ΣΤΗΛΕΣ

"Στην Premier League ακόμη και με 20 εκατ. ο Μήτρογλου"

"Στην Premier League ακόμη και με 20 εκατ. ο Μήτρογλου"
Μήτρογλου Μοράμπιτο

Ο γνωστός Ιταλός ατζέντης Βιντσέντσο Μοράμπιτο, ο οποίος είχε κάνει το deal για την μεταγραφή του Σισέ στη Λάτσιο εκθειάζει μιλώντας στο Sport24.gr τον Κώστα Μήτρογλου. "Ταιριάζει σε ομάδα της Premier League. Η μεταγραφή μπορεί να φτάσει τα 20 εκατ. ευρώ". Τι λέει για Χολέμπας, Μανωλά, Σισέ αλλά και γιατί ξεχωρίζει τον Κονέ...

Ο έμπειρος μάνατζερ FIFA, παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς εδώ και μήνες την πρόοδο του Κώστα Μήτρογλου.

Ο Βιντσέντσο Μοράμπιτο, ο οποίος βρέθηκε στο Arena Națională του Βουκουρεστίου για την αναμέτρηση της Ελλάδας με την Ρουμανία μίλησε στο Sport24.gr για τον φορ του Ολυμπιακού, τους ποδοσφαιριστές της εθνικής που έχει ξεχωρίσει αλλά και τον φίλο του Τζιμπρίλ Σισέ.

"Ταξίδεψα στο Βουκουρέστι για να παρακολουθήσω το ματς της Ρουμανίας με την Ελλάδα. Ο Μήτρογλου έχει φτάσει πλέον στο επίπεδο να θεωρείται από τους καλύτερους και πιο περιζήτητους στράικερ της Ευρώπης.

Δεν είναι μεγάλος ηλικιακά, έχει πολλά μπροστά του σκοράρει συχνά με αποτέλεσμα να είναι ένα από τα πιο καυτά ονόματα της ποδοσφαιρικής αγοράς.

Διαθέτει το κλασικό στιλ φορ που ταιριάζει στην Premier League. Τα τελειώματα του είναι εξαιρετικά. Πρόκειται για εκρηκτικό παίκτη με αίσθηση του γκολ που μπορεί να παίξει και άμυνα πρεσάροντας ψηλά.

Ουσιαστικά έχει τις ικανότητες για να σταθεί στο αγγλικό πρωτάθλημα. Στην Ιταλία για παράδειγμα σε κάθε βήμα του θα έχει απέναντι του δύο αμυντικούς. Δεν θα ήταν εύκολα. Αυτή είναι η άποψη μου".

"Στην Premier League ακόμη και με 20 εκατ. ο Μήτρογλου"
Μήτρογλου πανηγυρισμός INTIME SPORTS

Ο Ιταλός ατζέντης εξηγεί γιατί ο Ολυμπιακός μπορεί να βγει ωφελημένος από πιθανή πώληση του Μήτρογλου στην Αγγλία κάνοντας τις απαραίτητες συγκρίσεις με ποδοσφαιριστές που κόστισαν πάνω από 10.000.000 ευρώ από τους οποίους ο Έλληνας στράικερ δεν έχει να ζηλέψει κάτι.

"Στην Ισπανία μόνο η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης μπορούν να πληρώσουν το ποσό που απαιτείται για τον Μήτρογλου και δεν ενδιαφέρονται για την απόκτηση του.

Για μένα η μεταγραφή του όπως την προσεγγίζω οικονομικά θα πρέπει να ξεκινήσει από τα 10.000.000 ευρώ και να φτάσει μέχρι τα 20.000.000 ευρώ.

Να σου εξηγήσω γιατί. Για παράδειγμα ο Μπόνι που δεν είναι καλύτερος του Μήτρογλου κόστισε 15.000.000 ευρώ στην Σουόνσι. Επίσης η μεταγραφή του Οσβάλντο από την Ρόμα στην Σαουθάμπτον έφτασε τα 15.000.000 ευρώ.

Άλλο παράδειγμα ο Άλτιντορ από την Άλκμααρ στην Σάντερλαντ έναντι 12.300.000 ευρώ. Ακόμα και ο Δανός που απέκτησε η Κάρντιφ από την Κοπεγχάγη (σ.σ.: Κορνέλιους) έφτασε στα 10.000.000 ευρώ.

Οι Άγγλοι έχουν την δυνατότητα να ξοδέψουν χρήματα, λόγω των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αλλά και από τα γήπεδα τους κτλ.

Στην Ιταλία 10.000.000 ευρώ για τον Μήτρογλου θα μπορούσαν να δώσουν 4-5 ομάδες. Θεωρώ πιο ρεαλιστικό για τους παραπάνω λόγους να παίξει ο Μήτρογλου στην Αγγλία".

"Στην Premier League ακόμη και με 20 εκατ. ο Μήτρογλου"

Η παρουσία του Κλοπ στο Βουκουρέστι πυροδότησε φήμες περί ενδιαφέροντος της Μπορούσια Ντόρτμουντ για τον Έλληνα "πιστολέρο".

"Αν και ήμουν στο γήπεδο δεν είδα τον Κλοπ. Συνάντησα πολύ κόσμο. Η Ντόρτμουντ πρέπει να κάνει προσεκτικές κινήσεις για να βρει τον αντικαταστάτη του Λεβαντόφσκι το καλοκαίρι.

Θα ήταν ιδανικό για τον Μήτρογλου να παίξει στην Ντόρτμουντ μετά από μία εντυπωσιακή χρονιά με τον Ολυμπιακό που βρίσκεται κοντά στους "16" του Champions League αλλά και με την εθνική Ελλάδας που προκρίθηκε στο Μουντιάλ.

Είναι δημοφιλής και στόχος πολλών ομάδων αλλά όπως ανέφερα θεωρώ πως θα ταίριαζε περισσότερο στην Premier League".

Ο Βιντσέντσο Μοράμπιτο πέρα από τον Μήτρογλου στάζει μέλι και για τον Χοσέ Χολέμπας θεωρώντας πως τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να πάρει μεταγραφή.

"Μου άρεσε επίσης ο αριστερός μπακ της Ελλάδας, Χολέμπας. Πολύ καλά τρεξίματα, ιδιαίτερα ικανός ποδοσφαιριστής μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο. Ξέρω είναι 29 ετών και τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία του για μία καλή μεταγραφή.

Είδα τον Σαμαρά, όμως στην θέση που αγωνίζεται στην εθνική Ελλάδας ως winger είναι κάπως παράξενο για να τον κρίνω. Ο Σάντος τον χρησιμοποιεί σε διαφορετικό ρόλο. Επίσης, ο Καραγκούνης είναι εκπληκτικός. Παρά την ηλικία του τι να πεις για αυτό τον παίκτη.

Ήθελα να δω τον Κώστα Μανωλά, όμως δεν χρησιμοποιήθηκε πολλά λεπτά".

"Στην Premier League ακόμη και με 20 εκατ. ο Μήτρογλου"

Ο Ιταλός μάνατζερ δηλώνει εντυπωσιασμένος από την αποτελεσματικότητα της εθνικής ομάδας.

"Η Ελλάδα δέχθηκε στα πρώτα 15-20 λεπτά πίεση όμως διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι. Γενικά είναι δύσκολο να την αντιμετωπίσεις.

Αμύνεται σωστά ενώ με μία-δύο ευκαιρίες ο Μήτρογλου μπορεί να σκοράρει. Είμαι εντυπωσιασμένος".

"Στην Premier League ακόμη και με 20 εκατ. ο Μήτρογλου"

Ο Μοράμπιτο ήταν ο ατζέντης που μεσολάβησε για την μεταγραφή του Τζιμπρίλ Σισέ από τον Παναθηναϊκό στη Λάτσιο. Για το ανεπιτυχές πέρασμα του Γάλλου στράικερ από τον σύλλογο της Ρώμης δίνει την δική του εξήγηση.

"Ο Σισέ είχε μία καλή ευκαιρία στην Λάτσιο την οποία δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί. Δεν ήθελε να παίζει ως δεύτερος στράικερ, ενώ έβλεπε κάπως ανταγωνιστικά τον Κλόζε.

Δεν κατάφερε να εγκλιματισθεί. Έπαιξε στην Αλ-Γκαράφα στο Κατάρ και τώρα βρίσκεται στην Κούμπαν Κράσνονταρ στη Ρωσία. Θεωρώ πιο πιθανό να επιστρέψει στη Γαλλία".

"Στην Premier League ακόμη και με 20 εκατ. ο Μήτρογλου"

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η άποψη του για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη Serie A. Πιστεύει στον Φετφατζίδη, ενώ θεωρεί πως ο Παναγιώτης Κονέ μπορεί να φτάσει ψηλά.

"Περιμένω πολλά από τον Φετφατζίδη. Είναι ένας ποδοσφαιριστής με άριστη τεχνική κατάρτιση που μπορεί να ξεχωρίσει στη Τζένοα.

Δεν έχω δει πολλά πράγματα από τον Χριστοδουλόπουλο. Ο καλύτερος Έλληνας για μένα στη Serie A είναι ο Παναγιώτης Κονέ. Είναι 26 ετών, πραγματοποιεί φανταστικές εμφανίσεις και πιστεύω μπορεί να πάρει μεταγραφή σε μεγαλύτερη ομάδα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ