ΣΤΗΛΕΣ

Άγρια σκηνικά στο ΟΑΚΑ

Άγρια σκηνικά στο ΟΑΚΑ
INTIME SPORTS

Με αφορμή τα όσα έγιναν στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, το Sport24.gr θυμίζει άσχημα σκηνικά στο ΟΑΚΑ, όπου οι χούλιγκαν πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και επέβαλαν τους νόμους τους (VIDEOS).

O χουλιγκανισμός δεν έχει χρώματα. Ειδικά οι μεγάλες ομάδες έχουν δει πολλάκις "τον υπέροχο λαό τους" να πρωταγωνιστεί σε άγρια σκηνικά. Απλά διαφέρει ο τόπος, ο χρόνος, ο αντίπαλος. Ο λόγος δεν έχει σημασία, άλλωστε δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αφορμές για να ξεσπάσουν τα άγρια ένστικτά τους. Δε μιλάμε για την πλατιά μάζα, αλλά για εκείνους που αποφασίζουν νταηλίκι να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και να επιβάλουν τη ζούγκλα τους.

Το ΟΑΚΑ είναι το μεγαλύτερο Στάδιο στη χώρα και θεωρείται το πλέον ασφαλές. Παράλληλα, επειδή είναι τεράστιο, δεν μπορεί εύκολα να ελεγχθεί, ειδικά αν υπάρχουν πολλοί που αποφασίζουν ότι δεν θέλουν να δουν μπάλα, αλλά να... παίξουν μπάλα με τον δικό τους τρόπο.

Καδρόνια, φωτιές, φωτοβολίδες, οδομαχίες και πολλά περιλαμβάνει το... μενού όλα αυτά τα χρόνια στο Ολυμπιακό Στάδιο. Το Sport24.gr γυρίζει την κλεψύδρα ανάποδα και θυμίζει σκηνές απείρου κάλλους στο ΟΑΚΑ με αφορμή την διακοπή του αγώνα ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.

*Δεν είναι το μόνο γήπεδο που έχουν γίνει επεισόδια, δεν είναι οι μόνοι οπαδοί, ούτε το ποδόσφαιρο είναι το μόνο άθλημα που έχουμε δει άσχημα σκηνικά. Είπαμε, ο χουλιγκανισμός δεν έχει χρώματα, ούτε περιχαρακώνεται.

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ (1995)

Στον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ που κρίθηκε με πέναλτι του Βαζέχα στο φινάλε της παράτασης και το οποίο αμφισβητήθηκε έντονα, προκαλώντας την οργή όλων στην "Ένωση", υπήρξαν σοβαρά επεισόδια στο ημίχρονο ανάμεσα στους οπαδούς των δυο ομάδων. Η κατάσταση ξέφυγε και οι αστυνομικές δυνάμεις δεν μπορούσαν να ελέγξουν την κατάσταση.

Παναθηναϊκός - Προοδευτική (1997)

Ο Παναθηναϊκός πέρασε ένα εύκολο απόγευμα Κυριακής με την Προοδευτική, την οποία φιλοδώρησε πέντε γκολ, εντούτοις οι οπαδοί του ενεπλάκησαν σε άγρια επεισόδια με την αστυνομία στις εξέδρες. Έπεσε πολύ ξύλο, έσπασαν πολλές καρέκλες και όλα αυτά την ώρα που το παιχνίδι κυλούσε κανονικά.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (1997)

Ο Ολυμπιακός ήταν τυπικά γηπεδούχος στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, προηγήθηκε 2-0, οι "πράσινοι" είχαν μείνει με οκτώ παίκτες, μείωσαν με τον Βαζέχα και το 3-1 διαμορφώθηκε από τον Ίβιτς. Οι φίλοι του "τριφυλλιού" όμως, είχαν συμπλοκές με τις αστυνομικές δυνάμεις στο κομμάτι που φιλοξενούνταν. Άναψαν φωτιές στις εξέδρες, έσπασαν καρέκλες και τις πετούσαν στα ΜΑΤ, έπεσε ξύλο και γενικά υπήρξαν άγρια σκηνικά για αρκετή ώρα.

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ (2006)

Ντέρμπι στο ΟΑΚΑ με οπαδούς των δυο ομάδων, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με τον Παπαδόπουλος και οι Μαντούκα (πέναλτι) και Δέλλας γύρισαν το ματς. Εντούτοις, πέρα από τη μάχη στο χορτάρι, υπήρξε και αυτή στο ταρτάν και στις εξέδρες, όταν οι οπαδοί των δυο ομάδων έπαιξαν πολύ ξύλο μεταξύ τους, έπεσαν πολλές φωτοβολίδες και η κατάσταση ξέφυγε για τα καλά.

ΑΕΚ - Ολυμπιακός (2009)

Αναμφίβολα ο συγκλονιστικότερος τελικός Κυπέλλου στην χώρα μας. Ο αγώνας έληξε 3-3 στην κανονική διάρκεια, 4-4 στην παράταση με 14-15 στα πέναλτι. Χιλιάδες οπαδοί των δυο ομάδων στις εξέδρες, μετά την σέντρα του αγώνα και μέχρι τη λήξη όλα κύλησαν ήρεμα, αλλά πριν το παιχνίδι έγιναν επεισόδια, ειδικά στα τάφρο, όταν οπαδοί των δυο ομάδων αποφάσισαν να χαλάσουν το όμορφο σκηνικό και να παίξουν ξύλο μεταξύ τους.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός Βόλου (2010)

Ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε θριαμβευτική νίκη του στο Ολυμπιακό Στάδιο επί του Παναθηναϊκού (1-0), ωστόσο το μεγαλύτερο κακό στους "πράσινους" έκαναν περίπου 200 οπαδοί τους, οι οποίοι με τη λήξη εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και κυνήγησαν μέχρι τη φυσούνα τους παίκτες! Ο Μόνχε στο 78' το “χρυσό” γκολ του Ολυμπιακού Βόλου που "έστεψε" πρωταθλητή χειμώνα τον Ολυμπιακό.

Παναθηναϊκός - Άρης (2010)

Στον τελικό Κυπέλλου, όπου υπήρχαν από 30.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού και του Άρη, πέρα από το τραγούδι και τα συνθήματα, υπήρξε και άφθονο ξύλο. Για αρκετά λεπτά, το σκηνικό ήταν πολύ εκρηκτικό, η αστυνομία αδυνατούσε να επιβάλει την τάξη και επικράτησε ο νόμος της ζούγκλας. Το "τριφύλλι" νίκησε 1-0 χάρη σε γκολ του Σεμπάστιαν Λέτο.

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός (2011)

Η ΑΕΚ έχανε 1-3 και έμενε εκτός Κυπέλλου. Ο κόσμος της ήταν οργισμένος, πολλοί μπήκαν στο ταρτάν και πετούσαν ακόμα και τις διαφημιστικές πινακίδες και αν δεν έμπαινε το απίθανο γκολ του Μίτσελ στο 98' (!), ουδείς ξέρει το τι θα συνέβαινε. Πάντως, υπήρξαν και πάλι επεισόδια, εισβολή στο γήπεδο και η αστυνομία δεν κατάφερε να συγκρατήσει το πλήθος.

ΑΕΚ - Ατρόμητος (2011)

Το γήπεδο είχε κατά κύριο λόγο οπαδούς της ΑΕΚ και κάποιες χιλιάδες φίλων του Ατρομήτου. Παρ' όλα αυτά, έστω και αν δεν υπήρχε μίσος ανάμεσα στους οπαδούς, ούτε κάποιο ιδιαίτερο παρελθόν, τα επεισόδια που έγιναν ήταν πρωτοφανή. Εκατοντάδες μπήκαν κατά κύματα στον αγωνιστικό χώρο, έπεσε πολύ ξύλο, υπήρξε μεγάλη διακοπή και συνέβησαν πολλά γεγονότα. Τελικά, ο τελικός ολοκληρώθηκε με σκορ 3-0 για την "Ένωση". Πολλοί φίλοι της δεν το χάρηκαν όσο θα ήθελαν εξαιτίας των επεισοδίων.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (2012)

Χάρη σε γκολ του Αμπντούν στο 81ο λεπτό, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 1-0 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ. Το τέρμα αυτό προκάλεσε οργή στους φίλους του Παναθηναϊκού, που πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και προκάλεσαν την διακοπή του αγώνα. Πολλά τα επεισόδια και για αρκετή ώρα, με αποτέλεσμα να μην τελειώσει ποτέ το ντέρμπι και η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε το πήρε με 3-0 στα χαρτιά.

ΑΕΚ - Πανθρακικός (2013)

Το αυτογκόλ του Μπουγαΐδη καταδίκαζε την ΑΕΚ σε υποβιβασμό. Το τέρμα αυτό ήταν το φιτίλι που άναψε την φωτιά και έδωσε το έναυσμα μερίδας των φίλων της "Ένωσης" για ντου. Οι παίκτες έτρεξαν για τα αποδυτήρια, ώστε να αποφύγουν το μαινόμενο πλήθος, δεν παίχτηκαν ποτέ τα εναπομείναντα λεπτά και οι παίκτες έχασαν κάθε ευκαιρία να κυνηγήσουν τις όποιες ελπίδες είχαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ