ΣΤΗΛΕΣ

Νέοι, ωραίοι και έλαμψε το άστρο τους!

Νέοι, ωραίοι και έλαμψε το άστρο τους!

Πραγματοποίησαν εξαιρετική σεζόν και ξεχώρισαν με τις εμφανίσεις τους στο πρωτάθλημα. Το Sport24.gr παρουσιάζει τους παίκτες κάτω των 23 ετών που έδειξαν σπουδαία δείγματα γραφής. Πάρτε μέρος στην ψηφοφορία για τον καλύτερο.

Έχουν ως... σύμμαχο τα νιάτα, την φρεσκάδα και την φιλοδοξία, αλλά και συνάμα το ταλέντο. Με αυτό το εκρηκτικό μείγμα, είναι ικανοί να κάνουν σπουδαία πράγματα και να βάλουν την προσωπική τους "σφραγίδα", αρκεί να μην εφησυχάσουν και να συνεχίσουν να προοδεύουν χρόνο με το χρόνο. Η διάρκεια είναι αυτή που φτιάχνει επιτυχημένες καριέρες, αλλιώς μιλάμε για μια φωτοβολίδα και τίποτα παραπάνω.

Το φετινό πρωτάθλημα μπορεί να έβγαλε γρήγορα τον πρωταθλητή, με τον Ολυμπιακό να κατακτά πολύ εύκολα τον 43ο τίτλο της ιστορίας του, ενώ δεν υπήρξε θρίλερ ούτε στην ουρά, με την Καλλονή και τον Πανθρακικό να χάνουν από νωρίς έδαφος και να πέφτουν στη Football League. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν πρόσωπα που έλαμψαν, που ξεχώρισαν, που έδειξαν ότι αξίζουν ένα... βλέφαρο παραπάνω.

Το Sport24.gr παρουσιάζει τους U-23 της Super League που έκαναν το κάτι παραπάνω και έδειξαν πως διαθέτουν τα προσόντα για να κάνουν σημαντικά πράγματα τα επόμενα χρόνια. Παίκτες γεννημένοι από το 1993 και μετά, οι οποίοι κατάφεραν να δείξουν πράγματα, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο. Δεν μπαίνουν όλοι στην ίδια ζυγαριά, διότι πάντα παίζει ρόλο και σε ποια ομάδα αγωνίζεται ο καθένας, εντούτοις τα πήγαν πολύ καλά.

Σάσα Ζντιέλαρ (Ολυμπιακός)

Ξεκίνησε δειλά δειλά από τους αγώνες του Κυπέλλου, άρχισε να παίρνει συμμετοχές και στο πρωτάθλημα, με τον Μάρκο Σίλβα να τον εμπιστεύεται και να τον χρησιμοποιεί οκτώ φορές, όταν έχει παίκτες στη μεσαία γραμμή όπως οι Μιλοβόγεβιτς, Κασάμι, Καμπιάσο. Χειρότερή του στιγμή η αποβολή με τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο, όπου ομολογουμένως δεν τα πήγε καλά, αλλά από 'κει και πέρα ο 21χρονος διεθνής Σέρβος έκανε πολύ καλές εμφανίσεις και έδειξε πως το "έχει" και μπορεί να ποντάρει πάνω του ο Ολυμπιακός για τη νέα σεζόν. Έχει ελπιδοφόρες προοπτικές ο Ζντιέλαρ...

Νέοι, ωραίοι και έλαμψε το άστρο τους!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δημήτρης Πέλκας (ΠΑΟΚ)

Εξαιρετικός ποδοσφαιριστής ο 23χρονος μέσος, έχει ήδη χριστεί διεθνής από την φουρνιά του ΠΑΟΚ που δεν πρέπει να χαθεί και να περάσει ανεκμετάλλευτη. Έπαιξε σε 28 αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα, μέτρησε τέσσερα γκολ (δυο με τον Αστέρα, ένα με τον Ηρακλή και ένα με τον Παναθηναϊκό, ενώ είχε και πέντε ασίστ. Σε μια κακή πορεία για τον "Δικέφαλο του Βορρά" με βάση τις καλοκαιρινές φιλοδοξίες, κατάφερε να ξεχωρίσει και να δείξει πράγματα. Μπορεί πολλά παραπάνω, αρκεί να συνεχίσει να προοδεύει.

Νέοι, ωραίοι και έλαμψε το άστρο τους!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στέλιος Κίτσιου (ΠΑΟΚ)

Ο 23χρονος, Κίτσιου, είναι επίσης διεθνής με την Εθνική Ανδρών, αφού είναι ένας παίκτης που παίζει στο δεξί άκρο της άμυνας και μπορεί να προωθηθεί το ίδιο άνετα, φέτος μέτρησε 17 συμμετοχές και είχε μια ασίστ, 50 γεμίσματα και 43 κλεψίματα. Πολύ καλός ποδοσφαιριστής, ποντάρει πολλά πάνω του ο "Δικέφαλος", ενώ το συμβόλαιό του εκπνέει το καλοκαίρι του 2018. Ο Χουμπ Στέφενς ήταν αυτός που τον είχε καθιερώσει στο δεξί άκρο της άμυνας και ο ΠΑΟΚ σίγουρα δεν έχασε.

Νέοι, ωραίοι και έλαμψε το άστρο τους!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Γιάννης Μυστακίδης (ΠΑΟΚ)

Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός είχε... ραντεβού με την ατυχία, καθώς τον Μάρτιο υπέστη θλάση β' βαθμού στον αριστερό δικέφαλο, που τον ανάγκασε να μείνει εκτός για 1,5 μήνα και ο Βλάνταν Ίβιτς θέλει να τον έχει έτοιμο για τα ματς των πλέι οφ. Φέτος, έχει μετρήσει 16 συμμετοχές, με τρία γκολ (δυο στην Καλλονή και ένα στην Ξάνθη) και τρεις ασίστ (με Παναθηναϊκό, Παναιτωλικό και ΠΑΣ), κάνοντας ένα εξαιρετικό ξεπέταγμα, το οποίο μακάρι να έχει διάρκεια.

Νέοι, ωραίοι και έλαμψε το άστρο τους!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μανώλης Σιώπης (Πανιώνιος)

Καταπληκτική σεζόν από τον 22χρονο πρώην άσο του Ολυμπιακού, ο οποίος φέτος είναι από τα βασικά "γρανάζια" της εξαιρετικής πορείας του Πανιωνίου στο πρωτάθλημα. Ο βραχύσωμος αμυντικός μέσος ήταν πραγματικά "μοτεράκι" και πραγματοποίησε 29 συμμετοχές στη Super League, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να του δίνει φανέλα βασικού και να τον δικαιώνει 100%. Αναμφίβολα, η ποιοτικότερη σεζόν της καριέρας του, μακάρι να υπάρξει ανάλογη συνέχεια.

Νέοι, ωραίοι και έλαμψε το άστρο τους!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τάσος Μπακασέτας (Πανιώνιος)

Ο 23χρονος επιθετικός φέτος ήταν καταπληκτικός και πέτυχε 11 γκολ στο πρωτάθλημα, με αποκορύφωμα το χατ-τρικ με την Ξάνθη στη Νέα Σμύρνη. Ό,τι και να πει κανείς για τον 23χρονο, θα είναι λίγο και οι "κυανέρυθροι" βρήκαν στο πρόσωπό του έναν επιθετικό με αξιοζήλευτη επαφή με τα δίχτυα. Έπαιξε σε 28 παιχνίδια, ενώ πέρα από τα γκολ που σημείωσε, είχε και έξι ασίστ. Αν μη τι άλλο, ανέβασε για τα καλά τις μετοχές του.

Νέοι, ωραίοι και έλαμψε το άστρο τους!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Γιώργος Μασούρας (Πανιώνιος)

Ένας ακόμη παίκτης του Πανιωνίου που φέτος τα πήγε πολύ καλά, είναι ο Γιώργος Μασούρας. Ο 22χρονος μέσος, ο οποίος αποκτήθηκε από τον Ηλυσιακό και διάγει την δεύτερη σεζόν του στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, μέτρησε 26 εμφανίσεις στη Super League και όχι άδικα. Από τους παίκτες που προσέφεραν πολλά στην φετινή εξαιρετική πορεία, με υψηλά επίπεδα εμφανίσεων στο πρωτάθλημα. Σε κάθε περίπτωση, ήταν από τις "κυανέρυθρες" αποκαλύψεις.

Νέοι, ωραίοι και έλαμψε το άστρο τους!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σπύρος Ρισβάνης (Πανιώνιος)

Άκουσε πολλά ο 22χρονος στόπερ, ο οποίος δεν... έκανε στον Παναθηναϊκό, αλλά στον Πανιώνιο βρήκε την υγεία του και μπροστά από τον Διούδη "κατάπινε" τους αντιπάλους του. Πέτυχε και ένα γκολ απέναντι στον Ολυμπιακό στη Νέα Σμύρνη, μετρώντας συνολικά 25 εμφανίσεις, με 22 κλεψίματα και 101 επεμβάσεις. Πολύ σταθερός σε όλο το πρωτάθλημα, στην καλύτερη σεζόν της μέχρι σήμερα καριέρας του. Έχει τις προδιαγραφές για πολλά παραπάνω.

Νέοι, ωραίοι και έλαμψε το άστρο τους!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αμρ Ουάρντα (Παναιτωλικός)

Ζογκλέρ από τους λίγους ο 23χρονος Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός του Παναιτωλικού, που έχει... χαζέψει πολλούς αντιπάλους του φέτος. Με την μπάλα στα πόδια μπορεί να κάνει φοβερά πράγματα. Το ταλέντο του είναι μεγάλο, δεν κρύβεται και σίγουρα ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν για τα καλά στον φετινό Παναιτωλικό. Το όνομά του έχει παίξει στα ρεπορτάζ των μεγάλων ομάδων και όχι άδικα. Φέτος, είχε 27 συμμετοχές και πέτυχε πέντε γκολ (δυο στην Ξάνθη και από ένα σε Αστέρα, Ηρακλή και Ολυμπιακό), ενώ είχε και δυο ασίστ με Ηρακλή και Καλλονή.

Νέοι, ωραίοι και έλαμψε το άστρο τους!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Γιώργος Μύγας (Παναιτωλικός)

Καθιερώθηκε φέτος ως δεξί μπακ και εκτοξεύτηκε. Ο Παναθηναϊκός τον έχει βάλει ήδη στο μάτι και θέλει να τον ντύσει στα πράσινα μετά τον Λούκας Βιγιαφάνιες. Άλλωστε, μιλάμε για Έλληνα παίκτη στα 22 του χρόνια, με πολύ καλό κορμί, κοντρολαρισμένο, που φέτος είχε 19 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Ένας παίκτης που διπλασίασε τον χρόνο συμμετοχής του σε σχέση με πέρυσι, αν και έπαιξε τον ίδιο αριθμό αγώνων. Ίσως είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

Νέοι, ωραίοι και έλαμψε το άστρο τους!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πέτρος Ορφανίδης (SKODA Ξάνθη)

Μόλις 20 ετών ο μεσοεπιθετικός της Ξάνθης, αυτή ήταν η πρώτη του χρονιά με τόσες συμμετοχές με την Ξάνθη (έπαιξε σε 15 παιχνίδια και είχε πολύ καλή παρουσία), προέρχεται από την ακαδημία της ακριτικής ομάδας και τον εμπιστεύτηκε πολύ ο Ραζβάν Λουτσέσκου, με τον ίδιο να τον δικαιώνει. Προσδοκούν έσοδα απ' αυτόν στην Ξάνθη, έχει ακουστεί για τον Ολυμπιακό, ενώ είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές. Αξίζει να τύχει προσοχής ο Ορφανίδης, διότι έχει πολύ καλές προοπτικές.

Νέοι, ωραίοι και έλαμψε το άστρο τους!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αχιλλέας Πούγγουρας (Βέροια)

Τον πήρε δανεικό η Βέροια από τον ΠΑΟΚ τον ήξερε πολύ ο Γ.Χ. Γεωργιάδης, τον εμπιστευόταν και γι' αυτό άλλωστε τον έφερε στην "Βασίλισσα του Βορρά". Μπορεί να παίξει και στα δυο άκρα της άμυνας, αλλά και ως στόπερ με την ίδια άνεση και αποτελεσματικότητα. Παρά το νεαρόν της ηλικίας του, ο 21χρονος Πούγγουρας μέτρησε 19 συμμετοχές στο φετινό πρωτάθλημα και έδειξε ότι έχει λαμπρό μέλλον.

Νέοι, ωραίοι και έλαμψε το άστρο τους!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Γιώργος Ξύδας (Καλλονή)

Μπορεί η Καλλονή να έπεσε κατηγορία και ο ίδιος να μέτρησε μόλις επτά συμμετοχές χωρίς να καταφέρει να σκοράρει, αλλά όλοι μιλούν για έναν παίκτη που έχει πλούσια προσόντα και αξίζει να δουλευτεί σωστά. Ο Ολυμπιακός έχει ρίξει τα... δίχτυα του για τον 19χρονο επιθετικό από τη Χίο, ο οποίος έκανε τα πρώτα του βήματα στη μεγάλη κατηγορία και θέλει να αφήσει τα διαπιστευτήριά του και στο μέλλον. Το αν θα τα καταφέρει, μένει να φανεί στο μέλλον. Το σίγουρο είναι ότι έχει καλές προδιαγραφές, αν και δεν φτάνουν από μόνες τους για να εξασφαλιστεί μια καλή καριέρα.

Νέοι, ωραίοι και έλαμψε το άστρο τους!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Παναγιώτης Τσιντώτας (Λεβαδειακός)

Ένας τερματοφύλακας που πραγματικά έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις, είναι ο Παναγιώτης Τσιντώτας του Λεβαδειακού. Από εκείνο το ματς με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος έδειξε δείγματα γραφής, δεχόμενος δυο γκολ στο τέλος με κόντρες, αλλά δεν έμεινε εκεί. Σε πολλά παιχνίδια έμοιαζε ανίκητος, με τα φοβερά ρεφλέξ τους, την σταθερότητα στις εξόδους του, την σιγουριά που ενέπνεε στους συμπαίκτες του και την σοβαρότητα στα γκολπόστ. Φέτος έκανε το ξεπέταγμά του ο Τσιντώτας και το όνομά του δεν έχει περάσει διόλου απαρατήρητο.

Νέοι, ωραίοι και έλαμψε το άστρο τους!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Βασίλης Μπάρκας (Ατρόμητος)

Ο 22χρονος γκολκίπερ έχει αγωνιστεί 12 φορές στο φετινό πρωτάθλημα με τον Ατρόμητο και έχει δείξει ότι διαθέτει πλούσια προσόντα. Η ΚΠΡ, η Άστον Βίλα και η Στόουκ Σίτι έχουν ήδη ενδιαφερθεί για την περίπτωσή του, καθώς τον έχουν δει τόσο με τους Περιστεριώτες όσο και με τις μικρότερες Εθνικές. Πριν τρία χρόνια είχε δοκιμαστεί στην Στόουκ και έκτοτε μπήκε για τα καλά στο στόχαστρο των Άγγλων, ενώ τον κοιτάζουν και ελληνικές ομάδες. Αν έρθει επίσημη πρόταση αγοράς του, θα πρόκειται για την πιο σπουδαία πώληση ποδοσφαιριστή στην ιστορία του Ατρόμητου, ενός παιδιού που ανδρώθηκε στις ακαδημίες του και αποτελεί δικό του δημιούργημα.

Νέοι, ωραίοι και έλαμψε το άστρο τους!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ