ΣΤΗΛΕΣ

Κλοπ, ο άνθρωπος με τις 1000+1 ατάκες

Κλοπ, ο άνθρωπος με τις 1000+1 ατάκες

Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν είναι λάτρης μόνο του επιθετικού ποδοσφαίρου αλλά και της καλής ατάκας. Απολαύστε τις 24 καλύτερες από τα 7 χρόνια παρουσίας του στη Ντόρτμουντ!

Όλα τα ωραία έχουν κάποτε ένα τέλος και αυτό μπορούν κάλλιστα να σκέφτονται οι φίλοι της Ντόρτμουντ εδώ και μερικά 24ωρα μετά το άσχημο μαντάτο της λύσης της συνεργασίας του Γιούργκεν Κλοπ με την ομάδα της Βεστφαλίας στο τέλος της σεζόν και μετά από επτά χρόνια αγαστούς σχέσης.

Ένα τέλος εποχής που δεν υπαγορεύτηκε μάλιστα -όπως συμβαίνει στα περισσότερα "διαζύγια" με τους προπονητές- από άσχημα αποτελέσματα αλλά από επιθυμία/ανάγκη του ίδιου του Κλοπ ο οποίος ένιωσε πως έκλεισε τον κύκλο του, πως έδωσε ό,τι είχε να δώσει και με το παραπάνω και πλέον δεν θεωρεί τον εαυτό του 100% κατάλληλο για αυτή την ομάδα.

Και η αλήθεια είναι πως η αιτιολογία που έδωσε είναι πέρα για πέρα πειστική και πραγματική. Μετά από επτά χρόνια μπορεί να υπερηφανεύεται για τα 2 πρωταθλήματα και το 1 Κύπελλο (με πεντάρα επί της Μπάγερν) που πανηγύρισε με τη Ντόρτμουντ, για τη συμμετοχή της στον τελικό του Champions League, για το ελκυστικό ποδόσφαιρο που έπαιξαν κατά διαστήματα οι Βεστφαλοί, για τους πολλούς νεαρούς και ποιοτικούς παίκτες που ανέδειξε, ακόμα και για τις σούπερ μάχες με την κραταιά Μπάγερν που εκτίναξαν το ενδιαφέρον για τη Bundesliga.

Κλοπ, ο άνθρωπος με τις 1000+1 ατάκες

Πλέον όμως αναζητάει νέα πρόκληση στην καριέρα του στο εξωτερικό και όλα δείχνουν πως θα την έχει σύντομα καθώς ουρά κάνουν οι μεγάλες ομάδες εκτός Γερμανίας προκειμένου να τον κάνουν αφεντικό στους πάγκους τους.

Στη Ντόρτμουντ πάντως δύσκολα να τον ξεχάσουν. Όχι μόνο για τις αμέτρητες σπουδαίες στιγμές που τους χάρισε εντός γηπέδων ( "θα έχεις την αιώνια ευγνωμοσύνη μας", του είπε ο διευθύνων σύμβουλος των "κιτρινόμαυρων", Χανς-Γιόακιμ Βάτσκε) αλλά και για τις φλογερές ατάκες του στις συνεντεύξεις Τύπου που έκαναν τους ρεπόρτερ της ομάδας να τον λατρεύουν και να υποκλίνονται στο πνεύμα του.

Κλοπ, ο άνθρωπος με τις 1000+1 ατάκες

Με την αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρησή του από τη Ντόρτμουν να έχει ξεκινήσει κατόπιν εντολής του ίδιου, το Sport24.gr σας παρουσιάζει 24 από τις πιο εντυπωσιακές ατάκες του Γιούργκεν Κλοπ στα επτά χρόνια βασιλείας του στο κιτρινόμαυρο κομμάτι της κοιλάδας του Ρουρ.

Απολαύστε τον:

"Έχουμε τόξα και βέλη. Και όταν σκοπεύουμε με ακρίβεια, μπορούμε να χτυπήσουμε το στόχο. Το πρόβλημα είναι πως η Μπάγερν διαθέτει μπαζούκα και έχουν περισσότερες πιθανότητες από εμάς για να βρουν το στόχο. Στο παρελθόν ωστόσο ο Ρομπέν των Δασών ήταν αρκετά εύστοχος" (σχόλιό του για τη βασικότερη αντίπαλο της ομάδας του στη Bundesliga, Μπάγερν).

"Σάλκε;;;;;; Ήταν ένα καλό παιδί μέχρι αυτό το πρωί. Γιατί Κέβιν άφησες τη Μίλαν;" (αποκάλυψε πως αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε στον Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ όταν πληροφορήθηκε πως πήρε μεταγραφή από τη Μίλαν στη Σάλκε).

"Θα τον περιμένουμε όπως μία καλή σύζυγος περιμένει τον άνδρα της που είναι στη φυλακή" (ο Κλοπ βρίσκει έναν μοναδικό τρόπο να προσεγγίσει τα προβλήματα τραυματισμών που ταλαιπωρούν τον Ματς Χούμελς αντί να απογοητευτεί με το διάστημα της απουσίας από την ομάδα).

"Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως ήταν σπουδαία. Το Λονδίνο είναι η πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο καιρός ήταν καλός, τα πάντα ήταν εντάξει, μόνο το αποτέλεσμα ήταν σκ@@@". (μετά την ήττα της ομάδας του από τη Μπάγερν στον τελικό του Champions League το 2013).

Κλοπ, ο άνθρωπος με τις 1000+1 ατάκες

"Ναι είναι αλήθεια. Έκανα μεταμόσχευση μαλλιών. Νομίζω πως τα αποτελέσματα είναι όντως εντυπωσιακά, έτσι δεν είναι;" (Ο Κλοπ δίνει ρεσιτάλ ειλικρίνειας παραδεχόμενος πως προχώρησε σε μεταμόσχευση εμφύτευσης μαλλιών ανάμεσα στο 2011 και το 2013).

"Άντε γαμ@@@@. Μου αρέσει να δίνω συνεντεύξεις σε εσένα όσο μου αρέσει και ο πονόδοντος. Είναι ανάγκη να έρχεσαι εδώ;" (Ο ρεπόρτερ Στέφαν Μάι ανακαλύπτει πως δεν είναι και τόσο συμπαθής στον Γιούργκεν Κλοπ).

"Την τελευταία φορά που κέρδισε η Ντόρτμουντ εδώ ήταν πριν από 19 χρόνια, όταν οι περισσότεροι παίκτες μου θήλαζαν ακόμα" (μετά την εκτός έδρας επικράτηση της BVB τον Φεβρουάριο του 2011 κόντρα στη Μπάγερν, που ήταν η πρώτη της στο Μόναχο μετά από 19 ολόκληρα χρόνια).

"Όταν έδωσα την πρώτη συνέντευξη, ήμουν πολύ απογοητευμένος. Μετά τη δεύτερη 10 λεπτά αργότερα αισθανόμουν καλύτερα. Σε 30 λεπτά το πιθανότερο είναι πως θα αισθάνομαι πως έχω νικήσει" (μετά από ήττα της Ντόρτμουντ και την υποχρέωση να δίνει συνεντεύξεις).

Κλοπ, ο άνθρωπος με τις 1000+1 ατάκες

"Είμαι υπερήφανος για την πρώτη μου κόκκινη κάρτα ως προπονητής. Πλησίασα τον τέταρτο διαιτητή και του είπα. "Πόσα λάθη επιτρέπονται εδώ; Εάν είναι 15, έχεις περιθώριο για ένα ακόμα" (το σχόλιό του μετά από ένα ματς όπου έγινε έξαλλος θεωρώντας πως η διαιτησία ήταν εις βάρος της ομάδας του).

"Εάν δεν είναι μαλ@@@@ ιστορία, τότε θα φάω ένα σκουπόξυλο" (για τις φήμες πως ο Ματς Χούμελς ενδέχεται να πάρει μεταγραφή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

"Του αρέσει να έχει η ομάδα του τη μπάλα, να παίζει ποδόσφαιρο, να κάνει πάσες. Είναι σαν να παίζεις ορχήστρα. Όμως είναι σιωπηλό τραγούδι. Εμένα μου αρέσει το χέβι μέταλ" (συγκρίνοντας το στιλ παιχνιδιού της Ντόρτμουντ με αυτό της Άρσεναλ του Βενγκέρ).

"Ο Γκέτσε έφυγε επειδή είναι προσωπική επιλογή του Γουαρδιόλα και θέλει να παίξει με τον Γουαρδιόλα, στο δικό του στιλ. Δεν μπορώ να κάνω τον εαυτό μου 15 εκατοστά κοντύτερο ή να αρχίσω να μιλάω ισπανικά" (για τη φυγή του Μάριο Γκέτσε το καλοκαίρι του 2013 με προορισμό τη Μπάγερν Μονάχου).

Κλοπ, ο άνθρωπος με τις 1000+1 ατάκες
© AFP/GETTY IMAGES

"Αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη πρόκληση που υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Να αντιμετωπίσουμε μία ιταλική ομάδα που χρειάζεται μόνο μία ισοπαλία" (ενοψει της 2ης μαχης της Ντόρτμουντ με τη Γιουβεντους για τους "16" του Champions League, στη ρεβανς του 1-0 υπερ της "βέκια σινιορα" στο Τορινο. Ο Κλοπ δικαιώθηκε απόλυτα για την εκτίμησή του καθώς η ομάδα του Αλέγκρι όχι μόνο κράτησε το υπέρ της σκορ αλλά πήρε τη νίκη με το εμφατικό 3-0 μέσα στη Βεστφαλία).

"Οι φίλαθλοι δεν πρέπει να μας αναγνωρίζουν μόνο από τις κίτρινες και μαύρες εμφανίσεις μας. Ακόμα και αν παίζουμε με κόκκινα, όλοι στο γήπεδο θα πρέπει να σκέφτονται "Ουάου, αυτή η ομάδα δεν μπορεί να είναι άλλη πλην της Ντόρτμουντ" (για τη δημιουργία μίας φιλοσοφίας στο σύλλογο όταν ανέλαβε το 2008).

"Εάν νικήσουμε, αυτό δεν θα σημαίνει πως είμαστε η καλύτερη ομάδα στον κόσμο αλλά ότι θα έχουμε νικήσει την καλύτερη ομάδα στον κόσμο" (πριν από τον τελικό του Champions League το 2013 και τον γερμανικό "εμφύλιο" κόντρα στη Μπάγερν).

"Το να τερματίζουμε στο πρώτο μισό της σεζόν στην 17η θέση μοιάζει με το συναίσθημα να πηγαίνεις κάπου διακοπές και να κοιμάσαι σε κρεβάτι με καρφιά" (κάνοντας μία αποτίμηση της πορείας της Ντόρτμουντ τον Ιανουάριο του 2015 που βρήκε τους "κιτρινόμαυρους" κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού).

Dortmunds Trainer Jürgen Klopp spricht am 15.04.2015 in Dortmund (Nordrhein-Westfalen) bei einer Pressekonferenz des Fußball-Bundesligisten Borussia Dortmund. Klopp verkündet an diesem Tag seinen Abschied von Borussia Dortmund zum Saisonende. Foto: Friso Gentsch/dpa
Dortmunds Trainer Jürgen Klopp spricht am 15.04.2015 in Dortmund (Nordrhein-Westfalen) bei einer Pressekonferenz des Fußball-Bundesligisten Borussia Dortmund. Klopp verkündet an diesem Tag seinen Abschied von Borussia Dortmund zum Saisonende. Foto: Friso Gentsch/dpa PICTURE ALLIANCE / DPA

"Συγχαίρω κάθε φίλαθλο που έκατσε να δει το παιχνίδι μας με αντίπαλο την Κότμπους και άντεξε μέχρι τέλους μπροστά στην τηλεόρασή του" (μετά από απογοητευτική εμφάνιση της ομάδας του απέναντι στην Κότμπους).

"Στοιχηματίζω τον κω@@ μου πως η Μπάγερν θα μιλήσει με τον Γουαρδιόλα στο τηλέφωνο" (ο Κλοπ ήταν σίγουρος πως η Μπάγερν θα κατέφευγε στη βοήθεια Γουαρδιόλα -με τον οποίο είχε συμφωνήσει ήδη ενόψει της ερχόμενης σεζόν- πριν τις αναμετρήσεις με τη Μπαρτσελόνα το 2013 στα ημιτελικά του Champions League. Ο Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε απάντησε στον Κλοπ για λογαριασμό των Βαυαρών λέγοντας: "Ο κώ@@@ του Κλοπ θα καταλήξει στο μουσείο της Μπάγερν. Θα έπρεπε να είχε στοιχηματίσει τα μαλλιά που έχει αποκτήσει με μεταμόσχευση").

"Ψάξτε σε όλο τον πλανήτη και βρείτε μου μία ομάδα που μπορεί να πάρει τον τίτλο στο ίδιο πρωτάθλημα που αγωνίζεται και η Μπάγερν. Εάν τερματίσουμε δεύτεροι αυτό το καλοκαίρι, θα βρω ένα φορτηγό και θα το οδηγήσω μέσα στον κήπο μου. Αν δεν με ακολουθήσει κανείς, θα το κάνω μόνος μου" (για το πόσο δύσκολο είναι για τη Ντόρτμουντ να κοντράρει κάθε χρόνο τη Μπάγερν στη μάχη του τίτλου).

"Στην αθλητική μου καριέρα δεν κατάφερα ποτέ να βγάλω στον αγωνιστικό χώρο αυτό που επεξεργαζόταν το μυαλό μου. Είχα το ταλέντο για την 5η κατηγορία και το μυαλό για τη Bundesliga. Το αποτέλεσμα ήταν μία καριέρα στη 2η κατηγορία" (κάνοντας έναν απολογισμό στην καριέρα του ως ποδοσφαιριστής στη Μάιντς).

Κλοπ, ο άνθρωπος με τις 1000+1 ατάκες

"Αυτός ο σύλλογος είναι τα πάντα για μένα. Θα μείνω εδώ για τουλάχιστον άλλα 20 χρόνια" (δήλωση του Κλοπ το 2009 μετά από δύο χρόνια παρουσίας του στη Ντόρτμουντ. Για 20 χρόνια είχε δηλώσει πως θα μείνει και στη Μάιντς σε αντίστοιχη συνέντευξή του όταν ήταν εκεί προπονητής).

"Ο Σίντζι Καγκάουα είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Όμως στη Γιουνάιτεντ παίζει κατά μέσο όρο 20 λεπτά σε κάθε ματς. Και στα αριστερά. Μου σπαράζει η καρδιά όταν το βλέπω αυτό. Ένα δάκρυ κυλάει από το μάτι μου" (σχολιάζοντας την πορεία του Καγκάουα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όπου δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει θέση βασικού αν και προερχόταν από εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα της Ντόρτμουντ).

"Το σύστημα παιχνιδιού μου λέγεται "ποδόσφαιρο διασκέδασης" (στο πώς θέλει να αποκαλούν τον τρόπο παιχνιδιού της Ντόρτμουντ).

"Δεν καταλαβαίνετε; Πρέπει να μάθετε. Υπάρχουν μερικές καλές εξηγήσεις στα γερμανικά για μερικά προβλήματα. Δεν ξέρω όμως πώς να τις πω στα αγγλικά" (ο Κλοπ προσπαθεί να συννενοηθεί με Άγγλους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ