ΣΤΗΛΕΣ

Εκδρομές στο εξωτερικό που άφησαν εποχή!

Εκδρομές στο εξωτερικό που άφησαν εποχή!

Ρώμη, Μιλάνο, Πόλη, Λονδίνο, Παρίσι, Μόναχο. Πόλεις που έχουν στηθεί εκπληκτικές ελληνικές εξέδρες σε ευρωπαϊκά ματς των ομάδων μας και οι φίλαθλοι ήταν για να τους χαζεύεις. Το Sport24.gr κάνει φλας μπακ (VIDEOS+PHOTOS).

Στους Έλληνες φιλάθλους πολλά μπορεί να προσάψει κάποιος. Έχουν δώσει πολλάκις δικαιώματα για σχόλια που δεν είναι τα καλύτερα δυνατά, έχουν επιδείξει σε αρκετές περιπτώσεις κακή νοοτροπία και συμπεριφορά, χωρίς αυτό να συνεπάγεται κάποιο τσουβάλιασμα ή ότι είναι όλοι το ίδιο. Όχι, δεν είναι όλοι το ίδιο, ούτε σημαίνει ότι στις άλλες χώρες φιλοξενούνται μπουμπούκια και για όλα φταίνε οι "κακοί" δικοί μας.

Αν για κάτι όμως μπορούν να υπερηφανεύονται, είναι ότι στο κομμάτι της ατμόσφαιρας θεωρούνται από τους δυνατούς, ειδικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Έχουν μέσα τους -την καλώς εννοούμενη- οπαδική τρέλα, είναι φωνακλάδες και ξέρουν να φτιάχνουν δυνατή κερκίδα. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν στήσει μοναδικά... πάρτι σε γήπεδα του εξωτερικού και είναι για να κάθεσαι και να τους χαζεύεις.

Είτε σε επίπεδο όγκου είτε σε φωνή και παλμό, έχουν πρωταγωνιστήσει σε αρκετές περιπτώσεις και έχουν φτιάξει εξέδρες που άφησαν ιστορία. Σαν σήμερα πριν οκτώ χρόνια (5/3/2008), οι οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν αφήσει άφωνο το Λονδίνο στη ρεβάνς με την Τσέλσι για τους "16" του Champions League. Η ομάδα τους έχανε, αποκλειόταν, αλλά εκείνοι δεν σταματούσαν δευτερόλεπτο να φωνάζουν και να αποδεικνύουν ότι οι νίκες φτιάχνουν φιλάθλους και οι ήττες οπαδούς.

Δεν είναι βέβαια οι μόνοι που το έχουν κάνει. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, του Άρη και του Ηρακλή έχουν κάνει πολλάκις την Ευρώπη να παραμιλάει με τις "εκστρατείες" τους και την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν. Το Sport24.gr κάνει ένα ξεσκαρτάρισμα και παρουσιάζει ενδεικτικά ορισμένες από τις καλύτερες κερκίδες που έχουν δημιουργήσει οι Έλληνες σε παιχνίδια του εξωτερικού. Εκείνες τις φορές που η φωνή τους... καπέλωνε τους αντιπάλους και κέρδιζαν για τα καλά τη μάχη της εξέδρας.

Ολυμπιακοί: Τορίνο, Μονακό, Ρώμη και Λονδίνο...

Ξεκινώντας από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, δεν είναι λίγες οι φορές που το "Παντού είναι Πειραιάς" ίσχυσε και με το παραπάνω. Αναρίθμητες εκδρομές, μοναδικές εξέδρες, πάντα δίπλα στη μεγάλη τους αγάπη όπου και αν έχει παίξει στην Ευρώπη. Δεν την αφήνουν ποτέ μόνη και είναι εκεί, στο πλάι της αγαπημένης τους ομάδα με φωνή και παλμό. Η ιαχή "Ολυμπιακός, Ολυμπιακός" δονεί κάθε γήπεδο στην Ευρώπη που έχουν αγωνιστεί οι Πειραιώτες.

Το 1999, στον πρώτο προημιτελικό με την Γιουβέντους στο Τορίνο, περίπου 11.000 Ολυμπιακοί είχαν ένα τεράστιο κομμάτι του "Ντέλε Άλπι" δικό τους, αν και οι Ιταλοί δεν τους έβαλαν να καθίσουν όλους μαζί. Μια πραγματική απόβαση, διότι ήθελαν να είναι στο πλάι της ομάδας τους στο μεγαλύτερο ματς της ευρωπαϊκής ιστορίας της. "Στο Ντέλε Άλπι πήγαμε χιλιάδες και ζήσαμε στιγμές μοναδικές...", λέει, μεταξύ άλλων, ένα σύνθημα των "ερυθρόλευκων" φιλάθλων που θυμίζει εκείνη την εκδρομή.

Από 'κει και πέρα, ακολούθησαν και άλλες μεγάλες. Ποιος ξεχνάει το κατακόκκινο "Λουί ΙΙ" του Μονακό το 2004, όταν 7.500 φίλοι του Ολυμπιακού βρέθηκαν στο γήπεδο για το ματς με τους Μονεγάσκους στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του Champions League, στριμώχνοντας τους φίλους των γηπεδούχων σε ένα μικρό κομμάτι των εξεδρών. Φιλοξενούμενοι στο ίδιο τους το γήπεδο. Φοβερή κερκίδα, έστω και αν δεν συνδυάστηκε με καλό αποτέλεσμα για την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Την σεζόν 2006-07, περίπου 6.000 Ολυμπιακοί δημιούργησαν φοβερή ατμόσφαιρα στο ματς με τη Ρόμα στο "Ολίμπικο", κερδίζοντας κατά κράτος τη μάχη της εξέδρας. Μάλιστα, στο σάιτ των οργανωμένων των "τζαλορόσι" που πάντα βαθμολογούσαν τους αντίπαλους οπαδούς και την δική τους παρουσία, είχαν βάλει "9" στους "ερυθρόλευκους" και "6" στους ίδιους, αναγνωρίζοντας την... ήττα τους. Το ματς έληξε ισόπαλο 1-1.

Τέλος, στις 5/3/2008 και στη ρεβάνς με την Τσέλσι στο "Στάμφορντ Μπριτζ" για την φάση των "16" του Champions League, οι οπαδοί του Ολυμπιακού άφησαν άφωνους τους Λονδρέζους με την παρουσία τους. Τι και αν η ομάδα τους ήταν από νωρίς πίσω στο σκορ και πιθανότητες πρόκρισης δεν υπήρχαν, εκείνοι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και φώναζαν ασταμάτητα σε όλο το 90λεπτο. Η Τσέλσι περνούσε, οι Ολυμπιακοί είχαν αφήσει και την ψυχή τους στην κερκίδα. Ακόμη και μετά το ματς συνέχισαν τα συνθήματα, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους φίλους των "μπλε" που δεν είχαν ξαναδεί κάτι ανάλογο στο γήπεδό τους.

Παναθηναϊκοί: Λονδίνο εις διπλούν, Πόλη, Μιλάνο και Ρώμη...

Το "Εκεί που έχω ταξιδέψει εγώ..." αποτελεί μόνιμη επωδό των φίλων του Παναθηναϊκού και αφορά τις ευρωπαϊκές πορείες της ομάδας τους και τις σπουδαίες επιτυχίες της, με αποκορύφωμα βέβαια την παρουσία στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971 κόντρα στον Άγιαξ. Πέρα βέβαια από τις μάχες στον αγωνιστικό χώρο, υπάρχουν και αυτές της κερκίδας, με τους "πράσινους" οπαδούς να έχουν κάνει... κατάληψη σε αρκετά γήπεδα του εξωτερικού και να τα έχουν μετατρέψει σε Λεωφόρο.

Το επίτευγμα του Γουέμπλεϊ πριν 45 χρόνια δεν θα μπορούσε να μη μνημονευτεί, όταν 22.000 Έλληνες φίλαθλοι βρέθηκαν δίπλα στην ομάδα του Φέρεντς Πούσκας για το απόλυτο θαύμα απέναντι στον "Αίαντα" του Γιόχαν Κρόιφ και της παρέας του. "Φεύγω από το σπίτι μου το πατρικό. Έχω στο Λονδίνο μια δουλειά. Βρήκα σ΄ ένα σύντομο λογαριασμό. Πως τα γκολ είναι γλυκά σαν τα φιλιά", λέει μεταξύ άλλων το τραγούδι που συνόδευε την "πράσινη" αποστολή και βαφτίστηκε ως το τραγούδι του Γουέμπλεϊ που σε δίσκο 45 στροφών, εμπνεύστηκε ο Φραγκίσκος Σούρπης με την κλεμμένη... άθελά τους σύνθεση του τραγουδιού των Μπιτλς σε ρυθμούς του Obladi Oblada.

Εκδρομές στο εξωτερικό που άφησαν εποχή!
Εκδρομές στο εξωτερικό που άφησαν εποχή!

Στις 30 Σεπτεμβρίου 1998, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο "Γουέμπλεϊ" για να παίξει με την Aρσεναλ (έχασε 2-1) στο πλαίσιο των ομίλων του Champions League. Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του γηπέδου είχε καταληφθεί από οπαδούς του "τριφυλλιού", αφού τουλάχιστον 9.000 βρέθηκαν στο πλάι της αγαπημένης τους ομάδας τόσο από την Ελλάδα, όσο και από χώρες του εξωτερικού. Μπορεί να μην πήρε αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός, αλλά νίκησε στη μάχη της εξέδρας.

Εκδρομές στο εξωτερικό που άφησαν εποχή!
Εκδρομές στο εξωτερικό που άφησαν εποχή!

Στις 26 Nοεμβρίου 2008, περίπου 6.000 οπαδοί δημιούργησαν φοβερή ατμόσφαιρα στο "Τζουζέπε Μεάτσα" του Μιλάνου στον αγώνα με την Ίντερ του Ζοζέ Μουρίνιο για το Champions League. Με γκολ του Γιόσου Σαριέγκι, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0, την ώρα που στο ένα πέταλο επικρατούσε πανικός από τις εκδηλώσεις λατρείας των φίλων του "τριφυλλιού", που έβλεπαν την ομάδα τους να φτάνει σε μια μεγαλειώδη νίκη απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο. Φωνή για 90 λεπτά και κανένα παρατράγουδο, σε μια μια από τις επικότερες ευρωπαϊκές βραδιές του Παναθηναϊκού. Οι παίκτες στο χορτάρι και ο κόσμος στην εξέδρα έγιναν "ένα" για να έρθει το τρίποντο.

Τρομερή εξέδρα είχε ο Παναθηναϊκός και στον αγώνα με τη Ρόμα του Κλάουντιο Ρανιέρι στο "Ολίμπικο" για την φάση των "32" του Europa League. Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια επικράτησε 3-2 της "τζαλορόσι" με ανατροπή, πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση, όμως ανάλογη εκπληκτική ήταν και η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι του "τριφυλλιού", κερδίζοντας κατά κράτος τη μάχη απ' αυτούς των γηπεδούχων. "Χόρτο μαγικό..." και πολλά άλλα συνθήματα δονούσαν το γήπεδο και η ιταλική πρωτεύουσα έγινε... πράσινη.

* Το 2002 οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έκαναν μια από τις δυσκολότερες εξορμήσεις σε γήπεδο του εξωτερικού και συγκεκριμένα στο "Σουκρού Σαράτσογλου" για τον αγώνα με την Φενέρμπαχτσε για το Κύπελλο UEFA. Οι "πράσινοι" πήραν το 1-1, ενώ και η εξέδρα των φίλων τους ήταν πάρα πολύ δυνατή παρά το πολύ εχθρικό κλίμα. Πολλές στιγμές έντασης, έγιναν επεισόδια, θυμίζοντας ότι στο γήπεδο είχε βρεθεί και ο Γιώργος Παπανδρέου ως Υπουργός Εξωτερικών. Έγιναν αρκετά σκηνικά, σε καμία των περιπτώσεων δεν ήταν όλα ρόδινα, με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να φωνάζουν πάντως σε όλο το 90λεπτο για το "τριφύλλι". Δεν παρουσιάζεται video για το λόγο ότι υπήρξαν ακραίες καταστάσεις.

ΑΕΚτσήδες: Παρίσι, Βαρκελώνη, Μιλάνο και Λονδίνο...

H πιο πολυπληθής "εκστρατεία" των οπαδών της AEK καταγράφηκε στις 6 Mαρτίου 1997 στο Παρίσι, όταν 8.000 Eνωσίτες μετέτρεψαν σε... Nέα Φιλαδέλφεια το "Παρκ ντε Πρενς". Η ομάδα του Πέτρου Ραβούση άντεξε και απέσπασε ισοπαλία 0-0 από την πανίσχυρη Παρί στον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης του Kυπέλλου Kυπελλούχων. Οι φίλοι της ΑΕΚ έδωσαν πραγματικό ρεσιτάλ οπαδικής συμπεριφοράς στην κερκίδα και ήταν πραγματικά απολαυστικοί σε όλο το 90λεπτο. Μάλιστα, παρά το πολύ τσουχτερό κρύο, δεν ήταν λίγοι αυτοί που είχαν μείνει χωρίς μπλούζα!

Εκδρομές στο εξωτερικό που άφησαν εποχή!
Εκδρομές στο εξωτερικό που άφησαν εποχή!
Εκδρομές στο εξωτερικό που άφησαν εποχή!

Η AEK είχε εκπληκτική εξέδρα 6.000 φιλάθλων και στις 22 Φεβρουαρίου 2001 στο "Καμπ Νου" της Bαρκελώνης κόντρα στην Mπαρτσελόνα του μετέπειτα προπονητή της Λορένσο Σέρα Φερέρ και του Pιβάλντο, ο οποίος φόρεσε την φανέλα της την σεζόν 2007-08. Σε εκείνο το ματς, ηττήθηκε 5-0 για τον τέταρτο γύρο του Kυπέλλου UEFA, ενώ είχαν εξανεμιστεί οι ελπίδες πρόκρισης μετά το 0-1 της Aθήνας. Οι φίλοι της ομάδας ήταν μάλιστα... χωρισμένοι και όχι στο ίδιο σημείο με το σύνθημα "Δικέφαλε, εμπρός αετέ..." να δονεί την ατμόσφαιρα.

Aνάλογος ήταν ο αριθμός των οπαδών της που βρέθηκαν και στις κερκίδες του "Τζουζέπε Mεάτσα" στις 21 Φεβρουαρίου 2002 για το παιχνίδι με την Iντερ, επίσης για τον τέταρτο γύρο του UEFA, όπου έχασε 3-1 και ενώ η ρεβάνς ήρθε 2-2 στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εντυπωσιακή εξέδρα από τους "Ενωσίτες" που δεν σταμάτησαν δευτερόλεπτο να φωνάζουν για την αγαπημένη τους ομάδα, κάνοντας πράξη το μότο τους "είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ...".

Μοναδική παράσταση έδωσαν οι οπαδοί της ΑΕΚ στο "Γκούντισον Παρκ" με αντίπαλο την Έβερτον. Ξεχάστε το αν ήταν μεγάλη ή όχι από πλευράς όγκου η παρουσία των φίλων της. Η "Ένωση" έχασε 4-0 από τα "ζαχαρωτά" και όμως οι ίδιοι στην εξέδρα δεν σταματούσαν δευτερόλεπτο να φωνάζουν για τη μεγάλη τους αγάπη. Δεν τους ένοιαζε το αποτέλεσμα, παρά μόνο το ότι ήταν εκεί δίπλα στην ομάδα τους για να φωνάξουν για πάρτη της, να βγάλουν προς τα έξω όλα τα συναισθήματά τους. Οι Άγγλοι απλά τους χάζευαν και τους έβγαζαν βιντεάκια. Απολαυστικοί οι "κιτρινόμαυροι"...

ΠΑΟΚτσήδες: Άμστερνταμ, Πόλη, Λονδίνο και Ντόρτμουντ...

Οι φίλοι του ΠΑΟΚ έχουν μετατρέψει σε Τούμπα θρυλικές ευρωπαϊκές έδρες. Έχουν τεθεί αντιμέτωποι στο κομμάτι της φωνής με οπαδούς που είναι από τους πιο δυνατούς και έχουν βγει πανηγυρικά. νικητές. Βιώνουν αλλιώς την φάση με την ομάδα τους, γι' αυτούς είναι το κάτι άλλο, το κάτι διαφορετικό. Έτσι, λοιπόν, το να κάνουν... πλάκα σε γήπεδα φόβητρα, αν μη τι άλλο φανερώνει πως το λέει η ψυχούλα τους.

Στις 28 Ιουλίου 2010, για τα προκριματικά του Champions League, 5.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ βρέθηκαν στις εξέδρες της "Amsterdam Arena" για να συμπαρασταθούν στην ομάδα τους, που κατάφερε να αποσπάσει το 1-1 από τον Άγιαξ. Βέβαια, χάθηκε η πρόκριση στην Τούμπα, όμως ο "Δικέφαλος" είχε τον... 12ο παίκτη του στην ολλανδική πρωτεύουσα. Ρεσιτάλ από τους ΠΑΟΚτζήδες στο πέταλό τους, φωνή σε όλο το ματς και συνέβαλαν από τη δική τους μεριά για να πάρει η ομάδα τους ένα καλό αποτέλεσμα σε μια πολύ δύσκολη έδρα.

Στις 26 Αυγούστου 2010, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την Φενέρμπαχτσε για τα προκριματικά του Europa League και κατάφερε με το 1-1 στο "Σουκρού Σαράτσογλου" χάρη στο γκολ του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς να περάσει στην φάση των ομίλων. Η παρουσία χιλιάδων φίλων του στο γήπεδο ήταν πραγματικά απολαυστική και δεν σταματούσαν δευτερόλεπτα να φωνάζουν και να ακούγονται περισσότερο από τους Τούρκους.

Στο Λονδίνο με την Τότεναμ το 2011 για τους ομίλους του Europa League, οι φίλοι του ΠΑΟΚ έδωσαν ρεσιτάλ από τους δρόμους του Λονδίνου μέχρι τις εξέδρες του "Γουάιτ Χαρτ Λέιν". Μοναδική ατμόσφαιρα, μαθήματα οπαδικής τρέλας στους Άγγλους που υπέστησαν... διπλή ήττα εκείνη την βραδιά. Έχασαν 2-1 στο χορτάρι και φυσικά στο κομμάτι της φωνής, με τους "ασπρόμαυρους" να έχουν ένα πέταλο που να πηγαίνει πάνω-κάτω όλη την ώρα και να μην σταματά να τραγουδά.

Εκπληκτική ήταν η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι ΠΑΟΚτζήδες και στο ματς με την Μπορούσια Ντόρτμουντ στο "Signal Iduna Park", σε ένα από τα κορυφαία ποδοσφαιρικά γήπεδα του κόσμου. Η ομάδα του Ίγκορ Τούντορ πήρε τη σπουδαία νίκη από πλευράς πρεστίζ και γοήτρου με 1-0 χάρη στο γκολ του Μακ, έστω και αν δεν είχε βαθμολογικό αντίκρισμα, ενώ στην εξέδρα γινόταν... πάρτι από τους Έλληνες φιλάθλους. Υπήρχε και το επιπλέον κίνητρο βέβαια της αδελφοποίησης των οπαδών της Ντόρτμουντ με αυτούς του Άρη. Δίδαξαν ΠΑΟΚτσήδικη τρέλα στην εξέδρα.

Αρειανοί: Μόναχο, Βιέννη, Μαδρίτη και Μάντσεστερ...

Tο Mόναχο είναι μια ευρωπαϊκή πόλη όπου έχουν αφήσει το "αποτύπωμά" τους οι οπαδοί του Aρη. Στις 19 Δεκεμβρίου 2007, η ομάδα της προσπάθησε να προκριθεί από τη φάση των ομίλων του Kυπέλλου UEFA, καθώς χρειαζόταν έναν βαθμό στο ματς με την Μπάγερν στην A"llianz Arena" για να τα καταφέρει. Δυστυχώς, η ανωτερότητα των Βαυαρών έφερε το βαρύ 6-0 και τον αποκλεισμό. Πάντως, η μάχη της κερκίδας είχε διαφορετικό αποτέλεσμα απ' ό,τι αυτή στο χορτάρι, με τους τουλάχιστον 6.000 "κίτρινους" να δίνουν πραγματικό ρεσιτάλ και κλέβουν τις εντυπώσεις.

Πανάξια πρόκριση στους ομίλους του Europa League πήρε μέσα στην Αυστρία ο Άρης του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ο οποίος αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 με την Αούστρια Βιέννης στις 26/10/2010. Σκόρερ ήταν και πάλι ο Κάρλος Ρουίς, όπως και στο νικητήριο 1-0 του "Κλεάνθης Βικελίδης". Οι 2.000 φίλοι του Άρη ήταν με φωνή από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα, δεν σταμάτησαν καθόλου και έδωσαν "φτερά" στα πόδια των ποδοσφαιριστών της ομάδας τους. Εκπληκτική συμπαράσταση, μοναδική κερκίδα από τους "κίτρινους", που έδωσαν παράσταση μέσα στην αυστριακή πρωτεύουσα.

Στο "Βιθέντε Καλντερόν" της Μαδρίτης, ο Άρης έζησε μια από τις ανεπανάληπτες ευρωπαϊκές του βραδιές, νικώντας 3-2 τους "ροχιμπλάνκος" την 1η Δεκεμβρίου 2010, που ήταν και οι κάτοχοι του Europa League. Όσο για την εξέδρα, ό,τι και να πει κάποιος, είναι λίγο μπροστά στην "κίτρινη" λαοθάλασσα. Μια παράσταση από τις λίγες, ένα διαρκές "πάρτι" με... καλεσμένους τους φίλους της Ατλέτικο, που έχασαν κατά κράτος τη μάχη της εξέδρας από τους 4.000 τρελαμένους Αρειανούς που παραληρούσαν, βλέποντας την ομάδα τους να γράφει ιστορία.

Ένα χρόνο μετά, οι φίλοι του Άρη έκαναν τη μεγαλύτερη "απόβασή" τους με πάνω από 7.000 πιστούς τους να έχουν εντυπωσιακή παρουσία στο "Etihad Stadium", την οποία θα μνημονεύουν για πάντα. Μπορεί η ομάδα τους να έχασε 3-0 από τη Μάντσεστερ Σίτι και να μην συνέχισε στην επόμενη φάση του Europa League, αφού ήθελε να πάρει αποτέλεσμα από τους Άγγλους, όμως οι ίδιοι μόνοι χαμένοι δεν βγήκαν από τη μάχη της εξέδρας. Φώναζαν ακόμα και μετά το τέλος του ματς, με τους φίλους της Σίτι να τους τραβούν βίντεο και να τους χειροκροτούν ιπποτικά. "Εκστρατεία" από τις λίγες, αναμφίβολα από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει από φιλάθλους ελληνικής ομάδας στο εξωτερικό.

Ηρακλειδείς: "Απόβαση" στην Πράγα...

Ολοκληρώνουμε με τους φιλάθλους του Ηρακλή, έστω και αν κάνουμε μια... παρασπονδία και δεν βάζουμε εξέδρα τους από ευρωπαϊκό ματς ποδοσφαίρου, αλλά για το Final-4 του Champions Cup στο βόλεϊ το διήμερο 4-5 Απριλίου 2009. Οι φίλοι του "γηραιού" κατάφεραν να δώσουν ξεχωριστό παλμό στην Πράγα, έχοντας μια κερκίδα για... φίλημα. Φυσικά και δεν μπήκαν σε καμία σύγκριση με τους φιλάθλους των άλλων ομάδων, αφού υπερείχαν σε όγκο και παλμό κατά πολύ. Φωνή συνεχώς, καμία ακρότητα, αγνή αγάπη για τον "Ήρα" τους. Αν και η ομάδα τους έχασε στον τελικό από την πανίσχυρη Tρεντίνο με 3-1 σετ, οι περισσότεροι από 5.000 φίλοι του αναδείχτηκαν πρωταθλητές Ευρώπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ