ΣΤΗΛΕΣ

Γιούβε vs Ρεάλ, η ιστορία

Γιούβε vs Ρεάλ, η ιστορία

Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης θα συναντηθούν απόψε (5/5) για 17η φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Διαβάστε στο Sport24.gr τί έχει γίνει στα 16 παιχνίδια του παρελθόντος. Σχετική ισορροπία, με την séptima των "μερένγκες" να ξεχωρίζει (pics & videos)

Στο "Juventus Stadium" θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους απόψε το βράδυ (5/5, 21:45) η Γιουβέντους και η Ρεάλ Μαδρίτης, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι κάτοχοι του τροπαίου, "μερένγκες", παρουσιάζονται ως το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό του Ολυμπιακού Σταδίου στο Βερολίνο, όμως θα πρέπει πρώτα να ξεπεράσουν τις φιλοδοξίες των Ιταλών, που φτάνουν στους "4" της διοργάνωσης μετά από 12 χρόνια, τότε που παρεμπιπτόντως είχαν αφήσει εκτός τη Ρεάλ και είχαν περάσει εκείνοι στον τελικό του "Ολντ Τράφορντ", χάνοντας το τρόπαιο από τη Μίλαν στα πέναλτι.

Οι "μπλάνκος" θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί απέναντι στους "μπιανκονέρι", που μπορεί να μην εντυπωσίασαν στον προημιτελικό με την Μονακό, έδωσαν όμως ρεσιτάλ στη φάση των "16" με αντίπαλο την Ντόρτμουντ. Η Ρεάλ έφτασε μεν στους "4", όμως πέρασε πολύ δύσκολα τόσο με την Σάλκε, όσο και με την περσινή φιναλίστ, Ατλέτικο. Έτσι λοιπόν, στο πρώτο βήμα για το πιθανό "repeat" και την "undécima", οι παίκτες του Κάρλο Αντσελότι δεν θα έχουν καθόλου εύκολο έργο απέναντι στην "Vecchia Signora". Το ποια από τις δυο αποψινές αντιπάλους θα καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για το Βερολίνο, θα το μάθουμε το βράδυ της 13ης Μαΐου, όταν θα έχει ολοκληρωθεί και η ρεβάνς στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου".

Γιούβε vs Ρεάλ, η ιστορία

Ο Κριστιάνο έχει αποφύγει τον Μπουφόν και είναι έτοιμος να ανοίξει το σκορ στο "Μπερναμπέου" (23/10/2013)

Αυτή θα είναι η 17η φορά που οι δυο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Όλες οι προηγούμενες 16 συναντήσεις ήταν στα πλαίσια είτε του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, είτε του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δυο αποψινοί αντίπαλοι έχουν συναντηθεί σε όλους τους γύρους των νοκ άουτ ("16", προημιτελικά, ημιτελικά και τελικό), αλλά και στη φάση των ομίλων. Σε ότι αφορά τα μεταξύ τους αποτελέσματα, το προβάδισμα της Ρεάλ είναι οριακό, αφού έχει πετύχει μια νίκη περισσότερη από την Γιούβε (8 έναντι 7). Στα νοκ άουτ ζευγαρώματα είναι οι Ιταλοί που έχουν ένα μικρό προβάδισμα, τρεις προκρίσεις έναντι δυο των Ισπανών. Η Ρεάλ πήρε τις δυο προκρίσεις στο Κύπελλο Πρωταθλητριών (1962 & 1987), ενώ η Γιουβέντους και τις τρεις στο Τσάμπιονς Λιγκ (1996, 2003 & 2005).

Τα τελευταία 4 παιχνίδια ήταν στη φάση των ομίλων. Τη σεζόν 2008/09 οι δυο ομάδες ισοβάθμισαν στην κορυφή του γκρουπ και συνέχισαν στην επόμενη φάση, ενώ στην περσινή περίοδο (2013/14), η Ρεάλ τερμάτισε πρώτη και η Γιουβέντους τρίτη, μένοντας εκτός από τη συνέχεια. Όπως διαπιστώνουμε, υπάρχει σχετική ισορροπία σε όλες τις κατηγορίες, ακόμα και στα τέρματα (16 η Ρεάλ, 18 η Γιούβε). Αυτό που κάνει τη διαφορά και δίνει το συνολικό πλεονέκτημα στη Ρεάλ Μαδρίτης, είναι φυσικά ο τελικός του 1998 στην "Amsterdam Arena", εκεί όπου οι "μερένγκες" κέρδισαν 1-0 τους "μπιανκονέρι" με το γκολ του Μιγιάτοβιτς, φτάνοντας στην κατάκτηση της περίφημης séptima, του έβδομου δηλαδή Κυπέλλου Πρωταθλητριών στην ιστορία τους και πρώτου μετά από 32 ολόκληρα χρόνια.

Γιούβε vs Ρεάλ, η ιστορία

Ο Γιορέντε έχει ισοφαρίσει σε 1-1 και πανηγυρίζει μαζί με τον Πίρλο. Από την πιο πρόσφατη επίσκεψη της Γιούβε στο "Μπερναμπέου" (23/10/2013)

Η πρώτη φορά που Ρεάλ και Γιούβε βρέθηκαν αντιμέτωπες στην Ευρώπη, ήταν την περίοδο 1961/62, στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, στην προημιτελική φάση. Εκείνο το "ραντεβού" τους χρειάστηκε τρία παιχνίδια, μέχρι να κριθεί η πρόκριση. Οι "μερένγκες" κέρδισαν 0-1 μέσα στο "Κομουνάλε" του Τορίνο με γκολ του Ντι Στέφανο, αλλά έχασαν με το ίδιο σκορ στη ρεβάνς του "Μπερναμπέου" με το τέρμα του Σίβορι. Οι "λογαριασμοί" ξεκαθάρισαν στο Παρίσι και το ουδέτερο "Παρκ ντε Πρενς", με την νίκη της Ρεάλ (3-1). Χρειάστηκε να περάσουν 25 χρόνια για να ξανασυναντηθούν οι δρόμοι τους. Στη σεζόν 1986/87, η "σειρά του Γύπα", στο ξεκίνημά της τότε, αντιμετώπισε στα προημιτελικά του Πρωταθλητριών την Γιούβε των Πλατινί, Καμπρίνι και Λάουντρουπ. Το πρώτο ματς στη Μαδρίτη κρίθηκε από το τέρμα του Μπουτραγκένιο, ο Καμπρίνι ισοφάρισε στη ρεβάνς με το δικό του γκολ το σκορ του πρώτου αγώνα και η πρόκριση παίχτηκε στα πέναλτι (3-1 υπέρ της Ρεάλ).

"Μπλάνκος" και "μπιανκονέρι" συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ στα προημιτελικά της σεζόν 1995/96. Πρώτο ματς στο "Μπερναμπέου" με τους γηπεδούχους να παίρνουν τη νίκη χάρη στο γκολ του Ραούλ, όμως δυο εβδομάδες αργότερα, στο "Ντέλε Άλπι", ο Ντελ Πιέρο και ο Παντοβάνο πέτυχαν από ένα τέρμα, δίνοντας νίκη και πρόκριση στην ομάδα τους. Και φτάνουμε στο μεγαλύτερο ραντεβού των δυο αποψινών αντιπάλων, τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 1997/98. Το πλασέ του Μιγιάτοβιτς στο 66' ήταν εκείνο που έκρινε το παιχνίδι, όμως περισσότερα για το ματς μπορείτε να διαβάσετε πιο κάτω, στη συνέχεια του κειμένου. Πέντε χρόνια μετά τον τελικό, οι δυο ομάδες συναντήθηκαν και πάλι, αυτή τη φορά στον ημιτελικό της διοργάνωσης τη σεζόν 2002/03. Η Ρεάλ προηγήθηκε 1-0 στο "Μπερναμπέου" με τον Ρονάλντο, ο Τρεζεγκέ ισοφάρισε στο τέλος του ημιχρόνου και ο Ρομπέρτο Κάρλος έδωσε τη νίκη (2-1) στους "μερένγκες".

Γιούβε vs Ρεάλ, η ιστορία

"Κοκορομαχία" μεταξύ Ραούλ και Βιέρκοβουντ (6/3/1996)

Ο επαναληπτικός εξελίχθηκε σε εφιάλτη για τους Μαδριλένους, αφού η Γιούβε, σε μεγάλη βραδιά, πήρε σκορ πρόκρισης από το πρώτο ημίχρονο, με τα γκολ των Τρεζεγκέ και Ντελ Πιέρο, πέτυχε και τρίτο στην επανάληψη με τον Νέντβεντ και κέρδισε το εισιτήριο για τον τελικό, μαζί και μια μικρή ρεβάνς για την απώλεια του τροπαίου το 1998. Το μόνο που πέτυχε εκείνο το βράδυ η Ρεάλ, ήταν να μειώσει στο τελευταίο λεπτό του αγώνα με τέρμα του Ζιντάν. Να αναφέρουμε και την χαζή κάρτα που πήρε ο Νέντμεντ και η οποία του στέρησε τη συμμετοχή στον τελικό, αφαιρώντας από την Γιούβε ένα από τα σημαντικότερα "όπλα" της απέναντι στην Μίλαν. Περνάμε τώρα στην τελευταία φορά μέχρι σήμερα που οι δυο ομάδες βρέθηκαν σε νοκ άουτ ζευγάρωμα. Ήταν στη φάση των "16" της σεζόν 2004/05 και η Ρεάλ κέρδισε στο πρώτο ματς 1-0 με γκολ του Ελγκέρα. Στο Τορίνο, σε ένα ακόμα "κλειστό" παιχνίδι, η Γιούβε σκόραρε με τον Τρεζεγκέ και πήρε την πρόκριση στην παράταση με το τέρμα του Ζαλαγιέτα.

Οι τέσσερις πιο πρόσφατοι αγώνες ανάμεσα σε Ισπανούς και Ιταλούς, ήταν στη φάση των ομίλων. Πρώτα στη σεζόν 2008/09, ή Γιουβέντους προηγήθηκε 2-0 στην έδρα της με τέρματα των Ντελ Πιέρο και Αμάουρι και ο Φαν Νίστελροϊ μείωσε διαμορφώνοντας το τελικό 2-1. Στον αγώνα της Μαδρίτης, ο Ντελ Πιέρο χάρισε στους φιλάθλους ένα προσωπικό του ρεσιτάλ, πέτυχε δυο πανέμορφα γκολ δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του, ενώ ο ίδιος γνώρισε την αποθέωση από την κερκίδα του "Μπερναμπέου", αφού οι φίλοι της Ρεάλ αναγνώρισαν και επιβράβευσαν με το θερμό τους χειροκρότημα την μεγάλη εμφάνιση του "Πιντουρίκιο". "Μπλάνκος" και "μπιανκονέρι" βρέθηκαν μαζί και στους ομίλους του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ. Στο "Μπερναμπέου" το σκορ έκλεισε στο μισάωρο, με δυο γκολ του Κριστιάνο και ένα του Γιορέντε για την Γιούβε. Στο "Juventus Stadium", η Ρεάλ απέσπασε ισοπαλία (2-2), με τον Γκάρεθ Μπέιλ να πραγματοποιεί την πρώτη του πολύ καλή ευρωπαϊκή εμφάνιση με την φανέλα των "μερένγκες", πετυχαίνοντας και ένα γκολ.

Α. ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Γιούβε vs Ρεάλ, η ιστορία

Ραούλ και Ντελ Πιέρο, οι δυο μεγάλοι αρχηγοί

- 8 νίκες Ρεάλ Μαδρίτης, 7 νίκες Γιουβέντους, 1 ισοπαλία

- Τέρματα: Ρεάλ Μαδρίτης 16 / Γιουβέντους 18

- Γιουβέντους: 3 προκρίσεις σε νοκ άουτ / 1 χαμένος τελικός, 2 αποκλεισμοί σε νοκ άουτ & 1 σε ομίλους

- Ρεάλ Μαδρίτης: 1 κερδισμένος τελικός, 2 προκρίσεις σε νοκ άουτ & 1 σε ομίλους / 3 αποκλεισμοί σε νοκ άουτ

Β. JUVENTUS FC vs REAL MADRID CF – ΟΙ 16 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

1. ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 0-1 (14/2/1962)

Κύπελλο Πρωταθλητριών 1961/62, προημιτελική φάση

Σκόρερ: Ντι Στέφανο (69')

Γιούβε vs Ρεάλ, η ιστορία

Το πρώτο ματς μεταξύ Ρεάλ και Γιούβε στην Ευρώπη. Ο Ντι Στέφανο πετυχαίνει το πρώτο από τα συνολικά 34 γκολ που έχουν επιτευχθεί στις 16 αναμετρήσεις των δυο ομάδων (14/2/1962)

2. ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 0-1 (21/2/1962)

Κύπελλο Πρωταθλητριών 1961/62, προημιτελική φάση

Σκόρερ: Σίβορι (39')

3. ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 3-1 (28/2/1962)

Κύπελλο Πρωταθλητριών 1961/62, προημιτελική φάση

Σκόρερ: Φέλο (1'), Ντελ Σολ (65'), Τεχάδα (83') / Σίβορι (35')

4. ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 1-0 (22/10/1986)

Κύπελλο Πρωταθλητριών 1986/87, φάση των "16"

Σκόρερ: Μπουτραγκένιο (21')

Γιούβε vs Ρεάλ, η ιστορία

Ο Τσέντο σε διεκδίκηση με παίκτη της Γιουβέντους (22/10/1986)

5. ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 1-0 & 1-3 π. (5/11/1986)

Κύπελλο Πρωταθλητριών 1986/87, φάση των "16"

Σκόρερ: Καμπρίνι (9')

6. ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 1-0 (6/3/1996)

Τσάμπιονς Λιγκ 1995/96, προημιτελική φάση

Σκόρερ: Ραούλ (21')

Γιούβε vs Ρεάλ, η ιστορία

Λάουντρουπ και Ντελ Πιέρο

7. ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 2-0 (20/3/1996)

Τσάμπιονς Λιγκ 1995/96, προημιτελική φάση

Σκόρερ: Ντελ Πιέρο (16'), Παντοβάνο (53')

8. ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 1-0 (20/5/1998)

Τσάμπιονς Λιγκ 1997/98, τελικός

Σκόρερ: Μιγιάτοβιτς (66')

Γιούβε vs Ρεάλ, η ιστορία

Ο Μιγιάτοβιτς έχει αποφύγει τον Περούτσι και είναι έτοιμος να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της Γιούβε (20/5/1998)

Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους έφτασαν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 1997/98, ο οποίος διεξήχθη στις 20 Μαΐου του 1998 στην "Amsterdam Arena" του Άμστερνταμ. Οι "μερένγκες" είχαν τερματίσει πρώτοι στον όμιλό τους (μαζί με Ρόζενμποργκ, Ολυμπιακό και Πόρτο) και στα νοκ άουτ απέκλεισαν δυο γερμανικές ομάδες, τις Μπάγερ Λεβερκούζεν και Μπορούσια Ντόρτμουντ. Οι "μπιανκονέρι" τερμάτισαν δεύτεροι στον δικό τους όμιλο, πίσω από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μπροστά από τις Φέγενορντ και Κόζιτσε, ενώ στα νοκ άουτ απέκλεισαν τις Ντιναμό Κιέβου και Μονακό.

Γιούβε vs Ρεάλ, η ιστορία

Ο τελικός έχει λήξει και οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης πανηγυρίζουν την κατάκτηση της séptima

Να πούμε ότι εκείνη ήταν η τελευταία "καθαρή" διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού είχαν πάρει μέρος μόνο πρωταθλήτριες ομάδες. Η Ρεάλ είχε κάνει μια κακή σεζόν, 4η στο πρωτάθλημα και αποκλεισμένη από την Αλαβές στο κύπελλο. Όμως η ευκαιρία που της παρουσιαζόταν, ήταν ιστορική. Είχαν περάσει 32 χρόνια από την τελευταία μεγάλη κούπα (1966) και 17 από την τελευταία συμμετοχή σε τελικό του Πρωταθλητριών (1981, 0-1 από την Λίβερπουλ). Η Γιούβε ήταν το πολύ μεγάλο φαβορί. Είχε ήδη εξασφαλίσει το πρωτάθλημα στην Ιταλία και είχε αγωνιστεί στους δυο προηγούμενος τελικούς της διοργάνωσης (το είχε κατακτήσει απέναντι στον Άγιαξ και το είχε χάσει από την Μπορούσια Ντόρτμουντ).

Γιούβε vs Ρεάλ, η ιστορία

Η αναμνηστική φωτογραφία των πρωταθλητών Ευρώπης

Ο Πέτζα Μιγιάτοβιτς δεν είχε πετύχει ούτε ένα γκολ στην Ευρώπη εκείνη τη σεζόν, αλλά σκόραρε το πιο σημαντικό για την ομάδα του. Ο ίδιος και ο Σούκερ είχαν ορκιστεί το προηγούμενο βράδυ ότι θα τα έδιναν όλα. Την ημέρα του αγώνα, στο μεσημεριανό τραπέζι, ο Φερνάντο Σανθ (γιος του τότε προέδρου, Λορένθο Σανθ και παίκτης της Ρεάλ) είπε στον Μιγιάτοβιτς πως είχε προαίσθημα: "θα βάλεις γκολ απόψε, θα δεις". Ο Πέτζα του απάντησε΄πως αν γινόταν κάτι τέτοιο, θα του το αφιέρωνε (μόλις σκόραρε, έτρεξε σαν τρελός στον πάγκο και τον αγκάλιασε). Πάντως ο Μαυροβούνιος επιθετικός είχε αγωνιστεί με πρόβλημα στο αριστερό του πόδι και μάλιστα είχε κρύψει μέσα στην κάλτσα του την χάρτινη φιγούρα του αγίου Μπραούλιο!

Γιούβε vs Ρεάλ, η ιστορία

Καρεμπέ, Ραούλ και Μοριέντες πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ

Το παιχνίδι δεν διεκδίκησε ιδιαίτερες δάφνες. Νευρικό, με μάχες στο κέντρο και λίγες ευκαιρίες από τις δυο ομάδες. Μέχρι που έφτασε το 66' στο δεύτερο ημίχρονο. Σέντρα του Πανούτσι από τα δεξιά στην περιοχή των Ιταλών, η μπάλα κατέληξε από την αριστερή μεριά, ο Ρομπέρτο Κάρλος σούταρε δυνατά αλλά άστοχα, η μπάλα χτύπησε σε έναν Ιταλό αμυντικό μέσα στην περιοχή, την τσίμπησε ο Μιγιάτοβιτς, ξεπέρασε εύκολα τον πεσμένο Περούτσι και την έστειλε στα δίχτυα μέσα σε αποθέωση. Η Γιούβε δεν μπόρεσε να αντιδράσει και το σφύριγμα της λήξης από τον Γερμανό Κρουγκ, βρήκε τη Ρεάλ ξανά στην κορυφή της Ευρώπης, μετά από 32 ολόκληρα χρόνια! Το έβδομο τρόπαιο της "βασίλισσας", την περίφημη séptima, σήκωσε ο αρχηγός Μανόλο Σαντσίς, ο πατέρας του οποίου, επίσης Μανουέλ Σαντσίς, ήταν μέλος της ομάδας που είχε κατακτήσει το έκτο Πρωταθλητριών το 1966!

Ρεάλ Μαδρίτης (Γιούπ Χάινκες): Ίλγκνερ, Πανούτσι, Σαντσίς, Ιέρο, Ρομπέρτο Κάρλος, Ρεδόντο, Καρεμπέ, Ζίντορφ, Ραούλ (90' Αμαβίσκα), Μιγιάτοβιτς (89' Σούκερ), Μοριέντες (81' Χάιμε).

Γιουβέντους (Μαρσέλο Λίπι): Περούτσι, Τοριτσέλι, Ιουλιάνο, Μοντέρο, Ντι Λίβιο (46' Τακινάρντι), Ντεσάν (77' Κόντε), Ντάβιντς, Πεσότο (70' Φονσέκα), Ζιντάν, Ιντσάγκι, Ντελ Πιέρο.

Βίντεο: Το γκολ του Μιγιάτοβιτς σε εκπληκτική ισπανική περιγραφή!

9. ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 2-1 (6/5/2003)

Τσάμπιονς Λιγκ 2002/03, ημιτελική φάση

Σκόρερ: Ρονάλντο (23'), Ρομπέρτο Κάρλος (73' / Τρεζεγκέ (45')

10. ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 3-1 (14/5/2003)

Τσάμπιονς Λιγκ 2002/03, ημιτελική φάση

Σκόρερ: Τρεζεγκέ (12'), Ντελ Πιέρο (43'), Νέντβεντ (73') / Ζιντάν (89')

11. ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 1-0 (22/2/2005)

Τσάμπιονς Λιγκ 2004/05, φάση των "16"

Σκόρερ: Ελγκέρα (31')

12. ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 2-0 (9/3/2005)

Τσάμπιονς Λιγκ 2004/05, φάση των "16"

Σκόρερ: Τρεζεγκέ (75'), Ζαλαγέτα (116')

13. ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 2-1 (21/10/2008)

Τσάμπιονς Λιγκ 2008/09, φάση των ομίλων

Σκόρερ: Ντελ Πιέρο (5'), Αμάουρι (49') / Φαν Νίστελροϊ (66')

14. ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 0-2 (5/11/2008)

Τσάμπιονς Λιγκ 2008/09, φάση των ομίλων

Σκόρερ: Ντελ Πιέρο (17' & 67")

Γιούβε vs Ρεάλ, η ιστορία

Ο Ντελ Πιέρο εκτελεί φάουλ και η μπάλα θα καταλήξει στην αριστερή γωνία του Κασίγιας για το τελικό 0-2 (5/11/2008)

15. ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 2-1 (23/10/2013)

Τσάμπιονς Λιγκ 2013/14, φάση των ομίλων

Σκόρερ: Κριστιάνο (4' & 29') / Γιορέντε (22')

16. ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 2-2 (5/11/2013)

Τσάμπιονς Λιγκ 2013/14, φάση των ομίλων

Σκόρερ: Βιδάλ (42', Γιορέντε (65') / Κριστιάνο (52'), Μπέιλ (60')

Γιούβε vs Ρεάλ, η ιστορία

Ο Μπέιλ πανηγυρίζει το γκολ του στην πιο πρόσφατη επίσκεψη της Ρεάλ στο Τορίνο (5/11/2013)

Πηγές: As, Marca, uefa.com

Βίντεο: Η πρώτη συνάντηση των δυο ομάδων στην Ευρώπη. Γιουβέντους - Ρεάλ Μαδρίτης 0-1 (14/2/1962)

Βίντεο: Νίκη της Γιούβε, αλλά πρόκριση της Ρεάλ στα πέναλτι. Γιουβέντους - Ρεάλ Μαδρίτης 1-0, 1-3 π. (5/11/1986)

Βίντεο: Γιουβέντους - Ρεάλ Μαδρίτης 2-0 (20/3/1996)

Βίντεο: Πρόκριση της Γιούβε στον τελικό του 2003. Γιουβέντους - Ρεάλ Μαδρίτης 3-1 (14/5/2003)

Βίντεο: Η μεγάλη παράσταση του Ντελ Πιέρο στο "Μπερναμπέου". Ρεάλ Μαδρίτης - Γιουβέντους 0-2 (5/11/2008)

Βίντεο: Η τελευταία επίσκεψη της Ρεάλ στο Τορίνο. Γιουβέντους - Ρεάλ Μαδρίτης 2-2 (5/11/2013)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ