ΣΤΗΛΕΣ

Ανεπανάληπτες γκολάρες του Κρόιφ

Ανεπανάληπτες γκολάρες του Κρόιφ

Ο τεράστιος Γιόχαν Κρόιφ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών και το Sport24.gr παρουσιάζει υπέροχα γκολ από την καριέρα του "Ιπτάμενου Ολλανδού". Μπείτε και ψηφίστε το καλύτερο (VIDEOS).

Σε ηλικία 69 ετών έφυγε από τη ζωή μια από τις μεγαλύτερες μορφές στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ο τεράστιος Γιόχαν Κρόιφ. Μια πολύ μεγάλη προσωπικότητας, ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών και για τους περισσότερους ο κορυφαίος Ευρωπαίος. Νικήθηκε από τον καρκίνο όπως τόσοι άνθρωποι, δίνοντας πάντως τη μάχη μέχρι το τέλος.

Ο "Ιπτάμενος Ολλανδός", όπως ήταν το προσωνύμιο που τον συνόδευε, προσέφερε στιγμές μαγείας στο ποδόσφαιρο, απ' αυτές που αποδεικνύουν ότι ήταν, είναι και θα είναι ο "Βασιλιάς των σπορ". Έκανε το σύνθετο να φαντάζει απλό, έκανε πράγματα ασύλληπτα στο χορτάρι, γι' αυτό και δεν υπάρχει κανένας που να τον αμφισβητεί. Αυτή είναι και η παρακαταθήκη που αφήνει.

Αναδείχθηκε καλύτερος Ολλανδός ποδοσφαιριστής της χρονιάς κατά τα έτη 1968, 1972 και 1984, ενώ υπήρξε τρεις φορές κάτοχος της χρυσής μπάλας (1971, 1973, 1974). Κάτοχος της χρυσής μπάλας του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1974, όπως συμπεριελήφθη και στην καλύτερη 11άδα του τουρνουά. Το 1994 ήρθε ακόμη μια διάκριση, καθώς αποτέλεσε μέρος της καλύτερης 11άδας όλων των εποχών σε Μουντιάλ.

Το Sport24.gr συγκέντρωσε μαγικά και ονειρεμένα γκολ από την καριέρα του και σας τα παρουσιάζει. Το ένα είναι καλύτερο από το άλλο και όλα μαζί συνθέτουν ένα υπέροχο μωσαϊκό τερμάτων. Δείτε τα ένα προς ένα και ψηφίστε το αγαπημένο σας...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ