OPINIONS

Τι ένας, τι κανένας

Τι ένας, τι κανένας

Το μόνο που κατάφερε ο Παναθηναϊκός ήταν να στερήσει στις καθυστερήσεις δύο βαθμούς απ'τον εξαιρετικό Πανιώνιο και να μείνει με μία νίκη στους τελευταίους εννέα αγώνες. Ο Θέμης Καίσαρης σχολιάζει το 1-1 της Νέας Σμύρνης.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο γήπεδο όπου πέρσι ουσιαστικά “τελείωσε” ο Αναστασίου. Το Πανιώνιος-Παναθηναϊκός πέρσι έγινε στην 3η αγωνιστική και ήταν η πρώτη ήττα των πράσινων στη Super League.

Υποθέτω θα το θυμάστε: κακό κλίμα μετά τον αποκλεισμό απ’την Καμπάλα, ο Στιλ να “πνίγει” το φάουλ του Μπακασέτα, ο Παναθηναϊκός να μην καταφέρνει να απειλήσει ποτέ. Τότε έγραφα πως η εικόνα του Στιλ να μένει ξαπλωμένος στο χορτάρι χωρίς κανείς συμπαίκτης του να πηγαίνει σ’αυτόν μετά την γκάφα που έφερε το 1-0 ήταν η προσωποποίηση του “κουραστήκαμε να αποτυγχάνουμε” που είχε εκστομίσει ο Ζέκα ένα μήνα πριν τη Νέα Σμύρνη, μετά το 3-0 απ'την Μπριζ.

ΙΣΧΥΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ "ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΟΥΜΕ"

Μία σεζόν μετά, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στη Νέα Σμύρνη. Τι μεσολάβησε, τι άλλαξε; Όχι πολλά. Ο Στιλ συνέχισε να τρώει φάουλ με όλους τους τρόπους και έχασε τη θέση του απ’τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο. Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να αποτυγχάνει εντός και εκτός συνόρων, να αρκείται σε πολύ λίγα και να του πέφτουν βαριά ακόμα και τα απλά.

Πιστεύει κανείς πως το “κουραστήκαμε να αποτυγχάνουμε” είναι πλέον ντεμοντέ; Πως χαρακτηρίζει μόνο τα περασμένα, πως δεν ταιριάζει στην τωρινή εικόνα;

Με μία νίκη στους τελευταίους οκτώ αγώνες πήγε ο Παναθηναϊκός στη Νέα Σμύρνη. Μία, με τον ουραγό Ηρακλή, που σήμερα έφαγε τρία απ’τον Λεβαδειακό. Τον τελευταίο έχει κερδίσει μόνο ο Παναθηναϊκός και έχει χάσει από Ξάνθη, Ολυμπιακό, Σταντάρ, Άγιαξ και έχει φέρει ισοπαλίες με Σταντάρ, Βέροια και Ηρακλή (Κύπελλο).

ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ

Και τι έκανε για να επιστρέψει επιτέλους στις νίκες; Το σταυρό του.

Το σταυρό του μπας και γίνει γκολ κάποιο απ’τα μακρινά σουτ του Γουακάσο ή έρθει κάτι απ’τις τυφλές σέντρες του Λουντ. Το σταυρό του μπας και μπει το γκολ της χρονιάς, με το δυνατό γύρισμα του Γουακάσο πάνω στη γραμμή του άουτ που έφερε το βολέ του Μπεργκ, την πρώτη του τελική στο 59’.

Το σταυρό του για να στείλει πάνω στον Βλαχοδήμο την κεφαλιά του ο ανενόχλητος Οικονόμου στο 35’ ή να μπερδέψει τον Μασούρα ο Μπεν και να μην γίνει γκολ το πάρε-βάλε του Μασούντ στο 23’.

ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΡΗ

Η στατιστική λέει πως παγκοσμίως μία στις τρεις καθαρές ευκαιρίες γίνεται γκολ. Μία ο Οικονόμου, μία ο Μασούρας, στην τρίτη ο Ανσαριφάρντ δεν έκανε λάθος μετά την υπέροχη κάθετη του Μασούντ.

Τι ένας, τι κανένας

Γκολ που άργησε να έρθει για τον Πανιώνιο, που θα μπορούσε να έχει δεύτερο γκολ πέντε λεπτά αργότερα στο τετ-α-τετ του Μπεν.

ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ Ο ΕΜΠΟΚΟΥ

Ο Στραματσόνι πήγε στην πλατεία γνωρίζοντας πως το ματς είναι οριακό, πως είναι μάλλον “παράδοξο” το γεγονός πως κράτησε τη θέση του μετά το τρίμπαλο σε 45’ στο “Καραϊσκάκης”. Άφησε τον Ιμπάρμπο εκτός αποστολής, ενώ δεν είχε καν στη διάθεσή του τον Λέτο. Ευκαιρία να ξεκινήσει ο Εμποκού δίπλα στον Μπεργκ; Μπα, όχι. Στον πάγκο ο Εμποκού, για να μπει μόνο αφού πρώτα ο Πανιώνιος έχει κάνει το 1-0.

Τι ένας, τι κανένας

Παρότι γνώριζε ο Ιταλός, όπως γνωρίζει κάθε προπονητής, πως όταν έχεις παίξει την Πέμπτη το βράδυ τότε την Κυριακή έχεις μάξιμουμ 60 λεπτά. Δεν αντέχουν οι ομάδες παραπάνω, δεν γίνεται να έχεις δεύτερο ανταγωνιστικό ενενηντάλεπτο μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, τα κουράγια σώνονται μετά από μία ώρα παιχνιδιού.

ΔΙΠΛΑ ΤΥΧΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ

Ε, ο Παναθηναϊκός πέρασε αυτήν την ώρα χωρίς να απειλεί, με τον Πανιώνιο να φτιάχνει καθαρές φάσεις και μετά το 1-0 έπρεπε να τρέξει να σώσει ο,τι σώζεται. Κι αφού στάθηκε τυχερός στις φάσεις του Μπεν και του Ενγκόγκ που δεν έφεραν το 2ο γκολ, στάθηκε διπλά τυχερός στις καθυστερήσεις. Ο διαιτητής δεν είδε φάουλ σε κανένα απ’τα σπρωξίματα των Μπεργκ-Βιγιαφάνιες μετά τη γιόμα του Μέστο και ο Αργεντινός έδειξε την ποιότητά του για να ισοφαρίσει.

ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ"

Ο Πανιώνιος πέταξε δύο βαθμούς και οι φίλοι του είναι λογικό να είναι απογοητευμένοι. Για τον Παναθηναϊκό, τι ένας βαθμός, τι κανένας. Η ομάδα του Στραματσόνι πλέον έχει μία νίκη στους τελευταίους εννέα αγώνες. Και μεσοβδόμαδα αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο για το Κύπελλο.

Τι ένας, τι κανένας

Υπό κανονικές συνθήκες θα λέγαμε πως είναι ευκαιρία για επιστροφή στις νίκες. Αλλά όταν ο προπονητής του Παναθηναϊκού λέει πως “θέλαμε τη νίκη, αλλά είναι καλό που αντιδράσαμε” τότε οι συνθήκες μάλλον δεν είναι “κανονικές”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Poll: Η μάχη του τίτλου και ο Στραματσόνι
Άξιζε τη νίκη ο Πανιώνιος στην ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό 1-1
Μιλόγεβιτς: "Περίεργη η φάση της ισοφάρισης"
Στραματσόνι: "Θέλαμε να κερδίσουμε, όμως το σημαντικό είναι πως αντιδράσαμε"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ