OPINIONS

Μια ματιά στους καλύτερους ξένους

Μια ματιά στους καλύτερους ξένους

H Stoiximan.gr Basket League έχει μεταξύ άλλων λαβράκια. Ποιος είναι ο MVP ο Γιουβέντε Ρέντικ; Τι κάνει καλά ο Κέλσεϊ Μπάρλοου; Ο Στέφανος Τριαντάφυλλος παρουσιάζει τους ξένους που έλαμψαν στον πρώτο γύρο του ελληνικού πρωταθλήματος.

Το τέλος της 13ης αγωνιστικής σημαίνει και την ώρα του απολογισμού του πρώτου γύρου της Stoixiiman.gr Basket League. Το πρώτο μισό του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό πρώτο και αήττητο, την ΑΕΚ στην 3η θέση, τον ΠΑΟΚ και τον Κολοσσό να ισοβαθμούν στην 5η και πέντε ομάδες να ακροβατούν στην προτελευταία θέση που οδηγεί στην Α2.

Αν έπρεπε εξ αρχής να αναζητήσουμε τις ευχάριστες εκπλήξεις αυτές είναι ο Κολοσσός που συνεχίζει με το ίδιο συμπαγές πρόγραμμα τα τελευταία χρόνια και απολαμβάνει τους καρπούς αυτής της σταθερότητας και ο Κόροιβος του Ντίνου Καλαμπάκου, που ξεκίνησε ως το απόλυτο φαβορί για τον υποβιβασμό και βρίσκεται αυτή τη στιγμή με ρεκόρ 4-9, έχοντας χάσει αρκετά ματς στις λεπτομέρειες. Όσο για τις απογοητεύσεις; Η Λευκάδα, που είναι τελευταία, έχει το ελαφρυντικό ότι έφτιαξε ομάδα στο παραπέντε, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τον Προμηθέα. Οι Πατρινοί είναι η ομάδα με το μεγαλύτερο μπάτζετ μεταξύ των ομάδων του ελληνικού πρωταθλήματος που δεν αγωνίζονται στην Ευρώπη, αλλά βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην προτελευταία θέση (4-9).

Μια ματιά στους καλύτερους ξένους

Μέχρι στιγμής έχουμε δει τρεις πάγκους να αλλάζουν πρόσωπο. Ο Πασκουάλ αντικατέστησε τον Πεδουλάκη στον Παναθηναϊκό, ο Βαγγέλης Αγγέλου τον Νίκο Βετούλα στον Προμηθεά, ενώ αντίστοιχα "ηλεκτρικός" αποδείχτηκε και αυτός της έτερης ομάδας της Πάτρας, του Απόλλωνα, με τον Θανάση Σκουρτόπουλο να παίρνει τη θέση του Κώστα Μέξα.

Αντίστοιχα πολλές αλλαγές έγιναν και στο έμψυχο δυναμικό των ομάδων, με τους ξένους να πηγαίνουν και να έρχονται. Επί της ουσίας δεν υπάρχει ούτε μια ομάδα αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα που να έχει κρατήσει ανέπαφο το ρόστερ της. Ο Ολυμπιακός πρόσθεσε τον Ουότερς αντί του Χάκετ, ενώ ο Παναθηναϊκός έκανε τις δικές του εσωτερικές αλλαγές, αλλά και την αλλαγή του Γκιστ με τον Γκάμπριελ.

Ακόμη και ο Άρης άλλαξε -λόγω τραυματισμού- τον Σανικίτζε με τον Ντραγκίσεβιτς, ενώ πρόσθεσε και στον Βλάντο Γιάνκοβιτς, που εντέλει πήρε τη θέση του Μαρμπλ. Τις λιγότερες προσθαφαιρέσεις είχαν ο Κολοσσός (ο Ρέλεφορντ επέστρεψε στη θέση του Μπέρι), ο ΠΑΟΚ, που επί της ουσίας άλλαξε τον Μπράιαντ με τον ΜακΦάντεν και τα Τρίκαλα που πρόσθεσαν τους Άτιτς και Εζιόκου και αποχαιρέτησαν τον ΜακΜίλαν.

Πρωταθλήτρια στις αλλαγές αναδεικνύεται ακόμη μια χρονιά η ΑΕΚ που ήδη στον πρώτο γύρο έχει στείλει δανεικούς τους Ιβάνοβιτς-Άτιτς, έχει φέρει έναν ακόμη γκαρντ (ΜακΓκραθ) και έχει αλλάξει τρεις σέντερ: τον Όουενς που έδωσε τη θέση του στον Φόλκερ, που με τη σειρά του έδωσε την θέση του στον Ελονού. Από κοντά και ο Προμηθεάς. Οι Κάρτερ, Φράνκε αποχώρησαν νωρίς. Ήρθε ο Ρασάντ Άντερσον που έφυγε επίσης νωρίς και ένας ακόμη παλιός μας γνώριμος, ο Κίκι Κλαρκ. Ο Τζόνσον παραχώρησε τη θέση του στον Τόντιτς, ενώ προστέθηκαν οι Ντίκερσον, Κρομά και Λάκι Τζόουνς. Επί της ουσίας οι μόνοι ξένοι από το ξεκίνημα που έχει επιβιώσει είναι ο ΜακΈνζι Μουρ και ο Φαγιέ.

Αναγκαστική ήταν η μια από τις δύο αλλαγές του Ρεθύμνο, που επανέφερε τον Σάφτενααρ για το διάστημα που ήταν τραυματίας ο Κράβιτς, για να τον απενεργοποιήσει ξανά, ενώ επί της ουσίας η πραγματική αντικατάσταση ήταν αυτή του Ζάμπας με τον Τζόζεφ. Μπλεγμένη κατάσταση και στο Λαύριο. Ο περσινός πρώτος σκόρερ (Νίξον) επέστρεψε μετά τη θητεία του στη Λιμόζ. Πήρε τη θέση του Σέλτον. Ακόμη αποκτήθηκε ο Γκρέι που θα έπαιρνε τη θέση του Μπολντς. Ο τελευταίος έσωσε το συμβόλαιο του και η μπάλα πήρε τον Γιανγκ, που είχε την ίδια τύχη με τον Ταϊρέν Τζόνσον.

Μια ματιά στους καλύτερους ξένους

Δραστήρια στις αλλαγές της ήταν η Κύμη, που έπαιξε και έχασε με το στοίχημα του Τζουάνια Γκριν, ο οποίος αποχώρησε νωρίς όπως και ο Μούσα Αμπντούλ-Αλίμ. Αντίθετα προστέθηκαν στο ρόστερ οι έμπειροι από το ελληνικό πρωτάθλημα Κοστόφ και Αντεγκμπόγιε, ενώ προς την έξοδο βρίσκεται και ο Τζόρνταν Μόργκαν, όχι επειδή έχει κάνει κακές εμφανίσεις (το αντίθετο), αλλά επειδή τραυματίστηκε τις προηγούμενες ημέρες σε καυγά σε νυχτερινό μαγαζί.

Ο Απόλλωνας από την άλλη πρόσθεσε προσωρινά μόνο τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη στο ρόστερ (υπέστη ρήξη αχιλλείου) και άλλαξε νωρίς-νωρίς τον ταλαντούχο Κρις Τζόουνς (με τον Χίκι), ο οποίος υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα και αποδείχτηκε "υπναράς". Σύντομο ήταν και το πέρασμα του Βίτκοβατς, που ήρθε μετά το ξεκίνημα και αποχώρησε, ενώ στις προσθήκες βρίσκουμε και το όνομα του πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, του Πανιωνίου και της ΑΕΝΚ, Ούρος Ντούβνιακ.

Ο Κόροιβος είναι από τις ομάδες που έκαναν διάνα στην επιλογή των ξένων. Τόσο πολύ που αναγκάστηκαν να αποχαιρετήσουν τον καλύτερο τους παίκτη, που βρήκε ένα πολύ καλό συμβόλαιο στο Κατάρ. Ο λόγος για τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, Κεν Μπράουν, τη θέση του οποίου πήρε ο Μάρκεϊ Σταρκς. Επί της ουσίας η μόνη αγωνιστική αλλαγή ήταν αυτή του Πόλαρντ αντί του Ρίτσαρτ.

Τέλος, τις δικές της περιπέτειες είχε και η Κύμη. Ο ξένος που εντυπωσίασε περισσότερο από κάθε άλλον, ο Ντέζμιν Ουέλς, πήρε τα όρη και τα άγρια βουνά αφήνοντας σύξυλη την ομάδα, που υποχρεώθηκε να τον αλλάξει. Το ίδιο έγινε και με τον Έλι Κάρτερ (ήρθε ο Κέβιν Τζόνσον). Μετά το ξεκίνημα η Λευκάδα πρόσθεσε ακόμη τον Άμποτ και τον Χάρις αντί του Ουέλς.

Οι ξένοι που εντυπωσίασαν (και έφυγαν)

Μια ματιά στους καλύτερους ξένους

Ας δούμε τώρα τους παίκτες που εντυπωσίασαν. Πολλοί από αυτούς είχαν κερδίσει τη θέση τους στην κατηγορία "Player to Watch", που δημοσιεύτηκε πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Ανάμεσα στα "λαβράκια" που εντοπίστηκαν νωρίς ήταν ο Κεν Μπράουν (Κόροιβος), ο Μάικλ Ντίξον (ΑΕΚ), ο Γιουβέντε Ρέντικ (Κολοσσός), ο Κέβιν Πάντερ (Λαύριο), ο ΜακΈνζι Μουρ (Προμηθέας), ο Ρόμπερτ Άρνολντ (Ρέθυμνο) και ο Κέλσεϊ Μπάρλοου (Τρίκαλα). Στις αποτυχημένες επιλογές χρεώνονται ο Ντάριλ Μπράιαντ που αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ, ο ταλαντούχος Κρις Τζόουνς, που επιβεβαίωσε τον προβληματικό του χαρακτήρα στον Απόλλωνα, ο Χουανγιά Γκριν που αποτέλεσε το μεγάλο (χαμένο όμως) στοίχημα της Κύμης και ο Ντέβιν Μαρμπλ που δεν στέριωσε για διάφορους λόγους στον Άρη.

Κεν Μπράουν (Κόροιβος)

Ο Μπράουν αποχώρησε για την Αλ Ραγιάν ως πρώτος σκόρερ (16.3) και πασέρ (7.2) του ελληνικού πρωταθλήματος. Έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις βάζοντας το φιτίλι στην εκρηκτική επίθεση του Κοροίβου. Ήταν αυτός που πατούσε το γκάζι και που εκτελούσε προκαλώντας τα περισσότερα ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Μέσα σε όλο ήταν ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος σε κατάσταση isolation (6 πόντοι ανά παιχνίδι), πρώτος σε πόντους (που σκόραρε ή δημιούργησε) από το pick-n-roll (17 πόντοι ανά παιχνίδι).

Ντέζμιν Ουέλς (Λευκάδα)

Το παράδοξο είναι ότι οι τρεις πρώτοι σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος σε μέσο όρο πόντων έχουν αποχωρήσει. Πέρα από τον Μπράουν (3ος), την ίδια τύχη είχε ο Ουέλς και ο Μπέρι. Και ο ένας έφυγε για καλύτερο συμβόλαιο και ο δεύτερος για ένα καπρίτσιο, ο τρίτος έγινε αλλαγή. Ο λόγος για τον Ντέβιον Μπέρι που παρά τους 17 πόντους ανά παιχνίδι, έδωσε τη θέση του στον Τρέβορ Ρέλεφορντ στον Κολοσσό. Ο Ουέλς, λοιπόν, έχει τον δεύτερο καλύτερο μέσο όρο πόντων (16.8) σουτάροντας με 50% στο τρίποντο, έχοντας παράλληλα πάνω από 4 κερδισμένα φάουλ. Έγινε απευθείας διάσημος με τους 27 πόντους που πέτυχε κόντρα στον Ολυμπιακό (στο ματς που οι "ερυθρόλευκοι" επιβίωσαν χάρις στο νικητήριο σουτ του Γκριν στη λήξη), αν και αυτή δεν ήταν η μόνη τέτοια εμφάνιση του. Είχε 25 πόντους κόντρα στον ΠΑΟΚ και 26 με την Κύμη.

Τελικά ο Αμερικανός σκόρερ αποχώρησε εγκαταλείποντας το αυτοκίνητο του στο ΚΤΕΛ, φεύγοντας σαν κλέφτης. Για αυτό και η ομάδα κατήγγειλε το συμβόλαιο του.

Οι ξένοι που εντυπωσιάζουν

Τρέβορ Ρέλεφορντ και Λάνγκστον Χολ (Κολοσσός)

Ο Ρέλεφορντ επέστρεψε στον Κολοσσό και μεταμόρφωσε την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη, που συνεχίζει να εντυπωσιάζει. Και μάλιστα από το παράθυρο, αφού η πρώτη ομάδα που ενδιαφέρθηκε για την απόκτηση του ήταν η Κύμη. Τελικά πήρε τη θέση του Μπέρι και έδωσε αυτό που χρειαζόταν στους "θαλασσί". Ο βραχύσωμος Αμερικανός πλέι-μέικερ έχει 14.1 πόντους με 52% στα δίποντα, 39% στα τρίποντα, 4.2 ασίστ και 14 στο ranking σε 31 λεπτά συμμετοχής. Αποτελεί τον βασικό δημιουργό για τους Ροδίτες και τον άνθρωπο που αναλαμβάνει να πάρει τις αποφάσεις όταν η μπάλα καίει. Αυτή άλλωστε είναι κι η δύναμη πυρός για τον Κολοσσό, η περιφερειακή τριπλέτα Ρέλεφορντ-Χολ-Άχογιεν. Τρεις παίκτες που δημιουργούν και εκτελούν. Και αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λάνγκστον Χολ (9.2 πόντοι και 4.0 ασίστ) είναι ο παίκτης με την μεγαλύτερη παραγωγικότητα στο pick-n-roll μετά την αποχώρηση του Κεν Μπράουν. Έχει 1.129 PPP ως χειριστής, έχοντας παράλληλα δημιουργήσει ή σκοράρει 158 πόντους σ' αυτά τα 13 ματς.

Κέλσεϊ Μπάρλοου (Τρίκαλα)

Σόι πάει το βασίλειο. Ο Κέλσεϊ Μπάρλοου ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του, Κένεθ Μπάρλοου και αφήνει το στίγμα του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αποτελεί τον σταθερότερο παίκτη για την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη έχοντας 13.6 πόντους, 3 ριμπαόυντ και 3 ασίστ. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι παίζει και τον περισσότερο χρόνο (32 λεπτά). Διακρίνεται για τα πλούσια αθλητικά του προσόντα και την ικανότητα του στο ένας-εναντίον-ενός. Είναι εξάλλου ο "βασιλιάς" του isolation στην STOIXIMAN.GR Basket League έχοντς σκοράρει τους περισσότερους πόντους (51). Κράτησε την καλύτερη του εμφάνιση για τον Παναθηναϊκό, απέναντι στον οποίο σκόραρε 28 πόντους (season high) ευστοχώντας μάλιστα σε 5 τρίποντα (επίσης ρεκόρ).

Γκάρι Τάλτον (Ρέθυμνο)

Ο Τάλτον αποτελεί έναν από τους καλύτερους point-guard της λίγκας, έχοντας 11.1 πόντους και 4.5 ασίστ (4ος καλύτερος πασέρ του πρωταθλήματος). Μετά τον Μπράουν που αποχώρησε και τον Χολ του Κολοσσού, είναι ο παίκτης με τους περισσότερους pick-n-roll πόντους (δικούς του ή συμπαικτών του) στο πρωτάθλημα. Έκανε τα καλύτερα του παιχνίδια στην ανατροπή επί του Προμηθέα (14 πόντοι και 9 ασίστ), αλλά και απέναντι στον ΠΑΟΚ (19 πόντοι, 6 ασίστ). Παρότι ακόμη δεν σουτάρει σύμφωνα με τα δικά του στάνταρ, έχει επιδείξει σταθερότητα στη θέση "1" για τους Κρητικούς, αποτελώντας παράλληλα το βαρόμετρο της ομάδας του Τόνι Κωνσταντινίδη.

Ρόμπερτ Άρνολντ (Ρέθυμνο)

Ο Άρνολντ από την άλλη ήρθε με ένα μακρύ βιογραφικό και έχει καταφέρει ως τώρα να εξαργυρώσει την εμπειρία του. Είναι ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας (12.4), τρίτος ριμπάουντερ (4.5), 2ος πασέρ (2.0) και 2ος σε ranking (13.1). Έκανε νταμπλ-νταμπλ κόντρα στον Ολυμπιακό (11 πόντοι, 10 ριμπαόυντ) και είχε 21 πόντους με 8 ριμπαόυντ κόντρα στον Προμηθέα, αλλά και πάνω από 15 πόντους άλλες τέσσερις φορές στο πρωτάθλημα.

Τάιλερ Καλινόσκι (Απόλλων Πατρών)

Ο Αμερικανός γκαρντ είναι ο καλύτερος σουτέρ του ελληνικού πρωταθλήματος από τις ομάδες που βρίσκονται κάτω από την 4η θέση. Το αποδεικνύει με το 36% που έχει πίσω από τη γραμμή και τα 2.2 εύστοχα τρίποντα που μετράει ανά παιχνίδι. Την ικανότητα του την επιβεβαιώνουν και τα προηγμένα στατιστικά που τον φέρνουν στην πρώτη θέση της λίστας στην κατηγορία "catch-n-shoot", έχοντας 7 πόντους ανά ματς. Ξεπερνά δηλαδή τον πρώτο "τρίποντο" του πρωταθλήματος τον Τόντρικ Γκότσερ (36 εύστοχα).

Μάλιστα έχει βάλει ο ίδιος φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στις δύο από τις τέσσερις ως τώρα νίκες του Απόλλωνα. Είχε 28 πόντους με 8/12 τρίποντα απέναντι στο Ρέθυμνο και 19 πόντους (5 τρίποντα) και 8 ριμπάουντ κόντρα στην Κύμη.

Μέλσαμ Μπασάμπε (Λευκάδα)

Ο ψηλός της Λευκάδας έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις ως τώρα μετρώντας τέσσερα νταμπλ-νταμπλ με θεαματικότερο όλων αυτό κόντρα στον Κόροιβο, όπου είχε 19 πόντους και 15 ριμπάουντ, συμπληρώνοντας το άτυπο triple-double με 10 κερδισμένα φάουλ. Ένας "δυναμίτης" κάτω από τα καλάθια, ξέρει να παίρνει καλές θέσεις και να τελειώνει τις φάσεις, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι είναι ο παίκτης με το υψηλότερο συντελεστή πόντων/ανά κατοχή (1.076) μεταξύ αυτών που μετρούν από 10 κατοχές ανά ματς. Ο Μπασάμε είναι πρώτος σκόρερ σε σύνολο πόντων της Δόξας, αλλά και 4ος ριμπάουντερ στο πρωτάθλημα.

Κιθ Κλάντον (ΠΑΟΚ)

Η επιλογή του "δικεφάλου" να τον κρατήσει τη φετινή σεζόν αποδεικνύεται πολύ σωστή. Κι αυτό γιατί είναι ένας από τους λίγους κλασσικούς σέντερ του πρωταθλήματος. Ένας ψηλός που βάζει το κορμί του και βγάζει τα δολάρια του δίνοντας μάχες στις ρακέτες. Μπορεί να μην είναι γρήγορος ή αλτικός, αλλά ξέρει να βάζει το κορμί του. Μετράει 10.2 πόντους (60% στα δίποντα), 9.2 ριμπάουντ και 1.2 κοψίματα. Είναι δηλαδή ο πρώτος ριμπάουντερ και ο δεύτερος καλύτερος μπλοκέρ του πρωταθλήματος, πίσω μόνο από τον σπεσιαλίστα Τζίτο Κοκ, έχοντας σκοράρει παράλληλα τους περισσότερους πόντους από επιθετικό ριμπάουντ από κάθε άλλο ψηλό στην STOIXIMAN.GR Basket League. Έχει κάνει τέσσερα νταμπλ-νταμπλ και τα φετινά του ρεκόρ είναι τα 16 ριμπάουντ (δύο φορές: κόντρα στο Λαύριο και το Ρέθυμνο) και οι 18 πόντοι κόντρα στον Ολυμπιακό.

Γιουβόντε Ρέντικ (Κολοσσός)

Ο ψηλός του Κολοσσού παρότι βρίσκεται στη rookie επαγγελματική σεζόν της καριέρας του αποδεικνύεται ένας παίκτες με προδιαγραφές και πολλές δυνατότητες. Στον Κολοσσό αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της pick-n-roll επίθεσης, πάνω στην οποία στηρίζεται η ομάδα. Είναι εξάλλου από τους καλύτερους finisher μετά το roll στο πρωτάθλημα, πίσω μόνο από τον Μόργκαν της Κύμης και τον Χολ του Κοροίβου. Παράλληλα είναι δεύτερος ριμπάουντερ (7.6), ενώ παράλληλα μετράει 12.4 πόντους. Μετράει τέσσερα νταμπλ-νταμπλ και έχει κάνει το καλύτερο του παιχνίδι στο Λαύριο όπου η ομάδα του απέδρασε με τη νίκη. Είχε 24 πόντους (10/16 σουτ) αι 7 ριμπαόυντ. Το μεγαλύτερο του παράσημο ως τώρα; Είναι ο πολυτιμότερος παίκτης βάσει ranking σε όλη τη λίγκα!

Μουχαμάντ Ελ-Αμίν (Κύμη)

Στην τρίτη του θητεία στο ελληνικό πρωτάθλημα (Απόλλωνας, ΑΕΝΚ, Κύμη) ο μπαρουτοκαπνισμένος Αμερικανός αποδεικνύει ότι είναι ένας από τους πιο ποιοτικούς ξένους περιφερειακούς της λίγκας. Αποτελεί τον βασικό δημιουργό και τον go-to-guy των νεοφώτιστων σκοράροντας 11.4 πόντους (40% στα τρίποντα) και μοιράζοντας 4.0 ασίστ ανά παιχνίδι. Βάσει παιχνιδιού αποτελεί το βαρόμετρο για την ομάδα του Βασίλη Μπαρτσιάκου και αυτόν που αναμόρφωσε την εικόνα της ομάδας μετά την έλευση του (προστέθηκε αργά στην προετοιμασία της ομάδας).

ΜακΈνζι Μουρ (Προμηθέας)

Δεν είναι τυχαίο ότι είναι οι μοναδικοί ξένοι που επιβίωσαν από το ξεκίνημα της χρονιάς είναι ο Φαγιέ και ο Μουρ. Αποτελεί έναν ιδιαίτερο παίκτη, έναν γκαρντ με μέγεθος (2.00) και πληθωρικό παιχνίδι, που μοιράζεται και στις τρεις θέσεις της περιφέρειας. Μετράει 11.2 πόντους (55% στα δίποντα, 32% στα τρίποντα), 5.5 ριμπάουντ και 2.9 ασίστ, κερδίζοντας τον τίτλο του πολυτιμότερου της ομάδας, βάσει του συστήματος αξιολόγησης ranking. Αν και έχει αρκετά πάνω-κάτω στο παιχνίδι του στα τελευταία ματς δείχνει ένα εξαιρετικό πρόσωπο, έχοντας σταθερή παρουσία στους διακριθέντες, αλλά και στους πρώτους σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, πράγμα ασυνήθιστο. Ατομικά ξεχωρίζει ως ο 2ος καλύτερος ένας-ένας παίκτης της STOIXIMAN.GR Basket League (με 46 πόντους), πίσω από τον Μπάρλοου των Τρικάλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ