιρνε την μπάλα μαύρος παίκτης. Ο Samba είχε καταλήξει στο ότι " δεν είμαι άνθρωπος που ζει με φοβίες και δεν θα αφήσω το συμβάν να με επηρεάσει. Ναι, ξέρω πως οι Ρώσοι οπαδοί μπορούν να γίνουν πολύ κακοί στα συνθήματα τους, αλλά... δεν ξέρω ρώσικα".

Στην ίδια συνέντευξη είπε και ότι " υπήρχαν πληροφορίες που ήθελαν πολλές ομάδες να ενδιαφέρονται για εμένα και δη από την Premier League. Μόνο η Makhachkala έκανε πρόταση που μου άρεσε. Μου έδωσε την ευκαιρία να αποτελέσω μέρος ενός εκπληκτικού project", το οποίο εγκατέλειψε τον Ιανουάριο του 2013 και ενώ είχε πει πως " νιώθω εξαιρετικά παθιασμένος με το ρατσισμό που υπάρχει στο ποδόσφαιρο και δεν θα επιτρέψω ποτέ σε μια μικρή κοινότητα ρατσιστών να με "σπάσουν". Είμαι δυνατός χαρακτήρας και να συνεχίσω να παλεύω για την ομάδα μου". Έπρεπε ωστόσο, να φύγει.

Η συμφωνία με την QPR

Η ομοσπονδία είχε υποσχεθεί πως θα κάνει έρευνα για να βρει ποιος πέταξε την μπανάνα. Οι Anzhi και Lokomotiv υποσχέθηκαν πως θα βοηθήσουν στις έρευνες, μετά όμως... τσακώθηκαν μεταξύ τους. Κάτι που μικρή σημασία είχε αν σκεφτείς ότι η διοικούσα αρχή του ποδοσφαίρου στη χώρα εντόπισε τον υπεύθυνο και στις 30/3 του 2012 ενημέρωσε πως επρόκειτο για έναν φοιτητή από τη Μόσχα. Εννέα μήνες μετά, οπότε οπαδοί της Zenit Saint Petersburg απαίτησαν τον εκδιωγμό των παικτών που είναι ομοφυλόφιλοι ή δεν είναι λευκοί, ο Samba τάχθηκε ανοιχτά εναντίον τους, λέγοντας ότι "δ εν εκπλήσσομαι. Όλοι ξέρουν πως οι οπαδοί της συγκεκριμένης ομάδας είναι ρατσιστές και οι χειρότεροι που υπάρχουν. Ζουν σε άλλον αιώνα". Προκλήθηκε μια αναστάτωση και τότε ήταν που... χτύπησε ξανά ο Harry Redknapp.

"He is a monster"

Η QPR -τελευταία ομάδα της βαθμολογίας τον Γενάρη του 2013, χτύπησε την πόρτα της Anzhi την καταλληλότερη στιγμή, πρόσφερε κάποια εκατομμύρια ευρώ και τον πήρε, προσφέροντας του 100.000 την εβδομάδα -συμπεριλαμβανομένων των μπόνους. Είχε γίνει η πιο ακριβή μεταγραφή της ομάδας. Ήταν λιγότερα, αλλά δέχθηκε με μεγάλη του χαρά. Πιο ευτυχισμένος από όλους για την εν λόγω έκβαση ήταν ο Redknapp, ο οποίος ομολόγησε ότι "προσπάθησα πολλές φορές να τον υπογράψω και εν τέλει τα κατάφερα! Είναι απίστευτη προσθήκη. Ο Chris είναι ό,τι χρειαζόμαστε. Είναι θηρίο! Δέχθηκε μεγάλη μείωση για να έλθει κοντά μας. Πιστεύω ότι δεν περνούσε πολύ ωραία στη Ρωσία. Είναι εκπληκτικός στον αέρα, γρήγορος, ηγέτης, δυνατός, φανταστικός και στις δυο άκρες του γηπέδου. Είναι το center-half που χρειαζόμαστε".

Ο ομόλογος του στην Anzhi Makhachkala εξέφρασε την απογοήτευση του για την απώλεια του Samba, αλλά παραδέχθηκε ότι "η κατάσταση που ζούσε στη Ρωσία δεν ήταν καλή. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα και δεν είχαμε καν το χρόνο να τον αποχαιρετήσουμε".

Ο Christopher Samba δεν φοβάται τίποτα

Ο κύριος που βλέπεις να κείτεται στο έδαφος, είναι ο Ashkan Dejagah, ο οποίος το 2013 έπαιζε στη Fulham. Τον είχε ρίξει ο Samba μέσα στη μικρή περιοχή, στο ματς της Πρωταπριλιάς, στο 8ο λεπτό. Ο Ιρανός... επιβίωσε, ο Berbatov εκτέλεσε το πέναλτι και έκανε το 1-0. Ο Βούλγαρος έκανε και το 2-0 λίγα λεπτά αργότερα, κλέβοντας την μπάλα από τον Κονγκολέζο που ήταν φανερά εκνευρισμένος. Ο Berbatov αποκάλυψε πως όντως, "σημάδεψε" τον Κονγκολέζο, γιατί είχε δει ότι είχε νεύρα. Η Fulham νίκησε 3-2, οι ελπίδες της QPR για παραμονή μειώθηκαν στο ελάχιστο, ο Samba ζήτησε συγγνώμη από τους πάντες (μέσω του Twitter) και ειδοποίησε τη διοίκηση πως... δεν θέλει το μισθό εκείνης της εβδομάδας. Έγραψε και κάτι ακόμα " σε ό,τι αφορά την τιμή μου, δεν έβαλα κάποια ταμπέλα στο κεφάλι μου. Ήλθε η ώρα να ωριμάσετε. Κουράστηκα να διαβάζω "τιτιβίσματα" για το μισθό μου. Αν έπαιρνε άλλος παίκτης το ίδιο ποσό, θα το βρίσκατε μεγάλο; Τι να πει ο Zidane; Ή ο Torres; Αυτό είναι το ποδόσφαιρο! Ίσως κάποιοι να πιστεύουν πως όσα έχω κάνει μέχρι τώρα, ορίζουν την τιμή μου σε αυτό το ποσό. Δεν βάζω εγώ την τιμή. Με έφεραν εδώ, γιατί πίστευαν πως μπορώ να κάνω τη διαφορά. Αντί να σπαταλάτε σε αυτά την ώρα σας, στηρίξτε την ομάδα".

Ο Christopher Samba δεν φοβάται τίποτα

Έπειτα από 10 παιχνίδια (0 γκολ) και τον υποβιβασμό της ομάδας του, επέστρεψε στην Anzhi Makhachkala, για 15 εκατ. ευρώ. Η οικογένεια του έμεινε στην Αγγλία και ορθώς έπραξε, αν σκεφτείς τι ακολούθησε. Η QPR ήθελε να μειώσει τα έξοδα της και η πρώτη κίνηση που έκανε ήταν να "ξεφορτωθεί" το πιο ακριβό συμβόλαιο. Ακολούθησαν οι Jay Bothroyd και Djibril Cisse. Δεν κάθισε για πολύ στο Dagestan. Μόνο για πέντε εμφανίσεις. Τον Αύγουστο έφυγε με δύο συμπαίκτες του για την Dynamo Moscow, όπου την πρώτη χρονιά είχε 16 ματς και 3 γκολ -συν 4 κίτρινες κάρτες-, τη δεύτερη 24 ματς για την Premier Liga (4 γκολ, 3 κίτρινες), 11 για το Europa League (2 γκολ, 1 ασίστ) και 2 για τα προκριματικά της ευρωπαϊκής διοργάνωσης και φτάνουμε στο πέρυσι. Τότε που η Dynamo είχε παραβιάσει τους κανόνες του Fair Play και αποβλήθηκε από τη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, σε συλλογικό επίπεδο, για μια σεζόν (2015-16).

Ο Christopher Samba δεν φοβάται τίποτα

Καθόλου τυχαία, οι περισσότεροι ξένοι έφυγαν για άλλους προορισμούς. Εκείνος πήγε στην Τουρκία, για να ολοκληρώσει τη μετακίνηση του στην Trabzonspor. Αυτό δεν έγινε ποτέ, με τον προπονητή της ομάδας, Shote Arveladze να λέει "αυτός ο τύπος που ήλθε εδώ, δεν είναι ο Samba που ξέρω. Μοιάζει περισσότερο στον Mike Tyson. Εγώ χρειάζομαι ποδοσφαιριστή. Όχι πυγμάχο". Επέστρεψε στη Μόσχα και περιορίστηκε στις 4 συμμετοχές. Πρώτα του "έφαγε" τη θέση ο Vitali Dyakov και από τις 19/7 του 2015 έως τις 7/3 του 2016 ήταν εκτός, λόγω δισκοκήλης στον αυχένα. Επέστρεψε εναντίον της PFC CSKA, στις 24/4 και μετά.. τελείωσε το συμβόλαιο του, χωρίς να δεχθεί πρόταση για επέκταση. Επιπροσθέτως, οι ρατσιστικές επιθέσεις δεν σταμάτησαν ποτέ, με το μενού των οπαδών να διανθίζεται και εκείνον να αντιδρά από καιρού εις καιρόν -με χειρονομίες. Όταν δεν του πρότειναν να μείνει εκεί που ήταν άρχισε να αναζητά την τύχη του αλλού. Δεν ήθελε απλά να βρει μια δουλειά, αλλά να 'χει χρόνο και ρόλο. Αυτά του τα έδωσε φέτος μόνο ο Παναθηναϊκός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ