OPINIONS

Μερικοί το προτιμούν... νωρίς

Μερικοί το προτιμούν... νωρίς

Ο Στέφανος Τριαντάφυλλος γράφει για τη φράση-ταμπού που ακούστηκε στην κλήρωση και αναλύει τους λόγους που ο Ολυμπιακός είναι ευνοημένος από το γεγονός ότι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό θα γίνει την 2η αγωνιστική.

Ξεφυλλίζοντας το μεγάλο βιβλίο των κλισέ θα βρει κανείς τη φράση "δεν μας νοιάζει το πρόγραμμα, όλοι θα παίξουμε με όλους" βρίσκεται σε περίοπτη θέση. Τη μαθαίνουν προφανώς στη σχολή προπονητικής μαζί με το χτύπημα τακουνιού και τη στάση "Σούλης Μαρκόπουλος" (καθισμένος στο γόνατο δίπλα από τη γραμματεία), την οποία έχει κλέψει με ιδιαίτερη επιτυχία τα τελευταία χρόνια ο Σιμόνε Πιανιτζανι.

Μεγάλο ψέμα. Όλοι ξεψαχνίζουν το πρόγραμμα ( το οποίο "βγήκε" το μεσημέρι της Τετάρτης ). Που ξεκινάνε (μέσα ή έξω), πότε παίζουν τα ντέρμπι, που κλείνουν τη χρονιά και όσοι παίζουν Ευρώπη πως συνδυάζονται τα ταξίδια.

Οπότε θα ήταν υποκριτικό να πει κανείς ότι δεν ασχολείται με τις ημερομηνίες. Ακόμη κι αν λέγεται Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός. Οι δύο "αιώνιοι" είναι αλήθεια ότι δεν... καίγονται για το αν θα παίξουν με το Περιστέρι ή με τον ΚΑΟΔ (δεν είναι ωραίο να το γράφει κανείς, αλλά μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας), αλλά απασχολούνται μόνο αν μετά την επιστροφή στην Ισπανία θα ταξιδέψουν αμέσως για Κρήτη ή για Θεσσαλονίκη.

Αυτή τη φορά, όμως, υπάρχει ένας μεγάλος αστερίσκος. Η διαφορετική θερινή πορεία που διέγραψαν οι δύο κορυφαίες ελληνικές ομάδες, τους φέρνει σε διαφορετική αφετηρία κι είναι ηλίου φαεινότερο ότι αυτός που ευνοείται από το γεγονός ότι το "αιώνιο" ντέρμπι βγήκε νωρίς από την κληρωτίδα (μόλις τη 2η αγωνιστική) είναι ο Ολυμπιακός.

Γιατί;

Διότι... μπορεί να έχει νέο προπονητή, αλλά έχει κρατήσει τον βασικό του κορμό. Οι 11 από τους 14 παίκτες είναι ίδιοι κάτι που κάνει την "επόμενη ημέρα" πολύ ευκολότερη. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός δεν έχει μόνο νέο προπονητή, αλλά και ουσιαστικά καινούργια ομάδα. Δεν είναι εύκολο δηλαδή να βγουν μέσα σε λίγες βδομάδες οι ρόλοι και οι ισορροπίες.

Διότι... ξεκίνησε πλήρης την προετοιμασία του στις 20 του μηνός (και κάτι ψιλά). Με εξαίρεση τους Αμερικανούς που άργησαν μερικά 24ώρα, οι "ερυθρόλευκοι" άρχισαν να προπονούνται όλοι μαζί. Χωρίς διεθνείς να απουσιάζουν, Αμερικάνους να περιμένουν το συμβόλαιο ή τη βίζα τους.

Διότι... ο Παναθηναϊκός ακόμη δεν έχει συμπληρώσει το ρόστερ του. Δεν είναι μόνο ότι ο Ούκιτς έπαιζε με την Κροατία, ή ότι οι Κίτσεν-Άρμστρονγκ έχασαν αρκετές ημέρες προετοιμασίας. Το "τριφύλλι" δεν έχει συμπληρώσει ακόμη το ρόστερ του και ασφαλώς το να έχει πιάσει το 100% ετοιμότητας την 15η Οκτωβρίου γίνεται αυτόματα πολύ πιο δύσκολο.

Διότι... ο Ολυμπιακός θα παίζει την Πέμπτη εντός έδρας με την Κάχα Λαμποράλ, ενώ ο Παναθηναϊκός στη Μαδρίτη με τη Ρεάλ την Παρασκευή. Οι "πράσινοι" με άλλα λόγια θα επιβαρυνθούν με ένα 3ώρο (τουλάχιστον) ταξίδι και θα έχουν μια ημέρα λιγότερη να προετοιμαστούν για αυτό το πολύ σημαντικό παιχνίδι.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος το είπε (άθελα του;) ότι "αυτό θέλαμε". Με άλλα λόγια παραδέχτηκε ότι ο Ολυμπιακός ήθελε να παίξει νωρίς με τον Παναθηναϊκό και μάλιστα στο ΟΑΚΑ, γιατί τότε θα τον βρει πιο μπόσικο. Ξεστόμισε, δηλαδή, μια φράση ταμπού, πετώντας το μεγάλο βιβλίο των κλισέ στον κάλαθο των αχρήστων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ