ΣΤΗΛΕΣ

Μνήμες από το "Ολίμπικο"

Μνήμες από το "Ολίμπικο"

Ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1984 ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Ρόμα, μαζί με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά παιχνίδια που έχουν δώσει ως αντίπαλοι "reds" και "giallorossi". Απόλυτη κυριαρχία των Άγγλων.

Λίβερπουλ και Ρόμα θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους το βράδυ της Τρίτης (24/4, 21:45) στον πρώτο ημιτελικό του φετινού Champions League για μια θέση στο μεγάλο ραντεβού της 26ης Μαΐου στο Κίεβο. Στο "Άνφιλντ" θα παιχτεί η πρώτη πράξη και θα ακολουθήσει ο επαναληπτικός στο "Ολίμπικο" (2/5), ο οποίος θα ξυπνήσει μνήμες από το μακρινό 1984, τότε που οι δυο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, με τους "κόκκινους" να κατακτούν το τρόπαιο στη διαδικασία των πέναλτι. Εκτός από εκείνο το "ραντεβού", Λίβερπουλ και Ρόμα έχουν τεθεί αντιμέτωπες άλλες δυο φορές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μια στη φάση των "16" του Κυπέλλου UEFA της σεζόν 2000/01 και άλλη μια έναν χρόνο μετά, στη δεύτερη φάση των ομίλων του Champions League της σεζόν 2001/02. Οι "reds" έχουν το απόλυτο, αφού εκτός από την κούπα του 1984, πήραν και τις προκρίσεις στις άλλες δυο συναντήσεις τους με τους "giallorossi", ενώ και φέτος έχουν με το μέρος τους τον τίτλο του φαβορί. Λίγες ώρες πριν το πρώτο ματς, το Sport24.gr θυμάται την ιστορία των αναμετρήσεων μεταξύ των αποψινών αντιπάλων.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ "ΟΛΙΜΠΙΚΟ" ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ 1984

Μνήμες από το "Ολίμπικο"

Η είσοδος των δυο φιναλίστ στο "Ολίμπικο" για τον τελικό (30/5/1984)

Όπως είναι φυσικό, θα ασχοληθούμε περισσότερο με τον τελικό του 1984, αφού εκτός από το ότι ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό ραντεβού μεταξύ των δυο ομάδων, ήταν και εκείνο που έκρινε έναν τίτλο. Εκείνη την εποχή η Λίβερπουλ ζούσε την χρυσή της εποχή, τόσο στην Αγγλία όσο και στην Ευρώπη. Η κυριαρχία της είχε ξεκινήσει από τη δεκαετία του '70, πρώτα με τα δυο Κύπελλα UEFA (το 1973 επί της Γκλάντμπαχ και το 1976 επί της Μπριζ) και κατόπιν με τα τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών (το 1977 επί της Γκλάντμπαχ, το 1978 επί της Μπριζ και το 1981 επί της Ρεάλ Μαδρίτης). Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο, ήταν πως οι "κόκκινοι" σε εκείνη την περίοδο δεν είχαν χάσει ούτε έναν τελικό, είχαν κατακτήσει και τα πέντε τρόπαια που είχαν διεκδικήσει. Τη σεζόν 1983/84, οι πρωταθλητές Αγγλίας ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στον πρώτο γύρο με την δανέζικη Οντένσε, το εμπόδιο της οποίας ξεπέρασαν εύκολα με δυο νίκες (0-1 & 5-0).

Στη συνέχεια, στη φάση των "16", δυσκολεύτηκαν απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο (0-0 στο "Άνφιλντ"), αλλά πήραν την πρόκριση με ένα γκολ του Ρας στο "Σαν Μαμές". Στα προημιτελικά, οι "reds" κληρώθηκαν με την Μπενφίκα, την οποία απέκλεισαν εύκολα με δυο νίκες, 1-0 στο "Άνφιλντ" και 1-4 στο "Ντα Λουζ". Σειρά στους "4" είχε η Ντιναμό Βουκουρεστίου, απέναντι στην οποία η Λίβερπουλ πέτυχε επίσης δυο νίκες (1-0 και 1-2), για να πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του "Ολίμπικο". Ο Τζο Φάγκαν (βοηθός για πολλά χρόνια των Μπιλ Σάνκλι και Μπομπ Πέισλι), στην πρώτη του σεζόν στον πάγκο της ομάδας ως πρώτος προπονητής, κατάφερε να την οδηγήσει σε έναν ακόμα τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και μάλιστα αήττητη, με επτά νίκες και μια ισοπαλία σε οκτώ παιχνίδια (15-2 τα τέρματα). Το ίδιο βράδυ που οι "κόκκινοι" νίκησαν την Ντιναμό για δεύτερη φορά, μέσα στο Βουκουρέστι, έμαθαν και την αντίπαλό τους στον τελικό, που δεν ήταν άλλη από την γηπεδούχο ομάδα του "Ολίμπικο", δηλαδή τη Ρόμα, η οποία θα διεκδικούσε το "στέμμα" μέσα στο ίδιο της το σπίτι!

Οι Ιταλοί του Σουηδού προπονητή, Νιλς Λίντχολμ, που είχαν κατακτήσει την προηγούμενη χρονιά το δεύτερο πρωτάθλημα στην ιστορία τους (41 χρόνια μετά το πρώτο!), ξεκίνησαν την πορεία τους στο Κύπελλο Πρωταθλητριών στον πρώτο γύρο με αντίπαλο την Γκέτεμποργκ, την οποία και απέκλεισαν με το 3-0 του πρώτου αγώνα και παρά την ήττα τους στη ρεβάνς του "Ούλεβι" με 2-1. Στη συνέχεια κληρώθηκαν στη φάση των "16" με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, το εμπόδιο της οποίας ξεπέρασαν με νίκες μέσα-έξω (αμφότερες με 1-0). Στα προημιτελικά, οι "giallorossi" βρήκαν απέναντί τους την Ντιναμό Βερολίνου, την οποία νίκησαν στη Ρώμη 3-0, σκορ αρκετό για να τους δώσει την πρόκριση παρά την ήττα με 2-1 στον επαναληπτικό. Στον ημιτελικό, η ιταλική ομάδα χρειάστηκε να πραγματοποιήσει μια μεγάλη ανατροπή, αφού έχασε στο πρώτο ματς 2-0 από την σκωτσέζικη Νταντί Γιουνάιτεντ, αλλά την νίκησε 3-0 στη ρεβάνς. Έτσι λοιπόν, η Ρόμα προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ευρωπαϊκό τελικό, έτοιμη να διεκδικήσει το "στέμμα" μέσα στην έδρα της.

ΠΩΣ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

Μνήμες από το "Ολίμπικο"

Η αρχική ενδεκάδα της Λίβερπουλ στον τελικό του 1984.

Η Λίβερπουλ, αποτελούμενη αποκλειστικά από παίκτες από τα βρετανικά νησιά (εκτός του γκολκίπερ της), παρατάχθηκε στο "Ολίμπικο" με το γνωστό της 4-4-2 και τον Μπρους Γκρόμπελαρ στην εστία. Ο Φιλ Νιλ ήταν στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Άλαν Κένεντι στο αριστερό και σέντερ μπακ το δίδυμο των Άλαν Χάνσεν και Μαρκ Λόρενσον. Τετράδα στο κέντρο οι Γκρέιαμ Σούνες, Σάμι Λι, Κρεγκ Τζόνστον (δεξιά) και Ρόνι Γουίλαν (αριστερά). Τέλος, το επιθετικό δίδυμο αποτελούσαν ο Κένι Νταλγκλίς και ο Ίαν Ρας.

- Liverpool FC (Joe Fagan): Grobbelaar, Neal, Kennedy, Lawrenson, Whelan, Hansen, Dalglish (94' Robinson), Lee, Rush, Johnston (72' Nicol), Souness.

Μνήμες από το "Ολίμπικο"

Η αρχική ενδεκάδα της Ρόμα στον τελικό του 1984.

Η Ρόμα, αποτελούμενη αποκλειστικά από Ιταλούς παίκτες συν τους δυο Βραζιλιάνους, Φαλκάο και Σερέζο, παρατάχθηκε επίσης με 4-4-2 και τερματοφύλακα τον Φράνκο Τανκρέντι. Ο Μικέλε Νάπι στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Νταρίο Μπονέτι στο αριστερό και σέντερ μπακ οι Ουμπάλντο Ριγκέτι και Σεμπαστιάνο Νέλα. Στο κέντρο βρίσκονταν ο Τονίνιο Σερέζο ως αμυντικό χαφ, ο Αγκοστίνο Ντι Μπαρτολομέι δεξιά, ο Φαλκάο ως οργανωτής και ο Μπρούνο Κόντι ως αριστερό εξτρέμ. Τέλος, το δίδυμο της επίθεσης αποτελούσαν οι Ρομπέρτο Προύτσο και Φραντσέσκο Γκρατσιάνι.

- AS Roma (Nils Liedholm): Tancredi, Nappi, Nela, Righetti, Falcao, Bonetti, Conti, Cerezo (115' Strukelj), Pruzzo (64' Chierico), Di Bartolomei, Graziani.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ / 90ΛΕΠΤΟ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ & ΠΕΝΑΛΤΙ

Μνήμες από το "Ολίμπικο"

Ντι Μπαρτολομέι και Σούνες ανταλλάσσουν λαβαράκια πριν την έναρξη του μεγάλου τελικού (30/5/1984)

Να πούμε ότι η Λίβερπουλ, πριν τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, είχε ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα Αγγλίας καθώς και το League Cup, άρα διεκδικούσε το "τρεμπλ", κάτι που δεν είχε επιτευχθεί ποτέ από αγγλικό σύλλογο. Η Ρόμα είχε τερματίσει δεύτερη στο "campionato" (πίσω από τη Γιούβε) και είχε προκριθεί στον τελικό του ιταλικού Κυπέλλου (το οποίο και κατέκτησε απέναντι στη Βερόνα). Οι Άγγλοι είχαν δηλαδή εξασφαλισμένη την παρουσία τους στο επόμενο Κύπελλο Πρωταθλητριών, σε αντίθεση με τη Ρόμα, που για να το πετύχει, θα έπρεπε να νικήσει τους "reds" στον τελικό. Διαιτητής της συνάντησης ήταν ο Σουηδός Έρικ Φρέντρικσον, ο οποίος σφύριξε την έναρξη του παιχνιδιού το βράδυ της 30ης Μαΐου 1984, μπροστά σε 75.000 θεατές που είχαν γεμίσει ασφυκτικά το "Ολίμπικο", στη συντριπτική τους πλειοψηφία φυσικά Ιταλοί (οι Άγγλοι φίλαθλοι ήταν περίπου 10.000). 1700 αστυνομικοί βρίσκονταν μέσα και γύρω από το στάδιο, ενώ άλλοι 3.300 ήταν διασκορπισμένοι στο κέντρο και σε άλλα σημεία της πόλης.

Μνήμες από το "Ολίμπικο"

Ο Ρομπέρτο Προύτσο παίρνει την κεφαλιά από τον Άλαν Χάνσεν και ισοφαρίζει την αναμέτρηση σε 1-1 (30/5/1984)

Η εμπειρία των παικτών της Λίβερπουλ φάνηκε από το ξεκίνημα του αγώνα. Οι "reds" είχαν σωστές τοποθετήσεις, ψύχραιμες αντιδράσεις, πήραν γρήγορα τον έλεγχο του κέντρου και στάθηκαν πολύ τυχεροί στο 15', όταν και προηγήθηκαν 1-0. Ο Τζόνστον γέμισε από δεξιά μέσα στην ιταλική περιοχή, Τανκρέντι και Γουίλαν πήδηξαν για τη διεκδίκηση, ο γκολκίπερ της Ρόμα έχασε τη μπάλα από τα χέρια του, ο Νάπι προσπάθησε να απομακρύνει, όμως η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του πεσμένου Τανκρέντι (!) και στρώθηκε στον Νιλ, ο οποίος την έστειλε ανενόχλητος στα δίχτυα. Οι Ρωμαίοι έβγαλαν αντίδραση, κυρίως από τα αριστερά με τον πολύ δραστήριο Μπρούνο Κόντι, δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες και τελικά κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 42'. Μετά από διπλή προσπάθεια του κορυφαίου της ομάδας του, Κόντι και σέντρα στην περιοχή της Λίβερπουλ, ο Προύτσο πρόλαβε στην εναέρια διεκδίκηση τον Χάνσεν, έπιασε την κεφαλιά και κρέμασε τον τερματοφύλακα από τη Ζιμπάμπουε. Το "Ολίμπικο" πήρε φωτιά και οι δυο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Μνήμες από το "Ολίμπικο"

Ο Γκρατσιάνι έχει στείλει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Γκρόμπελαρ, αστοχώντας στο κρίσιμο πέναλτι της Ρόμα (30/5/1984)

Στην επανάληψη, οι Ιταλοί παρουσιάστηκαν πιο επιθετικοί, αλλά δεν βοηθήθηκαν σχεδόν καθόλου από τους δυο σταρ της ομάδας, τους Σερέζο και Φαλκάο, που είχαν μέτρια παρουσία. Πρωταγωνιστές στο δεύτερο ημίχρονο ήταν οι δυο τερματοφύλακες, Τανκρέντι και Γκρόμπελαρ, που με τις επεμβάσεις τους κράτησαν το σκορ στο 1-1. Στην παράταση δεν άλλαξε κάτι και έτσι οι δυο φιναλίστ οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι. Η Λίβερπουλ ξεκίνησε τη "ρώσικη ρουλέτα" με τον Στιβ Νίκολ να αστοχεί. Ο Ντι Μπαρτολομέι έβαλε μπροστά τους Ρωμαίους, όμως μετά τον Φιλ Νιλ που ευστόχησε, ο Μπρούνο Κόντι, ο καλύτερος παίκτης της Ρόμα στον τελικό, έγινε μοιραίος, στέλνοντας άουτ το δικό του πέναλτι. Αμέσως μετά ευστόχησαν Σούνες, Ριγκέτι και Ρας και έφτασε η σειρά του Γκρατσιάνι. Εκεί ο Γκρόμπελαρ είχε τη φαεινή ιδέα να αρχίσει να κουνάει τα πόδια του κάνοντας σαν "παρλιακό", προσπαθώντας να χαλάσει τη συγκέντρωση του αντιπάλου του. Ο Ιταλός στράικερ πήρε φόρα και έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ.

Μνήμες από το "Ολίμπικο"

Οι παίκτες της Λίβερπουλ με το τρόπαιο μετά τον τελικό (30/5/1984)

Ο Άλαν Κένεντι σκόραρε στην επόμενη εκτέλεση και οι "κόκκινοι" κατέκτησαν το τέταρτο Κύπελλο Πρωταθλητριών της ιστορίας τους, πετυχαίνοντας το τέσσερα στα τέσσερα σε ισάριθμους τελικούς στη διοργάνωση, ένα σερί που θα έσπαγε έναν χρόνο μετά, απέναντι στη Γιουβέντους, στην τραγωδία του Χέιζελ. Ο αρχηγός Σούνες ανέβηκε με τους συμπαίκτες του στην εξέδρα των επισήμων και παρέλαβε το "Κύπελλο με τα μεγάλα αυτιά" από τον πρόεδρο της UEFA, Ζακ Ζορζ. Οι "reds", επτά χρόνια μετά την κατάκτηση του πρώτου Κυπέλλου Πρωταθλητριών στην ιστορία τους, επαναλάμβαναν τον θρίαμβό τους στο ίδιο γήπεδο, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο την τροπαιοθήκη τους και την κυριαρχία τους στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Παρά την ισχυρότατη αστυνομική παρουσία στη Ρώμη, υπήρξαν μεμονωμένα επεισόδια μεταξύ Άγγλων χούλιγκανς και Ιταλών τιφόζι. Λέγεται ότι εκεί άναψε για πρώτη φορά η "σπίθα" μίσους των φανατικών της Λίβερπουλ για τους Ιταλούς, κάτι που προκάλεσε έναν χρόνο αργότερα τα αιματηρά επεισόδια στις Βρυξέλλες με τους 39 νεκρούς και τους εκατοντάδες τραυματίες.

Βίντεο: Highlights από το Λίβερπουλ - Ρόμα (30/5/1984)

Βίντεο: Γκρόμπελαρ εναντίον Γκρατσιάνι (30/5/1984)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ - ΡΟΜΑ, ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

Μνήμες από το "Ολίμπικο"

Φραντσέσκο Τότι και Στεφάν Ανσό μονομαχούν στο "Ολίμπικο" στον αγώνα της Ρόμα με τη Λίβερπουλ για τη β' φάση των ομίλων του Champions League (5/12/2001) Photo: eurokinissi.gr

Όπως αναφέραμε και στην αρχή του κειμένου, εκτός από τον τελικό του 1984, Λίβερπουλ και Ρόμα έχουν βρεθεί αντιμέτωπες δυο ακόμα φορές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μια στη φάση των "16" του Κυπέλου UEFA της σεζόν 2000/01 και μια στη δεύτερη φάση των ομίλων του Champions League της σεζόν 2001/02. Η υπεροχή των "reds" απέναντι στους "giallorossi" είναι απόλυτη, αφού και τις δυο αυτές φορές, ήταν εκείνοι που πήραν την πρόκριση. Η Λίβερπουλ στα πέντε συνολικά παιχνίδια που έχει δώσει με αντίπαλο τη Ρόμα, έχει δυο νίκες, μια ήττα, ενώ δυο ματς έχουν λήξει ισόπαλα (ανάμεσά τους και ο τελικός του 1984). Οι Άγγλοι έχουν πετύχει 5 γκολ και οι Ιταλοί 2. Πριν θυμηθούμε αναλυτικά τα ραντεβού του 2000/01 και του 2001/02, ας δούμε πρώτα τον πίνακα με όλα τα αποτελέσματα.

01. ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ - ΡΟΜΑ 1-1, 4-2 π. 30/5/1984 EC, τελικός
02. ΡΟΜΑ - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 0-2 15/2/2001 UEFA Cup, φάση των "16"
03. ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ - ΡΟΜΑ 0-1 22/2/2001 UEFA Cup, φάση των "16"
04. ΡΟΜΑ - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 0-0 5/12/2001 ChL, όμιλοι (β' φάση)
05. ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ - ΡΟΜΑ 2-0 19/3/2002 ChL, όμιλοι (β' φάση)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ - ΡΟΜΑ, ΚΥΠΕΛΛΟ UEFA 2000/01

Μνήμες από το "Ολίμπικο"

Ο Μάικλ Όουεν πανηγυρίζει το ένα από τα δυο γκολ του μέσα στο "Ολίμπικο", στο πρώτο ματς της Ρόμα με τη Λίβερπουλ για τους "16" του Κυπέλλου UEFA (15/2/2001) Photo: eurokinissi.gr

Δεκαεπτά χρόνια μετά τον τελικό της Ρώμης, οι δυο ομάδες κληρώθηκαν ξανά στην Ευρώπη, αυτή τη φορά στο Κύπελλο UEFA της σεζόν 2000/01 και τη φάση των "16". Οι Άγγλοι είχαν αποκλείσει την Ραπίντ Βουκουρεστίου (1-0 συνολικό σκορ), την Σλόβαν Λίμπερετς (4-2) και τον Ολυμπιακό (4-2). Οι Ιταλοί από τη μεριά τους, είχαν περάσει τα εμπόδια της ΝΝ Γκόριτσα (11-1), της Μποαβίστα (2-1) και του Αμβούργου (4-0). Στο πρώτο ματς, στο "Ολίμπικο", οι Άγγλοι νίκησαν 0-2 με δυο γκολ του Μάικλ Όουεν, παίρνοντας πολύ σημαντικό προβάδισμα. Οι Ρωμαίοι ανταπέδωσαν το "διπλό" μέσα στο "Άνφιλντ", αλλά το 0-1 με σκόρερ τον Γκιγού, δεν έφτανε για να τους δώσει την πρόκριση. Οι "reds" του Ζεράρ Ουγιέ προχώρησαν στη διοργάνωση, απέκλεισαν Πόρτο (2-0) και Μπαρτσελόνα (1-0) και κατέκτησαν το τρόπαιο νικώντας 5-4 την Αλαβές στον αξέχαστο τελικό του "Westfalenstadion".

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ - ΡΟΜΑ, CHAMPIONS LEAGUE 2001/02

Μνήμες από το "Ολίμπικο"

Ο Γέρζι Ντούντεκ μπλοκάρει τη μπάλα μπροστά από τον Φραντσέσκο Τότι στον αγώνα της Λίβερπουλ με τη Ρόμα στο "Άνφιλντ" για τη β' φάση των ομίλων του Champions League (19/3/2002) Photo: eurokinissi.gr

Λίγους μήνες μετά τις αναμετρήσεις του Κυπέλλου UEFA, Λίβερπουλ και Ρόμα βρέθηκαν ξανά αντιμέτωπες, αυτή τη φορά στο Champions League της σεζόν 2001/02 και τη δεύτερη φάση των ομίλων. Αμφότερες είχαν πάρει την πρόκριση από την πρώτη φάση (1η η Λίβερπουλ, 2η η Ρόμα) και βρέθηκαν στο ίδιο γκρουπ, μαζί με τη Μπαρτσελόνα και τη Γαλατάσαραϊ. Στη δεύτερη αγωνιστική οι Ρωμαίοι υποδέχθηκαν τους Άγγλους στο "Ολίμπικο", σε ένα ματς που έληξε με λευκή ισοπαλία. Η ρεβάνς δόθηκε στην έκτη και τελευταία αγωνιστική στο 'Άνφιλντ", εκεί όπου η Λίβερπουλ χρειαζόταν οπωσδήποτε τη νίκη για να προκριθεί, τη στιγμή που η Ρόμα βολευόταν και με ισοπαλία, ενώ αν νικούσε, θα περνούσε στη βαθμολογία την Μπάρτσα και θα τερμάτιζε πρώτη! Τελικά οι "reds" επιβλήθηκαν εύκολα 2-0 (Λιτμάνεν & Χέσκι), ισοβάθμησαν με τη Ρόμα, αλλά την άφησαν εκτός λόγω των μεταξύ τους αποτελεσμάτων. Στη συνέχεια, αποκλείστηκαν από την Μπάγερ Λεβερκούζεν (συνολικό σκορ 4-3), μετέπειτα φιναλίστ, η οποία έχασε τον τίτλο από τη Ρεάλ Μαδρίτης με το μυθικό γκολ του Ζιντάν.

* Photo credits: asroma.com & liverpoolfc.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ