OPINIONS

Τέσσερις τελικοί που θα σοκάρουν τον πλανήτη

Τέσσερις τελικοί που θα σοκάρουν τον πλανήτη

Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι πιο απρόβλεπτο και αμφίρροπο από ποτέ. Μέχρι και η Αγγλία πέρασε στα πέναλτι. Με τους προημιτελικούς ενόψει, ο Θέμης Καίσαρης παρουσιάζει τέσσερα απίθανα σενάρια τελικών που θα σοκάρουν τον πλανήτη.

Είδαμε τους Γερμανούς να θέλουν νίκη με τη Νότια Κορέα για να περάσουν και τελικά να χάνουν και να αποκλείονται στους ομίλους. Είδαμε τον καλύτερο τερματοφύλακα της σεζόν, τον Ντε Χέα, να τρώει έξι γκολ σε επτά σουτ προς την εστία.

Είδαμε Μέσι-Ρονάλντο να αποκλείονται την ίδια μέρα στους 16. Είδαμε την Ουρουγουάη να παίρνει μόνο μία κίτρινη σε τέσσερα ματς. Είδαμε τον Σαμπαόλι να ντύνεται κάτι διαφορετικό σε κάθε ματς. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, είδαμε και έναν μονόκερο, δηλαδή την Αγγλία να προκρίνεται στα πέναλτι.

Τα έχουμε δει όλα σε ένα εκπληκτικό Μουντιάλ, που κάνει τη φαντασία να καλπάζει. Τόσο, που σκεφτήκαμε τέσσερα σενάρια τελικών, που θα σόκαραν τον πλανήτη και θα μπορούσαν να φέρουν μέχρι και το τέλος του κόσμου.

4. ΒΕΛΓΙΟ-ΚΡΟΑΤΙΑ

Το Βέλγιο δεν καταλαβαίνει τίποτα. Σοκάρει τον πλανήτη, αφού αποκλείει τη Βραζιλία σε ένα επικό 4-3, μια αποθέωση του επιθετικού ποδοσφαίρου, ενώ στον ημιτελικό η παρέα του Λουκάκου και του Ντε Μπρόινε νικάει και τη Γαλλία με 3-1.

Στον τελικό αντιμετωπίζει τους Κροάτες και έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία ο τελικός του Μουντιάλ έχει αντιμέτωπες δύο ομάδες που ποτέ δεν έχουν κατακτήσει τίποτα. Οι Κόκκινοι Διάβολοι πιστοποιούν πως είναι η καλύτερη ομάδα του τουρνουά και σκορπούν τους Κροάτες με 4-1.

Ο Λουκάκου είναι ο πρώτος σκόρερ του τουρνουά, ο Ντε Μπρόινε παίρνει το βραβείο του καλύτερου παίκτη. Μια εβδομάδα μετά, η FIFA διοργανώνει έκτακτη συνέλευση και ανακοινώνει πως αυτό το Μουντιάλ ήταν και το τελευταίο. “Η διοργάνωση έχασε κάθε κύρος και αίγλη, αφού νίκησε μια χώρα που δεν υπάρχει” είναι τα λόγια του Ινφαντίνο.

3. ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ-ΑΓΓΛΙΑ

Η Αγγλία δεν βλέπει κανέναν. Βάζει τρία γκολ στη Σουηδία, με τον Χάρι Κέιν να ευστοχεί σε ισάριθμα πέναλτι. Στον ημιτελικό η Κροατία αποδεικνύεται εύκολος αντίπαλος, 2-0, ο Κέιν και τα δύο γκολ με πέναλτι.

Στον τελικό η Ουρουγουάη είναι σκληρό καρύδι. Η Αγγλία προηγείται (με πέναλτι του Κέιν φυσικά), αλλά στο 89' ο Σουάρες σκοράρει σε κόρνερ και ισοφαρίζει. Οι Άγγλοι διαμαρτύρονται έντονα πως το γκολ έχει μπει με το χέρι, αλλά το VAR δεν δείχνει τίποτα. Ο διαιτητής βλέπει ξανά και ξανά τις επαναλήψεις, όμως σε καμία κάμερα δεν φαίνεται το χέρι του Σουάρες ανάμεσα σε τέσσερις Άγγλους αμυντικούς.

Ο αγώνας οδηγείται στην παράταση κι από εκεί στα πέναλτι. Η Αγγλία έχει την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, με τον Βάρντι να εκτελεί το τελευταίο πέναλτι. Η μπάλα χτυπάει στο οριζόντιο και σκάει μέσα στη γραμμή. Η goal-line technology δείχνει πως η μπάλα δεν έχει περάσει ολόκληρη για ένα εκατοστό, no goal.

Τα πέναλτι συνεχίζονται, η Ουρουγουάη κατακτά το τρόπαιο. Η απονομή δεν γίνεται ποτέ, αφού Σουάρες και Βάρντι αρχίζουν να δέρνονται στο κέντρο του γηπέδου, ξύλο που οδηγεί σε γενικευμένη σύρραξη όλων των ποδοσφαιριστών, των προπονητικών τιμ, ενώ ξύλο πέφτει και στα δημοσιογραφικά.

2. ΓΑΛΛΙΑ-ΡΩΣΙΑ

Η Γαλλία καλπάζει. Ο Εμπαπέ και οι υπόλοιποι ξεπερνούν εύκολα το εμπόδιο της Ουρουγουάης, ενώ στον ημιτελικό καταφέρνουν να αποκλείσουν την Βραζιλία στην παράταση. Στον τελικό αντιμετωπίζουν τη διοργανώτρια Ρωσία, που έχει καταφέρει να γίνει η πρώτη ομάδα στην ιστορία που περνάει τρεις συνεχόμενους γύρους στα πέναλτι.

Ο τελικός όμως αποδεικνύεται δύσκολη περίπτωση: καταπονημένοι οι Ρώσοι απ’τις τρεις συνεχόμενες παρατάσεις, δεν έχουν απάντηση στην ταχύτητα των Γάλλων. Το ματς θυμίζει τον ημιτελικό Βραζιλία-Γερμανία, αφού στο 35’ ο Εμπαπέ πετυχαίνει το τρίτο προσωπικό του γκολ και κάνει το Ρωσία-Γαλλία 0-4.

Όμως, οι δύο ομάδες καθυστερούν να βγουν στον αγωνιστικό χώρο για το 2ο ημίχρονο. Κανείς απ’τους εκφωνητές δεν ξέρει το γιατί, οι κάμερες δείχνουν ένα άδειο γήπεδο ενώ έχουν περάσει ήδη δέκα λεπτά απ’την ώρα που θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει το 2ο ημίχρονο.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας καθυστέρησης εμφανίζονται οι Ρώσοι παίκτες και οι διαιτητές. Δεν υπάρχει πουθενά κανένα σημάδι των Γάλλων. Αφού περνάει ένα τέταρτο ακόμα, οι διαιτητές κατοχυρώνουν τον τελικό υπέρ της Ρωσίας.

Ο Ινφαντίνο δίνει το Κύπελλο στον Πούτιν, οι παίκτες χειροκροτούν από απόσταση χωρίς ποτέ να το παίρνουν στα χέρια τους και το Μουντιάλ ολοκληρώνεται. Η αποστολή των Γάλλων δεν εμφανίζεται ποτέ ξανά, ο Τραμπ τουϊτάρει “Οι Γάλλοι δείλιασαν μπροστά στο ενδεχόμενο να γυρίσει το ματς, μπράβο στην άξια Ρωσία” και τρεις μέρες μετά ξεκινά ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος.

1. ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΣΟΥΗΔΙΑ

H Σουηδία αποκλείει τους Άγγλους στα πέναλτι και στον ημιτελικό το χατ-τρικ του Μπεργκ απέναντι στην Κροατία τους στέλνει στον τελικό. Εκεί αντιμετωπίζουν τη Βραζιλία, με στόχο την εκδίκηση για τον τελικό του 1958 και τον ημιτελικό του 1994.

Οι Βραζιλιάνοι είναι εκπληκτικοί, αλλά πέφτουν πάνω σε έναν Όλσεν που πιάνει τα άπιαστα. Το 0-0 παραμένει μέχρι το τέλος, όταν και ο Νεϊμάρ κατεβαίνει χαμηλά για να πάρει την μπάλα και να οργανώσει. Ζητάει φάουλ, πέφτει στο έδαφος κι αρχίζει να κυλάει στο χορτάρι, σπρώχνοντας άθελα του την μπάλα προς τα πίσω.

Ο Τοϊβόνεν βγαίνει μόνος του, δεν αστοχεί και η Σουηδία είναι Παγκόσμια Πρωταθλήτρια. Οι παίκτες ανοίγουν πανό, όπως και οι Βραζιλιάνοι για τον Σένα μετά τον τελικό του 1994. Το πανό γράφει "Ζλάταν ευχαριστούμε που σταμάτησες, δεν θα τα καταφέρναμε ποτέ με εσένα στην ομάδα".

Ο Ιμπραϊμοβιτς τουϊτάρει έξαλλος απ' το Λος Άντζελες και αποκαλύπτει πως είναι ο Ιησούς. Δηλώνει πως σ'αυτή τη Δευτέρα Παρουσία του ήρθε στη γη για να τον προδώσουν ξανά και πως τώρα δεν θα συγχωρέσει κανέναν, ήρθε η ώρα της Κρίσης. Ο κόσμος καταστρέφεται για δεύτερη φορά από κατακλυσμό και το ανθρώπινο είδος συνεχίζεται απ'τους μοναδικούς επιζώντες, την Ελένη Λουκά και τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Ήρ​θε η στιγμή να απολαύσεις ​τα προημιτελικά ​τ​ο​υ​ Π​αγκοσμίου Κ​υ​π​έ​λλο​υ​ στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ