ΣΤΗΛΕΣ

"Φάβες" τερματοφυλάκων made in Greece!

"Φάβες" τερματοφυλάκων made in Greece!

Ο Ρομπέρτο με την Άντερλεχτ και ο Μπαρόχα με τον Ηρακλή δέχτηκαν γκολ ύστερα από τραγικά τους λάθη και το Sport24.gr κάνει φλας μπακ και θυμίζει δέκα χαρακτηριστικές γκέλες την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο (VIDEOS).

Τα λάθη είναι στη ζωή, αλάνθαστος είναι μονάχα όποιος δεν κάνει απολύτως τίποτα, γι' αυτό ο αναμάρτητος υμών πρώτος τον λίθον βαλέτω. Το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα, καθώς τα λάθη είναι βασικό κομμάτι του και δεν υπάρχει παιχνίδι που δεν θα δεις πολλά απ' αυτά. Άλλα περισσότερο σημαντικά, άλλα λιγότερο, το θέμα είναι ότι κανείς δεν μπορεί να τα αποφύγει, παρά μόνο να τα περιορίσει.

Η θέση του τερματοφύλακα είναι ιδιαίτερη και το λάθος τις περισσότερες φορές κοστίζει. Ακριβώς πίσω του είναι τα δίχτυα, δεν υπάρχει κάποιος να καλύψει, επομένως οι γκέλες σπάνια σώζονται. Είδαμε πριν τρεις ημέρες τον εκπληκτικό Ρομπέρτο να κάνει άσχημο διώξιμο στο ματς με την Άντερλεχτ και δέχτηκε γκολ που κόστισε στον Ολυμπιακό την ήττα. Ακολούθησε χθες (20/2) ο Μπαρόχα στο Ηρακλής - ΑΕΚ που δέχτηκε ένα αστείο γκολ και η ομάδα του έχασε δυο βαθμούς.

Δεν είναι τα μόνα περιστατικά μέσα στη σεζόν που να αφορούν την χώρα μας. Έχουν προηγηθεί και άλλα, ενώ είναι σίγουρο πως θα ακολουθήσουν ακόμα περισσότερα στο μέλλον. Είπαμε, τα λάθη πάντα θα γίνονται, κανείς δεν υπογράφει συμβόλαιο με την τελειότητα. Ακόμα και οι σπουδαιότεροι έχουν πρωταγωνιστήσει σε ιστορικές γκάφες που δεν συνάδουν ούτε με την κλάση τους, ούτε με την εμπειρία τους.

Το Sport24.gr έκανε ένα... ξεσκαρτάρισμα και βρήκε δέκα χαρακτηριστικές περιπτώσεις, όπου οι τερματοφύλακες ενήργησαν με τρόπο τελείως λανθασμένο. Μια κακή εκτίμηση της φάσης, έλλειψη συγκέντρωσης, υπερβολική σιγουριά, η κακιά η ώρα, βαφτίστε το όπως θέλετε. Ο παρανομαστής είναι κοινός: φάβα ολκής. Φάσεις που θα τις βλέπαμε σε επετειακά αφιερώματα με bloopers. Προφανώς και ο στόχος δεν είναι η στοχοποίηση κανενός, διότι αναφέρθηκε και πιο πάνω ότι τα λάθη είναι μέσα στη ζωή και αφορούν τους πάντες, δεν υπάρχουν εξαιρέσεις.

Ρομπέρτο (Ολυμπιακός) - Άντερλεχτ

Μπαρόχα (ΑΕΚ) - Ηρακλής

Ανέστης (ΑΕΚ) - Λεβαδειακός (πρώτο γκολ Λεβαδειακού)

Τσιντώτας (Λεβαδειακός) - Παναθηναϊκός (πρώτο γκολ Παναθηναϊκού)

Στιλ (Παναθηναϊκός) - Πανιώνιος

Όλσεν (ΠΑΟΚ) - Ηρακλής (τρίτο γκολ Ηρακλή)

Μπαντής (Αστέρας) - ΠΑΣ Γιάννινα

Κυριακίδης (Παναιτωλικός) - Πλατανιάς (δεύτερο γκολ Πλατανιά)

Βελλίδης (ΠΑΣ Γιάννινα) - Βέροια

Στεφανάκος (Παναιτωλικός) - Παναθηναϊκός (πρώτο γκολ Παναθηναϊκού)

Γκάλοπ: Ποια είναι η μεγαλύτερη γκάφα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ