ΣΤΗΛΕΣ

Να η ευκαιρία σου!

Να η ευκαιρία σου!

Το Sport24.gr αναφέρει τις "εσωτερικές" κινήσεις που προκάλεσαν αίσθηση την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Ποιοι παίκτες πήγαν σε καλύτερη ομάδα και έχουν την ευκαιρία για το κάτι παραπάνω στην καριέρα τους.

Είθισται το καλοκαίρι να γίνονται οι καλύτερες μετεγγραφικές κινήσεις. Τότε οι ομάδες κάνουν το ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ τους, τότε οριοθετούν το μπάτζετ τους και βάζουν τους στόχους τους, ξεκινώντας το "χτίσιμο" για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Άσε που υπάρχει και σαφώς περισσότερος χρόνος και λιγότερη πίεση, ώστε να προκύψουν τα καλύτερα δυνατά deals.

Ο χειμώνας κατά κύριο λόγο αφορά "μπαλώματα". Κάποιος παίκτης που τραυματίστηκε και πρέπει να βρεθεί ο αντικαταστάτης του ή μια προσθαφαίρεση. Έχει φτάσει η σεζόν στο μισό της και παίρνονται αποφάσεις για το αν θα υπάρξουν αλλαγές ή η εκάστοτε ομάδα θα προχωρήσει ως έχει. Σπάνια πάντως βλέπουμε τόσο δυνατές κινήσεις όσο το καλοκαίρι.

Άλλωστε δεν υπάρχουν και τα ίδια χρήματα προς διάθεση τις περισσότερες φορές, ενώ πολλές ομάδες περιμένουν λίγους μήνες για να πάρουν έναν παίκτη που έχουν βάλει στο μάτι. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και οι περιπτώσεις εκείνες όπου ένας παίκτης έκανε το βήμα παραπάνω για να εξελίξει την καριέρα του. Συνέβη και στην χώρα μας αυτό τον Γενάρη.

Το Sport24.gr καταγράφει τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις, όπου υπήρξε αλλαγή σελίδας με θεωρητικά καλύτερες προοπτικές. Λέμε θεωρητικά, διότι τίποτα δεν μπορεί να προεξοφληθεί, ούτε έχει υπογράψει κανείς συμβόλαιο με την επιτυχία. Απλά εξαργύρωσε την καλή εικόνα του και άλλαξε ποδοσφαιρικό "σπίτι" για το κάτι καλύτερο. Το αν θα έρθει το καλύτερο, θα φανεί βέβαια στον αγωνιστικό χώρο.

Ολιβιέ Μπουμάλ (Από τον Πανιώνιο στον Παναθηναϊκό)

Ο 27χρονος Καμερουνέζος ήταν εκπληκτικός στο πρώτο μισό της σεζόν με τον Πανιώνιο και συνετέλεσε στην εντυπωσιακή πορεία του στο πρωτάθλημα. Με τέσσερα γκολ και έξι ασίστ έπεισε για τα καλά τον Παναθηναϊκό να τον αγοράσει και να τον εντάξει στο δυναμικό του. Ο Μπουμάλ ήταν σημείο αναφοράς στο παιχνίδι του "Ιστορικού", από τα δικά του πόδια ξεκινούσαν πολλά σε κάθε αγώνα και για τους λόγους αυτούς ο Γιάννης Αλαφούζος έβαλε το χέρι στην τσέπη και τον έντυσε στα πράσινα. Στο "τριφύλλι" μετράει τέσσερις συμμετοχές και πρόλαβε να έχει ένα γκολ και τρεις ασίστ, προτού τραυματιστεί στον ώμο στο ματς με τον Πλατανιά και θα τον αφήσει εκτός δράσης για 1,5 μήνα. Αν μη τι άλλο, έχει μια μεγάλη ευκαιρία να καθιερωθεί και να δείξει ότι δεν πήρε τυχαία μετεγγραφή σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας.

Να η ευκαιρία σου!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Λούκα Βιγιαφάνιες (Από τον Παναιτωλικό στον Παναθηναϊκό)

Από πέρυσι είχε δείξει δείγματα γραφής και φέτος συνέχισε το ίδιο δυνατά, έστω και αν οι πρώτοι μήνες του Παναιτωλικού δεν ήταν πολύ καλοί. Ο ίδιος όμως είναι ένας εξαιρετικός εξτρέμ, ο οποίος γυάλισε στον Αντρέα Στραματσόνι και τον πήρε από τον Αγρίνιο για να τον θέσει υπό τις οδηγίες του. Ο Ιταλός προπονητής είδε τον Αργεντινό τόσο στο ματς της Λεωφόρου, όπως και σε άλλα παιχνίδια, ανάβοντας το "πράσινο φως" για την αφεντιά του. Ήδη μετράει φέτος 19 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και έχει πέντε γκολ και τρεις ασίστ, όταν τα νούμερά του πέρυσι ήταν έξι γκολ και μια ασίστ. Ο Βιγιαφάνιες έχει την ευκαιρία να ξεδιπλώσει τις αρετές του σε μια ομάδα απαιτήσεων όπως είναι ο Παναθηναϊκός, δικαιώνοντας όσους πίστεψαν στο ταλέντο του και στις δυνατότητές του. Ένας παίκτης με σούπερ τεχνική κατάρτιση, που ξέρει μπάλα όσο λίγοι στο πρωτάθλημα και μπορεί να βοηθήσει για τα καλά το "τριφύλλι".

Να η ευκαιρία σου!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μάρκος Βελλίδης (Από τον ΠΑΣ Γιάννινα στον ΠΑΟΚ)

Η απόκτηση του Ρόμπιν Όλσεν το καλοκαίρι δεν βγήκε στον ΠΑΟΚ, ο οποίος αποφάσισε να επενδύσει σε Έλληνα τερματοφύλακα αυτό τον Γενάρη, αποκτώντας από τον ΠΑΣ Γιάννινα τον Μάρκο Βελλίδη, ο οποίος θα πλαισιώσει τους Μελίσσα και Γλύκο στα ασπρόμαυρα γκολπόστ. Διεθνής με την Εθνική Ανδρών Ο 29χρονος τερματοφύλακας, ο οποίος έπαιζε στον Άρη προτού μετακομίσει στα Ιωάννινα και πλέον έκανε το άλμα για τον "Δικέφαλο του Βορρά", όπου έχει την δυνατότητα να καθιερωθεί και να ανεβάσει επίπεδο την καριέρα του. Σίγουρα υπάρχουν πλέον περισσότερες απαιτήσεις, ο πήχης ανεβαίνει και μένει να δούμε αν θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και να υπερασπιστεί τα δοκάρια του ΠΑΟΚ. Ήδη έχει πάρει φανέλα βασικού και ο Ίγκορ Τούντορ τον εμπιστεύεται.

Να η ευκαιρία σου!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δημήτρης Χατζηισαϊας (Από τον Πανιώνιο στον ΠΑΟΚ)

Γεννημένος τον Σεπτέμβριο του1992, πρόκειται για μια από τις αποκαλύψεις του φετινού πρωταθλήματος. Ο άλλοτε άσος των Χανίων, της Γλυφάδας και του Βατανιακού, πέρυσι πήγε στον Πανιώνιο και έπαιξε σε 15 ματς, για να κάνει φέτος ένα εκπληκτικό πρώτο μισό, απαρτίζοντας δίδυμο στόπερ με τον Σπύρο Ρισβάνη, ένα από τα καλύτερα του πρωταθλήματος. Η εντυπωσιακή πορεία των "κυανέρυθρων" δεν είναι τυχαία και ο Χατζηισαϊας έχει μερίδιο για τα ως τώρα αποτελέσματά τους στην Super League. Πορεία πλέι οφ κάνει ο "Ιστορικός" και η άμυνά του είναι πολύ καλή. Μετράει 1787 αγωνιστικά λεπτά στο πρωτάθλημα και μεταξύ άλλων έχει 93 επεμβάσεις, 19 κλεψίματα και 7 αποκρούσεις. Βέβαια, η παρουσία ενός σέντερ μπακ δεν φαίνεται πάντα στα νούμερα, αλλά είναι η εν γένει παρουσία του που έκανε τον ΠΑΟΚ να τον αγοράσει για τα επόμενα 3,5 χρόνια και να του δώσει την ευκαιρία να εκτοξεύσει την καριέρα του. Στο χέρι του είναι να τα καταφέρει.

Να η ευκαιρία σου!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πολ Κεϊτά (Από την Καλλονή στον Ατρόμητο)

Ο Σενεγαλέζος αμυντικός μέσος φέτος δεν έχει την αντίστοιχη περσινή παρουσία, όταν ήταν από τους πρωτεργάτες της επιτυχημένης σεζόν της Καλλονής. Στο πρώτο μισό της σεζόν, κινήθηκε στη γενικότερη μετριότητα των Μυτιληνιών που βρίσκονται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Πέρυσι, μετρούσε 28 συμμετοχές και ένα γκολ, ενώ φέτος έχει αγωνίστηκε σε 13 αγώνες πρωταθλήματος με την ΑΕΛΚ, προτού μετακομίσει στον Ατρόμητο, που επίσης έχει μια άκρως προβληματική εικόνα φέτος. Εντούτοις, ο Τραϊανός Δέλλας γνωρίζει τον παίκτη και ξέρει τι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα του. Για τον 24χρονο άσο ανοίχθηκε μια καινούργια προοπτική στην καριέρα, πηγαίνοντας σε μια από τις πιο νοικοκυρεμένες ομάδες που σιγά σιγά θα βρει και πάλι τον δρόμο της. Αν μη τι άλλο, για τον ίδιο είναι βήμα προς τα μπρος στην ποδοσφαιρική διαδρομή του.

Να η ευκαιρία σου!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Κενάν Μπαργκάν (Από την Καλλονή στον Πανιώνιο)

Αποκτήθηκε από τον Πανιώνιο για να καλύψει το κενό του Μπουμάλ, ο οποίος πήγε στον Παναθηναϊκό. Το αν θα τα καταφέρει, θα φανεί στο χορτάρι, εντούτοις είναι μια καινούργια και ελπιδοφόρα προοπτική για τον ίδιο, καθώς αφήνει την Καλλονή για μια ομάδα που φέτος πηγαίνει... τρένο και κάθε χρόνο παρά τα προβλήματά της βρίσκει τον τρόπο να επιβιώνει και να βρίσκει λύσεις, όταν τα αδιέξοδα και τα εμπόδια φαντάζουν τεράστια. Τον έμπειρο μεσοεπιθετικό τον πρωτοείδαμε στη Βέροια την σεζόν 2012-13, εκεί έμεινε για τρεις σεζόν και το καλοκαίρι μετακόμισε στην Καλλονή, όντας ένας από τους κορυφαίους της ομάδας της Μυτιλήνης στο πρώτο μισό της σεζόν (13 συμμετοχές, 2 γκολ, 1 ασίστ). Ο Μαρίνος Ουζουνίδης βλέπει στο πρόσωπό του 28χρονου έναν παίκτη που μπορεί να βοηθήσει άμεσα και να... απλώσει στο χορτάρι τα δεδομένα ποδοσφαιρικά του χαρίσματα.

Να η ευκαιρία σου!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Γιώργος Βαλεριάνος (Από τον Απόλλωνα Σμύρνης στον Πλατανιά)

Αγωνίζεται στην θέση του αριστερού μπακ ο 24χρονος, ο οποίος ξεκίνησε από τον Ολυμπιακό, έπαιξε δανεικός σε Θρασύβουλο και Γλυφάδα, μετά αγωνίστηκε σε ΟΦΗ, Καβάλα και Ηρακλή, για να τον αποκτήσει το καλοκαίρι ο Απόλλων Σμύρνης. Με την "Ελαφρά Ταξιαρχία" κάνει πορεία πρωταθλητισμού και οι εμφανίσεις του ήταν πέρα για πέρα θετικές σε αυτό το πρώτο μισό της σεζόν, όπου μετράει 16 συμμετοχές και ένα γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ είχε σκοράρει και στο Κύπελλο κόντρα στον Ολυμπιακό στη Ριζούπολη. Η πρώτη ομάδα που έδειξε ενδιαφέρον για την απόκτησή του τον Γενάρη ήταν ο Ηρακλής και μετά η ΑΕΛ. Τελικά, ο Γιώργος Παράσχος τον έπεισε να συνεχίσει την καριέρα του στον πολύ καλό φέτος Πλατανιά. Για τον ίδιο αποτελεί σίγουρα αναβάθμιση το γεγονός πως αλλάζει κατηγορία και θα παίζει πλέον στην Super League, αν και η φετινή ομάδα του Απόλλωνα δεν έχει να ζηλέψει πολλά από αρκετές ομάδες της μεγάλης κατηγορίας.

Να η ευκαιρία σου!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Κάσα Καμαρά (Από τον Εργοτέλη στην Ξάνθη)

Όταν το καλοκαίρι υπέγραφε διετές συμβόλαιο με τον Εργοτέλη, σίγουρα δεν περίμενε τέτοια εξέλιξη, καθώς οι Κρητικοί αποσύρθηκαν από το πρωτάθλημα της Football League λόγω της πολλών οικονομικών προβλημάτων. Ο 23χρονος διεθνής χαφ από τη Μαυριτανία δεν έμεινε όμως χωρίς δουλειά, καθώς η Ξάνθη τον ενέταξε στο δυναμικό της. Ο Καμαρά υπέγραψε για έξι μήνες, με προοπτική ανανέωσης για τρία χρόνια με την ακριτική ομάδα. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον είχε στο "μικροσκόπιό" του και είδε πράγματα στο παιχνίδι του, τα οποία θεωρεί πως θα βοηθήσουν και την Skoda στην προσπάθειά που κάνει για όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στο πρωτάθλημα. Πολύ θετική εξέλιξη για τον ίδιο, μένει να εξαργυρώσει στο χορτάρι την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε.

Να η ευκαιρία σου!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αλέξανδρος Πασχαλάκης (Από τον Πανθρακικό στον ΠΑΣ Γιάννινα)

Ο Βελλίδης πήγε στον ΠΑΟΚ, δημιουργήθηκε κενό στην θέση του τερματοφύλακα στον ΠΑΣ Γιάννινα και αυτή καλύφθηκε με την απόκτηση του Αλέξανδρου Πασχαλάκη από τον Πανθρακικό. Ύστερα από 3,5 χρόνια στην ομάδα της Κομοτηνής θα συνεχίσει την καριέρα του στους Γιαννιώτες. Ο 26χρονος τερματοφύλακας υπέγραψε για 2,5 χρόνια στους Ηπειρώτες, καθώς στην ομάδα της Κομοτηνής ήταν αναπληρωματικός και δεν είχε αρκετό χρόνο συμμετοχής. "Χαίρομαι ιδιαίτερα που θα δουλέψω με τον κ. Τσελιόπουλο, γιατί γνωρίζω ότι είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές τερματοφυλάκων", ανέφερε μετά την υπογραφή του συμβολαίου του και αναμφίβολα ανοίχθηκε μια μεγάλη πόρτα για τον ίδιο, πηγαίνοντας σε μια από τις πιο δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος, την ώρα που ο Πανθρακικός βρίσκεται εντός της ζώνης του υποβιβασμού και δίνει τη μάχη για να προλάβει το τρένο της παραμονής.

Να η ευκαιρία σου!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ