ΣΤΗΛΕΣ

Αραούχο, ένας Κουν για την ΑΕΚ!

Αραούχο, ένας Κουν για την ΑΕΚ!

Πολύ ταλέντο, μικρή εξέλιξη, συνεχή πισωγυρίσματα, εξωγηπεδικά μπλεξίματα, δύσκολη προοπτική. Ένα γρήγορο πέρασμα στη ζωή και την καριέρα του Σέρχιο Αραούχο (pics & videos)

Ο Σέρχιο Εσεκιέλ Αραούχο, ο οποίος μεθαύριο, στις 28 Ιανουαρίου, θα κλείσει τα 25 του χρόνια, δεν είναι μια εύκολη περίπτωση ποδοσφαιριστή. Σίγουρα ταλαντούχος (αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς), όμως ελάχιστα εξελίξιμος και οπωσδήποτε "θύμα" του ίδιου του του χαρακτήρα, ο "Chino", όπως είναι το παρατσούκλι του, αντί να κάνει βήματα μπροστά στην καριέρα του, την έχει γεμίσει με πισωγυρίσματα, τα οποία δυστυχώς απειλούν να εξαφανίσουν κάθε υπόσχεση που από πολύ μικρός άρχισε να αφήνει στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Η ΑΕΚ σαφώς παίρνει μεγάλο ρίσκο με την απόκτηση του παίκτη, έστω και με τη μορφή του δανεισμού, όμως και για τον Αραούχο, ο ερχομός του στην Ελλάδα, είναι ένα από τα τελευταία του "χαρτιά" στην προσπάθεια που κάνει να αφήσει πίσω του τις κακές συνήθειες και να φερθεί - επιτέλους - σαν σωστός επαγγελματίας.

Ο Τσίνο ξεκίνησε τα "παραστρατήματα" από πολύ μικρός και εκεί οφείλει το ξεκίνημα της ενασχόλησής του με το ποδόσφαιρο. Σε ηλικία πέντε ετών, όταν πρωτοπήγε στο σχολείο, οι δάσκαλοί του αντιμετώπισαν έναν σίφουνα που δεν άφηνε τίποτα όρθιο στο πέρασμά του! Ήταν τόσο άτακτος και απείθαρχος που ο διευθυντής κάλεσε τους γονείς του και τους παρακάλεσε να τον βάλουν να ασχοληθεί με κάποιο σπορ, ώστε να διοχετεύσει εκεί όλη του την ενέργεια. Πράγματι, ο πατέρας του τον έγραψε στο Club Atlético Atlanta, έναν σύλλογο που στεγαζόταν μόλις δυο τετράγωνα από το σπίτι των Αραούχο, στη συνοικία Βίγια Κρέσπο του Μπουένος Άιρες. Εκεί ο μικρός Σέρχιο έπαιξε στο λεγόμενο "fútbol papi", δηλαδή ποδόσφαιρο σάλας για μικρά παιδιά. Πριν κλείσει τα δέκα του χρόνια, άφησε τη σάλα για τα κανονικά γήπεδα και πέρασε στις ακαδημίες της Μπόκα Τζούνιορς.

Αραούχο, ένας Κουν για την ΑΕΚ!

Πιτσιρικάς ακόμα στις ακαδημίες της Μπόκα Τζούνιορς

Η εξέλιξη του Τσίνο στους "Xeneizes" υπήρξε εντυπωσιακή και αλματώδης. Περνώντας από όλες τις βαθμίδες των υποδομών, έδωσε δείγματα του ταλέντου του τόσο με την έφεσή του στο σκοράρισμα όσο και με τις ηγετικές του ικανότητες. Η ταχύτητα, η τεχνική και η αντίληψή του μέσα στον αγωνιστικό χώρο, τον κατέταξαν ανάμεσα στους περισσότερα υποσχόμενους νέους παίκτες ολόκληρης της Νότιας Αμερικής. Στα τουρνουά των νέων, στα οποία δίνεται ιδιαίτερη μεγάλη προσοχή στην Αργεντινή, το επίθετο Αραούχο ξεχώρισε πολύ γρήγορα, κάτι που τελικά αποδείχτηκε μπούμερανγκ για την εξέλιξη του Σέρχιο, αφού στην πορεία φάνηκε ότι δεν μπορούσε να διαχειριστεί σωστά την φήμη που απέκτησε από τόσο μικρός. Η πρώτη μεγάλη διοργάνωση στην οποία πήρε μέρος φορώντας τη φανέλα της "αλμπισελέστε", ήταν το πρωτάθλημα Νότιας Αμερικής Sub17, το 2009 στην Χιλή.

Αραούχο, ένας Κουν για την ΑΕΚ!

Ο Αραούχο έχει 21 συμμετοχές στις μικρές εθνικές της Αργεντινής. Εδώ πανηγυρίζει ένα τέρμα του απέναντι στη Βραζιλία με την U20 (19/10/2011)

Εκεί ο Αραούχο πέτυχε τρία τέρματα και οδήγησε την ομάδα του μέχρι τον τελικό, στον οποίο η Αργεντινή ηττήθηκε από τη Βραζιλία στα πέναλτι (2-2 στην κανονική διάρκεια, 5-6 με τον Αραούχο να αστοχεί από τα 11 μέτρα). Ο ίδιος ήταν η μεγάλη φιγούρα της εθνικής και οι δημοσιογράφοι του κόλλησαν το παρατσούκλι "Κουν", επειδή ο Αγουέρο ήταν το είδωλό του, αλλά και επειδή ο τρόπος παιχνιδιού του θύμιζε αρκετά τον παίκτη τότε της Ατλέτικο Μαδρίτης. Λίγους μήνες αργότερα, πήρε μέρος και στο Μουντιάλ Sub17 που διοργανώθηκε το 2009 στη Νιγηρία. Στον όμιλο ο Αραούχο σκόραρε το μοναδικό τέρμα απέναντι στην Ονδούρα στο νικητήριο 1-0 και επανέλαβε το ίδιο με αντίπαλο την Γερμανία του Γκέτσε, όταν ολοκλήρωσε την ανατροπή της ομάδας του πετυχαίνοντας το τελικό 2-1 απέναντι στον Τερ Στέγκεν. Στο πρώτο νοκ άουτ σκόραρε το 2-0 της Αργεντινής κατά της Κολομβίας, όμως η ολική ανατροπή και το τελικό 2-3, άφησαν την "αλμπισελέστε" εκτός συνέχειας.

Αραούχο, ένας Κουν για την ΑΕΚ!

Πανηγυρίζοντας ένα τέρμα του με την ομάδα Νέων της Μπόκα

Στο τέλος του 2009, στις 13 Δεκέμβρη, ήρθε και το πολυπόθητο ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα της Μπόκα Τζούνιορς και αντίπαλο την Μπάνφιλντ μέσα στην "Μπομπονέρα" και συμπαίκτες - ανάμεσα σε άλλους - τους Μαρτίν Παλέρμο και Πάτο Αμποντανσιέρι. Ήταν η τελευταία αγωνιστική του Torneo Apertura και ο Κόκο Μπασίλε, τότε προπονητής της Μπόκα, τον πέρασε αλλαγή στα τελευταία τέσσερα λεπτά της συνάντησης. Τους επόμενους μήνες, με τεχνικό πλέον τον Κλαούντιο Μπόργκι, ο Αραούχο πήρε λίγες συμμετοχές, καμία σαν βασικός. Το πρώτο και μοναδικό του γκολ με τη φανέλα της Μπόκα ήρθε στις 21 Νοεμβρίου του 2010, την ημέρα που έκανε ντεμπούτο στον πάγκο ο Τίτο Πομπέι. Ήταν η 15η αγωνιστική με αντίπαλο την Άρσεναλ Σαραντί στην "Μπομπονέρα" και ο Τσίνο πέρασε στο ματς ως αλλαγή στο πρώτο ημίχρονο, μετά από τον τραυματισμό ενός συμπαίκτη του. Πήρε τη θέση του στην επίθεση, δίπλα στον Μαρτίν Παλέρμο και επτά λεπτά αργότερα, πέτυχε ένα υπέροχο γκολ.

Βίντεο: Το μοναδικό όσο και υπέροχο τέρμα του Αραούχο με τη φανέλα της Μπόκα, στην αρχή του βίντεο (21/11/2010)

Απέφυγε αρχικά δυο αντιπάλους με προσποίηση και ντρίμπλα και στη συνέχεια σούταρε με δύναμη στην αριστερή γωνία, ευρισκόμενος ανάμεσα σε τέσσερις αμυντικούς! "Αυθεντική δεξιότητα, αυθεντική ταχύτητα, αυθεντική ακρίβεια, αυθεντική αποτελεσματικότητα", ήταν το σχόλιο της αργεντίνικης τηλεόρασης. Σε ελάχιστα μέτρα και μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα, ο Αραούχο είχε βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του ταλέντου του μόλις στα 18 του χρόνια! Εκείνη την εποχή η Μπόκα βρισκόταν σε διοικητική κρίση και οι φίλαθλοι των "Xeneizes" είδαν στο πρόσωπο του νεαρού Σέρχιο την μεγάλη τους ελπίδα για αγωνιστική ανάκαμψη. Ο Αραούχο έγινε πρωτοσέλιδο στην Diario Olé και ο Πομπέι τον ξεκίνησε βασικό στις τέσσερις αγωνιστικές που απέμεναν μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος. Ο Τσίνο προσπάθησε, δεν τα πήγε άσχημα, αλλά δεν κατάφερε να ξανασκοράρει. Από εκεί και μετά, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ιδανικά.

Αραούχο, ένας Κουν για την ΑΕΚ!

Επιθετική προσπάθεια του Αραούχο με την Μπόκα Τζούνιορς, λίγο πριν πετύχει το πρώτο και μοναδικό του τέρμα με την πρώτη ομάδα (21/11/2010)

Μετά από μια καταστροφική σεζόν, η Μπόκα ξεκίνησε από το μηδέν. Ο νέος προπονητής, Χούλιο Σέσαρ Φαλκιόνι, έδωσε στον Αραούχο μέσα σε ενάμισι χρόνο, μόλις 197 λεπτά συμμετοχής, αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε με τον παραγκωνισμό του νεαρού επιθετικού, από τη στιγμή που η ομάδα κατέκτησε το Apertura του 2011 και έφτασε μέχρι τον τελικό του Λιμπερταδόρες. Η αγωνιστική αναγέννηση της Μπόκα ήταν γεγονός, χωρίς όμως τον Αραούχο μέσα στο πλάνο. Παρόλα αυτά, όλα όσα είχε δείξει μέχρι τότε στο γήπεδο, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών συλλόγων και εκείνη που τον κέρδισε ήταν η Μπαρτσελόνα, η οποία τον πήρε δανεικό για ένα χρόνο, με οψιόν ανανέωσης του δανεισμού για έναν ακόμα και ρήτρα απόκτησης 16 εκατομμύρια ευρώ. Οι Καταλανοί τον έστειλαν στην Β' ομάδα τους, όμως ο ανταγωνισμός αποδείχτηκε αξεπέραστο εμπόδιο για τον Αραούχο. Έχοντας απέναντί του παίκτες όπως οι Ντεουλοφέου, Ντονγκού, Ραφίνια και Λουίς Αλμπέρτο, δεν κατάφερε να πείσει τον Εουσέμπιο Σακριστάν ότι άξιζε μια θέση βασικού.

Αραούχο, ένας Κουν για την ΑΕΚ!

Πανηγυρίζοντας ένα γκολ με τη φανέλα της Τίγρε

Πάντως ολοκλήρωσε την πρώτη του σεζόν με επτά γκολ και τέσσερις ασίστ σε 34 συμμετοχές, τις περισσότερες εκ των οποίων ως αλλαγή. Αυτό όμως που σημάδεψε την πρώτη του χρονιά στη Βαρκελώνη και έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να μη συνεχίσει εκεί την καριέρα του, ήταν το πρώτο σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε. Τον Φεβρουάριο του 2013, ο Αραούχο συνελήφθη για υπερβολική ταχύτητα από την τροχαία και στο αλκοτέστ στο οποίο υπεβλήθη, βρέθηκε θετικός. Πλήρωσε χρηματικό πρόστιμο και του αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης για οκτώ μήνες. Πέρα από όλα αυτά όμως, το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον παίκτη, αποδείχτηκε η μηδενική προσαρμογή του στο νέο περιβάλλον. Ο Τσίνο ένιωθε αφόρητη νοσταλγία για την Αργεντινή και την οικογένειά του. Οι γονείς του, Γκιγέρμο και Μόνικα και οι τρεις αδερφές του, Έρρικα, Μπελέν και Αλντάνα, δεν μπορούσαν να τον επισκέπτονται. Ο ίδιος είχε πει σε μια συνέντευξή του στο ESPN, ότι μιλούσε με την μητέρα του δέκα ώρες μέσω Skype, τρεις φορές την εβδομάδα!

Αραούχο, ένας Κουν για την ΑΕΚ!

Ο Αραούχο πανηγυρίζει το γκολ του στο μικρό clásico απέναντι στην Καστίγια (27/1/2013)

Μόλις επέστρεψε στην Αργεντινή, θέλησε να ενσωματωθεί ξανά στην Μπόκα για να συνεχίσει εκεί την καριέρα του. Όμως ο Κάρλος Μπιάνκι, τότε προπονητής, τον έστειλε στη δεύτερη ομάδα και του ξεκαθάρισε ότι δεν τον υπολόγιζε καθόλου. Ο Αραούχο έπρεπε να βρει αλλού καινούργιο προορισμό, όμως δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να φύγει από το Μπουένος Άιρες και την οικογένειά του, έτσι αρνήθηκε την πρόταση της Γοδόι Κρους, στην οποία τεχνικός ήταν ο πρώην συμπαίκτης του, Μαρτίν Παλέρμο και κατέληξε στην Club Atlético Tigre, ομάδα της πόλης του. Εκεί, ο προπονητής του, Ντιέγο Κάνια, τον εμπιστεύτηκε και του έδωσε θέση βασικού στο ξεκίνημα της σεζόν. Στην τρίτη αγωνιστική ο Αραούχο "έσπασε το ρόδι" πετυχαίνοντας δυο γκολ και δίνοντας μια ασίστ. Όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η καθοδική πορεία της Τίγρε επηρέασε και τον Τσίνο, ο οποίος μετά την αλλαγή - μια ακόμα - στην τεχνική ηγεσία και τον ερχομό του Φαμπιάν Αλέγρε, έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα, ολοκληρώνοντας τη σεζόν με 23 συμμετοχές και μόλις 4 γκολ.

Αραούχο, ένας Κουν για την ΑΕΚ!

Μόλις έχει σκοράρει απέναντι στη Βαγιαδολίδ το γκολ που έδωσε στην Λας Πάλμας το δικαίωμα να περάσει στον τελικό των πλέι οφ της Σεγούντα για να διεκδικήσει την άνοδο (10/6/2015)

Η άδοξη αποχώρηση του Αραούχο από την Βαρκελώνη και η φτωχή σεζόν την επόμενη χρονιά με την Τίγρε, έριξαν πολύ την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η Λας Πάλμας, υπογράφοντας συμφωνία με την Μπόκα για δανεισμό ενός χρόνου και οψιόν αγοράς έναντι μόλις 2.5 εκατομμυρίων ευρώ. Μια ακόμα ευρωπαϊκή ευκαιρία παρουσιαζόταν στον Σέρχιο, ο οποίος αρχικά τουλάχιστον, φάνηκε να την αρπάζει από τα μαλλιά. Ξεκίνησε δαιμονισμένα την πρώτη του σεζόν στην Σεγούντα Ντιβισιόν, σκοράροντας εννιά γκολ στα πρώτα δέκα παιχνίδια! Στη συνέχεια έκανε δέκα σερί ματς να βρει δίχτυα, αλλά επανήλθε δριμύτερος και με μεγάλες εμφανίσεις στον δεύτερο γύρο έφτασε τα 23 συνολικά, ξεπερνώντας έναν από τους θρύλους της Λας Πάλμας, τον συμπατριώτη του, Τούρου Φλόρες, που στην δεύτερη χρονιά του (1997-98) είχε σταματήσει στα 21. Ο Αραούχο αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ στην κατηγορία, πίσω μόνο από τον Ρουμπέν Κάστρο της Μπέτις (32), ενώ η ομάδα του τερμάτισε στην τέταρτη θέση, αποκτώντας δικαίωμα να διεκδικήσει την άνοδο στα πλέι οφ.

Αραούχο, ένας Κουν για την ΑΕΚ!

Το σημαντικότερο γκολ στην καριέρα του Αραούχο. Είναι το 2-0 απέναντι στην Σαραγόσα στον τελικό των πλέι οφ της σεζόν 2014/15, που έδωσε την άνοδο στην Λας Πάλμας στην Πριμέρα (21/6/2015)

Εκεί ο Τσίνο υπήρξε ο απόλυτος πρωταγωνιστής, τόσο στον ημιτελικό με την Βαγιαδολίδ (πέτυχε το εκτός έδρας γκολ στο 1-1 του "Χοσέ Θορίγια" με το οποίο οι "αμαρίγιος" προκρίθηκαν στον τελικό) όσο και στον τελικό με την Σαραγόσα, όπου στον επαναληπτικό σημείωσε λίγο πριν τη λήξη το καθοριστικό 2-0 (πρώτο ματς 1-3), χαρίζοντας την πολυπόθητη άνοδο στην ομάδα του μέσα σε γενική αποθέωση! Η επόμενη σεζόν, η πρώτη της Λας Πάλμας στην Πριμέρα μετά από 13 χρόνια, κύλησε αρκετά πετυχημένα για τους "amarillos", που τερμάτισαν στην τιμητικότατη ενδέκατη θέση. Αρκετά αξιοπρεπής ήταν και η παρουσία του Αραούχο, ο οποίος είχε 30 συμμετοχές και πέντε γκολ. Όμως τρία χρόνια μετά το πρώτο παράπτωμα του 2013 στην Βαρκελώνη, τα άσχημα επέστρεψαν στο προσκήνιο. Το βράδυ της 21ης Φεβρουαρίου, ο Αραούχο μαζί με τον συμπαίκτη του, Ναουθέτ Αλεμάν, βρέθηκαν σε μια ντισκοτέκ της πόλης. Εκεί τους είδαν κάποιοι οπαδοί της ομάδας, οι οποίοι σχολίασαν ειρωνικά την απόδοση του Αλεμάν, με αποτέλεσμα να γίνει της παλαβής.

Αραούχο, ένας Κουν για την ΑΕΚ!

Με αντίπαλο τον Πικέ σε ματς της Λας Πάλμας με την Μπαρτσελόνα (26/9/2015)

Η λεκτική αντιπαράθεση εξελίχθηκε σε πραγματικό ξύλο. Ο Αλεμάν μεταφέρθηκε στην κλινική Perpetuo Socorro με ματωμένο το πρόσωπο. Ήταν τέτοια τα χτυπήματα, ώστε χρειάστηκε 18 ράμματα για να κλείσουν οι πληγές του. Από τη μεριά του, ο Αραούχο και έδωσε και έφαγε, αλλά ευτυχώς για εκείνον, χωρίς να τραυματιστεί. Οι οπαδοί είχαν γίνει έξαλλοι, ζητώντας τον λόγο από τους δυο ποδοσφαιριστές για το γεγονός ότι βρίσκονταν έξω τόσο αργά. Την επόμενη ημέρα ο Αλεμάν δεν πήγε στην προπόνηση, ενώ ο Τσίνο ναι μεν παρουσιάστηκε, αλλά δήλωσε ανίκανος να ακολουθήσει το πρόγραμμα και αποχώρησε. Αμφότεροι τιμωρήθηκαν με χρηματικό πρόστιμο και σιωπηρό αποκλεισμό, λόγω της παραβίασης του εσωτερικού κανονισμού που απαγόρευε την παρουσία των παικτών έξω από τα σπίτια τους τόσο αργά τη νύχτα! Τα χειρότερα πάντως τα φύλαγε ο Αραούχο για την φετινή σεζόν. Πρόκειται για τα δυο περιστατικά, τα οποία ανάγκασαν τον προπονητή της Λας Πάλμας, Κίκε Σετιέν, να δηλώσει ανοιχτά λίγα μόλις 24ωρα πριν, ότι ο Τσίνο χρειάζεται βοήθεια, την οποία όμως δεν μπορεί πλέον να του προσφέρει η ομάδα του...

Αραούχο, ένας Κουν για την ΑΕΚ!

Σε επιθετική του προσπάθεια ανάμεσα στον Σέρχιο Ράμος και τον Κασίγια σε αγώνα της Λας Πάλμας με τη Ρεάλ Μαδρίτης (24/9/2016)

Το πρώτο συνέβη στις 26 Σεπτεμβρίου του 2016, στις 8.30 το πρωί! Ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας που έκανε περιπολία, είδε μια BMW σταματημένη στη βοηθητική λωρίδα της εθνικής. Οι αστυνομικοί πλησίασαν και είδαν μέσα τον Αραούχο, ο οποίος επέστρεφε από ξενύχτι! Του είπαν ότι δεν μπορούσε να μείνει εκεί για πολλή ώρα, όταν όμως είδαν τα σημάδια της μέθης στο πρόσωπό του, προχώρησαν σε αλκοτέστ, το οποίο έδειξε 0.76 mg/l, τρεις φορές δηλαδή πάνω από το επιτρεπόμενο όριο! Αμέσως του ζήτησαν να ξαναφυσήξει στη συσκευή, εκείνος όμως πρώτα ζήτησε να κάνει ένα τηλεφώνημα και στη συνέχεια αρνήθηκε, βρίζοντας τους αστυνομικούς. Ο Αραούχο συνελήφθη και στη συνέχεια καταδικάστηκε από ποινικό δικαστήριο της Λας Πάλμας σε εννιά μήνες φυλάκιση, ενώ του αφαιρέθηκαν άδεια και δίπλωμα για δυο χρόνια! Ο ίδιος μπορεί να μην φυλακίστηκε, αφού επρόκειτο για ποινή με αναστολή, όμως το μήνυμα ήταν εξαιρετικά ανησυχητικό. Και μόλις πριν μια εβδομάδα, στις 18 Ιανουαρίου, τα περιστατικά έγιναν τρία, σε λιγότερο από έναν χρόνο.

Αραούχο, ένας Κουν για την ΑΕΚ!

Στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια της απολογίας του για το περιστατικό της 26ης Σεπτεμβρίου του 2016 (28/9/2016)

Η Λας Πάλμας είχε πρωινή προπόνηση στις 10.30 και οι παίκτες είχαν ενημερωθεί να πάνε νωρίτερα στις εγκαταστάσεις. Στις 8.33 το πρωί ένα αυτοκίνητο της τροχαίας που βρισκόταν στην εθνική, έδωσε σήμα για ένα όχημα το οποίο είχε προσπεράσει αυτό της τροχαίας με ιλιγγιώδη ταχύτητα! Οι τροχαίοι καταδίωξαν τον Αραούχο και όταν τον σταμάτησαν, εκείνος τους είπε ότι έτρεχε για να φτάσει στην ώρα του στην προπόνηση. Οι αστυνομικοί διέκριναν σημάδια μέθης και του ζήτησαν να κάνει αλκοτέστ. Και τις δυο φορές, ο παίκτης βγήκε θετικός με 0.32 mg/l. Η τροχαία προχώρησε σε μήνυση για παραβάσεις του ΚΟΚ, ενώ και ο σύλλογός του τον κάλεσε σε απολογία για πειθαρχικό παράπτωμα. Ο ίδιος ο Αραούχο έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: "Το προηγούμενο βράδυ είχα βγει με φίλους για να δειπνήσω και ήπια μερικές μπύρες. Μετά πήγα για ύπνο, αλλά τα ένζυμα κοιμούνται επίσης και καθυστερούν την εξαφάνιση του αλκοόλ από τον οργανισμό. Όμως το πρωί ένιωθα καλά, γι' αυτό και οδήγησα. Τα χαρτιά μου ήταν όλα εντάξει, δεν είμαι δολοφόνος στο τιμόνι. Είμαι παίκτης της Λας Πάλμας και αν ο σύλλογος δεν με υπολογίζει πλέον, θα με ενημερώσει προσωπικά".

Αραούχο, ένας Κουν για την ΑΕΚ!

Ποζάροντας με τις φανέλες των τεσσάρων ομάδων στις οποίες έχει αγωνιστεί μέχρι σήμερα. Πάνω της Μπόκα, αριστερά της Τίγρε, δεξιά της Μπαρτσελόνα Β και στα χέρια του της Λας Πάλμας

Όταν είχε συμβεί το περιστατικό του περσινού Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος της Λας Πάλμας, Μιγκέλ Άνχελ Ραμίρεθ, είχε δηλώσει ότι ο Αραούχο θα έπρεπε να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη αλλά και τον εσωτερικό κανονισμό του συλλόγου. "Σε καμία όμως περίπτωση δεν πρόκειται να τον κρεμάσουμε στην πλατεία του χωριού", είχε συμπληρώσει. Ο προπονητής του, Κίκε Σετιέν, σήκωσε τα χέρια ψηλά μετά το τελευταίο περιστατικό, δίνοντας την εξής συμβουλή στον παίκτη του: "Να φύγει από την ομάδα και να ψάξει βοήθεια, γιατί έχει ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να το ελέγξει. Νομίζω ότι σε έναν σύλλογο του εξωτερικού, ίσως μπορέσει να αποδείξει την αξία του". Θα είναι η ΑΕΚ αυτή που θα επαναφέρει τον Αραούχο στον σωστό δρόμο; Κανείς δεν γνωρίζει. Ο χρόνος θα δείξει.

Ο "δικέφαλος" θα πρέπει να "ψάξει" τον παίκτη που εντυπωσίασε την πρώτη του σεζόν στην Λας Πάλμας. Αν τα καταφέρει και παράλληλα μπορέσει να τον κρατήσει μακριά από κακές επιρροές, τότε θα βγει κερδισμένος. Ο καλός Αραούχο με τα σωστά κίνητρα, έχει τα φόντα να πρωταγωνιστήσει σε ένα πρωτάθλημα της πλάκας για πλάκα. Αρκεί να μην αρχίσουν όλοι οι παρατρεχάμενοι να μιλάνε για σούπερ παιχταρά και άλλα γραφικά. Και το λέω αυτό, γιατί ο Σέρχιο έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί σωστά τις υπερβολές, ακόμα και αν έχουν κάποια μικρή δόση αλήθειας. Μέχρι σήμερα, το ταβάνι της καριέρας του αποδείχτηκε η Σεγούντα Ντιβισιόν. Που αν θέλετε τη γνώμη μου, είναι εύκολα ένα σκαλοπάτι πάνω από την Σούπερ Λιγκ. Είναι αρκετά νεαρός για να έχει την ευκαιρία μιας καινούργιας αρχής. Αλλά και αρκετά μεγάλος για να βλέπει τα περιθώρια συνεχώς να στενεύουν. Ίδωμεν...

Πηγές: As, Marca, Mundo Deportivo, laprovincia.es, tintaamarilla.es, futuroscracks.com, spherasports.com, cadenaser.com

Βίντεο: Τα 25 γκολ του Αραούχο στην πρώτη του σεζόν με την Λας Πάλμας στην Σεγούντα Ντιβισιόν (2014/15)

Βίντεο: Τα 5 γκολ του Αραούχο με την Λας Πάλμας στην Πριμέρα τη σεζόν 2015/16

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ