ΣΤΗΛΕΣ

Νάιλ Ρέιντζερ: Το πρόβλημα που δεν έχει λύση

Νάιλ Ρέιντζερ: Το πρόβλημα που δεν έχει λύση

O Νile Ranger δεν είναι η πρώτη περίπτωση αθλητή, που πήρε πολλά χρήματα μικρός και μετά... έχασε τον προορισμό του. Είναι η πρώτη που η ομάδα του (Βlackpool) για κάποιο ανεξήγητο λόγο, έκανε χρήση της option για τη σεζόν 2015-16. Γιατί ανεξήγητο; Διαβάστε.

Μια επίσκεψη σε μηχανή αναζήτησης, θα σας πείσει πως ο Nile Ranger είναι... γνωστός. Αρχικά, έγινε γνωστός ως "πολύ μεγάλο prospect" του αγγλικού ποδοσφαίρου. Μετά, ως εγκληματίας -με τις συλλήψεις του να πιάνουν διψήφιο αριθμό. Θα διαπιστώσετε ότι έχει και πολλές φωτογραφίες έχει με κοστούμι. Είναι από τις δίκες που παρέστη ως κατηγορούμενος, όπως πετούσε το ταλέντο του στον κάλαθο των αχρήστων. Μεγάλωσε στο βόρειο Λονδίνο, περιοχή που πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν θα λέγατε πως ήταν από τις καλόφημες της πόλης. Για αυτό και πριν καταλάβει ποιος είναι και πού πάει σε αυτόν τον κόσμο, έγινε μέλος συμμορίας.

Μετά, το πήρε από εκεί. Η Newcastle United επιχείρησε να τον σώσει, αλλά όπως πιθανόν να γνωρίζετε ουδείς σώζεται, αν δεν το θέλει ο ίδιος. Και ο 24χρονος επιθετικός προφανώς δεν νοιάστηκε ιδιαίτερα, μετά το συμβόλαιο που του έδινε 5000 λίρες την εβδομάδα, ως μισθό, για το μέλλον του. Ώσπου τα έχασε όλα. Δεν έχασε το συμβόλαιο με την Blackpool και αυτό είναι ένα παράλογο. Δείτε γιατί.

Το 2007 επρόκειτο να πάει στη Southampton -είχε συμπληρώσει κάποιες, λίγες, εβδομάδες στο Protec Football Development School (ακαδημία ποδοσφαίρου, για ηλικίες από 5 έως 15 χρόνων), μετά την Crystal Palace, όπου είχε έλθει για πρώτη φορά σε επαφή με το ποδόσφαιρο. Πριν υπογράψει όμως, το συμβόλαιο συνελήφθη και καταδικάστηκε για ένοπλη ληστεία, στο Muswell Hill του Λονδίνου και πέρασε 11 εβδομάδες στο Her Majesty's Young Offender Institute (φυλακή για παραβάτες του νόμου, ηλικίας 15 έως 20 χρόνων -στη Μεγάλη Βρετανία η ενηλικίωση είναι στα 22 χρόνια). Δηλαδή, η καριέρα του λίγο έλειψε να ολοκληρωθεί, πριν αρχίσει, λόγω του πρότερου βίου που μόνο έντιμος δεν θα μπορούσε να είναι, αφού για να επιβιώσει στη γειτονιά που ζούσε, έπρεπε να μπει σε μια συμμορία. Η Southampton του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία, πριν τον αφήσει ελεύθερο ως "κακόφημο". Θα επισήμαιναν πως ο χαρακτήρας του άλλαξε στη φυλακή. Αυτό ουδόλως θα ένοιαζε τη Newcastle United, που θα τον δοκίμαζε και εν τέλει θα τον έκανε δικό της. Ο ίδιος θα σχολίαζε σε συνέντευξη του πως " πήγα στη φυλακή, γιατί έκανα παρέα με κακό κόσμο. Η φυλακή ήταν μια σκληρή διαδικασία. Αν έμαθα κάτι από αυτή; Ναι, πως δεν θέλω να επιστρέψω. Θεωρώ ότι ήταν μια μεταμφιεσμένη ευλογία, αφού πήγα στη Newcastle". Για 5000 λίρες την εβδομάδα.

Νάιλ Ρέιντζερ: Το πρόβλημα που δεν έχει λύση

Πήρε και κάτι ακόμα. Συμβόλαιο διάρκειας 3 1/2 χρόνων, δώρο από τον Alan Shearer για όσα είχε δείξει πως μπορούσε να κάνει (22 γκολ, με την ομάδα των αναπληρωματικών και αυτή των εφήβων). " Το μόνο που πρέπει να κάνω, είναι να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά και να κρατώ τα πόδια μου στο έδαφος" είχε δηλώσει τότε το κακό παιδί, " ανυπομονώ να μάθω από τον Shearer και τον Iain Dowie. Μου έχουν πει να κάνω εξτρά προπονήσεις, με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ. Αυτή η σεζόν δεν θα μπορούσε να 'χει πάει καλύτερα για εμένα. Τώρα, μένει να απαλλαγώ από τα σκαμπανεβάσματα. Να μείνω σε ένα επίπεδο και από εκεί να πάω μόνο μπροστά". Το καλοκαίρι του 2009 έγινε και διεθνής με την U19 και σε 11 ματς, σκόραρε 6 φορές. Ήταν από τους λόγους που η χώρα του έπαιξε στο UEFA U19 Championship και έφτασε μέχρι τον τελικό (εκεί έχασε από την οικοδέσποινα Ουκρανία).

Νάιλ Ρέιντζερ: Το πρόβλημα που δεν έχει λύση

Σε πρώτη φάση, πήγε έως την πρώτη ομάδα. Η πρώτη του εικόνα ήταν ως αντικαταστάτη του Shola Ameobi, στο ματς με την West Bromwich Albion, στις 8/8 του 2009. Για πρώτη φορά, θα έπαιζε ως βασικός στις 31 του ίδιου μήνα, εναντίον της Leicester City. Αναδείχθηκε "man of the match", προφανώς γιατί κάτι έκανε καλά. Όταν θα αποχωρούσε από το γήπεδο (με αλλαγή, στο 84'), οι fans θα του πρόσφεραν ένα standing ovation. Ακολούθησαν και άλλες καλές στιγμές, όπως η Newcastle θα έπαιρνε το πρωτάθλημα και θα "ανέβαινε" στην Premier League, το 2010. Όλα έδειχναν να έχουν μπει σε μια σειρά και στις 3/12 του 2010 υπέγραψε επέκταση συμβολαίου, έως το 2016. Αυτό μάλλον, δεν ήταν για καλό του. Όπως θα έλεγε κάποια χρόνια αργότερα " η Newcastle μου έδωσε μια μεγάλη ευκαιρία, όταν τα είχα κάνει σκατά. Η αλήθεια είναι πως όταν ήμουν μικρός έκανα πολλά λάθη. Έβγαλα χρήματα πολύ γρήγορα και έκανα ηλίθια πράγματα. Αυτοί που νοιάζονταν για εμένα μου μιλούσαν, αλλά από το ένα αυτί έμπαιναν, από το άλλο έβγαιναν".

Νάιλ Ρέιντζερ: Το πρόβλημα που δεν έχει λύση

ο Nile μετανιώνει για τη φωτογραφία, την οποία "τράβηξε" η κοπέλα του, στο σπίτι τους". Αυτό δεν θα ήταν παρά πταίσμα, μπροστά στα όσα ακολούθησαν -παρεμπιπτόντως, υποχρεώθηκε να παραδώσει το όπλο στο σύλλογο του, για να διαπιστωθεί πως δεν ήταν αληθινό. Στις 27/8 του ίδιου έτους, συνελήφθη ως ύποπτος για επίθεση, στο κέντρο της πόλης και για εγκατάλειψη του θύματος στο δρόμο -ο 33χρονος άνδρας που δέχθηκε την επίθεση ήταν αναίσθητος και είχε κάταγμα στο σαγόνι. Στις 20/10 του 2012 το δικαστήριο θα αποφάσιζε πως ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας ήταν αθώος. Για αυτό. Γιατί το ίδιο βράδυ προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψη του και για αυτό κρίθηκε ένοχος. Μέχρι να βγει η σχετική απόφαση, είχε προλάβει να κάνει και διάφορα άλλα.

Τον Οκτώβριο του 2011 συνελήφθη μεθυσμένος και εκτός ελέγχου -κατόπιν εξόδου με τους φίλους του- στην Cathedral Square του Newcastle. Το συμβάν έγινε τρεις ημέρες μετά την επιστροφή του από τη δεύτερη ομάδα του συλλόγου, όπου τον είχαν στείλει για να... βρει τον εαυτό του. Οι αστυνομικοί του έπαιρναν κατάθεση για τέσσερις ώρες, πριν αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση. Το χειρότερο της υπόθεσης ήταν πως είχε παραβιάσει δυο κανονισμούς της ομάδας (αυτόν για την ώρα που έπρεπε να είναι σπίτι και εκείνον για την κατανάλωση αλκοόλ, 48 ώρες πριν το όποιο ματς -επέκειτο αυτό με την Stoke). Και άρα, η Newcastle United είχε κάθε δικαίωμα να διακόψει το συμβόλαιο -δεδομένου και ότι είχαν προηγηθεί άλλα πειθαρχικά παραπτώματα και είχε λάβει ουκ ολίγες προειδοποιήσεις. Θα ακολουθούσαν και άλλες προειδοποιήσεις, μαζί και προτροπές να συνέλθει πριν είναι αργά. Μια ήταν όταν "πόσταρε" φωτογραφία, στην οποία είχε... γράψει το όνομα του με λίρες -για να ακολουθήσει ο κακός χαμός από τους φιλάθλους.

Νάιλ Ρέιντζερ: Το πρόβλημα που δεν έχει λύση

Ο Μάρτιος του 2012 (χρονιά που τον βρήκε στην Sheffield Wednesday) ξεκάθαρα δεν ήταν ο καλύτερος της ζωής του. Μάλλον ήταν ο χειρότερος. Κατ' αρχάς, με το που μπήκε ο μήνας, ενημερώθηκε από την FA (Football Association) πως τιμωρείται με 6.000 λίρες, για "τιτίβισμα" που είχε σχόλιο εναντίον των ομοφυλόφιλων. Φυσικά, του ζητήθηκε να το διαγράψει. Στην απολογία του είπε ότι δεν επρόκειτο για κάτι σοβαρό και πως απλά έκανε πλάκα στον πρώην συμπαίκτη του, Andy Mogwo, γιατί τον κέρδισε σε ένα video game. Την ημέρα λοιπόν, που του ανακοινώθηκε το πρόστιμο, έγραψε στο Twitter τρεις λέξεις ("What a joke") που καταδείκνυαν ότι δεν είχε πιάσει ακριβώς το νόημα. Πράγμα που αποδείκνυε και το γεγονός ότι την ίδια περίοδο περίμενε την απόφαση του δικαστηρίου (για τον Οκτώβρη του 2011 και τη σύλληψη του μεθυσμένος να προκαλεί προβλήματα), ενώ εκκρεμούσαν και τέσσερις κατηγορίες, για επίθεση -από το 2011, έξω από το μπαρ που λέγαμε. Στα του πρώτου, κρίθηκε ένοχος και πλήρωσε 135 λίρες, ενώ "έφαγε" και έξι μήνες, υπό όρους απαλλαγής. Από ό,τι φάνηκε, όσα ζούσε δεν τον προβλημάτιζαν. Τον διασκέδαζαν -αν κρίνουμε από το κοστούμι που είχε διαλέξει για το Halloween.

Οι διοικούντες τη Newcastle τον είχαν ενημερώσει πως αν δεν σοβαρευτεί, αν δεν αναλάβει τις ευθύνες του, η καριέρα του θα είχε γρήγορο και άδοξο τέλος και το ταλέντο του θα έμπαινε στον κάλαθο των αχρήστων. Επισήμως, θα δήλωναν ότι " του θυμίσαμε τη σημασία του να είναι θετικό πρότυπο". Τον είχαν ήδη δώσει ως δανεικό στην Barnsley, αλλά... τον πήραν πίσω έπειτα από ένα τραυματισμό. Εκείνος, θα δήλωνε σε εφημερίδα (The Shields Gazette) πως " θα ήταν πολύ ωραία ιστορία, να επιστρέψω στην ομάδα, στο ρόστερ. Ο κόσμος πιστεύει πως είμαι από τους τύπους που γουστάρουν να μπλέκουν κάθε εβδομάδα. Θα ήταν λοιπόν, ενδιαφέρον να βάλω γκολ και δείξω μια διαφορετική πλευρά. Το κλειδί για εμένα, θα είναι να κάνω τίτλους για τους σωστούς λόγους. Γιατί μέχρι τώρα, κάνω μόνο για τους λάθος. Θέλω απλά να παίζω ποδόσφαιρο και να κρατώ καθαρή τη μύτη μου". Πριν "βγει" ο Μάρτιος, είχε συλληφθεί, διότι είχε παραβιάσει τους όρους της εγγύησης, ενόσω περίμενε τα δικαστήρια για τις επιθέσεις. Μάλλον δεν τίμησε με πράξεις, τα λόγια του. Και ως προς αυτό, θα επιδείκνυε μια συνέπεια.

Νάιλ Ρέιντζερ: Το πρόβλημα που δεν έχει λύση
© NORTH NEWS & PICTURES LTD

Μετά την αθώωση του, τον Οκτώβριο του 2012, για το συμβάν έξω από pub ένα χρόνο νωρίτερα (μετά την καταγγελία 33χρονου, που υπέστη κάταγμα στο σαγόνι, αποδείχθηκε τελικά πως ο Ranger ήταν σε αυτοάμυνα, διότι έπεσε θύμα ρατσιστικών τακτικών), ενημερώθηκε πως δεν απαλλάσσεται για την αντίσταση κατά της αρχής. Αυτό, θα του στοίχιζε 12 μήνες, σε αναστολή. Στα της τέταρτης κατηγορίας (ναι, είχε οίστρο), χρεώθηκε άλλους έξι μήνες -με αναστολή- για μέθη και πρόκληση ταραχής και 120 ώρες κοινωνικής προσφοράς, σε διάστημα 12 μηνών, εκ των οποίων τους 9 τους πέρασε υπό επιτήρηση. Τι είχε κάνει; Τράβηξε την τότε κοπέλα του (ναι, την Bicar) από τα μαλλιά... για κάποια μέτρα, μπροστά από το mall της πόλης, στις 7 το απόγευμα. Ποιο ήταν το έγκλημα της; Διοργάνωνε με έναν συνάδελφο της, ένα κοινωνικό γεγονός -και ο Ranger ζήλεψε. Ο συνήγορος του εξήγησε πως " αναγνωρίζει ότι αυτό που ζει, είναι 100% δική του ευθύνη. Πλήρωσε ακριβά την πράξη του: κλήθηκε να εγκαταλείψει τη Νewcastle United, κάτι που δεν ήθελε να κάνει. Αναγνωρίζει πως έσφαλε". Είχε χάσει δυο ραντεβού με την ομάδα -χωρίς να πει κάποιο λόγο ή να ενημερώσει- και 13 προπονήσεις, το μεγαλύτερο αριθμό που υπήρχε για αυτό το παράπτωμα, στη Newcastle. Με το τέλος του συμβολαίου του, το μεροκάματο του από 7000 λίρες την εβδομάδα, έγινε 30 λίρες -βάσει του συμβιβασμού που είχε κάνει.

Νάιλ Ρέιντζερ: Το πρόβλημα που δεν έχει λύση

Στις 25 Ιανουαρίου του 2013, φόρεσε εκ νέου χειροπέδες, ως ύποπτος για βιασμό, σε ξενοδοχείο του Newcastle. Οδηγήθηκε στο τμήμα και πέρασε εκεί τη βραδιά, πριν αποχωρήσει με εγγύηση και φυσικά οριστεί δικάσιμος. Ενώπιον λοιπόν, της δικαιοσύνης είπε πως το σεξ ήταν συναινετικό και η κατάληξη της εξόδου του, με την εν λόγω κοπέλα που κράτησε όλο το βράδυ και αφορούσε την επίσκεψη τους σε πολλά clubs, πριν μεταβούν στο Carlton Hotel. Η δίκη κράτησε μια εβδομάδα και η ετυμηγορία (που προέκυψε πολύ αργότερα) ήταν "αθώος όλων των κατηγοριών", διότι το " δεν θυμάμαι τίποτα μετά το πρώτο ποτό" της κυρίας, δεν έπεισε. Πολλώ δε από τη στιγμή, που είχε ανταλλάξει την επομένη μηνύματα με τον Ranger, πριν πάει στο νοσοκομείο και ζητήσει να εξεταστεί για βιασμό. Ένα μήνα αργότερα συνελήφθη και πάλι, με την κατηγορία της παραβίασης όρου της αποφυλάκισης του -κάτι που δεν αποδείχθηκε-, ενώ... παρέλειψε να παραστεί σε δικάσιμο (στη βόρεια Ουαλία) για τη σύλληψη του να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ.

Νάιλ Ρέιντζερ: Το πρόβλημα που δεν έχει λύση

Had a mad crash yesterday — I HATE FOXES", ενώ για τις δηλώσεις της Khan έγραψε "Πάλι ο κόσμος προσπαθεί να με κάνει να δείχνω κακός. Η κυρία αυτή δεν ήταν καν εκεί, για να της ζητήσω συγγνώμη. Ήθελε όμως, να γραφτεί άρθρο σε εφημερίδα για εκείνο. Κάνουν τα πάντα για λίγη διασημότητα, sad, sad, sad". Είχε και ένα σχόλιο για τα media.

Συνέχισε με την ένατη σύλληψη του, για βανδαλισμό σε ταξί του Liverpool, στις 23/3 του 2014, όταν διέλυσε το πίσω τζάμι, μετά την άρνηση του οδηγού να τον περιμένει ενόσω εκείνος πήγε να παραλάβει το φαγητό που είχε παραγγείλει " γιατί είσαι βιαστής" -του είπε κατά τον Ranger, με τον Michael Fox, τον οδηγό να λέει πως " το μόνο που του είπα, ήταν πως δεν είμαι υποχρεωμένος να τον περιμένω". Εν πάση περιπτώσει, πλήρωσε συνολικά 1.415 λίρες και αποχώρησε. Μια εβδομάδα νωρίτερα, είχε λύσει -κοινή συναινέσει- τη συνεργασία του με την Swindon Town. Είχε σκοράρει 10 γκολ, σε 28 εμφανίσεις στη League One. Ο πρόεδρος της Swindon, Lee Power ενημέρωσε επί του τέλους της σχέσης, προσθέτοντας ότι " δεν έδειξε τον παραμικρό σεβασμό στην ομάδα. Έχανε διαρκώς προπονήσεις, ενώ για κάποιους μήνες είχε εξαφανιστεί. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να επιστρέψει κοντά μας, αλλά εν τέλει κουραστήκαμε με τη συμπεριφορά του. Ως πρόεδρος του συλλόγου, πρέπει να κάνω το καλύτερο για την ομάδα μας. Δυστυχώς, το καλύτερο είναι να μιλήσουμε με τον Nile, επί του τέλους της συνεργασίας μας".

Στις 13/4 του 2014 έκανε... διψήφιο τον αριθμό των συλλήψεων του, όταν κατηγορήθηκε για υλικές ζημιές, στο συγκρότημα κατοικιών που έμενε στο Swindon. Έσπασε μια πόρτα και τον ανελκυστήρα και τον έπιασαν οι κάμερες ασφαλείας... επί τω έργω. Παράλληλα, τον "έπιασαν" να χτυπά στο πρόσωπο την κοπέλα που ήταν δίπλα του. Εκείνος δήλωσε αθώος, αλλά τα αποδεικτικά στοιχεία ήταν αδιάσειστα. Για ποιο λόγο εξανέστη; Είχε χάσει το ηλεκτρονικό κλειδί που του επέτρεπε την πρόσβαση στο ρετιρέ του. Το κόστος ήταν 2.000 λίρες.

Δυο μήνες μετά, συνελήφθη να οδηγεί σε κατάσταση μέθης, σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας. Παρεμπιπτόντως, τον είχε πάρει και ο ύπνος στη θέση του οδηγού. Δήλωσε "αθώος" και αυτή τη φορά συμφώνησε και ο δικαστής μαζί του, ο οποίος πίστεψε πως μετακινήθηκε από το πίσω κάθισμα ( "όπου καθόμουν, διότι είχα πρόβλημα με το γόνατο μου και ήθελα χώρο") σε αυτό του οδηγού, γιατί το αυτοκίνητο του είχε βλάβη και περίμενε να έλθει η οδική βοήθεια. Ο αστυνομικός που τον συνέλαβε, εξήγησε πως του φόρεσε "βραχιολάκια", γιατί όταν τον πλησίασε η αναπνοή του μύριζε αλκοόλ, με το σχετικό τεστ να αποδεικνύει πως όντως είχε πιει ένα ποτήρι παραπάνω.

Στις 25/7 του 2014 έδωσε συνέντευξη στη Mirror, για να ενημερώσει πως είχε μάθει από τα λάθη του και ότι είχε έλθει η ώρα να συνετισθεί. Άνεργος γαρ, και με δικογραφία που συναγωνιζόταν κατά συρροή εγκληματίες, εξήγησε ότι " η μητέρα μου, μου είπε πράγματα που με άγγιξαν. Δεν θέλω να τη δω να κλαίει ξανά. Έχω κάνει πολλά λάθη, έχω πετάξει το ταλέντο μου, αλλά είμαι ακόμα 23 και μπορώ να αλλάξω άρδην τη ζωή μου. Αυτή είναι η τελευταία μου ευκαιρία και οφείλω να την εκμεταλλευτώ. Έκοψα το ποτό και έχω επικεντρωθεί στο ποδόσφαιρο, όπως περιμένω την επόμενη ευκαιρία. Συμπεριφέρομαι πια σωστά και έχω αποφασίσει να "καθαρίσω" την εικόνα μου". Τόνισε ότι μπορεί να μη του φαίνεται, αλλά είναι ευαίσθητος " και όσα μου έτυχαν, με επηρέασαν πολύ. Με διέλυσαν", πριν εξηγήσει ότι "ο τραυματισμός που είχα, όταν έπαιζα στην Swindon με αποτέλειωσε. Δεν μπορούσα να κάθομαι σπίτι μου και να σκέφτομαι πως έχασα τη χρονιά, ενώ είχε προηγηθεί μια συνεργασία με τη Newcastle που με έστελναν στις ακαδημίες και με ωθούσαν εκτός της πρώτης ομάδας. Είχα υπογράψει μεγάλης διάρκειας συμβόλαιο και εκείνοι με πίεζαν να ζητήσω να δοθώ ως δανεικός κάπου αλλού. Και μετά τραυματίστηκα. Μην με παρεξηγήσετε. Η Newcastle μου είχε φερθεί πολύ καλά. Μου έδωσε μια μεγάλη ευκαιρία, την οποία σκάτωσα, για να είμαι ειλικρινής. Όλοι κάνουν λάθη. Ήμουν νέος και έκανα ηλίθια πράγματα". Το ναδίρ του ήταν "όταν χτύπησα εκείνη την κοπέλα", ενώ κατέληξε στο " ήμουν ένα εξαιρετικό prospect και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πώς έφτασα εδώ που βρίσκομαι. Είμαι διατεθειμένος να υπογράψω συμβόλαιο που θα έχει και όρο καλής συμπεριφοράς. Είμαι δυνατός άνθρωπος. Άλλοι στη θέση μου θα είχαν τελειώσει. Όχι εγώ".

Στα θετικά ήταν ότι τον πίστεψε η Blackpool. Στα αρνητικά ήταν πως αποχαιρέτησε το 2014 με κυνηγητό σε λεωφόρο, κοντά στο Preston. Τσακωνόταν με την κοπέλα του, που οδηγούσε άλλο όχημα, ενώ ήταν εν κινήσει και οι δύο -και οι υπόλοιποι οδηγοί προσπαθούσαν να τους αποφύγουν, για να σωθούν. Τελικά, η κοπέλα σταμάτησε και εξήγησε ότι μόλις είχαν χωρίσει και εκείνος δεν της έδινε πίσω τα κλειδιά του σπιτιού. Με την Blackpool έδωσε 14 ματς και σκόραρε δυο φορές. Γιατί τόσα λίγα; Διότι για οκτώ μήνες δεν είχε δώσει σημεία ζωής, ώσπου στις 28/7 παρουσιάστηκε στην προπόνηση. Δυο ημέρες νωρίτερα, το αυτοκίνητο του είχε... εμφανιστεί σε εφημερίδα -διότι είχε παρκάρει σε απαγορευμένη ζώνη, στο κέντρο της πόλης. Προφανώς και δεν τον υποδέχθηκαν με αγκαλιές και φιλιά. Ενδεχομένως και γιατί στις επισημάνσεις της ομάδας, για αδικαιολόγητη απουσία, ενημέρωνε μέσω των social networks πως " είμαι στο Λονδίνο, για οικογενειακούς λόγους, για όσους υποστηρίζουν πως δεν ξέρουν πού είμαι".

Νάιλ Ρέιντζερ: Το πρόβλημα που δεν έχει λύση

Eν πάση περιπτώσει, δια της γνωστής οδού, ενημέρωσε τους followers του πως "πώς μπορώ να βρεθώ σε προπόνηση της Blackpool, όταν με το που με είδε ο προπονητής, μου είπε να ξαναμπώ στο αυτοκίνητο μου και να επιστρέψω στο Λονδίνο;". Αυτό που δεν είπε είναι ότι η ομάδα ενεργοποίησε την option συνεργασίας και για τη σεζόν 2015-16, ενώ απελευθέρωσαν 17 παίκτες. Παράλογο; Θα μπορούσε να υπάρχει εξήγηση, αλλά ο σύλλογος αρνείται πεισματικά να απαντήσει στα μέσα που του ζητούν να... διευκρινίσει τι γίνεται.

Το θέμα είναι πως ο Ranger ποτέ δεν μπορούσε να μείνει για καιρό μακριά από τη γειτονιά, από τους παιδικούς φίλους. Αλλά ήταν ξεκάθαρο πως ό,τι υπήρχε εκεί, δεν τον βοηθούσε να γίνει καλύτερος. Τον Απρίλιο είχε πει " πώς υποτίθεται ότι θα γεμίσω το ψυγείο μου, αν δεν παίζω; Όσοι δεν ξέρουν τι γίνεται, θα νομίζουν πως εξαφανίστηκα πάλι. Υπάρχουν πολλά που δεν ξέρει κανείς. Η ουσία είναι ότι δεν δούλεψε το όλο πράγμα. Δεν κάναμε "κλικ" με τον προπονητή και το σταφ της Blackpool". Είχε υπογράψει να παίρνει 150 λίρες κάθε εβδομάδα και όταν έπαιζε ο μισθός έφτανε στις 2000 λίρες. Προφανώς και δεν είχε την υπομονή να αποδείξει πως μπορεί να τα καταφέρει. Όπως και προφανώς η ομάδα του έπρεπε να κάνει ό,τι ήταν καλύτερο για το σύνολο. Τώρα, πώς όλα αυτά συνδυάζονται με την επέκταση συμβολαίου, είναι κάτι που θα το δούμε φέτος. Δύσκολα βέβαια, ο Ranger θα αλλάξει μυαλά. Ενδεχομένως να κάνει τη σχετική δέσμευση, αλλά είναι σχεδόν απίθανο να περάσει από τα λόγια στις πράξεις.

Σε κάθε περίπτωση, δείτε τι μπορούσε να κάνει, όταν έπαιζε -πριν αποκτήσει ως tattoo στο μέτωπο του... το επίθετο του και ένα χαμογελαστό προσωπάκι, στο μέσα μέρος του κάτω χείλους. Τότε που ασχολείτο κυρίως με το ποδόσφαιρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ