ΣΤΗΛΕΣ

Η... αξέχαστη "ασπρόμαυρη" επταετία του Γκαρσία

Η... αξέχαστη "ασπρόμαυρη" επταετία του Γκαρσία
INTIME SPORTS

Σαν σήμερα (31/7) το 2008 η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωνε την απόκτηση του Πάμπλο Γκαρσία και το Sport24.gr θυμάται 24 γεγονότα που αφορούν τον Ουρουγουανό από το συγκεκριμένο έτος ως το 2015.

Η λατρεία των οπαδών του ΠΑΟΚ για τον Πάμπλο Γκαρσία είναι γνωστή... Ακόμη και τώρα που πλέον δεν είναι ποδοσφαιριστής οι φίλοι του "Δικεφάλου" δεν χάνουν την ευκαιρία να του δείξουν την αγάπη τους, κάτι που έκαναν την προηγούμενη εβδομάδα στο ματς με την Λοκομοτίβα Ζάγκεμπ (ο Γκαρσία βρέθηκε στην Τούμπα).

Σαν σήμερα (31/7) το 2008, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωνε το "κλείσιμο" της συμφωνίας με τον Ουρουγουανό. " Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας δύο ετών με τον Ουρουγουανό διεθνή μέσο Pablo Garcia",είχε αναφέρει η ανακοίνωση εκείνη την Πέμπτη της τελευταίας μέρας του Ιούλη.

Πέρασαν, δηλαδή, επτά χρόνια από τότε που ο Γκαρσία αποτελούσε και τυπικά ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ. Το Sport24.grθυμάται 24 γεγονότα που... δεν ξεχνιούνται και αφορούν τον Ουρουγουανό, από το 2008 έως το 2015.

Η άφιξή του:Πριν ανακοινωθεί από την ΠΑΕ, ο Γκαρσία είχε έρθει στη Θεσσαλονίκη και στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" έγινε ένας... χαμός για την αφεντιά του. "Πάμπλο, Πάμπλο, οέ, οέ, οέ...",φώναζαν οι φίλοι του ΠΑΟΚ που τον "ζέσταναν" με το καλημέρα της παρουσίας του στην Ελλάδα.

Το χτύπημα στον Ντιόγκο:Ο Ντιόγκο είχε χτυπήσει τον Γκαρσία εκτός φάσης στο πρόσωπο και λίγο αργότερα ο Ουρουγουανός πήρε... εκδίκηση με μπουνιά που του έδωσε (ο Ουρουγουανός είχε αποβληθεί λίγο πριν το τέλος του αγώνα, μετά από δεύτερη κίτρινη κάρτα). Η ενέργεια αυτή σίγουρα δεν ήταν επαγγελματική αλλά έχει "μείνει" για τα καλά στην μνήμη των οπαδών του ΠΑΟΚ που μετά από το συγκεκριμένο συμβάν στο ματς (16/11/08) με τον Ολυμπιακό είχαν... μεγαλύτερη αδυναμία στον Γκαρσία.

"Τιμή και δόξα στον Πάμπλο τον Γκαρσία":Αγαπημένο παιδί της κερκίδας του ΠΑΟΚ ο Γκαρσία, για την αφεντιά του οι οπαδοί του ΠΑΟΚ "έβγαλαν" σύνθημα... Το " ΠΑΟΚ θρησκεία τρομοκρατία, τιμή και δόξα στον Πάμπλο τον Γκαρσία", ακούστηκε πολλές φορές από τα χείλη των φίλων του "Δικεφάλου" που έβλεπαν στο γήπεδο έναν παίκτη-μαχητή και αυτό τους άρεσε.

"Νο Garcia, No Party":Οταν το καλοκαίρι του 2009 υπήρξε ενδιαφέρον για τον Γκαρσία από την Τουρκία και συγκεκριμένα από την Ανκαραγκουτσού, οι φίλοι του ΠΑΟΚ έβαλαν... stop στη φυγή του και σε φιλικό με τον Εργοτέλη σήκωσαν πανό που έγραφε "Νο Garcia, No Party".

Επιτέλους σκόρερ:Ο Γκαρσία έδειξε σε πολλά ματς την αγωνιστική του ποιότητα... Πέρασε όμως αρκετός καιρός μέχρι να πετύχει το πρώτο του γκολ με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Αυτό έγινε στις 07/11/09, στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανθρακικό. Ο Γκαρσία εκτέλεσε φάουλ και πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ κάνοντας το 0-2 στο 56'.

Ο θάνατος της μητέρας του και το γκολ με Παναθηναϊκό:Τον Φλεβάρη του 2010 και ενώ λίγες μέρες πριν το ματς (21/02/10) με τον Παναθηναϊκό είχε προηγηθεί ο θάνατος της μητέρας του, είχε το κουράγιο να αγωνιστεί απέναντι στους "πράσινους". Και μάλιστα σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ ενώ μετά την επίτευξη του τέρματος δάκρυσε καθώς θυμήθηκε τον χαμό της μητέρας του.

Τα έξαλλα πανηγύρια στο στάδιο Καραϊσκάκη:Ο Γκαρσία με τον Ολυμπιακό και τους οπαδούς του, ποτέ δεν είχε καλές σχέσεις... Στις 12/05/10 ο "Δικέφαλος" επικράτησε των "ερυθρόλευκων" στο στάδιο Καραϊσκάκη και "κλείδωσε" την συμμετοχή του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Με το σφύριγμα της λήξης, ο Γκαρσία χάρηκε για τα καλά αυτό το "διπλό" και ξέσπασε σε τρελούς πανηγυρισμούς.

Τα "καρφιά" για τον Μπερέτα και το "διαζύγιο" με τον Ιταλό: "Το πρόβλημα είναι ο προπονητής. Δεν δουλεύουμε σωστά",είχε πει ο Γκαρσία μπροστά στους συμπαίκτες του και στον Θόδωρο Ζαγοράκη, όταν ο πρόεδρος της ΠΑΕ είχε κάνει μαζί τους συζήτηση στη Γερμανία για να διαπιστώσει τα αίτια των κακών εμφανίσεων στα φιλικά παιχνίδια το καλοκαίρι του 2010. Η άποψη του Ουρουγουανού μέτρησε, έβαλε κι αυτός το... λιθαράκι του για να αποχωρήσει από τον πάγκο της ομάδας ο Μάριο Μπερέτα. Ο τελευταίος προπόνησε τον ΠΑΟΚ -μόνο- για 23 ημέρες και μετά απολύθηκε.

Αποβολές με... αποθέωση:Πολλές φορές ο Γκαρσία κατηγορήθηκε για το σκληρό παιχνίδι του. Ακόμη πάντως και σε κόκκινες που δέχτηκε, φίλοι του ΠΑΟΚ τον... αποθέωναν δείχνοντας την στήριξή τους προς το πρόσωπό του. Στο ματς των πλέι οφ (σεζόν 2008-09) με τον Παναθηναικό μετά από χτύπημα του στον Σιμάο, αποβλήθηκε από το παιχνίδι. Ο ίδιος δεν πίστευε στην απόφαση του Κάκου να τον αποβάλλει και μερίδα του κόσμου του ΠΑΟΚ φώναζε σε εκείνο το ματς " ΠΑΟΚ θρησκεία τρομοκρατία, τιμή και δόξα στον Πάμπλο τον Γκαρσία" μετά την αποβολή του. Σύνθημα που ακούστηκε και μετά την αποβολή του στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στις 18/05/11 (σεζόν 2010-11).

Σύνδεσμος με το όνομά του:Στις 8/10/11 έγιναν τα εγκαίνια του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Σκύδρας "Πάμπλο Γκαρσία", ενός συνδέσμου δηλαδή που "φέρει" το όνομά του. Παρών φυσικά στην εκδήλωση ήταν ο Ουρουγουανός που αποθεώθηκε.

Γκολ από το... κόρνερ:Τέτοια τέρματα δεν βλέπουμε συχνά... Ο Γκαρσία στο ματς με την Κέρκυρα, στις 25/03/12, σκόραρε με απευθείας εκτέλεση κόρνερ! Ο Ουρουγουανός στο 14' του αγώνα είχε ανοίξει το σκορ και είχε κάνει το 0-1 υπέρ του ΠΑΟΚ. Το γκολ του ήταν αναμφίβολα πανέμορφο...

Πήρε το βραβείο του MVP του ΠΑΟΚ:Στο φινάλε της σεζόν 2011-12 ο Γκαρσία πήρε το βραβείο του MVP του ΠΑΟΚ. Μετά από ψηφοφορία που έγινε, οι οπαδοί του "Δικεφάλου" τον επέλεξαν ως τον πολυτιμότερο παίκτη του "Δικεφάλου" εκείνη την σεζόν.

Οικονομικές "θυσίες" στις ανανεώσεις του:Ο Γκαρσία απέδειξε πως δεν "κοιτάει" τα χρήματα... Οταν ανανέωσε δύο φορές το συμβόλαιό του (το 2010 και το 2012) με τον ΠΑΟΚ δέχτηκε μείωση αποδοχών, το 2010 κατά 35% και το 2012 κατά 30%.

Οι... ιδιαίτερες ατάκες του:Όταν μιλούσε "ζωγράφιζε" και ήταν απολαυστικός. Για παράδειγμα... Είχε κάνει αρκετές αναφορές στις διαιτησίες που συναντούσε συχνά στα ελληνικά γήπεδα. Μετά από ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, είχε τονίσει: "Αν έκανα εγώ το φάουλ που έκανε ο παίκτης του Ολυμπιακού στον Σορλέν, θα με είχαν τιμωρήσει με τρεις-τέσσερις αγωνιστικές και θα είχαν φωνάξει την Αστυνομία να με συλλάβει". Το δέσιμο του με τον κόσμο του "Δικεφάλου" ήταν αδιαμφισβήτητο, κάτι που είχε φανεί ξεκάθαρα -εκτός των άλλων- και από την εξής δήλωση του:

"Αν πεθάνω στην Ουρουγουάη, θέλω να μου στείλουν ένα στεφάνι με το έμβλημα του ΠΑΟΚ για να με θάψουν". Επίσης, θέλοντας να τονίσει το πάθος που θα έχει σε εκτός έδρας ματς στην Αθήνα, είχε δηλώσει: " Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Να ξέρουν ότι αυτή την φορά δεν θα κατέβω στην Αθήνα μόνο με το μαχαίρι στα δόντια. Θα πάω σαν τον Λεωνίδα με πανοπλία και όλα τα όπλα, έτοιμος για την μάχη...".

Τα... μηνύματα του κόσμου σε Στέφενς και Δώνη:Στέφενς και Δώνης δεν... εμπιστεύονταν τον Γκαρσία, ο χρόνος συμμετοχής του οποίου μειώθηκε με τους συγκεκριμένους δύο προπονητές και αυτό δεν άρεσε στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Ετσι υπήρχαν αγώνες που ακουγόταν το σύνθημα: " ΠΑΟΚ θρησκεία τρομοκρατία, τιμή και δόξα στον Πάμπλο τον Γκαρσία". Μήνυμα, δηλαδή, που "έστελνε" ο κόσμος του "Δικεφάλου" για το ότι επιθυμούσε να δει τον Ουρουγουανό αγωνιζόμενο.

Η... αξέχαστη "ασπρόμαυρη" επταετία του Γκαρσία

Η αποχώρηση, η επιστροφή και η... νέα αποχώρηση:Ολα έγιναν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τον Μάρτιο του 2013 ο Πάμπλο Γκαρσία αποτέλεσε παρελθόν από τον ΠΑΟΚ αλλά το -κατά πολλούς- λάθος που έγινε τότε, διορθώθηκε και επέστρεψε στον ΠΑΟΚ τον Ιούνη του 2013. Νέα αποχώρηση από τον "Δικέφαλο" υπήρξε μετά από λίγους μήνες... Ο Γκαρσία στις 10/1/2014 αποτέλεσε και επίσημα παίκτη της Ξάνθης, στην οποία μετακόμισε.

Η συνέντευξη Τύπου για το "διαζύγιο" με τον ΠΑΟΚ:Στις 20/3/13 ο Γκαρσία παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για να αναφερθεί στο τέλος της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ. Πολλοί περίμεναν πως θα "επιτεθεί" στην ΠΑΕ. Δεν το έκανε πάντως και έβαλε πάνω από όλα το... καλό του "Δικεφάλου". "Να μην φοβάται κανείς γιατί δεν θα κόψω κεφάλια. Εγώ είμαι ΠΑΟΚ αν κάποιοι το αμφισβητούν. Ερχομαι από την άλλη άκρη του κόσμου και μπορεί κάποιος να με κατηγορήσει. Ποτέ δεν θα κάνω κακό στον ΠΑΟΚ", είπε αρχικά ο Ουρουγουανός που μεταξύ άλλων ανέφερε: " Ηταν μεγάλη περηφάνια να φορέσω αυτή την φανέλα".

Συνθήματα κατά της ΠΑΕ... εξαιτίας του:Μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου που είχε δώσει ο Γκαρσία για το διαζύγιό του με τον ΠΑΟΚ, οπαδοί του "Δικεφάλου" "επιτέθηκαν" στην ΠΑΕ. "Πάμπλο Θεέ, γ@#%#^# η ΠΑΕ", φώναξαν. Ενα σύνθημα μάλιστα που ακούστηκε κι άλλες φορές από μερίδα του κόσμου του ΠΑΟΚ που έβλεπε τον Ουρουγουανό να είναι ανενεργός αγωνιστικά.

Η μακροβιότερη θητεία του ως παίκτης στον ΠΑΟΚ:Στον ΠΑΟΚ ο Γκαρσία έχει την μακροβιότερη θητεία του ως παίκτης αγωνιζόμενος τις σεζόν 2008-09, 2009-10, 2010-11, 2011-12, 2012-13 και στο πρώτο μισό της αγωνιστικής χρονιάς 2013-14 (στο δεύτερο μισό έπαιξε στην Ξάνθη). Ο Ουρουγουανός πέρασε από τις Μοντεβιδέο Γουόντερερς, Πενιαρόλ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μίλαν, Βενέτσια, Οσασούνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Θέλτα και Ρεάλ Μούρθια και η μεγαλύτερη θητεία του πριν μετακομίσει στον ΠΑΟΚ, ήταν αυτή στην Οσασούνα την οποία υπηρέτησε για τρεις συνεχόμενες σεζόν.

"Δείξτε τα... cojones σας":Ο Γκαρσία στις 6/4/14, στο περιθώριο της παρουσίας του στην εκδήλωση του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Μηχανιώνας για τα 20 χρόνια λειτουργίας του συνδέσμου, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Οταν του ζητήθηκε να "στείλει" ένα μήνυμα στους παίκτες των "ασπρόμαυρων" που απέναντι στους "ερυθρόλευκους" θα "έψαχναν" την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, ο Ουρουγουανός είπε: "Δείξτε τα... cojones (σ.σ. αρ@#$!@) σας. Να έχετε από ένα σε κάθε παπούτσι".

Στο τεχνικό τιμ του Αναστασιάδη: "Νιώθω πραγματικά τέλεια στον νέο μου ρόλο. Είναι κάτι το ξεχωριστό και θέλω να ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δόθηκε, αλλά και για την εμπιστοσύνη, τόσο τον Αγγελο Αναστασιάδη, όσο και την διοίκηση του ΠΑΟΚ",δήλωνε στις 29/6/14 ο Γκαρσία, για τον οποίο αποφασίστηκε να "μπει" στο τιμ του Αναστασιάδη. Μετά από καιρό, όμως, υπήρξαν κάποια προβλήματα και ο Ουρουγουανός δεν έμεινε στο συγκεκριμένο πόστο (oυσιαστικά αποχώρησε μετά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας).

Μέλος στην Κ17:Στις 25/6/15 ο Αρνεσεν ρωτήθηκε για τον Γκαρσία και ο Δανός τόνισε πως θα αναλάβει χρέη ασίσταντ κόουτς στην Κ17 του ΠΑΟΚ. "Μου είπε θέλει να γίνει προπονητής αλλά για μένα πρέπει ένας προπονητής να έχει εμπειρία. Στόχος μου είναι να τον προστατεύσω. Τώρα θα αναλάβει ασίσταντ κόουτς στην ομάδα της Κ17. Μετά από χρόνια ίσως να αναλάβει την πρώτη ομάδα", είπε ο Αρνεσεν για τον Γκαρσία.

Οπαδός του φίλησε τα πόδια:Στο ματς με την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, κατά την παρουσία του Γκαρσία στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, ένας οπαδός τον σταμάτησε, έσκυψε και του φίλησε τα πόδια! Δείγμα της λατρείας που ακόμη υπάρχει για τον Ουρουγουανό.

Η... αξέχαστη "ασπρόμαυρη" επταετία του Γκαρσία

Είδε το ματς από την Θύρα 4:Στις 31/3/12 στο περιθώριο των δηλώσεών του για το βραβείο του καλύτερου γκολ της 26ης αγωνιστικής, είχε ερωτηθεί για το αν θα πήγαινε να παρακολουθήσει παιχνίδι από την Θύρα 4. " Δεν το βλέπω σωστό όσο είμαι παίκτης. Αν σταματήσω το ποδόσφαιρο, ίσως πάω",είχε απαντήσει ο Γκαρσία. Και τελικά παρακολούθησε παιχνίδι του "Δικεφάλου από την Θύρα 4... Βρέθηκε εκεί στο παιχνίδι (23/7/15) με την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ και φυσικά αποθεώθηκε από τον κόσμο του ΠΑΟΚ.

Η... αξέχαστη "ασπρόμαυρη" επταετία του Γκαρσία
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ