ΣΤΗΛΕΣ

Ματ Ντάρμπισιρ: O Άγγλος (που δεν ήταν) ασθενής

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΑΕΚ-ΟΣΦΠ / CUP / FINAL / AEK-OLYMPIAKOS
ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΑΕΚ-ΟΣΦΠ / CUP / FINAL / AEK-OLYMPIAKOS ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αγωνίστηκε μόλις 36 φορές με τον Ολυμπιακό αλλά πρόλαβε και σημείωσε 15 γκολ, κάποια εξ' αυτών καθοριστικά! Ο Ματ Ντάρμπισιρ έκλεισε τα 30 και το Sport24.gr θυμάται το πέρασμά του από την Ελλάδα.

Γεννημένος σαν σήμερα (14/4) πριν 30 χρόνια, ο Ματ Ντάρμπισιρ έφτασε στα μέρη μας τον Ιανουάριο το 2009. Ο Ολυμπιακός αναζητούσε ένα επιθετικό στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και λίγο πριν τη λήξη της, έφερε στην Ελλάδα έναν νεαρό Άγγλο στράικερ, ως δανεικό από την Μπλάκμπερν.

"Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη συμφωνία της με την Μπλάκμπερν Ρόβερς για τον εξάμηνο δανεισμό του 22χρονου Αγγλου επιθετικού, Μάθιου Αντονι Ντέρμπισαϊρ", διαβάζουμε στις 28 Ιανουαρίου 2009 και η ιστορία ξεκινά.

ΠΑΟΚ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ "ΑΙΜΑ"

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ / CUP / OLYMPIAKOS-PAOK
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ / CUP / OLYMPIAKOS-PAOK ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο μικρός ντεμπουτάρει στην Τούμπα στις 4 Φεβρουαρίου, όταν μπαίνει ως αλλαγή στον πρώτο προημιτελικό με τον ΠΑΟΚ. Ο δικέφαλος επικρατεί με 1-0 αλλά στη ρεβάνς ο Ντάρμπισιρ ανοίγει τον ερυθρόλευκο λογαριασμό. Μπαίνει αλλαγή στο δεύτερο μέρος και στην παράταση λυγίζει τον δικέφαλο που έπαιζε από το 80' με 9 παίκτες. Τελικό σκορ 2-0 και ο Ολυμπιακός στα ημιτελικά.

Στις 15 Μαρτίου σκοράρει για πρώτη φορά και στο πρωτάθλημα. Μπαίνει στον αγώνα με τον Ηρακλή στο Καραϊσκάκης στο 81' και προλαβαίνει να σημειώσει 2 τέρματα. Επιβραβεύεται στις 22 Μαρτίου παίρνοντας για πρώτη φορά φανέλα βασικού. Παίζει και στα 90 λεπτά και βάζει ένα γκολ στη νίκη με 3-2 επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη.

ΑΕΚ: ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ

3-3 90'+4
3-3 90'+4 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μετράει 12 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό και 6 τέρματα, όταν φτάνει η ώρα για το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν. Τελικός Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στις 2 Μαΐου. Οι ερυθρόλευκοι χάνουν με 2-0 και ο Ντάρμπισιρ μπαίνει στο ημίχρονο για να αλλάξει τον ρου του αγώνα. Μόλις στο 47' μειώνει σε 2-1, για να ακολουθήσει το 2-2 από τον Ντουντού (70').

Οι ερυθρόλευκοι φίλαθλοι "παγώνουν" στο 90' όταν ο Σκόκο κάνει το 3-2 για την Ένωση. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ματ έχει χτυπήσει στο κεφάλι, μάτωσε η μύτη του και υποφέρει από διάσειση. Ωστόσο συνεχίζει στις καθυστερήσεις του τελικού και στο τελευταίο τους λεπτό ισοφαρίζει με κεφαλιά σε 3-3!

Ήταν αναμφισβήτητα το γκολ της ζωής του. Ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει τον επικό τελικό με 15-14 στα πέναλτι, έχοντας μείνει στην παράταση, η οποία ολοκληρώθηκε με 4-4, με 9 παίκτες. Το νταμπλ όμως δεν θα ερχόταν ποτέ αν ο Άγγλος... ασθενής, δεν έσφιγγε τα δόντια για να αγωνιστεί στις καθυστερήσεις.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: "ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ" ΜΙΑ ΦΙΕΣΤΑ

Ματ Ντάρμπισιρ: O Άγγλος (που δεν ήταν) ασθενής
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με 8 γκολ σε 13 παιχνίδια, κάποια εξ' αυτών καθοριστικά, ο Ολυμπιακός δίνει 3.000.000 λίρες στην Μπλάκμπερν και αποκτά τον Άγγλο για 4 χρόνια. Ωστόσο τη σεζόν 2009-2010, οι τραυματισμοί του διαδέχονται ο ένας τον άλλο. Τέλη Οκτώβρη του 2009 ο Ματ τραυματίζεται για τέταρτη φορά μέσα στους τελευταίους πέντε μήνες!

Ένιωσε ενοχλήσεις στον προσαγωγό και οι εξετάσεις διέγνωσαν οστικό οίδημα ακριβώς στο σημείο που είχε χειρουργηθεί πριν από τρεις μήνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Άγγλος έπαιξε στις 12 Σεπτεμβρίου 2009 με την Καβάλα και η επόμενη συμμετοχή του ήταν στις 6 Ιανουαρίου 2010! Τελικά, αγωνίστηκε 21 φορές στη σεζόν, σκοράροντας 5 τέρματα.

Το τελευταίο του όμως στη σεζόν, κανείς δεν μπορεί να το ξεχάσει στο λιμάνι. Ο Παναθηναϊκός είναι αγκαλιά με τον τίτλο και 62.000 οπαδοί του είναι στο ΟΑΚΑ για να πανηγυρίσουν τη νίκη επί του Ολυμπιακού η οποία θα σφραγίσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Ο Ντάρμπισιρ όμως έχει άλλη άποψη. Μπαίνει στο 55' και 13 λεπτά αργότερα χαλάει την πράσινη φιέστα σκοράροντας το τελικό 0-1!

Ο ΑΓΓΛΟΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ) ΑΣΘΕΝΗΣ

Ματ Ντάρμπισιρ: O Άγγλος (που δεν ήταν) ασθενής

Τη σεζόν 2010-2011 αγωνίζεται σε δύο παιχνίδια τον Ιούλιο. Σκοράρει στο 6-1 με την Μπέσα, ενώ παίζει και κόντρα στην Μακάμπι στο Φάληρο. Ο Ολυμπιακός όμως αποκλείεται από τους Ισραηλινούς και ο Ερνέστο Βαλβέρδε έρχεται εσπευσμένα στον Πειραιά. Ξέροντας τα προβλήματα τραυματισμών του Ματ, τον ενημερώνει ότι πρέπει να βρει ομάδα γιατί δεν τον υπολογίζει στα ερυθρόλευκα πλάνα του.

Ο Ματ αποχωρεί για την πατρίδα του και αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στην Rotherham United, την πέμπτη ομάδα που έχει αλλάξει μετά το πέρασμά του από την Ελλάδα. Εδώ όπου αγωνίστηκε μόλις 36 φορές, τις περισσότερες ως αλλαγή, ωστόσο πρόλαβε και σημείωσε 15 τέρματα και έμεινε στην ιστορία του Ολυμπιακό με τα καθοριστικά του γκολ.

O Άγγλος λοιπόν που ήταν ασθενής, γι' αυτό και δεν έκανε την καριέρα που ονειρευόταν όταν αγωνιζόταν με την Εθνική Ελπίδων της Αγγλίας. Ο Άγγλος όμως που... δεν ήταν ασθενής στην ψυχή εκείνο το βράδυ της 2ας Μαΐου το 2009, όταν- παρά τη διάσεισή του- βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να σκοράρει το γκολ της ζωής του!

ΜΑΤ ΝΤΑΡΜΠΙΣΙΡ, Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ (VIDEO)

TO XIOYMOΡ ΤΟΥ 30ΑΡΗ ΜΑΤ

Ο Ματ Ντάρμπισιρ γιόρτασε στο twitter με μία ιδιαίτερη φωτογραφία τα 30 του χρόνια. Όπως ενημέρωσε, κλαίγοντας από τα γέλια, δεν είναι 30 αλλά έχει την 1η επέτειο των 29ων γενεθλίων του! Στη συνέχεια έκανε retweets ευχές που του έστειλαν τόσο από Αγγλία όσο και από Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ