ΣΤΗΛΕΣ

Εκλογές στην Μπαρτσελόνα

Εκλογές στην Μπαρτσελόνα

Τα μέλη της Μπαρτσελόνα εκλέγουν σήμερα (18/7) καινούργιο πρόεδρο και το Sport24.gr μπαίνει στο "μπλαουγκράνα" παραβάν. Η διαδικασία, οι υποψήφιοι, η ιστορία και τα 24 φωτογραφικά κλικ (pics & videos)

Σήμερα Σάββατο, στις 9 το πρωί, ανοίγουν οι κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Μπαρτσελόνα. Τα 109.367 μέλη που έχουν δικαίωμα ψήφου, θα μπορούν να εκλέξουν για 12 ώρες, μέχρι τις 9 το βράδυ, τον 41ο πρόεδρο του συλλόγου ανάμεσα από τέσσερις υποψήφιους, τους Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου, Τζουάν Λαπόρτα, Τόνι Φρέισα και Αγκουστί Μπενεντίτο.

Όλα δείχνουν ότι ο τελικός νικητής θα είναι ένας εκ των Μπαρτομέου και Λαπόρτα, αφού τόσο τα γκάλοπ όσο και οι γενικότερες προβλέψεις μιλούν για τεράστιο προβάδισμα των δυο έναντι των άλλων υποψηφίων. Από τη μία λοιπόν, ο απερχόμενος πρόεδρος Μπαρτομέου του σκανδάλου του Νεϊμάρ, αλλά και του φετινού τρεμπλ και από την άλλη ο Λαπόρτα της κατασπατάλησης του ταμείου της Μπάρτσα, αλλά και της πιο επιτυχημένης από άποψη τίτλων περιόδου στην υπεραιωνόβια ιστορία των "μπλαουγκράνα". Μέχρι την παραμονή των εκλογών, ο Μπαρτομέου φερόταν ως το φαβορί για τη νίκη, με μικρό όμως προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του. Όλα δείχνουν λοιπόν ότι πάμε για ένα ντέρμπι, το αποτέλεσμα του οποίου θα γίνει γνωστό δυο περίπου ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης.

Μπροστά από το "Καμπ Νόου", σε έναν τεράστιο χώρο συνολικής έκτασης 3.500 τετραγωνικών μέτρων που έχει διαμορφωθεί ειδικά για την περίσταση, έχουν στηθεί 136 τραπέζια με ισάριθμες κάλπες, τοποθετημένα σε 14 διαδρόμους, οι οποίοι είναι οργανωμένοι αλφαβητικά, σύμφωνα με το αρχικό γράμμα του πρώτου επιθέτου των μελών. Ακριβώς δίπλα σε αυτόν τον χώρο και έξω από το νότιο πέταλο του γηπέδου, υπάρχουν τέσσερα περίπτερα, ένα για κάθε υποψήφιο, τα οποία λειτουργούν από το ξεκίνημα της προεκλογικής περιόδου και θα είναι η "καρδιά" των συνεργατών τού κάθε ενός από αυτούς σε ότι αφορά την ενημέρωση των μελών για το πρόγραμμα, τους στόχους και τις φιλοδοξίες, μέσα από προεκλογικό υλικό αλλά και προσωπικές επαφές και συζητήσεις. Η μεγάλη σάλα συνεδρίων "Auditori 1899" έχει τεθεί στη διάθεση των 450 διαπιστευμένων εκπροσώπων του Τύπου που θα καλύψουν τις εκλογές.

Εκλογές στην Μπαρτσελόνα

Τα μέλη προσέρχονται για να ψηφίσουν στο "Καμπ Νόου" στις εκλογές του 2010

Περίπου 2.000 άτομα θα εργαστούν από διάφορα πόστα, έτσι ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα στην εκλογική διαδικασία. Πρόεδροι, γραμματείς και βοηθοί στα 136 τραπέζια, εκλογικοί αντιπρόσωποι, εκπρόσωποι των τεσσάρων παρατάξεων, προσωπικό ασφαλείας, ιατρικές ομάδες, εθελοντές και μέλη του εκλογικού συμβουλίου, ανάμεσα σε άλλους. Εκτός από την εκλογική ζώνη, υπάρχουν στη διάθεση των μελών δυο ακόμα μεγάλοι χώροι. Ένα πάρκο με διάφορες δραστηριότητες αναψυχής για μικρούς και μεγάλους και τρία διαφορετικά εστιατόρια, στα οποία θα διατίθενται δωρεάν πρωινό και μεσημεριανό φαγητό. Σε ότι αφορά το πάρκο, μερικές από τις 24 διαφορετικές δραστηριότητες που έχουν διοργανωθεί, είναι η φωτογράφηση με τα τρία Κύπελλα του "τρεμπλ", η ξενάγηση στο "Καμπ Νόου" και η ευκαιρία στους μικρούς φίλους της Μπάρτσα από 5 έως 14 ετών, να πραγματοποιήσουν σουτ στα δυο τέρματα του γηπέδου!

Η είσοδος στο πάρκο και τα εστιατόρια γίνεται από δέκα διαφορετικές εισόδους, με την επίδειξη της κάρτας μέλους, ενώ κάθε μέλος θα έχει την δυνατότητα να περάσει μέσα σε αυτούς τους χώρους και δυο ακόμη συνοδευόμενα άτομα. Και επειδή η σωστή οργάνωση βρίσκεται μέσα στο "αίμα" των Καταλανών, έχουν προβλεφθεί και ειδικοί χώροι σκιάς, έτσι ώστε όποιος θέλει να μπορεί να προστατευτεί από τον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες! Εννοείται πως όλα τα μέλη θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν δωρεάν το πάρκινγκ του γηπέδου, ενώ έχει ενοικιαστεί για τις αυξημένες ανάγκες της ημέρας και το πάρκινγκ της διπλανής Πανεπιστημιούπολης. Τέλος, να αναφέρουμε πως όσοι ψηφοφόροι έχουν κινητικά προβλήματα ή είναι προχωρημένης ηλικίας, έχουν άμεση προτεραιότητα, ενώ η Μπαρτσελόνα έχει φροντίσει να υπάρχουν παντού ειδικές ράμπες που θα βοηθήσουν την πρόσβαση για τα άτομα με αναπηρία. Παράλληλα υπάρχουν 24 εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού για να συνοδεύσουν όποιον το έχει ανάγκη, μέχρι την κάλπη.

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ

Εκλογές στην Μπαρτσελόνα

Οι 4 υποψήφιοι για την προεδρία της Μπαρτσελόνα σε πρόσφατο debate. Από αριστερά, Τόνι Φρέισα, Τζουάν Λαπόρτα, ο δημοσιογράφος-συντονιστής, Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου και Αγκουστί Μπενεντίτο

Και αφού είδαμε όλα τα οργανωτικά και τα διαδικαστικά της εκλογής, ας περάσουμε τώρα να δούμε ποιοι είναι οι τέσσερις υποψήφιοι, ποιο το παρελθόν τους και ποιες οι δεσμεύσεις τους απέναντι στο εκλογικό σώμα. Ποιοι από αυτούς συνδέονται, πώς και γιατί χώρισαν οι δρόμοι τους και γιατί κατέληξαν να είναι αντίπαλοι. Ξεκινάμε!

Οι Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου και Τόνι Φρέισα συνεργάστηκαν στην απερχόμενη διοίκηση, οι Τζουάν Λαπόρτα και Αγκουστί Μπενεντίτο στην προηγούμενη και όλοι μαζί από το 2003 έως το 2006! Πλέον είναι αντίπαλοι και μάλιστα, τόσο ο "Μπάρτο" όσο και ο "Γιάν", θεωρούν ότι έτρεφαν φίδια στον κόρφο τους με Φρέισα και Μπενεντίτο αντίστοιχα. Ο Μπαρτομέου, ο οποίος συγκέντρωσε 8.554 υπογραφές (που ξεπερνούν μαζί τις 4.272 του Λαπόρτα και τις 3.367 του Μπενεντίτο), είναι το φαβορί για να παραμείνει στη θέση του προέδρου, αλλά αυτή τη φορά απευθείας μέσω της ψήφου των μελών. Ο "Μπάρτο" ήταν πρόεδρος από τον Ιανουάριο του 2014, όταν διαδέχτηκε τον παραιτηθέντα λόγω του σκανδάλου για την μεταγραφή Νεϊμάρ, Σάντρο Ροσέλ, χωρίς όμως να έχει εκλεγεί. Εξαιτίας αυτής της υπόθεσης, ο Μπαρτομέου αντιμετωπίζει ακόμα και την πιθανότητα φυλάκισης, κάτι στο οποίο αναφέρονται συνεχώς οι αντίπαλοί του στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Η συνεργασία με το μη δημοκρατικό κράτος του Κατάρ είναι το έτερο μεγάλο βαρίδι που κουβαλάει ο απερχόμενος πρόεδρος, ο οποίος προκήρυξε πρόωρες εκλογές τον περασμένο Ιανουάριο, όταν η ποδοσφαιρική ομάδα της Μπαρτσελόνα έδειχνε σημάδια διάλυσης, λόγω της ρήξης μεταξύ του Λέο Μέσι και του προπονητή Λουίς Ενρίκε.

Η εξέλιξη της σεζόν, όμως, ήταν ονειρική για τον "Μπάρτο" και τους "μπλαουγκράνα", αφού η κατάκτηση του τρεμπλ πιστώνεται εν μέρει και στον ίδιο, δίνοντάς του έτσι τον τίτλο του φαβορί. Μάλιστα, πριν αναλάβει η διοικούσα επιτροπή, ο Τζουσέπ Μαρία πρόλαβε να ανανεώσει τα συμβόλαια των Λουίς Ενρίκε και Ντάνι Άλβες, να αποκτήσει τον Αλέξις Βιδάλ και να βάλει τις βάσεις για την μεταγραφή του Αρντά Τουράν (η οποία ολοκληρώθηκε από την διοικούσα επιτροπή). Μια επιτροπή, την οποία ελέγχει ο Μπαρτομέου σε μεγάλο βαθμό και η οποία δεν είχε δικαίωμα να κλείσει μια τέτοια συμφωνία, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον ψηφοφόρο που σε τελική ανάλυση, αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η ενίσχυση της ομάδας. Τις τελευταίες ημέρες, ο "Μπάρτο" παρουσίασε ως εναλλακτική επιλογή για χορηγό της φανέλας έναν ιαπωνικό κολοσσό ηλεκτρονικού εμπορίου (Rakuten), αλλά θεωρείται δεδομένο ότι θα ανανεώσει την συμφωνία με το Κατάρ, κάτι που βρίσκει αντίθετους, όχι μόνο τους άλλους τρεις υποψηφίους, αλλά και χιλιάδες μέλη. Να μην ξεχνάμε και τις οριζόντιες ρίγες, με τις οποίες θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της η ποδοσφαιρική ομάδα τη νέα σεζόν, κάτι που έχει προκαλέσει την καθολική αντίδραση της "μπλαουγκράνα" οικογένειας όχι μόνο στην Καταλονία, αλλά σε ολόκληρη την υφήλιο!

Εκλογές στην Μπαρτσελόνα

Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου και Σάντρο Ροσέλ, οι δυο τελευταίοι πρόεδροι της Μπαρτσελόνα

Τι έχει να αντιπαρατάξει όμως απέναντι στον Μπαρτομέου (ο οποίος υποσχέθηκε ότι μέχρι το 2021 ο σύλλογος μπορεί να έχει ετήσια έσοδα - όχι κέρδη - ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ), ο Τζουάν Λαπόρτα; Λίγα, πολύ λίγα πράγματα, τουλάχιστον για όσους περίμεναν μια πολύ δυναμική καμπάνια από τον πιο πετυχημένο βάσει τίτλων πρόεδρο στην ιστορία του συλλόγου, ο οποίος είχε στο ΔΣ του τον Μπαρτομέου έως το 2006. Ο 53χρονος δικηγόρος έδειξε ανέτοιμος για την προεκλογική μάχη. Υπολόγιζε ότι αυτή θα λάμβανε χώρα το 2016, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο. Και θα κατέβαινε στις εκλογές με το λαϊκό έρεισμα που διαθέτει, αλλά και ως "σωτήρας" για τις κακές σεζόν που πιθανόν να είχαν προηγηθεί. Το τρεμπλ, όμως, του χάλασε τα σχέδια με τον πιο πανηγυρικό τρόπο. Πιθανόν να πιέστηκε από το περιβάλλον του για να διεκδικήσει την προεδρία, έχοντας ως μοναδικά του όπλα την απόφασή του να δώσει νέα δυναμική στην ξεκάθαρα αποδυναμωμένη ακαδημία της Μασία και την υπόσχεση για την απόκτηση του Πολ Πογκμπά, τον οποίο πάντως φέρεται να έχει καπαρώσει για του χρόνου ο Μπαρτομέου. Τα πολλά λάθη του τελευταίου, μεταξύ των οποίων και η ταπεινωτική για την ιστορία και το πρεστίζ του συλλόγου απαγόρευση μεταγραφών από την ΦΙΦΑ, δεν δείχνουν ικανά και αρκετά για να δώσουν στον Λαπόρτα το πάνω χέρι στις εκλογές, έστω και αν ποντάρει στην "ρομαντική" επαναφορά της UNICEF στο μπροστινό μέρος της φανέλας.

Ο άπειρος Ερίκ Αμπιντάλ δεν πείθει ως αθλητικός διευθυντής και ο "Γιάν" περιορίστηκε σε βαρύγδουπες κορόνες χωρίς ουσία, ενώ επιχείρησε χωρίς επιτυχία να συνάψει συνεργασία με τον Αγκουστί Μπενεντίτο, συναντώντας την άρνηση του 51χρονου επιχειρηματία. Ο Μπενεντίτο, εκ των ιδρυτών (μαζί με τον Λαπόρτα) της αντιπολιτευτικής κίνησης "Μπλε Ελέφαντας", κατά του επί 22 χρόνια προέδρου Τζουσέπ Γιουίς Νούνιεθ, συνεργάστηκε με τον Λαπόρτα στη διοίκηση από το 2003 έως το 2009, όταν παραιτήθηκε λόγω διαφορών σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του συλλόγου. Ένας από τους λόγους της παραίτησης ήταν η ξεκάθαρη εκμετάλλευση της προεδρικής θέσης από τον Λαπόρτα για προσωπικό του (μεγάλο) οικονομικό όφελος. Ο Μπενεντίτο κατέβηκε υποψήφιος στις εκλογές του 2010 και έχασε κατά κράτος από τον Σάντρο Ροσέλ, ο οποίος συγκέντρωσε πάνω από το 60% των ψήφων. Θεωρείται απίθανο να κερδίσει την προεδρία, παρά τον μεστό του λόγο, την συνέπεια των έργων του και τον πόλεμό του κατά της χορηγίας από το Κατάρ. Δεν δείχνει να διαθέτει την κατάλληλη προσωπικότητα για μια τόσο απαιτητική θέση, κάτι που δεν ισχύει για τον Τόνι Φρέισα, αν και ο τελευταίος των τεσσάρων υποψήφιων έχει άλλα, πολλά μειονεκτήματα.

Εκλογές στην Μπαρτσελόνα

Ο Τζουάν Λαπόρτα με τους συνεργάτες του και τις υπογραφές της υποψηφιότητάς του

Εκπρόσωπος των διοικήσεων Ροσέλ και Μπαρτομέου (αλλά και με θητεία σε αυτή του Λαπόρτα), ο Φρέισα κλήθηκε πολλές φορές να δώσει εξηγήσεις για ενέργειες και θέσεις της διοίκησης, αλλά συνήθως δεν το έκανε με μεγάλη επιτυχία, αφήνοντας εκτεθειμένο τον ίδιο και αυτούς που εκπροσωπούσε. Ο Λαπόρτα τον χαρακτήρισε "υποβρύχιο του Μπαρτομέου" και ο Φρέισα, ο οποίος φέρεται να έχει λειτουργήσει "υπόγεια" σε πολλά ζητήματα κατά την διάρκεια των θητειών του στις διοικήσεις της Μπάρτσα, έχει ως τεράστιο μείον του το γεγονός ότι, ενώ τώρα ασκεί κριτική στην διοίκηση του "Μπάρτο", δεν είχε κανένα πρόβλημα να αποτελέσει μέλος της μέχρι την τελευταία ημέρα. "Νιώθω όπως ο Λαπόρτα το 2003 και πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη" δήλωσε ο 47χρονος δικηγόρος το επάγγελμα, αναφερόμενος στη νίκη (κατά πολλούς έκπληξη) του "Γιαν" πριν από δώδεκα χρόνια. Αλλά αυτή τη φορά όμως δεν πρόκειται, δυστυχώς για τον Τόνι, να υπάρξει τέτοιου είδους έκπληξη...

ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Σαράντα είναι οι πρόεδροι που είχε μέχρι σήμερα η Μπαρτσελόνα, αφού όπως αναφέραμε πιο πάνω, το βράδυ του Σαββάτου θα γνωρίζουμε τον 41ο. Ο ιδρυτής του συλλόγου, Τζουάν Γκάμπερ, δεν ήταν ο πρώτος πρόεδρος. Ο τίτλος αυτός δόθηκε στον επίσης Ελβετό Βάλτερ Βιλντ, επειδή ήταν ο πρεσβύτερος από τους έντεκα συνολικά που αποτέλεσαν την ιδρυτική συνέλευση της FC Barcelona. Ο Γκάμπερ πέρασε αργότερα από τη θέση του προέδρου, σε πέντε διαφορετικές περιόδους. Από τους 40 προέδρους, οι 36 ήταν Καταλανοί, οι τρεις Ελβετοί (Βάλτερ Βιλντ, Πάουλ Χάας και Τζουάν Γκάμπερ) και ένας Γερμανός (Ότο Γκμέλιν). Ο μακροβιότερος όλων στην προεδρία, υπήρξε ο Τζουσέπ Γιουίς Νούνιεθ, ο οποίος έμεινε στη θέση για 22 ολόκληρα χρόνια, από το 1978 μέχρι το 2000. Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα ψηφίζεται από τα μέλη του συλλόγου. Από την ίδρυση των "μπλαουγκράνα", το 1899, μέχρι και την έναρξη του εμφυλίου, το 1936, ο πρόεδρος ψηφιζόταν απευθείας από τις συνελεύσεις των μελών, συνήθως με ανάταση χειρός, χωρίς εκλογική διαδικασία. Από το 1939 μέχρι και το 1953, ήταν ο δικτάτορας Φράνκο και οι άνθρωποί του που αποφάσιζαν τον πρόεδρο.

Οι πρώτες εκλογές διοργανώθηκαν το 1953. Σε αυτές είχαν δικαίωμα ψήφου τα αρσενικά ενήλικα μέλη του συλλόγου. Όμως, από το 1958 και για τις επόμενες δυο δεκαετίες, στις εκλογές ψήφιζαν μόνο οι Αντιπρόσωποι, μια μικρή ομάδα μελών που εκπροσωπούσαν την μεγάλη μάζα των μελών της Μπαρτσελόνα. Από το 1978 και μετά, ξεκίνησαν οι άμεσες και καθολικές εκλογές, στις οποίες ψήφιζαν όλα τα εγγεγραμμένα μέλη και οι οποίες διεξάγονταν κάθε τέσσερα χρόνια. Από τότε, έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι όλα ανεξαιρέτως τα μέλη άνω των 18 ετών (αρκεί να έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον έναν χρόνο ως μέλη). Το 2001 η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ότι ο κάθε πρόεδρος δεν μπορεί να ξεπερνάει τις δυο συνεχόμενες τετραετείς θητείες, ενώ το 2009 η διάρκεια της κάθε θητείας επιμηκύνθηκε κατά δύο έτη και από 4ετής, έγινε 6ετής. Από το 1953 μέχρι και σήμερα, έχουν διεξαχθεί δώδεκα εκλογικές αναμετρήσεις (1953, 1958, 1961, 1965, 1969, 1973, 1978, 1989, 1997, 2000, 2003 & 2010). Δεν υπήρξαν εκλογές το 1981, το 1985 και το 1993, αφού σε αυτές τις περιπτώσεις ο Τζουσέπ Γιουίς Νούνιεθ ήταν ο μοναδικός υποψήφιος, κάτι που συνέβη και το 2006 με τον Τζουάν Λαπόρτα. Το 76.3% που πήρε ο Νούνιεθ στις εκλογές του 1997, είναι το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα ποσοστό νικητή σε άμεση και καθολική διαδικασία, ενώ οι 35.021 ψήφοι του Σάντρο Ροσέλ το 2010, είναι ο μεγαλύτερος αριθμός ψήφων που έχει πάρει ποτέ υποψήφιος πρόεδρος.

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ FC BARCELONA ΣΕ 24 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΛΙΚ

Εκλογές στην Μπαρτσελόνα

1. Ο Αρμάντο Καραμπέν ψηφίζει στις εκλογές του 1972

Εκλογές στην Μπαρτσελόνα

2. Ηλικιωμένα μέλη της Μπαρτσελόνα ψηφίζουν στις εκλογές του 1981

Εκλογές στην Μπαρτσελόνα

3. Ο Τζουσέπ Γιουίς Νούνιεθ ψηφίζει στις εκλογές του 1997

Εκλογές στην Μπαρτσελόνα

4. Ο Άνχελ Φερνάντεθ, υποψήφιος για την προεδρία και η σύζυγός του, ψηφίζουν στις εκλογές του 1997

Εκλογές στην Μπαρτσελόνα

5. Ο εκπρόσωπος της πλατφόρμας "Elefant Blau", Τζουάν Λαπόρτα, χαιρετάει τον πρόεδρο του εκλογικού τμήματος (1998)

Εκλογές στην Μπαρτσελόνα

6. Ο Τζουάν Γκασπάρ ψηφίζει στις εκλογές του 2000

Εκλογές στην Μπαρτσελόνα

7. Ο Γιουίς Μπασάτ ψηφίζει στις εκλογές του 2000

Εκλογές στην Μπαρτσελόνα

8. Ο Γιόχαν Κρόιφ ψηφίζει στις εκλογές του 2000

Εκλογές στην Μπαρτσελόνα

9. Ο Τζουάν Γκασπάρ (μέση) πανηγυρίζει τη νίκη του στις εκλογές του 2000 μαζί με τους συνεργάτες του

Εκλογές στην Μπαρτσελόνα

10. Ο Τζουάν Γκασπάρ στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως πρόεδρος της Μπαρτσελόνα (2000)

Εκλογές στην Μπαρτσελόνα

11. Ο υποψήφιος Τζουσέπ Μαρτίνεθ Ροβίρα ψηφίζει στις εκλογές του 2003

Εκλογές στην Μπαρτσελόνα

12. Ο Τζουάν Λαπόρτα πανηγυρίζει τη νίκη του στις εκλογές του 2003

Εκλογές στην Μπαρτσελόνα

13. Ο Τζουσέπ Γιουίς Νούνιεθ και η σύζυγός του, ψηφίζουν στην πρόταση μομφής του 2008

Εκλογές στην Μπαρτσελόνα

14. Ο Τζουάν Λαπόρτα ψηφίζει στην πρόταση μομφής του 2008

Εκλογές στην Μπαρτσελόνα

15. Η παραδοσιακή παράδοση των υπογραφών των υποψηφίων (2010)

Εκλογές στην Μπαρτσελόνα

16. Ο πρώην πρόεδρος, Τζουσέπ Γιουίς Νούνιεθ, ψηφίζει στις εκλογές του 2010

Εκλογές στην Μπαρτσελόνα

17. Ο Πεπ Γουαρδιόλα ψηφίζει στις εκλογές του 2010

Εκλογές στην Μπαρτσελόνα

18. Ο Σάντρο Ροσέλ στις εκλογές του 2010

Εκλογές στην Μπαρτσελόνα

19. Ο Σάντρο Ροσέλ στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως πρόεδρος της Μπαρτσελόνα το 2010

Εκλογές στην Μπαρτσελόνα

20. Ο Πεπ Γουαρδιόλα κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ στη διάρκεια των εκλογών του 2010

Εκλογές στην Μπαρτσελόνα

21. Τζουάν Λαπόρτα και Αγκουστί Μπενεντίτο στις εκλογές του 2010

Εκλογές στην Μπαρτσελόνα

22. Ο πρώην πρόεδρος της καταλανικής Genaralitat (αυτόνομη κυβέρνηση της Καταλονίας), Τζόρντι Πουγιόλ, ψηφίζει στις εκλογές του 2010

Εκλογές στην Μπαρτσελόνα

23. Ο Σάντρο Ροσέλ και οι συνεργάτες του πανηγυρίζουν τη νίκη τους στις εκλογές του 2010. Δεύτερος από αριστερά ο Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου

Εκλογές στην Μπαρτσελόνα

24. Συναυλία στον χώρο αναψυχής έξω από το "Καμπ Νόου" στις εκλογές του 2010

Πηγές: As, Marca, Mundo Deportivo, Sport, fcbarcelona.es

Βίντεο: Ο Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου ανακοινώνει τον περασμένο Ιανουάριο την διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου στην Μπαρτσελόνα

Βίντεο: Τηλεοπτικό ντιμπέιτ ανάμεσα στους 4 υποψήφιους προέδρους της Μπαρτσελόνα (14/7/2015)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ