ΣΤΗΛΕΣ

Από πού (και ποιον) να φυλαχτείς;

Από πού (και ποιον) να φυλαχτείς;

Εξήντα γκολ έχει βάλει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός στο φετινό πρωτάθλημα (63 συνολικά, τα τρία έχουν πιστωθεί από το «παιχνίδι» με τη Νίκη Βόλου) και η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρεις από πού και ποιον να φυλαχτείς…

Στο τελευταίο παιχνίδι με την Κέρκυρα (3-0), Μποτία και Χάρα έγραψαν για πρώτη φορά το όνομά τους στους σκόρερ της Σούπερ Λίγκας και αισίως οι ερυθρόλευκοι σκόρερ έφτασαν τους 17! Ένας αριθμός πραγματικά εντυπωσιακός και απλησίαστος από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη επίθεση, με 63 γκολ, σκοράροντας 2.3 φορές ανά παιχνίδι ή αν προτιμάτε 1 γκολ ανά 7.2 τελικές προσπάθειες. Επίσης έχει την καλύτερη άμυνα, με 16 γκολ παθητικό (0-6 μ.ο.), με τους αντιπάλους του να χρειάζονται 11 τελικές προσπάθειες για να του βάλουν ένα γκολ.

Ο Τάσος και ο Κώστας…

Πάμε να δούμε αναλυτικά ποιοι είναι οι 17 ποδοσφαιριστές του, οι οποίοι έχουν χριστεί σκόρερ φέτος, ποιος είναι ο πιο εύστοχος και ο πιο άστοχος. Για να μη σας κρατάμε σε αγωνία, ο πιο εύστοχος είναι ο Τάσος Αυλωνίτης με 33% επιτυχία, αφού έχει σημειώσει 2 γκολ σε 6 τελικές προσπάθειες. Το γεγονός αυτό έχει εξήγηση, αφού ως αμυντικός είναι λογικό να έχει μικρότερη επαφή με την αντίπαλη εστία. Ωστόσο, όμως θα πρέπει να αναγνωρίσουμε το «έπαθλο» των δύο τερμάτων που έχει σημειώσει, ένα εκ των οποίων στο ντέρμπι του πρώτου γύρου με τον Παναθηναϊκό (1-0). Πιο κάτω αναλύουμε τη «μάχη» Τσόρι – Μήτρογλου, με τον «Γερμανό» να είναι ο τρίτος πιο εύστοχος παίκτης του Ολυμπιακού φέτος. Ποιος είναι ο δεύτερος; Ο Κώστας Φορτούνης! Με 5 γκολ είναι 3 σκόρερ του Ολυμπιακού και με 5 σε 21 προσπάθειες (1 γκολ ανά 4.5) δεύτερος πιο αποτελεσματικός. Αν μη τι άλλο ένας πολλά υποσχόμενος ποδοσφαιριστής για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα.

«Μάχη» Τσόρι με Μήτρογλου

Το «πρώτο κανόνι», είναι ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος έχει σημειώσει 13 γκολ (σε 20 ματς) και δεύτερος ο Τσόρι Ντομίνγκεζ, ο οποίος έχει φτάσει τα 11 τέρματα, έχοντας σκοράρει και στις 4 τελευταίες αγωνιστικές. Στις 22 Φεβρουαρίου σκόραρε στην ήττα του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο -από τον Παναθηναϊκό- ένα γκολ, με το οποίο η ομάδα του πήρε από τον αντίπαλό της το αβαντάζ σε περίπτωση ισοβαθμίας. Από τότε ο Αργεντινός συνεχίζει "καυτός" οδηγώντας τους ερυθρόλευκους προς την κατάκτηση του τίτλου. Έκανε το 1-0 με την Ξάνθη (2-0), το 1-0 με τον Αστέρα (2-0) και το 1-0 με την Κέρκυρα (3-0). Τέσσερα γκολ σε 4 διαδοχικά παιχνίδια και μάλιστα μόλις σε ένα από αυτά αγωνίστηκε 90λεπτο! Σε 234 λεπτά, δηλαδή ένα γκολ ανά 58,5 λεπτά. Σημειώνεται ότι πέρυσι πέτυχε 5 γκολ σε 23 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και φέτος έχει υπερδιπλάσια σε 24 συμμετοχές. Κρατήστε κι αυτό: Το γκολ του Τσόρι με την Κέρκυρας ήταν το πρώτο που πετυχαίνει φέτος ο Ολυμπιακός πριν τη συμπλήρωση 10 λεπτών αγώνα! Αντίθετα με τον Τσόρι, ο οποίος σκοράρει μία φορά ανά 6.1 τελικές, ο Κώστας Μήτρογλου είναι πιο εύστοχος. Ο διεθνής Έλληνας επιθετικός πετυχαίνει ένα γκολ ανά 4.5 τελικές προσπάθειες, αλλά έχει κολλήσει στα 13 γκολ, δεδομένου ότι έχει απουσιάσει στα τελευταία ματς λόγω τραυματισμού.

Οι πιο «δύσκολοι» στο γκολ

Φυσικά, οι πιο δύσκολοι στο σκοράρισμα, είναι αυτοί που έχουν… μηδέν εις το πηλίκον. Εμείς θα εξετάσουμε τους πιο «δυσκοίλιους» σκόρερ, οι οποίοι τυγχάνει να είναι δύο κεντρικά χαφ. Ο Παϊτίμ Κασάμι, ο οποίος πετυχαίνει 1 γκολ ανά 13.5 (4 γκολ σε 54 τελικές) τελικές προσπάθειες και ο Ντέλβιν Ντινγκά, ο οποίος έχει πετύχει ένα γκολ σε 14 προσπάθειες.

Οι υπόλοιποι ως το… 17

Διαβάσατε για τους Αυλωνίτη, Φορτούνη, Ντομίνγκεζ, Μήτρογλου, Κασάμι, Ντινγκά, πάμε να δούμε ποιοι είναι οι υπόλοιποι 11. Ο Μανιάτης έχει σημειώσει 2 γκολ (σε 15 τελικές), ο Μποτία 1 (σε 7), ο Αφελάι 4 (σε 26), ο Ντουρμάζ 2 (σε 18), ο Χάρα 1 (σε 12), ο Ελαμπντελαουί 1 (σε 8), ο Διαμαντάκος 2 (σε 10), ο Μπουχαλάκης 1 (σε 8), ο Φουστέρ 2 (σε 15), ο Μπενίτεζ 3 (σε 24) και ο Ντοσεβί 3 (σε 35).

Η ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από πού (και ποιον) να φυλαχτείς;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ