OPINIONS

Υποψηφιότητα για το βραβείο "έχουμε πρωτάθλημα"

Υποψηφιότητα για το βραβείο "έχουμε πρωτάθλημα"

Ο πρώτος γύρος τελείωσε (στο περίπου) και ο Στέφανος Τριαντάφυλλος μοιράζει τα -διαφορετικά- βραβεία της Basket League.

Με τα παιχνίδια της Δευτέρας ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος. Ή τέλος πάντων ολοκληρώθηκε σχεδόν, αφού εκκρεμεί η αναμέτρησης του Άρη με τον ΠΑΟΚ. Αν ξεχάσουμε αυτή την (όχι και τόσο μικρή) υποσημείωση, μπορούμε να κάνουμε τον απολογισμό του πρώτου μισού του πρωταθλήματος μοιράζοντας τα δικά μας διαφορετικά βραβεία.

Βραβείο "να είχα ένα ευρώ κάθε φορά που...

Κάποιος έλεγε ότι δεν έχουμε πρωτάθλημα και ότι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα χάσουν μόνο στα μεταξύ τους παιχνίδια. Ποιος το κερδίζει; Όλοι εμείς που λέμε ότι "κι οι άλλες ομάδες μπάσκετ παίζουν". Πέρσι ο ΚΑΟΔ, πρόπερσι ο Ίκαρος, παλαιότερα η Καβάλα και πάει λέγοντας. Ο Παναθηναϊκός έχασε στη Θεσσαλονίκη από τον ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός στην Κηφισιά.

Βραβείο "πάρε τα λεφτά και τρέχα'

Στον Μάικ Τζέιμς! Την Παρασκευή θα επιστρέψει στην Ελλάδα ως παίκτης της Λαμποράλ Κούτσα για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στη Euroleague. Έβγαλε μάτια με τον Κολοσσό και κέρδισε ένα εξαιρετικό συμβόλαιο.

Βραβείο μεταμόρφωσης

Στην ΑΕΝ Κηφισιάς! Ξεκίνησε με ρεκόρ 4-2, νίκη επί του Ολυμπιακού και μια καλή εμφάνιση στο ΟΑΚΑ. Έκτοτε έχει ρεκόρ 2-5 έχοντας (2-6 αν υπολογίσουμε και το κύπελλο) έχοντας χάσει εντός έδρας από την ΑΕΚ, από το Ρέθυμνο και τον ΚΑΟΔ και έχοντας κερδίσει στα Τρίκαλα και τον ουραγό Πανιώνιο με ένα πόντο.

Βραβείο "άλλη ομάδα"

Στην ΑΕΚ! Η ομάδα που ξεκίνησε τη σεζόν δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα που θα στηθεί στο τζάμπολ του δεύτερου. Η μια ηχηρή μεταγραφή μετά την άλλη: Καρλ Ίνγκλις, Γιάννης Αθηναίου, Τόμας Ντελινκάιτις, Ποπς Μενσά-Μπονσού και Μαλίκ Χέρστον. Και ξαφνικά οι ξένοι της Ένωσης κοστίζουν περισσότερο από ορισμένους του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού.

Βραβείο recruiting

Στον Νίκο Βετούλα! Κοινό μυστικό ότι ο Απόλλωνας έκανε και φέτος τις καλύτερες επιλογές ξένων. Φιτζπάτρικ, Πεν, Γκάλογουεϊ και Ελ-Αμίν αποτελούν την κορυφαία 4άδα made in USA της Basket League.

Βραβείο εναέριου μπάσκετ

Στο Ρέθυμνο! Για ακόμη μια φορά η πιο θεαματική ομάδα της κατηγορίας. Εκτός όλων των άλλων είναι η πρώτη ομάδα στα ριμπάουντ και η δεύτερη στα κοψίματα.

Βραβείο καλύτερου come-back

Στον Δημήτρη Μαυροειδή. Από τον καναπέ του ο σέντερ της ΑΕΝκ βρέθηκε να βάζει στα καλάθια τους ψηλούς της Basket League. Αυτή τη στιγμή είναι 3ος σκόρερ, 3ος ριμπάουντερ και 1ος στο σύστημα αξιολόγησης του πρωταθλήματος.

Βραβείο περισσότερα χάπια για την καρδιά

Στον Κόροιβο! Πάλι καλά που έχει και τον μικρότερο σε ηλικία προπονητή και... αντέχει. Ο Κόροιβος είναι η ομάδα που έχει παίξει τα περισσότερα ντέρμπι στο ελληνικό πρωτάθλημα (με Τρίκαλα, με Ρέθυμνο, με ΚΑΟΔ, με Άρη, με Πανιώνιο, με Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, με Ελευσίνα και με Απόλλωνα).

Βραβείο παλιά μου τέχνη κόσκινο

Στον Καρλ Ίνγκλις! Ο σεσημασμένος σκόρερ πάει βουρ για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, τώρα που οι Τζέιμς και Λάουερι βγήκαν από τη μέση (βρίσκοντας συμβόλαιο στο εξωτερικό). Με το καλημέρα μεταμόρφωσε την Ένωση βάζοντας την υπογραφή του σε όλες τις μεγάλες νίκες της.

Βραβείο χάσε και ένα

Στον Κερτ Λούμπι! Ο σέντερ της Ελευσίνας σουτάρει με το εκπληκτικό 72% στα δίποντα! Απίστευτο ποσοστό ακόμη και για παίκτη που συνηθίζει να τελειώνει τις φάσεις μόνο με κάρφωμα.

Βραβείο γκαντεμιάς

Στον Ρόλαντ Σάφτενααρ! Ο Ολλανδός φόργουορντ που αποτελούσε την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος (16.5 πόντοι, 6.2 ριμπάουντ) υπέστη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς και έμεινε εκτός δράσης για 4 μήνες, προκαλώντας ένα ισχυρό πλήγμα στο Ρέθυμνο.

Βραβείο παρταόλα

Στον Αλέξανδρο Βεζένκοφ! Όπως το πάει θα γίνει ο νεαρότερος πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Στα 20 του σκοράρει 17 πόντους ανά παιχνίδι, είναι ακόμη 4ος στα ριμπάουντ, 2ος σε εύστοχα δίποντα και 2ος στο σύστημα αξιολόγησης.

Βραβείο καλύτερου αγώνα

Στο Τρίκαλα-Κόροιβος. Τα είχε όλα. Παράταση κι άλλη παράταση, μεγάλα σουτ, μεγάλα σουτ αν έμπαιναν, ανατροπές, δραματικό φινάλε, ήρωα κατά λάθος (Ματαλόν).

Βραβείο

Βραβείο αλλαγών προπονητή

Στον Πανιώνιο! Η μοναδική ομάδα που έχει κατέβει με τρεις διαφορετικούς προπονητές: τον Θανάση Παπαχατζή, τον Βαγγέλη Δεγαΐτα και τον Βαγγέλη Αλεξανδρή. Συνολικά τέσσερις ομάδες έχουν προχωρήσει σε αλλαγή: ο Κολοσσός, ο Πανελευσινιακός κι η ΑΕΚ.

Βραβείο προπονητή της (μισής) χρονιάς

Το μοιράζονται οι Σούλης Μαρκόπουλος, Νίκος Βετούλας και Δημήτρης Πρίφτης! Ο πρώτος οδηγεί τον ΠΑΟΚ σε έναν εκπληκτικό πρώτο γύρο (με μόλις δύο ήττες) παρότι έχασε έναν σημαντικό παίκτη (Χαραλαμπίδη), ο δεύτερος κάνει μια ακόμη πολύ καλή χρονιά με τον Απόλλωνα (έστω κι αν δυσκολεύεται να κερδίσει εκτός έδρας), ενώ ο τρίτος έχει οδηγήσει τον Άρη σε πολύ καλές εμφανίσεις παρά τα σαράντα κύματα που πέρασε η ομάδα στο δύσκολο διάστημα της διακοπής του αγώνα με τον "δικέφαλο του βορρά".

Βραβείο "καλύτερης πεντάδας" σε παίκτες που δεν παίζουν σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό

Στους Κάουνσιλ - Ελ Αμίν - Ίνγκλις - Βεζένκοφ - Μαυροειδή! Και έκτος παίκτης ο Μαρκ Κάρτερ.

Αντιρρήσεις δεκτές. Στα σχόλια από κάτω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ