OPINIONS

Ο Gregg Popovich μόλις τερμάτισε την κατηγορία "σεβασμός"

Ο Gregg Popovich μόλις τερμάτισε την κατηγορία "σεβασμός"

Κάποια πράγματα είναι πάνω από νίκες και τίτλους. Όπως οι ομάδες έτσι και ο αθλητισμός έχει χτιστεί πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις. Κι ο τελευταίος άνθρωπος που περιμέναμε, o Gregg Popovich, μόλις τις τερμάτισε, μέσω της ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗΣ του αντίδρασης κατά τη διάρκεια συνέντευξης.

Αυτός είναι ο Craig Sager . Ο εμβληματικός ρεπόρτερ αγωνιστικού χώρου του TNT που λατρεύει να προκαλεί με τα κουστούμια του. Ο Craig Sager αποκάλυψε ότι πάσχει από καρκίνο και ότι θα πρέπει να αφήσει το μικρόφωνο και τη γωνιά του στο παρκέ.

Αυτός είναι ο Gregg Popovich . Ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο, που τυγχάνει να έχει για φετίχ το να "τρομοκρατεί" τους δημοσιογράφους.

Αυτή είναι η σχέση του Popovich και του Sager.

Αυτή είναι η σχέση του Popovich με τους δημοσιογράφους γενικότερα.

Και αυτό είναι η Σ-Υ-Γ-Κ-Λ-Ο-Ν-Ι-Σ-Τ-Ι-Κ-Η αντίδραση του Popovich , ο οποίος μιλώντας στον γιο του Sager (πήρε τη θέση του), έστειλε ένα μήνυμα στον παλιόφιλο του.

"Κάνεις πολύ καλή δουλειά, αλλά θα προτιμούσα να έχω εδώ δίπλα μου τον πατέρα σου" είπε απευθυνόμενος στον Craig Sager junior και στη συνέχεια στράφηκε στην κάμερα:

"Craig, μας λείπεις. Ήσουν σημαντικό κομμάτι της δουλειάς αυτής για πολλά χρόνια, κάνοντας πολύ καλή δουλειά. Θέλουμε να ξαναδούμε τον... πισινό σου στο παρκέ. Υπόσχομαι ότι θα σου φέρομαι καλύτερα. Γύρνα γρήγορα πίσω".

Ακριβώς. Κάποια πράγματα είναι πάνω από το παιχνίδι, πάνω από τις νίκες, πάνω από τα πρωταθλήματα, πάνω από τη δουλειά. Ονομάζονται ανθρώπινες σχέσεις και τρέφονται από την ένδειξη σεβασμού. Και ο σεβασμός δεν μετριέται με χαμόγελα και μάσκες καθωσπρεπισμού, αλλά με ουσία.

Ο Popovich ο οποίος συχνά έκανε πλάκα στον Sager λέγοντας του ότι είδε το κουστούμι του και τυφλώθηκε, ή έπαιρνε το μαντήλι που είχε στο πέτο για να σκουπιστεί, έδειξε εμπράκτως και μπροστά σε όλον τον κόσμο τον σεβασμό που τρέφει προς το πρόσωπο του. "Είσαι σημαντικό μέρος αυτής της δουλειάς"...

Απλά... Popovich

Βλοσυρός, αυστηρός και συνήθως οργισμένος με την ομάδα του. Έτσι μπορεί να περιγραφεί ο Gregg Popovich, που συχνά έχει εξάρσεις επίδειξης χιούμορ, ή απλής ειρωνείας προς τους δημοσιογράφους που θεωρεί ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Υπάρχουν βέβαια και οι καλές του στιγμές, όταν είχε απειλήσει τους παίκτες του ότι αν ξαναχάσουν βολή θα του αγοράσουν αυτοκίνητο, ή όταν είχε κάνει επίτηδες φάουλ στον Shaquille O'Neal στο πρώτο λεπτό του πρώτου αγώνα της σεζόν, κοροϊδεύοντας την τακτική του hack-a-Shaq.

"Δεν έχω νιώσει ποτέ τόσο αγχωμένος" εκμυστηρεύτηκε ο παλιός προπονητής των Knicks, Jeff Van Gundy, όταν ως σχολιαστής του ESPN, κλήθηκε να πάρει συνέντευξη κατά τη διάρκεια του αγώνα από τον προπονητή των Spurs. Το ίδιο έχει παραδεχτεί και η Doris Burke(ABC) που έχει καταστρώσει το δικό της πλάνα για το πως πρέπει να παίρνεις συνέντευξη στον Popovich με μοναδικό κανόνα το "προσπάθησε να μην τον εκνευρίσεις".

Η Lisa Saulters (ESPN) έχει παραδεχτεί ότι "συχνά τρέμουν τα χέρια μου", ενώ ο ακόμη εμπειρότερος David Aldridge δεν κρύβει ότι" Είναι εύκολο να πάρεις συνέντευξη στο πρώτο δωδεκάλεπτο κάποιου εκτός έδρας αγώνα, γιατί αν είναι κλειστό ματς και εντός έδρας τότε... Θεέ μου".

Ιδού ένα τυπικό παράδειγμα:

*Τραγική ειρωνεία: Σε εκείνο το παιχνίδι οι ρεπόρτερ (Dave Pasch και Jon Barry είχαν στρίψει νόμισμα για το ποιος θα αποφύγει τον Popovich.

Μέχρι και κανόνες υπάρχουν για το "Πως Να Μην Πάρεις Συνέντευξη Από τον Gregg Popovich"

"Μόνο δύο ερωτήσεις δεν έχεις;" είναι η γνωστή φράση που χρησιμοποιεί για να ειδοποιήσει τον ρεπόρτερ ότι ο χρόνος του τέλειωσε, αλλά και να επιβεβαιώσεις προς πάσα κατεύθυνση ότι βρίσκεται εκεί μόνο επειδή πρέπει να βρίσκεται. Από αυτό δεν είχε γλιτώσει ούτε ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ. Ο Popovich δεν χαρίζεται σε κανέναν. Για αυτό το καλό που θέλει ο Craig Sager είναι να κάνει αυτό που του ζήτησε: να γυρίσει γρήγορα πίσω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ