ΣΤΗΛΕΣ

Άρθο, ένας "Καίσαρας" για την ΑΕΚ

Άρθο, ένας "Καίσαρας" για την ΑΕΚ

Ο Θέσαρ Άρθο υπέγραψε διετές συμβόλαιο στην ΑΕΚ και το Sport24.gr παρουσιάζει το πορτραίτο του Ισπανού παίκτη. Η καριέρα, οι ομάδες, οι αριθμοί, τα κλικ (pics & videos)

Η "Ένωση" συνεχίζει την ενίσχυσή της σε όλες τις γραμμές, ώστε να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο την επιστροφή της στην Super League. Το τελευταίο της απόκτημα είναι ο Ισπανός Θέσαρ Άρθο, ένας παίκτης που αναμένεται να προσθέσει ποιότητα και εμπειρία τόσο στην άμυνα όσο και στο κέντρο, αφού εκτός από στόπερ μπορεί να αγωνιστεί και στη θέση του αμυντικού χαφ. Ο Άρθο έχει παίξει στην Ισπανία, στο Βέλγιο και στο Ισραήλ. Οι ποδοσφαιρικές του παραστάσεις φτάνουν μέχρι τον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Βιγιαρεάλ. Και οι φιλοδοξίες του μένει να φανούν μέσα στο γήπεδο. Μετά πάντως την "περιπέτεια" στο Ισραήλ, είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα και η ΑΕΚ θα δώσουν καινούργια προοπτική στον Ισπανό, ο οποίος σύμφωνα και με τις δηλώσεις του, έχει όρεξη να παίξει και να προσφέρει. Πριν τον δούμε μέσα στο γήπεδο, ας ρίξουμε μια ματιά στην μέχρι σήμερα πορεία του στο ποδόσφαιρο, μέσα από αυτό το μικρό αφιέρωμα.

Ο César Arzo Amposta γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1986 στο Βιγιαρεάλ του Λεβάντε. Γρήγορα έδειξε έφεση στη μπάλα και από μικρός γράφτηκε στις ακαδημίες της Βιγιαρεάλ. Πέρασε από όλες τις βαθμίδες στα φυτώρια του "κίτρινου υποβρύχιου" και τη σεζόν 2002/03 προωθήθηκε στην Βιγιαρεάλ Β. "Μεγάλωσε" ποδοσφαιρικά με τον Σάντι Καθόρλα και μαζί ξεκίνησαν την συμμετοχή τους στις μικρές Εθνικές της Ισπανίας. Όταν ήταν 16, ο Βίκτορ Μουνιόθ, προπονητής τότε στην πρώτη ομάδα, τον πήρε στην καλοκαιρινή προετοιμασία για να μπει στο κλίμα και έναν χρόνο αργότερα, στις 23 Μαρτίου του 2003, ο 17χρονος Θέσαρ έκανε το ντεμπούτο του στην Πριμέρα μέσα στο "Ανοέτα" με αντίπαλο την Ρεάλ Σοθιεδάδ. Έκλεισε τη σεζόν με δυο συμμετοχές με τους "μεγάλους" και την επόμενη χρονιά (2003/04) "μοίρασε" τα παιχνίδια του στην Βιγιαρεάλ Β (25 ματς με 3 γκολ) και την πρώτη ομάδα (13 ματς ανάμεσα στα οποία και το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο).

Από το καλοκαίρι του 2004, με την έλευση του Πελεγκρίνι, μονιμοποιήθηκε στην πρώτη ομάδα και ευτύχησε να συμμετάσχει στις σημαντικότερες στιγμές της ιστορίας του λεβαντίνικου συλλόγου. Με συμπαίκτες όπως οι Ρέινα, Αρουαμπαρένα, Σένα, Ρικέλμε, Φορλάν, Σορίν, Χοσέ Μάρι και Καθόρλα ανάμεσα σε άλλους, πήρε μέρος στην ευρωπαϊκή πορεία της Βιγιαρεάλ στο Κύπελλο UEFA της σεζόν 2004/05, όπου με 6 νίκες, 4 ισοπαλίες και καμία ήττα, η ομάδα έφτασε μέχρι τους "8", για να αποκλειστεί τελικά από την Άλκμααρ. Με σούπερ εμφανίσεις στην Πριμέρα, το "υποβρύχιο" τερμάτισε τελικά στην 3η θέση του πρωταθλήματος και απέκτησε το δικαίωμα να διεκδικήσει την είσοδό του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που πέτυχε με δυο νίκες επί της Έβερτον. Στον όμιλο με Λιλ, Μπενφίκα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Βιγιαρεάλ τερμάτισε πρώτη και αήττητη και συνέχισε την ξέφρενη πορεία της αποκλείοντας κατά σειρά τις Ρέιντζερς και Ίντερ για να φτάσει στον ημιτελικό με αντίπαλο την Άρσεναλ.

Άρθο, ένας "Καίσαρας" για την ΑΕΚ

Με την φανέλα της Μούρθια (2007)

Στις 19 Απριλίου του 2006 έφτασε για τον Άρθο η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του. Μπήκε ως βασικός μέσα στο "Χάιμπουρι" και "έζησε αυτό που ονειρεύεται κάθε ποδοσφαιριστής", όπως είχε πει σε μεταγενέστερη συνέντευξή του. Μια εβδομάδα αργότερα, αυτή τη φορά στο "Μαδριγάλ", είδε από τον πάγκο τον Ρικέλμε να αστοχεί στο πέναλτι και την Βιγιαρεάλ να μένει εκτός τελικού. "Ήταν η μεγαλύτερη απογοήτευση στην καριέρα μου, μαζί με τον υποβιβασμό του 2008 με την Μούρθια". Λίγους μήνες μετά τον ημιτελικό, ο Πελεγκρίνι αποφάσισε να τον δώσει δανεικό στην νεοφώτιστη Ρεκρεατίβο, μαζί με τους Καθόρλα και Βαγέχο. Ο Άρθο έμεινε στην Ουέλβα μια σεζόν (2006/07) φτάνοντας τις 26 συμμετοχές (24 στην Λίγκα και 2 στο Κύπελλο). Εκεί συνεργάστηκε με τον Μαρθελίνο, τον οποίο θεωρεί ως τον καλύτερο προπονητή που είχε στην καριέρα του. Στη συνέχεια έπαιξε ακόμα έναν χρόνο δανεικός, αυτή τη φορά στην επίσης νεοφώτιστη Μούρθια. Εκεί ο Θέσαρ συμπλήρωσε 28 συμμετοχές, όλες στην Πριμέρα, αλλά τελικά η ομάδα τερμάτισε στην 19η θέση και έπεσε κατηγορία.

Το καλοκαίρι του 2008, ο Πελεγκρίνι του ανακοίνωσε ότι δεν τον υπολόγιζε και ο Άρθο, ελεύθερος πλέον, υπέγραψε στην Ρεκρεατίβο, όπου έμεινε μια σεζόν (2008/09) έχοντας 25 συμμετοχές (24 στη Λίγκα και μια στο Κύπελλο). Μόλις ολοκληρώθηκε η χρονιά, ο Άρθο επέστρεψε στην Βιγιαρεάλ, η οποία έκανε χρήση της ρήτρας που υπήρχε για να ξανακάνει δικό της τον παίκτη, όμως αμέσως μετά τον παραχώρησε με μεταγραφή στην Βαγιαδολίδ. Ο Άρθο υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με τους "πουθελάνος", αλλά στο τέλος της πρώτης του σεζόν εκεί, η ομάδα υποβιβάστηκε και τον Ιανουάριο του 2011 αναγκάστηκε να τον παραχωρήσει με τη σειρά της στην βελγική Γάνδη. Στην Βαγιαδολίδ ο Άρθο έπαιξε σε 22 ματς της Πριμέρα (2 γκολ), 16 της Σεγούντα (1 γκολ) και 5 του Copa del Rey. Οι Βέλγοι φίλαθλοι τον συμπάθησαν αμέσως και συχνά τραγουδούσαν το "Que viva España" για χάρη του, ενώ ο προπονητής της ομάδας, Τροντ Σόλιντ, του έδωσε μετά από μερικούς μήνες το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Άρθο, ένας "Καίσαρας" για την ΑΕΚ

Με τη φανέλα της Βαγιαδολίδ και αντίπαλο τον Μέσι (2010)

Στην Γάνδη ο Άρθο έμεινε 3 χρόνια και συμπλήρωσε 96 συμμετοχές (84 στο βελγικό πρωτάθλημα, 8 στο Κύπελλο και 4 στην Ευρώπη), πετυχαίνοντας 5 τέρματα. Τον Ιανουάριο του 2014 επέστρεψε στην Ισπανία και υπέγραψε στην Σαραγόσα του Βίκτορ Μουνιόθ, που αγωνιζόταν στην Σεγούντα Ντιβισιόν. Εκεί, μέχρι το τέλος της χρονιάς, έπαιξε 18 παιχνίδια (2 γκολ). Το καλοκαίρι του 2014 ο Άρθο έφυγε και πάλι από την Ισπανία, με προορισμό αυτή τη φορά το Ισραήλ και την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ. Ήταν μια εμπειρία που δεν άρεσε στον Θέσαρ, ο οποίος δήλωσε αργότερα, πως "αν γνώριζε τις συνθήκες που θα συναντούσε εκεί, δεν θα είχε πάει ποτέ", αναφερόμενος στα προβλήματα ασφάλειας των παικτών και στο "πολεμικό" κλίμα που υπήρχε συνεχώς στην ατμόσφαιρα. Στην Μπεϊτάρ συμπλήρωσε 27 συμμετοχές (24 στο πρωτάθλημα και 3 στο Κύπελλο). Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Η ΑΕΛ τον "πολιόρκησε", τον έπεισε για το σχέδιό της και απέσπασε την υπογραφή του πριν από λίγα 24ωρα.

Ο Θέσαρ Άρθο είναι ένας πολύ καλός αμυντικός που αγωνίζεται στη θέση του στόπερ. Ο Βίκτορ Μουνιόθ στη Σαραγόσα τον χρησιμοποίησε στη θέση του αμυντικού χαφ με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του καινούργιου παίκτη της ΑΕΚ είναι η πολύ καλή τεχνική που διαθέτει, η εξυπνάδα του και η ικανότητα να διαβάζει το παιχνίδι των αντιπάλων, έχοντας σωστές τοποθετήσεις στην άμυνα. Διακρίνεται στο ψηλό παιχνίδι, είναι δυνατός, όχι ιδιαίτερα γρήγορος, αλλά καλός στο να βγάζει σωστά τη μπάλα από την περιοχή στους χαφ. Θεωρείται καλός χαρακτήρας και είναι φιλικός με όλους. Έχει μεγάλη αδυναμία στην οικογένειά του (παντρεμένος με παιδιά). Το είδωλό του ήταν ο Φερνάντο Ιέρο και το όνειρό του είναι να επιστρέψει κάποια στιγμή στην Πριμέρα. Αν δεν είχε γίνει ποδοσφαιριστής, θα του άρεσε να σπουδάσει στη Νομική, ενώ στις ελεύθερες ώρες του παίζει γκολφ. Δηλώνει φίλαθλος της Βιγιαρεάλ, το πιο ιδιαίτερο παιχνίδι του ήταν με αντίπαλο την Μπενφίκα στο ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ και δεν θα ξεχάσει ποτέ το πόσο κοντά βρέθηκε να παίξει σε έναν τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης.

Ο ΘΕΣΑΡ ΑΡΘΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Άρθο, ένας "Καίσαρας" για την ΑΕΚ

- Ο Άρθο έχει ύψος 1.86 και βάρος 72 κιλά. Αγωνίζεται στη θέση του στόπερ και το καλό του πόδι είναι το δεξί.

- Έχει αγωνιστεί επαγγελματικά σε 8 ομάδες μέχρι σήμερα: Villarreal B (2002-04), Villarreal (2003-06), Recreativo (2006-07 & 2008-09), Murcia (2007-08), Valladolid (2009-11), Gent (2011-13), Zaragoza (2014) και Beitar Jerusalem (2014-15).

- Έχει αγωνιστεί σε πέντε διαφορετικά πρωταθλήματα: την Tercera División (2003-4), την Segunda División (2010-11 & 2014) και την Primera División (2002-10) στην Ισπανία, την Pro League στο Βέλγιο (2011-13) και την Premier League στο Ισραήλ (2014-15)

- Έχει 126 συμμετοχές στην Primera (2 γκολ) και 34 στην Segunda (3 γκολ). Έχει 70 συμμετοχές στην βελγική Pro League (4 γκολ) και 24 συμμετοχές στην ισραηλινή Premier League. Συνολικά έχει παίξει σε 220 ματς πρώτης κατηγορίας.

- Έχει 8.940 συνολικά λεπτά συμμετοχής στην Primera División, 7.149 λεπτά συμμετοχής στην Pro League και 2.152 λεπτά συμμετοχής στην Premier League (Ισραήλ).

- Έχει 15 συμμετοχές σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, εκ των οποίων οι 4 είναι στο Τσάμπιονς Λιγκ.

- Έχει αγωνιστεί σε 305 επίσημα παιχνίδια (σε όλες τις διοργανώσεις) με 23.849 συνολικά λεπτά συμμετοχής.

- Στα 305 επίσημα παιχνίδια που έχει παίξει στην καριέρα του, ο Άρθο έχει δεχτεί 87 κίτρινες και 3 κόκκινες κάρτες. Από τις 3 κόκκινες, μόνο η μια ήταν απευθείας αποβολή.

Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΣΑΡ ΑΡΘΟ ΣΕ 20 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΛΙΚ

Άρθο, ένας "Καίσαρας" για την ΑΕΚ

1. Ο Θέσαρ Άρθο (δεξιά) με τη φανέλα της Εθνικής Ισπανίας U21 σε φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τη Γαλλία στο Μπενιδόρμ. Στο ίδιο ματς είχαν αγωνιστεί ο Ρομπέρτο του Ολυμπιακού και ο Σέρχιο Σάντσεθ τον οποίο διεκδικεί ο Παναθηναϊκός! (5/2/2008)

Άρθο, ένας "Καίσαρας" για την ΑΕΚ

2. Ο Άρθο ξεκίνησε την καριέρα του από την Βιγιαρεάλ Β (2003)

Άρθο, ένας "Καίσαρας" για την ΑΕΚ

3. Ο Άρθο σε αγώνα της Βιγιαρεάλ με την Ατλέτικο (24/10/2004)

Άρθο, ένας "Καίσαρας" για την ΑΕΚ

4. Ημιτελικός Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2005/06 ανάμεσα στην Άρσεναλ και τη Βιγιαρεάλ. Εδώ ο Άρθο με τον Ανρί (19/4/2006)

Άρθο, ένας "Καίσαρας" για την ΑΕΚ

5. Τη σεζόν 2006/07 ο Άρθο δόθηκε δανεικός από τη Βιγιαρεάλ στην Ρεκρεατίβο της Ουέλβα. Εδώ σε αγώνα με την Μπέτις (1/10/2006)

Άρθο, ένας "Καίσαρας" για την ΑΕΚ

6. Ο Άρθο στην επίσημη παρουσίασή του από την Μούρθια, στην οποία πήγε δανεικός από τη Βιγιαρεάλ (4/7/2007)

Άρθο, ένας "Καίσαρας" για την ΑΕΚ

7. Άρθο και Γιον Νταλ Τόμασον σε αγώνα της Μούρθια με την Βιγιαρεάλ για την Πριμέρα Ντιβισιόν (23/9/2007)

Άρθο, ένας "Καίσαρας" για την ΑΕΚ

8. Τον Ιούλιο του 2009 ο Άρθο παρουσιάστηκε επίσημα από την Βαγιαδολίδ (27/7/2009)

Άρθο, ένας "Καίσαρας" για την ΑΕΚ

9. Άρθο και Μέσι σε αγώνα της Βαγιαδολίδ με την Μπαρτσελόνα στο "Νουέβο Θορίγια" (23/1/2010)

Άρθο, ένας "Καίσαρας" για την ΑΕΚ

10. Ο Άρθο πανηγυρίζει το γκολ του απέναντι στη Μαγιόρκα σε αγώνα του ισπανικού Κυπέλλου (29/10/2009)

Άρθο, ένας "Καίσαρας" για την ΑΕΚ

11. Ο Άρθο σε ματς της Βαγιαδολίδ με την Καρταχένα για την Σεγούντα Ντιβισιόν (28/11/2010)

Άρθο, ένας "Καίσαρας" για την ΑΕΚ

12. Το καλοκαίρι του 2011 ο Άρθο πήγε στην βελγική Γάνδη και 8 μήνες αργότερα ο Τροντ Σόλιντ του έδωσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού

Άρθο, ένας "Καίσαρας" για την ΑΕΚ

13. Σε παιχνίδι της Γάνδης στο βελγικό πρωτάθλημα (8/12/2012)

Άρθο, ένας "Καίσαρας" για την ΑΕΚ

14. Τον Ιανουάριο του 2014 υπέγραψε στη Σαραγόσα

Άρθο, ένας "Καίσαρας" για την ΑΕΚ

15. Ο Άρθο πανηγυρίζει το γκολ του απέναντι στην Τενερίφη (15/2/2014)

Άρθο, ένας "Καίσαρας" για την ΑΕΚ

16. Ο Άρθο σε επιθετική προσπάθεια στην περιοχή της Μιραντές (25/1/2014)

Άρθο, ένας "Καίσαρας" για την ΑΕΚ

17. Άρθο και Βίκτορ Μουνιόθ συνεργάστηκαν στη Σαραγόσα (8/4/2014)

Άρθο, ένας "Καίσαρας" για την ΑΕΚ

18. Ο Άρθο (δεξιά) σε ματς της Σαραγόσα με την Μούρθια (25/5/2014)

Άρθο, ένας "Καίσαρας" για την ΑΕΚ

19. Ο Άρθο σε συνέντευξη Τύπου στη Σαραγόσα (22/5/20140

Άρθο, ένας "Καίσαρας" για την ΑΕΚ

20. Ο Άρθο με τη φανέλα της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, στην οποία αγωνίστηκε την περσινή σεζόν (2014/15)

Πηγές: As, Marca, lfp.es

Βίντεο: Γκολ του Άρθο (στο 7:28) με τη φανέλα της Βαγιαδολίδ εναντίον της Αλμερία (2009/10)

Βίντεο: Γκολ του Άρθο (στο 2:20) με τη φανέλα της Βαγιαδολίδ εναντίον της Λας Πάλμας (2010/11)

Βίντεο: Γκολ του Άρθο (στο 0:52) με τη φανέλα της Γάνδης εναντίον της Λόιβεν (2011/12)

Βίντεο: Γκολ του Άρθο (στο 0:20) με τη φανέλα της Σαραγόσα εναντίον της Τενερίφης (2014)

Βίντεο: Γκολ του Άρθο (στο 0:15) με τη φανέλα της Σαραγόσα εναντίον της Πονφεραντίνα (2014)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ