ΣΤΗΛΕΣ

Επικές γκέλες... αλά ελληνικά!

Επικές γκέλες... αλά ελληνικά!

Ο Ντεγκρά έκανε ένα λάθος που του κόστισε το συμβόλαιό του στη Λάρισα και το Sport24.gr θυμίζει (πρόσφατα) σοβαρά λάθη τερματοφυλάκων που έχουν αγωνιστεί στη χώρα μας (VIDEOS).

Ο αναμάρτητος υμών πρώτος τον λίθον βαλέτω. Τα λάθη είναι μέρος της ζωής και αλάνθαστος είναι μονάχα όποιος δεν κάνει απολύτως τίποτα. Το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα, καθώς τα λάθη είναι βασικό κομμάτι του παιχνιδιού. Άλλα περισσότερο σημαντικά, άλλα λιγότερο, το θέμα είναι ότι δεν θα σταματήσουν να γίνονται.

Η θέση του τερματοφύλακα είναι ιδιαίτερη και το λάθος τις περισσότερες φορές κοστίζει, όπως συνέβη στην περίπτωση του Ματίας Ντεγκρά, ο οποίος στον αγώνα της ΑΕΛ με τον Ηρακλή έκανε ένα τραγικό λάθος, το οποίο κόστισε στην ομάδα του τη νίκη. Μάλιστα, πλήρωσε το λάθος με το ίδιο του το συμβόλαιο, αφού λίγες ώρες μετά λύθηκε από τους "βυσσινί".

Είπαμε, τα λάθη πάντα θα γίνονται, κανείς δεν υπογράφει συμβόλαιο με την τελειότητα. Ακόμα και οι σπουδαιότεροι έχουν πρωταγωνιστήσει σε ιστορικές γκάφες που δεν συνάδουν ούτε με την κλάση τους, ούτε με την εμπειρία τους. Μάλιστα, είχαμε κάνει σχετικό θέμα με τρομερά λάθη που έχουν κάνει ορισμένοι από τους μεγαλύτερους γκολκίπερ όλων των εποχών.

Με αφορμή το λάθος του Ντεγκρά, το Sport24.gr έκανε ένα... ξεσκαρτάρισμα και βρήκε ορισμένες πρόσφατες περιπτώσεις, όπου οι τερματοφύλακες ενήργησαν με τρόπο τελείως λανθασμένο. Μια κακή εκτίμηση της φάσης, έλλειψη συγκέντρωσης, υπερβολική σιγουριά, η κακιά η ώρα, βαφτίστε το όπως θέλετε. Ο παρανομαστής είναι κοινός: φάβα ολκής...

*Δεν είναι τα μόνα λάθη που έχουν κάνει τερματοφύλακες στην Ελλάδα, καθώς έχουν γίνει πολλά περισσότερα στο παρελθόν και είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν και άλλα στο μέλλον. Απλά επιλέχθηκαν τα πιο πρόσφατα εξ αυτών.

ΝΤΕΓΚΡΑ (ΑΕΛ - ΗΡΑΚΛΗΣ) / ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΟΛ ΓΗΡΑΙΟΥ

ΡΟΜΠΕΡΤΟ (ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)

ΜΠΑΡΟΧΑ (ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΕΚ)

ΑΝΕΣΤΗΣ (ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ) / ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ ΒΟΙΩΤΩΝ

ΤΣΙΝΤΩΤΑΣ (ΠΑΟ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ) - ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ ΤΡΙΦΥΛΛΙΟΥ

ΣΤΙΛ (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)

ΟΛΣΕΝ (ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΟΚ) / ΤΡΙΤΟ ΓΚΟΛ ΓΗΡΑΙΟΥ

ΜΠΑΝΤΗΣ (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ)

ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ) / ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΟΛ ΧΑΝΙΩΤΩΝ

ΒΕΛΛΙΔΗΣ (ΒΕΡΟΙΑ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)

ΣΤΕΦΑΝΑΚΟΣ (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟ) / ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ ΤΡΙΦΥΛΛΙΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ