ΣΤΗΛΕΣ

Διάσημοι για το ταλέντο τους και την αυθεντική φαλάκρα τους!

Διάσημοι για το ταλέντο τους και την αυθεντική φαλάκρα τους!

Πολλοί αθλητές έκαναν σπουδαία καριέρα και είχαν ως σήμα κατατεθέν τους την διάσημη φαλάκρα τους. Το Sport24.gr θυμίζει περιπτώσεις καραφλών, όχι από άποψη, αλλά επειδή έτσι επέλεξε η φύση γι' αυτούς.

Μια τρίχα στο κεφάλι αξίζει όσο δυο στη χτένα, έλεγε ο Άγγλος δοκιμιογράφος και κριτικός, Γουίλιαμ Χάζλιτ και πολλοί άνθρωποι που δεν ήταν ιδιαιτέρως... προικισμένοι στο τριχωτό της κεφαλής τους, θα συμφωνούσαν σε απόλυτο βαθμό. Και αν ο Τζιμ Μόρισον με την πλούσια κόμη μπορούσε να λέει πως "μερικά από τα χειρότερα λάθη της ζωής μου ήταν κουρέματα", δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν έχουν αυτή την δυνατότητα, διότι πολύ απλά δεν έχουν τρίχες στο κεφάλι για να τις κουρέψουν. Εν ολίγοις, είναι πρακτικό το ζήτημα...

Το Sport24.gr θυμίζει δέκα περιπτώσεις ξένων αθλητών που έγιναν γνωστοί όχι μόνο για τις επιδόσεις τους στα σπορ, αλλά και για το "φτωχό" μαλλί τους. Άλλοι ήταν τελείως φαλακροί, ενώ άλλοι έκαναν την γνωστή χωρίστρα από τη μια πλευρά στην άλλη για να καλύψουν το κενό στο κρανίο.

Όχι, δεν μιλάμε για περιπτώσεις εκείνες που ξύρισαν τα μαλλιά από άποψη, αλλά γι' αυτούς που απλά έτσι επέλεξε η φύση. Οι αθλητές αυτοί δεν επιχείρησαν να επέμβουν αισθητικά στην εμφάνισή τους και να υποβληθούν σε μεταμόσχευση ή εμφύτευση μαλλιών.

Βλέπετε, αρκετοί εξ αυτών στα δικά τους χρόνια δεν είχαν την σχετική δυνατότητα, προκειμένου να μην φτάσουν σε αυτό το σημείο, αλλιώς η Αdvanced Hair Clinics, η βραβευμένη ως καλύτερη Κλινική Μεταμόσχευσης Μαλλιών στον κόσμο, θα προσέφερε το καλύτερο και πιο σίγουρο αποτέλεσμα. Σίγουρα τα πλούσια, υγιή μαλλιά είναι κάτι που όλοι αγαπούν και μπορούν να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους, λύνοντας οριστικά το πρόβλημα της τριχόπτωσης και της φαλάκρας.

ΑΤΙΛΙΟ ΛΟΜΠΑΡΝΤΟ

Διάσημοι για το ταλέντο τους και την αυθεντική φαλάκρα τους!

Ίσως η πιο χαρακτηριστική φαλάκρα του ιταλικού ποδοσφαίρου, καθώς ο επίσης φαλακρός, Τζανλούκα Βιάλι, είχε αφάνα την οποία αργότερα ξύρισε, χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα τριχόπτωσης. Ο Λομπάρντο, λοιπόν, είναι μια πασίγνωστη φιγούρα με μαλλί μονάχα δίπλα στους κροτάφους και πέραν τούτου ουδέν. Σπουδαία καριέρα με την φανέλα της Σαμπντόρια, έπαιξε και κόντρα στον Παναθηναϊκό στο δοκιμαστικό Champions League (Δεκέμβρης 1991 στο ΟΑΚΑ). Στα δικά του χρόνια, αν ερχόταν η τριχόπτωση, λίγα πράγματα μπορούσαν να συμβούν για να αλλάξουν τα δεδομένα. Πλέον, αυτό έχει αλλάξει!

ΖΙΝΕΝΤΙΝ ΖΙΝΤΑΝ

Διάσημοι για το ταλέντο τους και την αυθεντική φαλάκρα τους!

Στην Μπορντό τον γνωρίσαμε με μαλλί, αλλά η αλήθεια είναι πως φαινόταν που πήγαινε το πράγμα. Σταδιακά η αραίωση ερχόταν, μέχρι που έφτασε στο σημείο να ξυρίσει τελείως το κεφάλι του. Βέβαια, ακόμα και έτσι θεωρείται από τους πιο αρρενωπούς άνδρες στον κόσμο του ποδοσφαίρου και οι θαυμάστριές του ανά τον κόσμο είναι αναρίθμητες. Καλύτερα όπως είναι σήμερα, παρά με λίγο μαλλί και με μεγάλο κενό στο πάνω μέρος του κεφαλιού του. Από τους διασημότερους καραφλούς του αθλητισμού ο "Ζιζού". Ένας τεράστιος ποδοσφαιριστής στα χρόνια του και με μεγάλες διακρίσεις ήδη στην τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης.

ΑΡΙΕΝ ΡΟΜΠΕΝ

Διάσημοι για το ταλέντο τους και την αυθεντική φαλάκρα τους!

Το πρόβλημα του Ολλανδού με την τριχόπτωση ήταν εμφανές από τότε που άρχισε να γίνεται γνωστός με την φανέλα της Αϊντχόφεν, με την Τσέλσι έκανε ό,τι μπορούσε με την χτένα, στην Ρεάλ είχε μαλλί ουσιαστικά μόνο στο πλάι και με την Μπάγερν έπιασε το ξυράφι, διότι η κατάσταση είχε φτάσει πλέον στο απροχώρητο και οι τρίχες ήταν σκόρπια διαδήλωση στο κεφάλι του. Θα μπορούσε βέβαια να χρησιμοποιήσει μία ειδική αγωγή κατά της τριχόπτωσης, όπως κάποια απ' αυτές που προσφέρει η Αdvanced Hair Clinics, αλλά επέλεξε άλλον δρόμο.

ΣΕΡ ΜΠΟΜΠΙ ΤΣΑΡΛΤΟΝ

Διάσημοι για το ταλέντο τους και την αυθεντική φαλάκρα τους!

Ας είμαστε τίμιοι μεταξύ μας και με κάθε σεβασμό στην πορεία του. Δεν είναι μαλλί αυτό και σίγουρα θα συμφωνούσε και ο ίδιος. Ειδικά όταν αποφάσιζε να... σκεπάσει το κρανίο του και έπαιρνε ό,τι μαλλί υπήρχε από τη μια πλευρά και το "μετέφερε" στην άλλη, δήθεν ότι κάτι έκανε. Το αποτέλεσμα δεν το λες και εντυπωσιακό. Με ελάχιστα μαλλιά στο κεφάλι πάντως, ο Σερ οδήγησε την Αγγλία στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1966. Πέρυσι, ο Γουέιν Ρούνεϊ τον πέρασε και ανέβηκε στην κορυφή των σκόρερς των "3 λιονταριών", ενώ είναι θρύλος φυσικά και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της οποίας φόρεσε την φανέλα για 20 χρόνια (τα 3 πρώτα στις ακαδημίες). Στα δικά του χρόνια δεν ήξεραν από επεμβάσεις για εμφύτευση μαλλιών.

ΓΚΡΕΓΚΟΡΣ ΛΑΤΟ

Διάσημοι για το ταλέντο τους και την αυθεντική φαλάκρα τους!

Πρώτος σκόρερ του Μουντιάλ 1974 ο Λάτο, οδήγησε την εθνική Πολωνίας στην κατάκτηση της 3ης θέσης, όπως και το 1984, ενώ κατέκτησε χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο το 1972 και ασημένιο το 1976. Σπουδαία τα επιτεύγματά του και για την χώρα του είναι θρύλος. Πάντως, όσο ταλέντο είχε, άλλο τόσο είχε έλλειψη από τρίχες στο κεφάλι, με εξαίρεση στα πλάγια. Εκεί που πολλές φορές είναι χειρότερο και από το τελείως ξυρισμένο, το οποίο επιλέγουν πολλοί, όταν φτάσουν στο μη παρέκει. Πάντως, σήμερα υπάρχει η λύση που τότε ήταν κάτι άγνωστο.

ΓΙΟΡΝΤΑΝ ΛΕΤΣΚΟΦ

Διάσημοι για το ταλέντο τους και την αυθεντική φαλάκρα τους!

Στη Βουλγαρία ο Λέτσκοφ είναι κάτι σαν εθνικός ήρωας. Με το γκολ του, οι Βούλγαροι απέκλεισαν την Γερμανία στα προημιτελικά του Μουντιάλ 1994 στις ΗΠΑ, ενώ είχε σκοράρει και κατά της Ελλάδας. Έχει αγωνιστεί σε ΤΣΣΚΑ Σόφιας, Αμβούργο, Μαρσέιγ και Μπεσίκτας, με τις οποίες πέτυχε 101 γκολ (μέτρησε 5 με την εθνική). Το μαλλί του ανέκαθεν ήταν λειψό και το "τουφάκι" στην κορυφή του κρανίου αποτελούσε σημείο αναφοράς του. Φανταζόμαστε ότι αν έπαιζε σήμερα, θα έκανε κάτι για να είναι διαφορετικό το αισθητικό αποτέλεσμα.

ΑΝΤΡΕ ΑΓΚΑΣΙ

Διάσημοι για το ταλέντο τους και την αυθεντική φαλάκρα τους!

Η αλήθεια είναι ότι όταν ξεκίνησε την καριέρα του στο τένις ο Αγκάσι, το πλούσιο μακρύ μαλλί του ήταν μοναδικό. Με αυτό πορεύτηκε για κάμποσα χρόνια μέχρι που τον είδαμε χωρίς αυτό και πλέον κυκλοφορεί χωρίς... σκέπαστρο στο κρανίο του, αφού οι τρίχες τον έχουν εγκαταλείψει. Όχι, δεν είναι απλά προϊόν ξυρίσματος, αλλά και γιατί άρχισε να χάνει μαλλί σταδιακά, μέχρι να φτάσει στη σημερινή κατάσταση.

ΜΑΝΟΥ ΤΖΙΝΟΜΠΙΛΙ

Διάσημοι για το ταλέντο τους και την αυθεντική φαλάκρα τους!

Εδώ και κάποια χρόνια παίζει ξυρισμένος και όλοι αναφωνούμε "πάλι καλά. Μανού...". Ο λόγος δεν είναι άλλος από το "μπιφτέκι" στην κορυφή, εκεί που έρχονται πρώτα απ' όλα αντιμέτωποι με το πρόβλημα οι περισσότεροι μελλοντικοί φαλακροί και παίρνουν την πρώτη κρυάδα. Όσο κυλούσε ο καιρός, η "τρύπα" μεγάλωνε και το αποτέλεσμα δεν το έλεγες όμορφο. Ειδικά με τα χρήματα που παίρνει, άνετα θα μπορούσε να λύσει το θέμα του και να έχει νέο φυσικό μαλλί, χωρίς να ταλαιπωρηθεί. Εκείνος επέλεξε να αδειάσει τελείως το τριχωτό της κεφαλής του. Επιλογές είναι αυτές.

ΣΑΣΑ ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ

Διάσημοι για το ταλέντο τους και την αυθεντική φαλάκρα τους!

Από τους κορυφαίους πλέι μέικερ την δεκαετία του '80 και του '90, όταν τον απολαύσαμε με την εθνική ομάδα της Γιουγκοσλαβίας, αλλά και σε συλλογικό επίπεδο. Τον μάθαμε ως φαλακρό και έτσι πορεύεται και σήμερα ως προπονητής, τον οποίον μάλιστα είδαμε στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Θα μπορούσε να έχει μαλλί, αλλά εκείνος διάλεξε το αντίθετο. Πάντως, πρόκειται για μια σπουδαία μπασκετική φυσιογνωμία και δεν χωράει καμία αμφιβολία.

ΧΟΥΑΝ ΜΑΝΟΥΕΛ ΦΑΝΤΖΙΟ

Διάσημοι για το ταλέντο τους και την αυθεντική φαλάκρα τους!

Κλείνουμε από τον χώρο των μηχανοκίνητων αθλημάτων και μεταφερόμαστε αρκετές δεκαετίες πριν, όταν οι αισθητικές επεμβάσεις τέτοιου είδους ήταν άγνωστες λέξεις. Ο κορυφαίος πιλότος της εποχής του, Χουάν Μανουέλ Φάντζιο, ο οποίος έτρεχε με την Ferrari, ήταν κοντός και με λίγα μαλλιά. Βλέπετε, δεν βοηθάνε και τα κράνη, επιτείνουν το πρόβλημα, ειδικά αν υπάρχει η σχετική προδιάθεση για τριχόπτωση. Σήμερα, οι ειδικοί της εξειδικευμένης κλινικής μεταμόσχευσης μαλλιών, Advanced Hair Clinics, δίνουν λύσεις στο πρόβλημα που απασχολεί πολλού άνδρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ