ΣΤΗΛΕΣ

Ο Κοστακούρτα στο Sport24.gr

Ο Κοστακούρτα στο Sport24.gr

Ο «θρυλικός» στόπερ της Μίλαν, Αλεσάντρο Κοστακούρτα μίλησε στο Sport24.gr για την τωρινή ομάδα των «ροσονέρι», τον Μάσιμο Αλέγκρι ενώ δηλώνει έτοιμος να καθοδηγήσει τον αγαπημένο του σύλλογο όποτε του ζητηθεί. Διαβάστε για εκτίμηση του στον Κυριάκο Παπαδόπουλο, το σχόλιο του για τον Παπασταθόπουλο αλλά και την άποψη του για την οικονομική κρίση σε Ελλάδα και Ιταλία.

O Aλεσάντρο Κοστακούρτα, είναι ο «Iron Man» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου παίζοντας ποδόσφαιρο υψηλών προδιαγραφών μέχρι τα 41 του!

Οι 458 συμμετοχές του με τα χρώματα της Μίλαν τα λένε όλα.

Ο «Μπίλι» όπως τον αποκαλούν οι συμπατριώτες του, γεννήθηκε το 1966. Σε ηλικία 20 ετών ξεκίνησε την καριέρα του στην ομάδα που έμελλε να σημαδέψει την ζωή του, την Μίλαν.

Μαζί με τους Μάουρο Τασότι, Φράνκο Μπαρέζι και Πάολο Μαλντίνι συνέθεσαν μία από τις ισχυρότερες αμυντικές γραμμές στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου!

Στόπερ με εξαιρετική τεχνική, ευφυΐα αλλά και μοναδική αντίληψη του παιχνιδιού έγραψε την δική του ιστορία στους «ροσονέρι».

Με την Μίλαν κατέκτησε εφτά φορές το σκουντέτο, ενώ πέντε φορές έφτασε στην κορυφή του Champions League (1989, 1990, 1994, 2003 και 2007).

AC Milan defender Alessandro Costacurta is tossed in the air by his cheering teammates, all wearing a shirt with his name, at the end of an Italian major league soccer match against Udinese at the San Siro stadium  in Milan, Italy, Saturday, May 19, 2007. Costacurta, 41, announced his retirement after this match. (AP Photo/Luca Bruno)
AC Milan defender Alessandro Costacurta is tossed in the air by his cheering teammates, all wearing a shirt with his name, at the end of an Italian major league soccer match against Udinese at the San Siro stadium in Milan, Italy, Saturday, May 19, 2007. Costacurta, 41, announced his retirement after this match. (AP Photo/Luca Bruno) AP

Επρόκειτο να κρεμάσει τα παπούτσια του μετά το πέρας της σεζόν 2005-06 αλλά τελικά επέκτεινε για ακόμη μία χρονιά το συμβόλαιο του παίζοντας μέχρι τα 41 του.

Μάλιστα έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ, όπου η «Ένωση» επικράτησε 1-0 στις 21 Νοεμβρίου 2006.

Ο Κοστακούρτα, ο οποίος δηλώνεις λάτρης της ελληνικής ιστορίας έπειτα από έξι μήνες επέστρεψε στην Αθήνα προκειμένου να δώσει το παρών στηνπαιδική γιορτή ποδοσφαίρου KIDS SOCCER FESTIVAL υπό την αιγίδα του FAMILY SPORTS CLUB και της Alta Marea- San Marino.

Τα παιδιά άλλωστε σημαίνουν το παν για τον παλαίμαχο άσο.

« Έρχομαι στην Αθήνα προκειμένου να παραστώ στην εκδήλωση του Kids Soccer Festival. Είναι πολύ σημαντικό για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών να τα παροτρύνουμε να αθληθούν.

Να τα βοηθήσουμε να κατανοήσουν το νόημα της συμμετοχής, της αμοιβαίας βοήθειας και του σεβασμού στους ρόλους».

Ο Κοστακούρτα στο Sport24.gr

Ο Ιταλός πρώην διεθνής άσος μέσω του Sport24.gr δήλωσε πανέτοιμος να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μίλαν εάν αυτό του ζητηθεί από την διοίκηση του συλλόγου, καταθέτοντας παράλληλα την άποψη του για τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

«Είμαι πάντα διαθέσιμος να αναλάβω την τεχνική ηγεσία της ομάδας που υπηρετώ εδώ και 27 χρόνια. Ο Αλέγκρι έχει αποδείξει πως είναι ένας εξαιρετικός προπονητής, ο οποίος μπορεί να καθοδηγήσει σπουδαίους παίκτες, αλλά στη φετινή σεζόν θα πρέπει να αποδείξει πως μπορεί επίσης να διδάξει ποδόσφαιρο.

Η νίκη επί της Γιουβέντους έδειξε πως η ομάδα ακολούθησε το πλάνο του, αλλά ο κόσμος αναρωτιέται γιατί αυτό συνέβη μόνο τώρα».

Αφιέρωμα στην καριέρα του Κοστακούρτα

Ο Κοστακούρτα εξέφρασε την άποψη του για τους λόγους όπου η φετινή Μίλαν κινείται κατά γενική ομολογία στη μετριότητα.

« Νομίζω, πως ο προπονητής απέτυχε να καταστήσει με σαφήνεια τι ήθελε από τους παίκτες του ή οι ποδοσφαιριστές δεν ενθαρρύνθηκαν όσο θα έπρεπε.

Θεωρώ πως ο προπονητής είναι σημαντικός, όμως οι παίκτες είναι εκείνοι που βρίσκονται εντός αγωνιστικού χώρου».

Για την εθνική Ελλάδας δεν θα μπορούσε παρά να εκφραστεί με κολακευτικά σχόλια.

Ο Κοστακούρτα στο Sport24.gr

«Η εθνική σας ομάδα δεν παύει να με εκπλήσσει. Οι εμφανίσεις της είναι πάντα πέρα από κάθε προσδοκία παίζοντας με προσοχή και καρδιά».

Αναμφισβήτητα, ο ποδοσφαιριστής που ξεχωρίζει από τη χώρα μας είναι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος της Σάλκε.

«Ο παίκτης που ξεχωρίζω είναι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Γνωρίζω πόσο καλός αμυντικός είναι έχοντας την ικανότητα να προβλέπει τις κινήσεις των αντιπάλων του».

Ο πρώην προπονητής της Μάντοβα γνωρίζει πολύ καλά και τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο από την παρουσία του τελευταίου στους «ροσονέρι».

«Η Παπασταθόπουλος ήταν άτυχος την εποχή που αγωνίστηκε στη Μίλαν. Ήταν η περίοδος όπου η Μίλαν δεν έπαιζε καλά. Θεωρώ πάντως πως με τον Παπαδόπουλο συνθέτουν ένα καλό δίδυμο κεντρικών αμυντικών».

Ο Κοστακούρτα στο Sport24.gr

Στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο Ρονάλντο τάσσεται στο πλευρό του Αργεντινού σούπερ σταρ.

«Πιστεύω ότι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο είναι ο Λιονέλ Μέσι, όμως και ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρίσκεται πολύ κοντά».

Τι λείπει περισσότερο όμως στον Αλεσάντρο Κοστακούρτα τα τελευταία πέντε χρόνια όπου απέχει από τους αγωνιστικούς χώρους;

Ο Κοστακούρτα στο Sport24.gr

«Μου λείπει η ατμόσφαιρα των αποδυτηρίων και τα αστεία μας. Ήταν ένα μέρος επίσης όπου γεννιόντουσαν φιλίες».

Ο άλλοτε σπουδαίος σέντερ μπακ αναφέρθηκε και στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο η Ελλάδα, όσο και η Ιταλία θεωρώντας πως θα χρειαστεί χρόνος αλλά θα βελτιωθεί η κατάσταση.

«Έχω την εντύπωση πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν Ελλάδα και Ιταλία σχετίζονται με παλαιότερες κυβερνήσεις τους που δεν μερίμνησαν για τις μελλοντικές γενιές του.

Πιστεύω πως με όραμα, αφοσίωση και αποφασιστικότητα, θεμελιώδη χαρακτηριστικά των ανθρώπων μας θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση. Θα χρειαστεί χρόνος, αλλά θα τα καταφέρουμε».

Δείτε το αντίο του Αλεσάντρο Κοστακούρτα με τα χρώματα της Μίλαν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ