ΣΤΗΛΕΣ

Δέκα ποδοσφαιριστές που θα λάμψουν την επόμενη δεκαετία

Δέκα ποδοσφαιριστές που θα λάμψουν την επόμενη δεκαετία

Η "Marca" επιμελήθηκε ένα θέμα με δέκα ποδοσφαιριστές που έχουν ήδη δείξει εξαιρετικά δείγματα γραφής και αναμένεται να λάμψουν την δεκαετία που έρχεται, εφόσον συνεχίσουν τον ανηφορικό δρόμο της εξέλιξης και της προόδου.

Κάποιοι εξ αυτών έχουν δείξει ήδη δείγματα γραφής. Οι υπόλοιποι έχουν τα φόντα να πρωταγωνιστήσουν και να αφήσουν εποχή. Αρκεί βέβαια να έχουν διάρκεια, να βελτιώνονται συνεχώς και να δουλεύουν πάνω στις αδυναμίες τους. Το σίγουρο είναι όμως πως αν προοδεύσουν, θα πρωταγωνιστήσουν την δεκαετία που έρχεται, αφού σιγά σιγά ξεπετάγονται και φτιάχνουν το όνομά τους.

Η "Marca" επέλεξε δέκα μεγάλα ποδοσφαιρικά ταλέντα απ' όλο τον κόσμο που ανοίγουν τα "φτερά" τους. Μένει να δούμε ποιοι θα καταφέρουν να αφήσουν εποχή και να γράψουν ιστορία. Άλλωστε, δεν είναι λίγοι αυτοί που είχαν όλες τις προϋποθέσεις να κάνουν τεράστια καριέρα, αλλά δεν δικαίωσαν ποτέ τις προσδοκίες. Η σκληρή δουλειά αποτελεί ασφαλή οδηγό για την καταξίωση.

Τζέισον Μουρίγιο

Έδωσε τα διαπιστευτήριά του στην Ισπανία και πλέον συνεχίζει την καριέρα του στην Ιταλία και την Ίντερ. Ξεκίνησε από τη Β' ομάδα της Γρανάδας, έπαιξε σε Καντίθ και Λας Πάλμας, ενώ πέρυσι έκανε εξαιρετική σεζόν με την Γρανάδα, πείθοντας τους "νερατζούρι" να επενδύσουν στο ταλέντο του. Ο 23χρονος διεθνής Κολομβιανός στόπερ έκανε το άλμα και πολλοί πιστεύουν ότι μπορεί να γίνει από τους καλύτερους σέντερ μπακ στον κόσμο, αν συνεχίσει να βελτιώνεται. Έκανε εξαιρετικό Κόπα Αμέρικα, ενώ θα συνθέσει δίδυμο με τον Μιράντα στην ομάδα του Μιλάνου.

Δέκα ποδοσφαιριστές που θα λάμψουν την επόμενη δεκαετία

Αλεξάνταρ Μίτροβιτς

Ο Σέρβος στράικερ θεωρείται από τους κορυφαίους της ηλικίας του στον κόσμο. Έφτιαξε το όνομά του στην Άντερλεχτ, εξέλιξε το ταλέντο του και η Νιούκαστλ σπατάλησε πολλά εκατομμύρια ευρώ για να τον αγοράσει από τους Βέλγους και να τον φέρει στο "Σεντ Τζέιμς Παρκ". Ξεκίνησε την καριέρα του από την Παρτίζαν, μετακόμισε στις Βρυξέλλες και σε δυο χρόνια εκεί έβαλε 44 γκολ σε 90 ματς. Κίνδυνος θάνατος στην αντίπαλη περιοχή, ο 21χρονος φορ χρειάζεται να βελτιώσει την τεχνική του κατάρτιση. Πάντως, τα προσόντα του είναι εξαιρετικά και γρήγορα θα μεταπηδήσει σε μεγαλύτερη ομάδα, αρκεί να μη μείνει στάσιμος.

Δέκα ποδοσφαιριστές που θα λάμψουν την επόμενη δεκαετία

Γιούρι Τίλεμανς

Μόλις 18 ετών, ο Βέλγος μέσος έχει αρχίσει να... ξεδιπλώνει τις αρετές του στο χορτάρι την τελευταία διετία. Οι καλά γνωρίζοντες όμως, κάνουν λόγο για ένα ταλέντο που μπορεί να αφήσει εποχή. Παίζει στα αριστερά, αλλά ενίοτε και πιο μέσα, δίπλα σε Ζιλέτ, Ντεφούρ και Πρατ. Με 69 εμφανίσεις και οκτώ γκολ από το 2013 και έπειτα, είναι διεθνής με τις "μικρές" εθνικές της χώρας του, ακόμα δεν έχει παίξει στους άνδρες, αλλά δεν θα αργήσει αυτή η στιγμή. Δυναμικός, ξέρει να κινείται πολύ καλά στο χορτάρι και άψογη τεχνική κατάρτιση.

Δέκα ποδοσφαιριστές που θα λάμψουν την επόμενη δεκαετία

Ντάβι Κλάασεν

Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ολλανδικού ποδοσφαίρου και ίσως ο καλύτερος παίκτης που ανέδειξε ο Άγιαξ τα τελευταία χρόνια. Από αυτό το καλοκαίρι μάλιστα θα είναι ο νέος αρχηγός του "Αίαντα", μόλις στα 22 του χρόνια. Ο λόγος για τον διεθνή Ολλανδό μέσο, Ντάβι Κλάασεν, ο οποίος έχει περάσει απ' όλες τις εθνικές της χώρας του και έχει κληθεί ήδη δυο φορές στους άνδρες. Το παιχνίδι του θυμίζει εκείνο του Έρικσεν και παρά το γεγονός πως σωματικά έχει δουλειά ακόμα και δεν χαρακτηρίζεται από δύναμη, ξέρει να προστατεύει την μπάλα και να την μεταβιβάζει σωστά. Ο 22χρονος είναι ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής και έχει πολύ μέλλον μπροστά του.

Δέκα ποδοσφαιριστές που θα λάμψουν την επόμενη δεκαετία

Μέμφις Ντεπάι

Ο Ολλανδός εξτρέμ αποτέλεσε τη μεγάλη μετεγγραφή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αυτό το καλοκαίρι. Διεθνή με την χώρα του, προέρχεται από εξαιρετική σεζόν με την πρωταθλήτρια Αϊντχόφεν και ο Λουίς Φαν Χάαλ έκανε τα πάντα για να τον φέρει στο "Ολντ Τράφορντ", επενδύοντας στα αδιαμφισβήτητα προσόντα του. Το ολλανδικό πρωτάθλημα αποδείχτηκε μικρό για να περιχαρακώσει το ταλέντο του και άπαντες πιστεύουν ότι θα αφήσει εποχή και θα πρωταγωνιστήσει την δεκαετία που έρχεται. Ο 21χρονος είχε παίξει ακόμα και στο Μουντιάλ του 2010, διαθέτει φοβερή ντρίμπλα, είναι ταχύς και έχει επαφή με τα δίχτυα. Ένας παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά στη Γιουνάιτεντ, η οποία δαπάνησε πολλά εκατομμύρια ευρώ για να τον εντάξει στο δυναμικό της.

Δέκα ποδοσφαιριστές που θα λάμψουν την επόμενη δεκαετία

Λιρόι Σανέ

Μόλις 19 ετών, αποτελεί μεγάλο "κεφάλαιο" για την Σάλκε και είναι διεθνής με την U-19 της Γερμανίας. Αγωνίζεται και ως δεύτερος επιθετικός, είναι πολύ γρήγορος και αποτελεί συνεχή απειλή για τις αντίπαλες άμυνες. Ποιος ξεχνάει την επική εμφάνιση της ομάδας του με τη Ρεάλ Μαδρίτης πέρυσι στα προημιτελικά του Champions League, όταν μάλιστα πέτυχε ένα θαυμάσιο τέρμα. Κρατήστε το όνομά του, διότι αν συνεχίζει να προοδεύει, θα κάνει καλή μετεγγραφή και θα διαγράψει πολύ καλή ποδοσφαιρική πορεία. Αν μη τι άλλο, τα προσόντα τα έχει, αρκεί να μη μείνει σε αυτά.

Δέκα ποδοσφαιριστές που θα λάμψουν την επόμενη δεκαετία

Ναμπίλ Φεκίρ

Την περσινή σεζόν, η Αλγερία και η Γαλλία πάλεψαν για να τον έχουν στην εθνική τους ομάδα. Τελικά, είναι ήδη τέσσερις φορές διεθνής με την ανδρική ομάδα των "τρικολόρ" ο 22χρονος μεσοεπιθετικός, ο οποίος αγωνίζεται και μπροστά. Μάλιστα, την αγωνιστική περίοδο που πέρασε, κατάφερε να πετύχει 16 γκολ, δείγμα του ότι έχει εξαιρετική επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα. Από τους παίκτες εκείνους που ποντάρει πολλά η Γαλλία τα επόμενα χρόνια, ενώ δεν θα αργήσει να κάνει το βήμα παραπάνω, αν συνεχίσει το ίδιο δυνατά. Ήδη αρέσει πολύ στον Αρσέν Βενγκέρ, για να τον φέρει στην Άρσεναλ.

Δέκα ποδοσφαιριστές που θα λάμψουν την επόμενη δεκαετία

Ροντρίγκο Μπετανκούρ

Ο 18χρονος Ουρουγουανός αγωνίζεται στη Μπόκα Τζούνιορς, έχοντας διαγράψει όλη την πορεία στις μικρές ομάδες της από το 2006 μέχρι και φέτος. Με την πρώτη ομάδα παίζει τόσο στο χώρο της μεσαίας γραμμής, όσο και στα δεξιά. Πολύ καλός τόσο στο κοντινό παιχνίδι, όσο και στο να βρίσκει συμπαίκτες του με μακρινές μπαλιές και δεν θα αργήσει το όνομά του να γίνεται γνωστό εκτός Λατινικής Αμερικής. Πολύ καλή περίπτωση ποδοσφαιριστή, έχει περάσει με επιτυχία το "σχολείο" της Μπόκα και οι προτάσεις αργά ή γρήγορα θα έρθουν.

Δέκα ποδοσφαιριστές που θα λάμψουν την επόμενη δεκαετία

Μπριλ Εμπολό

Μόλις 18 ετών ο Καμερουνέζος, αγωνίζεται στην Ελβετία με τη Βασιλεία και μέσα στην περιοχή είναι "φωτιά". Φοβερός γκολτζής, εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια, ενώ έχει όλα τα προσόντα ενός Αφρικανού. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, είναι ήδη σημείο αναφοράς στην χώρα που αγωνίζεται, ενώ αναμένεται να αποτελέσει βασικό "γρανάζι" της εθνικής του ομάδας τα χρόνια που έρχονται. Είναι μικρός ακόμα και έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Πάντως, η πρώτη "ύλη" υπάρχει και αν βάλει το κεφάλι κάτω και δουλέψει μεθοδικά, τότε θα γίνει ακόμα καλύτερος.

Δέκα ποδοσφαιριστές που θα λάμψουν την επόμενη δεκαετία

Ζέρσον

Γίνεται "χορός" εκατομμυρίων ανάμεσα σε Ρόμα και Μπαρτσελόνα για την αφεντιά του και θεωρείται ο παίκτης που αξίζει να προσεχτεί όσο κανείς άλλος στην Βραζιλία. Ο νυν μέσος της Φλουμινένσε έχει την ευχέρεια να αγωνιστεί είτε ως μέσος, είτε ως ακραίος επιθετικός ή ως δεύτερος φορ, και θεωρείται από πολλούς εφάμιλλος του Πολ Πογκμπά. Ο 17χρονος πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις με τη φανέλα της εθνικής Βραζιλίας στο Κόπα Αμέρικα Κ-20 και σύντομα θα κάνει το ταξίδι για την Ευρώπη. Τέτοιοι παίκτες δεν μένουν για πολύ στην χώρα τους και κάνουν το άλμα για κάποιο κορυφαίο κλαμπ της ηπείρου μας. Βέβαια, έχει ακόμα περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης και εξέλιξης.

Δέκα ποδοσφαιριστές που θα λάμψουν την επόμενη δεκαετία
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ