ΣΤΗΛΕΣ

Η Λεωφόρος του "Λύμπε"

Η Λεωφόρος του "Λύμπε"

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος επιστρέφει σήμερα (19/11, 19:30) σ’ ένα γήπεδο που έχει ζήσει ιδιαίτερες στιγμές (και) ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού. Το Sport24.gr θυμίζει τα δύο ξεχωριστά παιχνίδια του "Λύμπε" στο "Απ. Νικολαΐδης" ως παίκτης της ΑΕΚ. (VIDEOS)

Είναι προφανές πως η σημερινή (19/11), δεν θα είναι απλώς μια τυπική μέρα στη δουλειά για τον Νίκο Λυμπερόπουλο. Όχι μόνο διότι πάντα η ημέρα ενός ντέρμπι είναι ιδιαίτερη, ακόμα και για τους τεχνικούς διευθυντές μιας ομάδας, έστω και αν δεν χρειάζεται να μπουν στο γήπεδο και να παίξουν. Αλλά και για τις ιδιαιτερότητες που έχει για τον Λύμπε, η παρουσία στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Και μόνο το γεγονός πως επιστρέφει ως τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, για πρώτη φορά από τότε που παραιτήθηκε απ’ αυτή την θέση στον Παναθηναϊκό, δίνει μια ξεχωριστή σημασία. Τελευταία φορά που η ΑΕΚ επισκέφτηκε την Λεωφόρο, ήταν στα περυσινά playoffs και ο Λυμπερόπουλος την υποδέχθηκε ως οικοδεσπότης και ως… αντίπαλος. Σήμερα ο Λυμπερόπουλος επιστρέφει στην Λεωφόρο, με την αποστολή της ΑΕΚ και ως φιλοξενούμενους του Παναθηναϊκού.

Όμως δεν υπάρχει μόνο αυτό. Εκτός από τις ιδιαίτερες στιγμές που έχει ζήσει ο Λυμπερόπουλος στη Λεωφόρο ως παίκτης του Παναθηναϊκού, υπάρχουν και αυτές που έχει ζήσει παίζοντας σ’ αυτό το γήπεδο, με την φανέλα της ΑΕΚ. Όχι απαραιτήτως αντίπαλος των "πράσινων". Το Sport24.gr θυμίζει τα ξεχωριστά παιχνίδια του "Λύμπε" στο "Απ. Νικολαΐδης".

ΤΟ ΠΡΩΤΟ "ΚΙΤΡΙΝΟ", ΣΕ ΕΔΑΦΟΣ "ΠΡΑΣΙΝΟ"

Από το καλοκαίρι του 2003, το γήπεδο της Λεωφόρου, δεν ήταν πλέον το "σπίτι" του Νίκου Λυμπερόπουλου. Ο "Λύμπε" μετακόμισε από τον Παναθηναϊκό στην ΑΕΚ. Όμως η μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε όχι μόνο να κάνει το ντεμπούτο του στην ενδεκάδα της Ένωσης, αλλά και να πετύχει το πρώτο του γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα, μέσα στην Λεωφόρο. Όχι απέναντι στον Παναθηναϊκό. Η ΑΕΚ χρησιμοποίησε εκείνη τη σεζόν τη Λεωφόρο ως έδρα για τα ευρωπαϊκά ματς. Κι ο Λυμπερόπουλος ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός, στη ρεβάνς με την Γκρασχόπερς, για τα playoffs του Champions League, στις 27 του Αυγούστου.

Το ντεμπούτο του, το είχε κάνει ως αλλαγή σε ματς πρωταθλήματος με το Αιγάλεω, τέσσερις μέρες νωρίτερα. Σ’ εκείνο το ματς με την Γκρασχόπερς στην Λεωφόρο, ο Λυμπερόπουλος είχε πετύχει και το πρώτο του γκολ με την φανέλα της ΑΕΚ. Μάλιστα αμέσως μόλις σκόραρε με κεφαλιά, έδειξε τόσο αμήχανος για μερικά δευτερόλεπτα, που δεν αποφάσιζε προς το πού να πάει για να πανηγυρίσει. Η ΑΕΚ εκείνο το ματς το είχε κερδίσει με 3-1 και είχε ανατρέψει την ήττα με 1-0 του πρώτου παιχνιδιού στη Ζυρίχη. Το γκολ του Καλαματιανού επιθετικού ήταν το 2-0.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ "ΧΤΥΠΗΜΑ" ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ

Στην πρώτη σεζόν του Λυμπερόπουλου στην ΑΕΚ, στο μακρινό 2003, η πιο δύσκολη στιγμή, θα ήταν εκείνη που θα χρειαζόταν να βρεθεί για πρώτη φορά αντίπαλος με τον Παναθηναϊκό. Δεν έγινε στο πρώτο γύρο και στο ντέρμπι που ήταν γηπεδούχος η ΑΕΚ. Έμελλε να γίνει την 1η του Φλεβάρη του 2004 και στο γήπεδο της Λεωφόρου. Στο ματς που η ΑΕΚ ήταν φιλοξενούμενη.

Τότε ο Λυμπερόπουλος όχι απλώς βρέθηκε αντίπαλος για πρώτη φορά απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά κατάφερε να σκοράρει. Κι η αντίδραση του ήταν να μην πανηγυρίσει, ενώ της "πράσινης" εξέδρας να τον χειροκροτήσει. Μ’ εκείνο το γκολ, η ΑΕΚ απλώς είχε μειώσει σε 2-1. Ενώ από εκείνο το ντέρμπι και μετά, ο Λυμπερόπουλος σκόραρε πολλές φορές σε σημαντικά και ιδιαίτερα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, αλλά πλέον στο ΟΑΚΑ.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ