ΣΤΗΛΕΣ

Έλληνες ελεύθεροι και ωραίοι!

Έλληνες ελεύθεροι και ωραίοι!

Το Sport24.gr παρουσιάζει Έλληνες ποδοσφαιριστές που παραμένουν χωρίς συμβόλαιο και μπορούν να βρουν "στέγη" μέχρι και τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, όταν και λήγει το deadline για τους ελεύθερους.

Το καλοκαιρινό "πάρε-δώσε" ήταν και πάλι εντυπωσιακό, έγιναν δυνατές κινήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, δαπανήθηκαν μεγάλα ποσά, υπήρξαν και εκείνοι που ήταν ελεύθεροι, παρ' όλα αυτά βρήκαν ομάδα να συνεχίσουν την καριέρα του, εντούτοις κάποιοι βρίσκονται ακόμα σε αναζήτηση "στέγης" ενόψει της φετινής σεζόν.

Το Sport24.gr καταγράφει περιπτώσεις Ελλήνων ποδοσφαιριστών που δεν έχουν ομάδα και γι' αυτό υπάρχει ακόμα ένα μικρό περιθώριο λίγων ημερών για να βρουν ομάδα να συνεχίσουν την καριέρα τους. Κάποιοι βρίσκονται αρκετό καιρό στον... πάγο, όμως το όνομά τους παραμένει δυνατό. Κάποιοι άλλοι είναι δεδομένο πως με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα καταφέρουν να συνάψουν συμφωνία με κάποιο κλαμπ.

Δημήτρης Σαλπιγγίδης

Ο 35χρονος έπαιξε για τελευταία φορά με τον ΠΑΟΚ στις 6 Αυγούστου 2015 και έκτοτε δεν τον έχουμε δει στο χορτάρι. Πολύ πιθανό να συμβεί το ίδιο και την φετινή περίοδο, αφού έχει πει ότι θα ενδιαφερόταν να επιστρέψει, αν έβρισκε κάτι που θα τον ικανοποιούσε αγωνιστικά και οικονομικά. Η εμπειρία του είναι δεδομένη και σίγουρα ακόμα και σε αυτή την ηλικία θα μπορούσε να προσφέρει πολύτιμες λύσεις. Μένει να φανεί αν θα υπάρξει ομάδα να τον πείσει να φορέσει και πάλι ποδοσφαιρικά παπούτσια.

Έλληνες ελεύθεροι και ωραίοι!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Λάζαρος Λάμπρου

Είναι μόλις 19 ετών, αλλά οι συστάσεις που τον συνοδεύουν είναι εξαιρετικές. Επιθετικός με αίσθηση του γκολ, ταχύτητα, με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση και διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες. Τον θέλει ο Ηρακλής και θα έχει επαφή μαζί του, προκειμένου οι δυο πλευρές να δώσουν τα χέρια και ο νεαρός να φορέσει τα κυανόλευκα. Ατζέντης του είναι ο Λάμπρος Χούτος και θυμίζουμε πως είχε αρνηθεί την πρόταση του Παναθηναϊκού και του Ζιλμπέρτο Σίλβα για νέο συμβόλαιο.Αναδείχθηκε από τις Ακαδημίες των "πράσινων", έχοντας όμως κάνει πρωτίστως εξαιρετικές χρονιές με την ΑΕ Ποντίων Κατερίνης.

Έλληνες ελεύθεροι και ωραίοι!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Γιάννης Στάθης

Στις 22 Απριλίου έμεινε ελεύθερος από το Λεβαδειακό έπειτα από 1,5 χρόνο παρουσίας στους Βοιωτούς και όλα έδειχναν ότι θα συνέχιζε την καριέρα του στον Αστέρα Τρίπολης. Αν και όλα φαίνονταν δρομολογημένα, τελικά η μετεγγραφή δεν ολοκληρώθηκε και ο παίκτης παραμένει ακόμα χωρίς ομάδα. Ο 29χρονος έμπειρος δεξιός μπακ με θητεία σε πολλές ομάδες της Super League, αναζητά τον επόμενο ποδοσφαιρικό του σταθμό.

Έλληνες ελεύθεροι και ωραίοι!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Γιώργος Μπαντής

Τον περασμένο Απρίλιο ο έμπειρος γκολκίπερ έμεινε ελεύθερος από τον Αστέρα Τρίπολης ύστερα από πέντε χρόνια στους Αρκάδες. Αν και υπήρξαν συνομιλίες με αρκετές ομάδες (σε Ελλάδα και Κύπρο), εντούτοις ο 31χρονος ακόμα δεν έχει συμφωνήσει με κάποια και παραμένει χωρίς συμβόλαιο. Θυμίζουμε πως πριν τον Αστέρα έπαιζε στον Ηρακλή, τα γκολπόστ του οποίου υπερασπίστηκε από το 2005 ως το 2011. Με πολλές παραστάσεις, με γνώση της μεγάλης κατηγορίας και με καριέρα σε αρκετά υψηλό επίπεδο.

Έλληνες ελεύθεροι και ωραίοι!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Νίκος Σπυρόπουλος

Ο 33χρονος αριστερός μπακ παραμένει ανενεργός εδώ και μια διετία, έχοντας ως τελευταίο του σταθμό τον ΠΑΟΚ και έχοντας περάσει προηγουμένως από ΠΑΣ Γιάννινα, Πανιώνιο, Παναθηναϊκό και Κιέβο Βερόνα. Το 2007 οι εμφανίσεις του προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος τον κάλεσε στην Εθνική. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον εντός έδρας αγώνα για τα προκριματικά του Euro 2008 εναντίον της Μάλτας, ενώ συμμετείχε και στα τελικά της διοργάνωσης το καλοκαίρι του 2008. Υπήρξε επίσης μέλος της Εθνικής και στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής το 2010, ενώ τελευταία φορά έπαιξε με τη γαλανόλευκη το 2013.

Έλληνες ελεύθεροι και ωραίοι!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Κωνσταντίνος Ρουγκάλας

Ο 23χρονος αμυντικός ξεκίνησε από τον Ολυμπιακό, αλλά δεν κατάφερε να στεριώσει και να πάρει ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα των Πειραιωτών. Έπαιξε σε Εργοτέλη, Φωστήρα, Ατλέτικο Μαδρίτης Β' και Ηρακλή, προτού υπογράψει πέρυσι διετές συμβόλαιο με τη Λόιβεν στο Βέλγιο. Μέτρησε 17 συμμετοχές με την φανέλα της, όμως δεν εξάντλησε το συμβόλαιό του και έμεινε ελεύθερος αυτό το καλοκαίρι, παραμένοντας ακόμα χωρίς ομάδα.

Έλληνες ελεύθεροι και ωραίοι!

Λεωνίδας Καμπάνταης

Η ποδοσφαιρική διαδρομή του 34χρονου φορ είναι αξιοσημείωτη. Ξεκίνησε από το Χαϊδάρι στην Δ' Εθνική το 1999, για να φτάσει να παίξει στην ΑΕΚ της σεζόν 2004-05 και 2006-07, ενώ αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε ΟΦΗ και Πανιώνιο (δις), δοκιμάζοντας και στο εξωτερικό με την Αρμίνια Μπίλεφελντ στην Γερμανία. Πέρυσι, έπαιξε στο πρωτάθλημα της Football League με την Κέρκυρα (ανέβηκε Super League), από την οποία έμεινε ελεύθερος και αναζητά νέα στέγη για να συνεχίσει την καριέρα του.

Έλληνες ελεύθεροι και ωραίοι!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Χάρης Μαυρίας

Ο 22χρονος έκανε προπονήσεις μέχρι προσφάτως με την Κ23 της Σάντερλαντ και ψάχνει ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του, αφού ο Ντέιβιντ Μόγες δεν τον υπολογίζει. Μένει το τυπικό για να μείνει ελεύθερος από τις μαύρες γάτες και να αναζητήσει αλλού το μέλλον του. Ο άλλοτε άσος του Παναθηναϊκού, δεν κατάφερε στην Αγγλία να έχει την πορεία που περίμενε, γι' αυτό και ψάχνει αλλού την ποδοσφαιρική του Ιθάκη, που θα τον βγάλει από τη ναφθαλίνη και θα τον βάλει και πάλι σε ανοδική τροχιά.

Έλληνες ελεύθεροι και ωραίοι!

*Υπάρχουν αρκετοί ακόμη Έλληνες παίκτες που ακόμα δεν έχουν βρει κάποια ομάδα, απλά καταγράψαμε ορισμένες χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ