ΣΤΗΛΕΣ

"Επιστημονικά" ντου στα ελληνικά γήπεδα

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ (ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 2011) / ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
(ICON PRESS / ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ (ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 2011) / ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ (ICON PRESS / ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ) ICONPRESS.GR

Σαν σήμερα πριν 25 χρόνια, οπαδοί του Ολυμπιακού μπήκαν στο γήπεδο και πήραν στο κυνήγι τον διαιτητή Ναούμ και τους Τζαλακώστα-Δημόπουλο του Αθηναϊκού. Το Sport24.gr θυμίζει "επιστημονικά" ντου σε ελληνικά γήπεδα (VIDEOS+PHOTOS).

Ήταν 10 Φεβρουαρίου 1991 και ο Ολυμπιακός φιλοξενούσε τον Αθηναϊκό στο Στάδιο Καραϊσκάκη για τη 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Λίγες ημέρες πριν, οι Πειραιώτες είχαν ηττηθεί με 1-0 από την ΑΕΚ στη Ρόδο, στο ματς που είχε επαναληφθεί μετά το δακρυγόνο που είχε πέσει στη Ν. Φιλαδέλφεια και ενώ προηγούνταν με 2-1. Ο κόσμος "έβραζε" και όταν το 2-0 απέναντι στους "Λόρδους" μετατράπηκε σε 2-2 μέσα σε τέσσερα λεπτά (72' και 76'), μερίδα οπαδών έκανε ντου στον αγωνιστικό χώρο και πήρε στο κυνήγι τον διαιτητή Ναούμ και τους σκόρερ των φιλοξενούμενων, Τζαλακώστα και Δημόπουλο. Ήταν το ματς με την περιβόητη δήλωση του Αργύρη Σαλιαρέλη, ο οποίος χαρακτήρισε ως επιστήμονες τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Βάσει του ΚΑΠ, η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή ήταν η αναμενόμενη. Μηδενισμός του Ολυμπιακού, το οποίο πήρε στα χαρτιά με νίκη 2-0 ο Αθηναϊκός, αφαίρεση δύο βαθμών στο πρωτάθλημα και πένυρπαιχνίδια μακριά από το Καραϊσκάκη. Η ομάδα του Πειραιά έπαιξε στα Γιάννινα με τη Λάρισα, στο Άργος με τον Πανιώνιο, στη Λαμία με τον Ιωνικό, στον Πύργο με τον Απόλλωνα Αθηνών και στο Βόλο με τον Ηρακλή. Μια απόφαση που εν πολλοίς έβαλε "ταφόπλακα" στις όποιες ελπίδες για διεκδίκηση του τίτλου εκείνη την σεζόν, όπου υπήρχαν πολλά παράπονα για την διαιτησία από την πλευρά των "ερυθρολεύκων".

Με αφορμή εκείνο το περιστατικό πριν ακριβώς 25 χρόνια, το Sport24.gr κάνει φλας μπακ και θυμίζει σκηνικά που όλοι θα θέλαμε να μην είχαν συμβεί ποτέ. Όταν οι οπαδοί πήραν το νόμο στα χέρια τους, έκαναν ντου, κυνήγησαν παίκτες, διαιτητές και παράγοντες, προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά στην ομάδα τους και τραυματίζοντας ακόμα περισσότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η βία δεν έχει χρώμα, δεν περιχαρακώνεται και αφορά τους πάντες, αποτελώντας ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα.

Το ντέρμπι που δεν έγινε ποτέ...

Τα πρώτα σοβαρά επεισόδια σε ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Άρη την τελευταία εικοσαετία, έγιναν τον Νοέμβριο του 1994 στο Χαριλάου για το παιχνίδι πρωταθλήματος. Οι οπαδοί των δύο ομάδων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και η συμπλοκή τους κράτησε ώρες ολόκληρες. Οι κερκίδες του γηπέδου "άδειασαν" από καθίσματα, καθώς πολύ λίγα έμειναν στη θέση τους. Τα επεισόδια σταμάτησαν, όταν τελικά οι ανεγκέφαλοι κουράστηκαν να πλακώνονται στη μέση του γηπέδου.

Οι... καρατιές και ο αποσβολωμένος Μπάγεβιτς

Το Νοέμβριο του 1997 είχαμε τα σοβαρά επεισόδια στη Νεάπολη στον αγώνα του Ιωνικού με τον Ολυμπιακό, όταν ο αείμνηστος πρόεδρος των γηπεδούχων, Νίκος Κανελλάκης, έδωσε χαστούκι στον διαιτητή της αναμέτρησης, Αργύρη Παπαχίντζιο και είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσουν συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών των δυο ομάδων και των ποδοσφαιριστών. Οι... καρατιές έδιναν και έπαιρναν, ενώ ο Σωκράτης Γέμελος του Ιωνικού έφυγε από το γήπεδο με σπασμένη μύτη. Πέντε οπαδοί διακομίστηκαν στο Τζάννειο, αλλά κανείς δεν παρέμεινε μετά από τις πρώτες βοήθειες που τους παρασχέθηκαν. Χαρακτηριστικό το στιγμιότυπο με τον συνάδελφο Αντώνη Αντωνόπουλο να κάνει ρεπορτάζ... μέσα στον αγωνιστικό χώρο, να παίρνει δηλώσεις από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και εκείνος αποσβολωμένος να κοιτάζει όσα γίνονταν δίπλα του.

Θύματα ωμής βίας οι Παπαπέτρου και Φεσόπουλος

Ένα χρόνο μετά και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 1998, το ακυρωθέν γκολ του Τάκολα στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός στο γήπεδο της Τούμπας, αλλά και το ότι ο διαιτητής Παπαπέτρου σφύριξε τη λήξη του αγώνα στο 83', προκάλεσαν άσχημα σκηνικά, όπου τόσο ο ρέφερι του αγώνα όσο και ο βοηθός του, Φεσόπουλος, έπεσαν θύματα ωμής βίας. Δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβησαν τέτοια γεγονότα στο συγκεκριμένο γήπεδο, ενώ ακολούθησαν και άλλα.

"Επιστημονικά" ντου στα ελληνικά γήπεδα

Η είσοδος των φιλάθλων στο γήπεδο

"Επιστημονικά" ντου στα ελληνικά γήπεδα

Ο τραυματισμός του βοηθού, Φεσόπουλου

"Επιστημονικά" ντου στα ελληνικά γήπεδα

Ο ξυλοδαρμός του Ευθυμιάδη

Όταν η μια πλευρά μιλάει για τον Ευθυμιάδη, η άλλη απαντάει για τη Ριζούπολη και... τούμπαλιν. Πρόκειται για δυο περιστατικά που δεν πρόκειται να ξεχαστούν ποτέ και αποτελούν σημείο αναφοράς για τα ποδοσφαιρικά δρώμενα της χώρας όσον αφορά το κομμάτι των άσχημων περιστατικών στα γήπεδά μας. Πρώτα είχαμε τον Μάρτιο του 2002 τον ξυλοδαρμό του διαιτητή Ευθυμιάδη από φιλάθλους του Παναθηναϊκού στο 1-1 με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο. Ο καταλογισμός πέναλτι σε ανατροπή του Βενετίδη από τον Κωνσταντίνου στο 92', έφερε άγρια σκηνικά στην συνέχεια. Το πέναλτι ήταν σωστό, αλλά στο "τριφύλλι" είχαν παράπονα από την γενικότερη διαιτησία του. Ο ίδιος δέχτηκε άνανδρη επίθεση με κλωτσιές και γροθιές και αποχώρησε αιμόφυρτος από το γήπεδο. Σε άλλο σημείο του γηπέδου, οπαδοί χτυπούσαν στη φυσούνα τους Καστίγιο και Γεωργίου, με τον τελευταίο να αποχωρεί με... σουβενίρ στο μάγουλο.

Η μπουνιά στον Ντρόμπνι και το ντου με τον Ηρακλή

Τον Δεκέμβριο του 2004, οπαδοί του Άρη μπήκαν από τα επίσημα στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν γκολ απέναντι στον Πανιώνιο. Στην πορεία τους προς τη σέντρα, ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου, Ντρόμπνι, δέχθηκε μπουνιά, με αποτέλεσμα να προκληθεί γενική σύρραξη με πολλά επεισόδια και συγκρούσεις. Για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια σεζόν, οι οπαδοί του Άρη πρωταγωνίστησαν σε σοβαρά επεισόδια τον Μάιο του 2005. Στο ματς απέναντι στον Ηρακλή, μπήκαν στο γήπεδο και απειλούσαν τους παίκτες του "γηραιού"΄που ήδη ήταν μπροστά με 2-0 Ο διαιτητής Μπριάκος διέκοψε τον αγώνα για 20 λεπτά, ο Κουεμάχα στο 42' μείωσε για τον Αρη, μερίδα οπαδών μπήκε ξανά στο γήπεδο προπηλακίζοντας τους Κατσιαμπή και Αμπάρη και ο Μπριάκος διέκοψε οριστικά το ματς, με τον Άρη να τιμωρείται με αφαίρεση βαθμών αλλά και τιμωρία της έδρας του. Ο Άρης έπεσε στη Β' Εθνική.

Άγριες συμπλοκές και αναβολή στο Πανιώνιος - Ολυμπιακός

Τον Γενάρη του 2005, στη Νέα Σμύρνη ο αγώνας του Πανιωνίου απέναντι στον Ολυμπιακό σημαδεύτηκε από άγριες συμπλοκές οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και στις εξέδρες. Ο Ολυμπιακός είχε παραλάβει 322 εισιτήρια σ' εκείνο το ματς και δεν έκαναν το παραμικρό, εντούτοις άλλοι οπαδοί της ομάδας που δεν είχαν καμία δουλειά να βρίσκονται κοντά στο γήπεδο, συγκρούστηκαν με εκείνους των "κυανέρυθρων". Ύστερα από απόφαση διαιτητών και αστυνομίας, ο αγώνας δεν άρχισαν ποτέ. Εντέλει, έγινε ένα μήνα μετά και η ομάδα του Πειραιά επικράτησε με 2-0. Για την ιστορία, οι "ερυθρόλευκοι" τιμωρήθηκαν με τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 300.000 ευρώ πρόστιμο, ενώ ο Πανιώνιος με τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 150.000 ευρώ πρόστιμο. Αρχικά υπήρξε και αφαίρεση βαθμών, όμως επιστράφηκαν και μάλιστα υπέρ του Ολυμπιακού είχε εκφραστεί για το συγκεκριμένο θέμα ο τότε πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Πετροπόλεμος και ντου στο Ολυμπιακός - Άρης στην Πάτρα

Τον Μάιο του 2005, στον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Άρη στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, άρχισε πετροπόλεμος ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων που έφτασαν σχεδόν μαζί στο γήπεδο. Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν και εντός γηπέδου, όταν περίπου μισή ώρα πριν την έναρξη, εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο οπαδοί του Άρη, οι οποίοι ωστόσο απομακρύνθηκαν από τα ΜΑΤ πριν εκτραχυνθεί ακόμη περισσότερο η κατάσταση. Πάντως, έπεσαν καρεκλιές, υπήρξαν οδομαχίες και γενικά πολύ άγρια σκηνικά.

Εισβολή στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός Βόλου

Στις 18 Δεκεμβρίου 2010, περίπου 200 οπαδοί του Παναθηναϊκού πήραν στο κυνηγητό τους παίκτες της ομάδας τους, δευτερόλεπτα μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό Βόλου. Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν από τη στιγμή που δεν πρόλαβαν κανένας απ' αυτούς που έτρεξαν για τα αποδυτήρια. Έτσι ξέσπασαν στα καθίσματα και στις πινακίδες του ΟΑΚΑ, την ώρα που στα επίσημα ο Νικόλας Πατέρας επιχειρούσε να εξηγήσει τα... ανεξήγητα. Για την ιστορία, η ομάδα της Μαγνησίας επικράτησε με 1-0.

Το περιβόητο αιώνιο ντέρμπι του 2011 στο Φάληρο

Στις 19 Φεβρουαρίου 2011, στο αιώνιο ντέρμπι Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη στο 92' με γκολ του Τζεμπούρ, το οποίο ξεσήκωσε νέα παράπονα από πλευράς "πρασίνων" που ζήτησαν οφσάιντ και ενώ προηγουμένως είχε ακυρωθεί κακώς γκολ του Κατσουράνη για το "τριφύλλι". Μετά το σφύριγμα της λήξης, μερίδα οπαδών εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο, με τους Σισέ, Σιμάο, Σαριέγκι, Νίνη, Καντέ και Τζόρβα να δέχονται επίθεση και την κατάσταση να ξεφεύγει για τα καλά. Ακολούθησε λεκτική διαμάχη του Σισέ με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, αψιμαχία του Νίνη με τον Τάσο Μητρόπουλο και πρόθεση των παικτών του Παναθηναϊκού να κινηθούν κατά του Βασίλη Τοροσίδη.

Το χτύπημα στον Βεζυρίδη από οπαδό του ΠΑΣ

Με το... καλημέρα του 2011, είχαμε τα πρώτα σοβαρά επεισόδια στο ντέρμπι της Β' Εθνικής ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον ΟΦΗ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, οπαδός των γηπεδούχων εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο και χτύπησε τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ, Πολυχρόνη Βεζυρίδη. Ο διαιτητής Λαμπρόπουλος διέκοψε το ματς, ενώ ο γκολκίπερ του ΟΦΗ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Το ματς άρχισε ξανά, για να ακολουθήσει αποβολή του Μπερτίν, επειδή κυνήγησε και χτύπησε τον οπαδό που είχε επιτεθεί στον Βεζυρίδη.

ΑΕΚ - Ατρόμητος: Ένας τελικός που δεν έπρεπε να ξεκινήσει ποτέ

Τον Απρίλιο 2011 είχαμε ένα νέο κεφάλαιο στην οπαδική βία της χώρας μας. Η αρχή έγινε πριν την έναρξη του τελικού για το Κύπελλο Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο σε διάφορες περιοχές της Αθήνας με σπασμένους συνδέσμους και συμπλοκές με αστυνομικούς. Το σκηνικό μεταφέρθηκε στο γήπεδο, αφού η είσοδος οπαδών της ΑΕΚ υποχρέωσε τον διαιτητή Κάκκο να σφυρίξει τη σέντρα με μεγάλη καθυστέρηση, ενώ μετά τη λήξη συνεχίστηκαν οι θλιβερές εικόνες. Οπαδοί της ΑΕΚ έκαναν ντου στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα αρκετοί κατευθύνθηκαν στην κερκίδα των οπαδών του Ατρόμητου, όπου υπήρχαν και πολλά γυναικόπαιδα. Τα επεισόδια πήραν εκτεταμένο χαρακτήρα ανάμεσα σε οπαδούς και αστυνομία, ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα. Οπαδοί οπλισμένοι με καδρόνια, διαφημιστικές πινακίδες και σιδερένιους λοστούς, εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που απάντησαν με ρίψη χημικών. Τουλάχιστον εξήντα προσαγωγές και δεκατρείς συλλήψεις ακολούθησαν τα θλιβερά επεισόδια που ξέσπασαν. Τουλάχιστον έντεκα άτομα τραυματίστηκαν από τις συμπλοκές ενώ επιθέσεις δέχθηκαν ακόμα και παίχτες του Ατρομήτου. Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από καταγγελία οδηγού λεωφορείου με οπαδούς της ΑΕΚ για επίθεση από αστυνομικούς.

Οι χούλιγκαν υπέγραψαν την καταδίκη της ΑΕΚ κόντρα στον Πανθρακικό

Όσο το ρολόι πλησίαζε στο 90' η ένταση αυξανόταν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ και ουσιαστικά το κακό άρχισε σε μια εκτέλεση κόρνερ των παικτών της ΑΕΚ. Μερίδα οπαδών μπήκαν ως το κόρνερ και υποχρέωσαν τον διαιτητή να διακόψει προσωρινά το παιχνίδι. Στη συνέχεια, όμως, το αυτογκόλ από τον Μπουγαίδη) προκάλεσε σκηνές ροκ. Οι φιλοξενούμενοι δεν πρόλαβαν καν να πανηγυρίσουν το 0-1, αφού σχεδόν αμέσως μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι οπαδοί της Ένωσης. Οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων αποχώρησαν τρέχοντας προς τα αποδυτήρια. Στη συνέχεια οι οπαδοί άρχισαν να αλωνίζουν στον τερέν, κατευθύνθηκαν στα επίσημα και πήραν μέρος σε συμπλοκές με τους αστυνομικούς. Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν και έξω από το ΟΑΚΑ, με την κατάσταση να γίνεται αποπνικτική λόγω της ρίψης δακρυγόνων. Στις 21.40, αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του αγώνα. Στην αποχώρηση των των παικτών προς τη φυσούνα σημειώθηκαν και τραυματισμοί παικτών τόσο του Πανθρακικού, όσο και της ΑΕΚ. Ο Λουσέρο έχει θλαστικό τραύμα στα πλευρά.

Άγρια σκηνικά στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ για τα πλέι οφ

Τον Μάιο του 2014 στην διάρκεια των πλέι οφ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ συμφώνησαν σε παρουσία φιλοξενούμενων οπαδών στην Θύρα 6 με τους οπαδούς του "δικέφαλου" να προκαλούν επεισόδια με την είσοδο τους στην Θύρα της Λεωφόρου για να υπάρξει αντίδραση από την πράσινη εξέδρα και μάχες μεταξύ των φιλάθλων των δυο ομάδων. Δείτε το βίντεο με τα όσα συνέβησαν πριν τη σέντρα στην Λεωφόρο. Φωτοβολίδες μεταξύ οπαδών, την είσοδο των ΜΑΤ και την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών να ηρεμήσουν τον κόσμο.

Επεισόδια με επίκεντρο τον... Περέιρα στη Λεωφόρο και στο ΟΑΚΑ

Τέλος, τρία ακόμη σκηνικά επεισοδίων συνέβησαν στη Λεωφόρο και στο ΟΑΚΑ. Στις 22 Φλεβάρη 2015, είχαμε το... ντου των φίλων του Παναθηναϊκού μετά τη λεκτική διαμάχη με τον τότε προπονητή του Ολυμπιακού, Βίτορ Περέιρα, ο οποίος στο ζέσταμα της ομάδας του είχε κατευθυνθεί στο τέρμα μπροστά από την θύρα 13, ανοίγοντας διάλογο με τους οπαδούς. Δεν ήθελε και πολύ κουβέντα στην κουβέντα να γίνουν χειρότερα τα πράγματα και ο κόσμος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες έτρεξαν προς τη φυσούνα για να γλιτώσουν τα χειρότερα. Τα επεισόδια στο ματς αυτό, έφερε και τα νέα μέτρα από τον Σταύρο Κοντονή.

Στη ρεβάνς Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, ο αγώνας κυλούσε ομαλά και οι 65.000 φίλοι της "Ένωσης" δεν είχαν δημιουργήσει το παραμικρό. Το γκολ του Χάρα στο 89' και ο εμπρηστικός πανηγυρισμός του Βίτορ Περέιρα δεν ήθελε και πολύ να δημιουργήσει ξέσπασμα. Μερίδα οπαδών της Ένωσης μπήκε στο γήπεδο και κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους και για πρώτη φορά εφαρμόστηκαν τα νέα μέτρα του υφυπουργού Αθλητισμού. Ο αγώνας διακόπηκε και τιμωρήθηκε η 'Ένωση". Η εισβολή και οι φωτοβολίδες που έπεσαν σε βάρος των "ερυθρολεύκων" μετά τους πανηγυρισμούς στην φάση του γκολ έστειλαν τον διαιτητή Καλογερόπουλο στα αποδυτήρια. Λίγο αργότερα, διέκοπτε οριστικά τον αγώνα όπως είχαν όλοι συμφωνήσει μετά τα τελευταία επεισόδια ότι θα γινόταν στην επόμενη φορά.

Η φωτοβολίδα στον Φινμπόγκασον, η αναβολή και το ντου

Το αιώνιο ντέρμπι της 21ης Νοεμβρίου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό δεν ξεκίνησε ποτέ. Η κατάσταση ξέφυγε για τα καλά στο "Απόστολος Νικολαΐδης" μετά την απόφαση του διαιτητή, Παππά και του παρατηρητή για οριστική αναβολή μετά τη ρίψη φωτοβολίδας που χτύπησε στο πόδι τον Άλφρεντ Φινμπόγκασον την ώρα που μπήκε για προθέρμανση στον αγωνιστικό χώρο. Οπαδοί των γηπεδούχων εισέβαλαν μαινόμενοι στον αγωνιστικό χώρο και κατευθύνθηκαν προς τις δυνάμεις της αστυνομίας και ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα και συμπλοκές μεταξύ τους,. Τότε, άρχισαν οι κουκουλοφόροι να πετάνε ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, μέχρι και πυροσβεστήρες. Χαοτική η κατάσταση και σκηνικό πολέμου στη Λεωφόρου, ενώ έγιναν αρκετές συλλήψεις χούλιγκαν.

Σοβαρά επεισόδια στο Περιστέρι μετά το Ατρόμητος - ΑΕΚ

Τέλος, μετά το τέλος του κυριακάτικου (7/2) αγώνα ανάμεσα στον Ατρόμητο και την ΑΕΚ (1-0) στο Περιστέρι για την 21η αγωνιστική της Super League, υπήρξαν σοβαρά επεισόδια και συμπλοκές των οπαδών των δυο ομάδων στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου του Ατρόμητου. Μάχες σώμα με σώμα ανάμεσα στους φιλάθλους των δυο ομάδων, τα οποία συνοδεύτηκαν από προσαγωγές από την αστυνομία. Λίγες ώρες αργότερα κυκλοφόρησε ένα VIDEO από τα επεισόδια που δείχνει τι συνέβη με το τελικό σφύριγμα.

Υ.Γ. Το θέμα αφορά περιπτώσεις που οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και όχι πολλά άλλα σκηνικά άκρατου χουλιγκανισμού στις εξέδρες. Τέτοιες περιπτώσεις έχουν υπάρξει αναρίθμητες. Η Ριζούπολη, ο θάνατος των Μπλιώνα, Παναγιώτου, Φιλόπουλου και Κατσούλη, ο τελικός Κυπέλλου του 1995 ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, οι πυροβολισμό στο "Members Club" μετά το ΑΕΚ - Ολυμπιακός το 1999, ο τελικός που κάηκε η Τούμπα το 2003, η διακοπή στο αιώνιο ντέρμπι μετά το γκολ του Αμπντούν το 2012 στο ΟΑΚΑ και τα γεγονότα στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός το 2014. Δεν είναι βέβαια μόνο αυτά, υπάρχουν και πολλά ακόμη και δεν αφορούν μονάχα το ποδόσφαιρο. Επαναλαμβάνεται όμως ότι αναφερόμαστε σε περιπτώσεις που είχαμε εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ