ΣΤΗΛΕΣ

Δέκα από τα πιο γελοία πρόστιμα σε αθλητές

Δέκα από τα πιο γελοία πρόστιμα σε αθλητές

Από χρώματα σε κάλτσες και παπούτσια έως παρενοχλήσεις με πετσέτες, δείτε μερικά από τα πιο γελοία πρόστιμα στο χώρο του αθλητισμού (videos)

Ο Βleacher Report παρουσιάζει δέκα από τα πιο γελοία πρόστιμα που έχουν δοθεί σε αθλητές. Τιμωρίες που δεν θα έπρεπε- κατά τη γνώμη του- να υπάρξουν. Δείτε όλες τις περιπτώσεις και σχολιάστε για το αν συμφωνείτε ή όχι με τα πρόστιμα.

Για τον αδελφό μου ρε γαμώτο

Δέκα από τα πιο γελοία πρόστιμα σε αθλητές

Ο γκαρντ των Cleveland Cavaliers, J.R. Smith, θέλησε να υπερασπιστεί τον αδερφό του, Chris Smith, όταν ο Brandon Jennings των Detroit Pistons απόρησε μέσω twitter για το πώς γίνεται να έχει θέση o Chris στο ΝΒΑ. Ο Jennings έσβησε το επίμαχο tweet και ο J.R. πέρασε στην αντεπίθεση χωρίς να τον κατονομάζει: "Κανένας σεβασμός στα παιδάκια που ανοίγουν το στόμα τους στο twitter και μετά θέλουν να διαγράψουν τα tweets. Μεγαλώστε!". Το ΝΒΑ τιμώρησε με πρόστιμο 25.000$ τον J.R. Smith γιατί χρησιμοποίησε εχθρική και ακατάλληλη γλώσσα σε άλλο παίκτη μέσω του λογαριασμού του στο twitter.

Για το χρώμα της κάλτσας

Δέκα από τα πιο γελοία πρόστιμα σε αθλητές

Ο Clinton Portis και ο Sean Taylor ήταν κολλητοί από το πανεπιστήμιο του Μαϊάμι. Το 2004 βρέθηκαν να παίζουν στην ίδια ομάδα του ΝFL, τους Washington Redskins, και σε ένα αγώνα αποφάσισαν να κατέβουν με κόκκινες κάλτσες την ώρα που οι συμπαίκτες του έπαιξαν με άσπρες. Τo NFL τους τιμώρησε με 5.000$ έκαστος για παραβίαση του κανονισμού των στολών. Η τιμωρία δεν τους πτόησε, το έκαναν και στο επόμενο παιχνίδι με αποτέλεσμα να δεχθούν νέο πρόστιμο, διπλάσιο αυτή τη φορά.

Γιατί έχει μεγάλες "μπάλες"

Ο γκαρντ των Brooklyn Nets, Joe Johnson, σημειώνει ένα καθοριστικό τρίποντο στην αναμέτρηση κόντρα στους Miami Heats. Ο συμπαίκτης του, Andray Blatche, πανηγυρίζει από τον πάγκο δείχνοντας με τα χέρια του ότι ο Joe τα... έχει πολύ μεγάλα. Το ΝΒΑ του έκοψε πρόστιμο 15.000$ για άσεμνη χειρονομία.

Ο αθυρόστομος πρωταθλητής

Ο Tiger Woods είναι ένας από τους κορυφαίους γκόλφερ όλων των εποχών. Γι' αυτό και έχει απαιτήσεις από τον εαυτό του και τσαντίζεται πολύ εύκολα. Όταν δεν χτυπά το μπαλάκι όπως θέλει, πετάει το μπαστούνι ή το κλωτσάει και βρίζει. Από το 2011, το 70% των καταγγελιών στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών για βλασφημίες σε τηλεοπτικές μεταδόσεις αγώνων γκολφ, αφορούν τον Woods. Για την συμπεριφορά του έχει τιμωρηθεί από την PGA Tour, η οποία όμως ποτέ δεν ανακοινώνει το ύψος των προστίμων που βάζει.

"Θεέ", μην αλλάζεις νούμερο

Δέκα από τα πιο γελοία πρόστιμα σε αθλητές

Από τους κανονισμούς του ΝΒΑ δεν έχει γλιτώσει ούτε ο "θεός του μπάσκετ", Michael Jordan. Όταν επέστρεψε στη δράση με τους Chicago Bulls, μετά το διάλειμμα με το μπέιζμπολ, φόρεσε το νούμερο "45". Τον Μάιο του 1995 όμως, φόρεσε ξανά σε αγώνα το "23", ενώ παράλληλα είχε επιλέξει άσπρα παπούτσια ενώ οι συμπαίκτες του φορούσαν μαύρα. Για την αλλαγή του αριθμού, οι Bulls κλήθηκαν να πληρώσουν πρόστιμο 25.000$, ενώ για το διαφορετικό χρώμα παπουτσιών ο Jordan πλήρωσε 5.000$.

Είναι τρελός ο πρόεδρος

Κάνουμε παρένθεση. Αφήνουμε για λίγο στην άκρη τους αθλητές και πάμε στο αφεντικό των Boston Celtics, Danny Ainge, και στα Playoffs του 2010. Ο J.J. Hickson των Cleveland Cavaliers ετοιμάζεται να σουτάρει βολή και ο Ainge, που βρίσκεται πίσω από το καλάθι, πετάει στον αέρα μία πετσέτα. Πάρε λοιπόν 25.000$ για "απόσπαση προσοχής και επιζήμια συμπεριφορά για το παιχνίδι".

Κράτα το μπαστούνι λέμε

Το γκολφ είναι ένα άθλημα για τζέντλεμεν και ο Tiger Woods πληρώνει την αθυροστομία του. Αλλά βρε παιδιά, μην το παρακάνουμε. Πριν λίγες ημέρες ο Rory McIlroy πέταξε λίγα μέτρα δίπλα του το μπαστούνι, απογοητευμένος μετά από ένα άσχημο χτύπημα στο European Tour. Με ήρεμο τρόπο όπως θα δείτε στο βίντεο. "Θα τιμωρηθεί για τη ρίψη του μπαστουνιού στο πλαίσιο του Κώδικα Δεοντολογίας", δήλωσε εκπρόσωπος της διοργάνωσης.

Νίκησε αλλά όχι με διαφορά

Δέκα από τα πιο γελοία πρόστιμα σε αθλητές

Η ομοσπονδία ράγκμπι του Πρωταθλήματος Νέων της Βόρειας Καλιφόρνιας αποφάσισε πριν 2 χρόνια να τιμωρεί με 200$ κάθε ομάδα στις ηλικίες 7-13 ετών που νικά με 35 ή περισσότερους πόντους διαφορά και με αποκλεισμό 2 εβδομάδων του προπονητή τους. Ο "κανόνας του έλεος" προκάλεσε αντιδράσεις και είναι χαρακτηριστική η δήλωση μία μητέρας: "Στην ομάδα του γιου μου, φοβούνται πλέον να σκοράρουν μόλις πάρουν το προβάδισμα!".

Καπέλο από "χρυσάφι"

Δέκα από τα πιο γελοία πρόστιμα σε αθλητές

Με το Super Bowl δεν παίζουν. Το κατάλαβε το 2007 ο Brian Urlacher των Chicago Bears όταν στη media day φόρεσε ένα καπέλο που δεν ήταν χορηγού της λίγκας. Αν το έκανε στην κανονική σεζόν, θα πλήρωνε 10.000$, ενώ στο Pro Bowl 50.000$. Τόλμησε όμως να το κάνει στο Super Bowl και το NFL τον τιμώρησε με 100.000$.

(Και) μποξεράκι από "χρυσάφι"

Δέκα από τα πιο γελοία πρόστιμα σε αθλητές

Ο Νίκλας Μπέντνερ σκόραρε στην Πορτογαλία στο Euro 2012 και κατέβασε το σορτσάκι με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί το όνομα ιρλανδικής στοιχηματικής εταιρίας. Η UEFA τον τιμώρησε με 100.000 ευρώ και αποκλεισμό μίας αγωνιστικής από τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014. "Είναι απλά το ζευγάρι από τα τυχερά μου μποξεράκια που χρησιμοποίησα στο πρώτο παιχνίδι και τα οποία έχω χρησιμοποιήσει και πριν από το τουρνουά. Δεν ήξερα ότι παρέβαινα κάποιον κανονισμό αλλά τώρα το γνωρίζω", δήλωσε ο Δανός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ