ΣΤΗΛΕΣ

Αντρέι Πανιουκόφ: Ένας μόνιμα δανεικός "κανονιέρης"

Αντρέι Πανιουκόφ: Ένας μόνιμα δανεικός "κανονιέρης"

Ο Αντρέι Πανιουκόφ είναι ο επιθετικός που έχει επιλέξει το "τριφύλλι" και το Sport24.gr παρουσιάζει ιδιαίτερες στιγμές στη μέχρι σήμερα πορεία του, η οποία περιλαμβάνει αρκετά γκολ για τον πτυχιούχο οικονομικού Πανεπιστημίου. (VIDEO)

Χρήματα προς διάθεση δεν υπάρχουν πολλά και η απόκτηση ενός επιθετικού που θα έχει καλή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, αποτελεί ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό σε αυτή την κομβική περίοδο που διάγει. Το "τριφύλλι" κινείται για μια ψαγμένη επιλογή και φέρεται να έχει καταλήξει στον παίκτη που φιλοδοξεί να φέρει και να αρχίσει να "πυροβολεί".

Το όνομά αυτού, Αντρέι Πανιουκόφ. Ο 24χρονος επιθετικός είναι ο στράικερ που έχει κάνει "κλικ" στον Μαρίνο Ουζουνίδη, δεν κοστίζει αρκετά, έχει καλό βιογραφικό για τα οικονομικά στάνταρ των "πράσινων" και γι' αυτό ελπίζουν ότι θα βγει λαβράκι η περίπτωσή του. Εφόσον βέβαια κυλήσουν όλα ομαλά και κλείσει στον Παναθηναϊκό.

Ο διεθνής με την Ελπίδων φορ, ανήκει στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, αλλά έχει αγωνιστεί μόλις μια φορά με τη φανέλα της πρώτης ομάδας. Είναι όμως βασικός φορ στη β' ομάδα και μετράει φέτος 12 γκολ σε 15 εμφανίσεις. Βέβαια, η β' ομάδα της Ζενίτ είναι τρίτη από το τέλος στη κατηγορία της Ρωσίας.

Το Sport24.gr αναφέρθηκε στη μέχρι σήμερα πορεία του. Είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Ρωσίας, ενώ με την Ελπίδων είχε 8 τέρματα σε 17 εμφανίσεις. Επίσης μπορεί να αγωνιστεί τόσο στα δυο άκρα της επίθεσης όσο και ως κλασικό εννιάρι.

Κοιτάζοντας λίγο πιο αναλυτικά την διαδρομή του, πρόκειται για έναν παίκτη που η καριέρα του είναι συνυφασμένη με δανεισμούς, αλλά και αρκετά γκολ. Είναι ποδοσφαιριστής που έχει καλή επαφή με τα δίχτυα και σε αυτή την φάση αποτελεί το Νο1 ζητούμενο για τον Μαρίνο Ουζουνίδη, προκειμένου να λύσει ένα βασικό πρόβλημα, τώρα ειδικά που υπάρχει λειψανδρία στη γραμμή κρούσης.

ΤΑ "ΚΑΡΕ" ΣΤΗ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ

Όταν ο Πανιουκόφ έφυγε για πρώτη φορά από τη Ρωσία και πήγε δανεικός στην Atlantas Klaipeda, έκανε ένα ξεκίνημα που θα ονειρευόταν κάθε επιθετικός στην καριέρα του. Δεν γνωρίζουμε πολλούς επιθετικούς που να κάνουν ντεμπούτο με καρέ τερμάτων και να έχουν δέκα γκολ (!) στις πρώτες τέσσερις συμμετοχές τους σε μια νέα ομάδα, στην οποία καλά καλά δεν έχει μάθει το πώς αγωνίζεται. Ο Ρώσος όμως είχε τέτοιο ξεκίνημα και στην "A Lyga" μέτρησε 20 γκολ σε ισάριθμες εμφανίσεις το 2015. Συνολικά, είχε 31 γκολ σε 38 παιχνίδια. Αν μη τι άλλο, τρομερά νούμερα!

Αντρέι Πανιουκόφ: Ένας μόνιμα δανεικός "κανονιέρης"

Πρώτο θύμα του αποτέλεσε η Trakai (5-1), στην οποία έβαλε τέσσερα γκολ στις 28/2/15, ακολούθησαν δυο με την FK Utenis στο νικηφόρο 1-2 της ομάδας του, για να βάλει ξανά τέσσερα τέρματα στο 5-0 με την FK Siauliai. Δεν συμβαίνει συχνά να ξεκινάει με τέτοιες επιδόσεις ένας στράικερ, ειδικά σε ξένη χώρα, έστω και αν επρόκειτο για τη Λιθουανία. Δεν έχουμε, δα, το επίπεδο της Premier League στην Ελλάδα, ώστε να μην μπορεί να σταθεί σε καλό επίπεδο ο Πανιουκόφ. Από 'κει και πέρα, σημείωσε χατ-τρικ με την Zalgiris (4-2) την 1η Ιουνίου 2015, ενώ με την Kauno Zalgiris πέτυχε από δυο γκολ σε ισάριθμα ματς.

Την φετινή σεζόν, έχει 12 γκολ σε 15 αγώνες με τη β' ομάδα της Ζενίτ και καλύτερή του εμφάνιση ήταν το χατ-τρικ απέναντι στην Fakel Voronezh, ενώ δεν έχει σκοράρει μόνο σε πέντε αγώνες που αγωνίστηκε. Εν ολίγοις, στα περισσότερα παιχνίδια μέσα στο 2017 με την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης, βρήκε τον τρόπο να σκοράρει. Αυτό δεν περνάει απαρατήρητο, έστω και αν το επίπεδο προφανώς και δεν ήταν όπως αυτό της πρώτης κατηγορίας του ρωσικού πρωταθλήματος.

ΤΟ ΑΔΥΝΑΜΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΙΟΥΚΟΦ

Ο Μάτας Ουρμπόνας, ειδικός ποδοσφαιρικός αναλυτής από τη Λιθουανία, έχει εντοπίσει την αδυναμία του Πανιουκόφ. Ποια είναι αυτή; Ο Πανιουκόφ εξαρτάται πολύ από το παιχνίδι που κάνουν οι μέσοι. Δεν δημιουργεί μόνος του φάσεις και αυτό σύμφωνα με τον ίδιο είναι η αχίλλειος πτέρνα του. "H Atlantas ορισμένες φορές πάλευε στην επίθεση εξαιτίας της αδυναμίας των μέσων. Σε αυτά τα ματς, ο Πανιουκόφ ήταν σχεδόν αόρατος", έχει εξηγήσει ο ίδιος για τον Ρώσο επιθετικό.

Επίσης, στην Baltika Kaliningrad είχε 1 γκολ και 1 ασίστ σε 9 εμφανίσεις. Ο τρόπος παιχνιδιού της και το γεγονός πως περισσότερο αμυνόταν, δεν ταίριαζε στον Πανιουκόφ και γι' αυτό δεν μπορούσε να ξεχωρίσει. Έτσι όπως έπαιζε η ομάδα του, ο ίδιος δεν μπορούσε να προσαρμοστεί και γι' αυτό δεν είχε την ευχέρεια να σκοράρει με ευκολία.

ΟΙ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΜΟΙ

Σε παλαιότερή του συνέντευξη στην "Sovetsky Sport" (Ιούνιος του 2015) είχε πει πως δεν ήθελε να επιστρέψει στη Ρωσία, επιθυμώντας να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό και σε ένα διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου. Ας πληρωνόταν και λιγότερο, στόχος του ήταν η διεθνής καριέρα. "Θέλω να αποδείξω ότι είμαι ένας καλός ποδοσφαιριστής. Αφού έπαιξα στην πρώτη κατηγορία της Ρωσίας, δεν με φοβίζει τίποτα", είχε τονίσει ο ίδιος.

Αντρέι Πανιουκόφ: Ένας μόνιμα δανεικός "κανονιέρης"

Βέβαια, η μοίρα το έφερε έτσι, ώστε να παίξει ξανά στη Ρωσία και πλέον του δίνεται η δυνατότητα να φύγει και πάλι από την πατρίδα του, ερχόμενος στην Ελλάδα με τη μορφή δανεισμού. Αυτό είναι ένα άλλο σημείο της καριέρας του, που πρέπει να τονιστεί. Οτι αν και είναι μόλις 24 ετών, έχει ήδη αλλάξει πολλές ομάδες και οι περισσότεροι είναι δανεισμοί του. Περιπλανιέται, ζει διαφορετικές εμπειρίες και δεν έχει στεριώσει κάπου.

"Έχει πολλές δυνατότητες", είχε πει ο Ουρμπόνας για τον Πανιουκόφ " όμως όπως κάθε νέος ποδοσφαιριστής, πρέπει να πάρει την κατάλληλη απόφαση για το ποια ομάδα τού ταιριάζει περισσότερο".

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Τέλος, αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα παιδί καλλιεργημένο, μορφωμένο, αφού έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο και μάλιστα έχει πάρει πτυχίο στα οικονομικά. Μένει να δούμε αν θα καταφέρει με το "τριφύλλι" στο στήθος να αφήσει το στίγμα του και να δικαιώσει τις προσδοκίες.

Photo Credits: Twitter: @LTUFootball, @TeamMercato, @GoleadaRu

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ