OPINIONS

Μιραλάς: Ace on the river

Μιραλάς: Ace on the river

Ο Κέβιν Μιραλάς ήρθε για να γίνει ο τέταρτος άσος στο καρέ με Μάριν, Φορτούνη και Ανσαριφάρντ. Ο Θέμης Καίσαρης σχολιάζει την επιστροφή του Βέλγου στον Ολυμπιακό και τον αστερίσκο του Γκαρσία.

Η επιστροφή του Κέβιν Μιραλάς σκόρπισε δικαιολογημένο ενθουσιασμό στους φίλους του Ολυμπιακού. Ο Βέλγος συνδυάζει αναγνωρισμένη ποιότητα, συναισθηματικό δέσιμο με τον κόσμο της ομάδας και έρχεται σε μια εποχή που ο εγχώριος ανταγωνισμός για τον τίτλο είναι μεγαλύτερος από ποτέ επί ιδιοκτησίας Μαρινάκη.

ΕΠΤΑ ΝΙΚΕΣ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Ο Μιραλάς έρχεται σε έναν Ολυμπιακό που τρέχει ένα σερί επτά νικών στη Super League Σουρωτή. Επτά νίκες που έχουν έρθει κυρίως χάρις στην τριάδα των Φορτούνη-Μάριν-Ανσαριφάρντ. Δεν υπάρχει ούτε ένα παιχνίδι σ’αυτό το νικηφόρο σερί που ο Ολυμπιακός να μην πήρε γκολ ή ασίστ απ’αυτήν την τριάδα, ούτε ένα.

Το συζητούσαμε και μετά το ματς του Ολυμπιακού στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό. Επί Λεμονή οι ερυθρόλευκοι βρήκαν κορμό, αλλά ταυτόχρονα άρχισαν να χτίζουν συνεργασίες. Ναι, σε κάποια ματς δεν βγήκαν και η μπάλα σηκώθηκε πολύ, αλλά ήταν εμφανές πως υπάρχει προσπάθεια (και αποτέλεσμα) για περισσότερο κάθετο ποδόσφαιρο, για συνεργασίες Μάριν-Φορτούνη-Ανσαριφάρντ, με τον Ταχτσίδη να συμμετέχει στο χτίσιμο από χαμηλά.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ

Αυτό που έλειπε απ’τον Ολυμπιακό επιθετικά ήταν συμμετοχή απ’τον 4o παίκτη. Στην 4η θέση έπαιξαν όλοι: ο Πάρντο (που έβαλε δύο γκολ με τον Πλατανιά κι από τότε αγνοείται), ο Καρσελά (που ξεκίνησε με τον Λεβαδειακό και ετοιμάζει βαλίτσες), ο Σεμπά (που δεν έχει δώσει τίποτα), μέχρι και ο Οφόε που έπαιξε εκεί κόντρα στον ΠΑΣ και το πείραμα δεν βγήκε.

Οι επτά σερί νίκες έγιναν με τρεις παίκτες να δημιουργούν και να σκοράρουν στην επίθεση, αλλά τέταρτος δεν βρέθηκε ποτέ για να συμπληρωθεί το καρέ. Μέχρι που “έσκασε” ο άσος στο river στο πρόσωπο του Κέβιν Μιραλάς.

ΚΟΛΛΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ

Ο Ολυμπιακός έχει τρεις σταθερές και πλέον μπορεί βάσιμα να ελπίζει πως βρήκε την τέταρτη. Ο Μιραλάς είναι εδώ και κανείς δεν αμφιβάλει πως θα γίνει ο τέταρτος. Συνεργασίες, ντρίμπλες, ατομικές ενέργειες, εκτελέσεις, όλο το πακέτο του Βέλγου έρχεται για να “κολλήσει” μ’αυτό που ήδη υπάρχει στο χορτάρι σ’αυτό το νικηφόρο σερί του Ολυμπιακού.

Από πλευράς προσόντων, ο Μιραλάς ταιριάζει σε όλα. Και μπορεί εύκολα να πάρει είτε την κενή θέση στα δεξιά, είτε να αλλάξει με Φορτούνη-Μάριν στ’αριστερά και στο 10. Εννοείται πως αν ο Γκαρσία το θέλει, μπορεί κάλλιστα να παίξει στην κορυφή στη θέση του Ανσαριφάρντ.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Στις μεταγραφές του Ιανουαρίου δύο πράγματα μετράνε, εκτός φυσικά απ’το να έρθει νωρίς ο παίκτης: ποιότητα και ετοιμότητα. Ο ποδοσφαιριστής χρειάζεται να έχει την απαιτούμενη ποιότητα, ώστε να μπορεί άμεσα να προσφέρει και να υπερκαλύψει με αυτήν τυχόν θέματα προσαρμογής. Κι επιπλέον είναι σημαντικό να είναι ο ίδιος σε καλή αγωνιστική κατάσταση, να είναι έτοιμος να προσφέρει.

Η ποιότητα του Μιραλάς είναι δεδομένη. Η αγωνιστική ετοιμότητά του μένει να αποδειχθεί στο χορτάρι, αλλά ακόμα και πεσμένος έχει το αβαντάζ να έρχεται σε ένα γνώριμο περιβάλλον και σε ένα πρωτάθλημα κάτω απ’τα δικά του στάνταρντ. Ποτέ δεν πρέπει να προδικάζουμε πράγματα στο ποδόσφαιρο, αλλά μοιάζει δύσκολο να μην προσφέρει ο Βέλγος.

Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΑΣΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΚΑΡΣΙΑ

Ο Ολυμπιακός βρήκε στο river έναν τέταρτο άσο. Η ΑΕΚ θέλει κι αυτή να τον βρει στο πρόσωπο του Μασούντ για να τον προσθέσει στην τριάδα Λάζαρου-Λιβάγια-Αραούχο. Περιμένουμε να δούμε αν ο ΠΑΟΚ θα ψάξει κι αυτός έναν στις μεταγραφές και, το κυριότερο, αν θα αρχίσει να παίρνει σταθερά πράγματα απ’αυτούς που έχει ήδη στην επίθεση.

Οι ερυθρόλευκοι βέβαια έχουν έναν αστερίσκο, στο πρόσωπο ενός νέου προπονητή. Οι άλλοι δύο διεκδικητές ψάχνουν βελτίωση σε ένα ήδη υπάρχον σχέδιο. Ο Ολυμπιακός άλλαξε προπονητή, γύρισε σελίδα. Κανείς δεν ξέρει πως θα ξεκινήσει να γράφει ο Γκαρσία.

Θα σκίσει τη σελίδα και θα πάει το έργο αλλού; Θα το πάρει από εκεί που το άφησε ο Λεμονής, ψάχνοντας ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση στην επίθεση; Θα βάλει πρες, θα ανεβάσει την άμυνα; Θα ψάξει έλεγχο ή τέρμα το γκάζι;

Τον Μιραλάς τον ξέρουμε, τον Γκαρσία περιμένουμε να τον δούμε, σε "περίεργες" συνθήκες. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός αλλάζει προπονητή, αλλά για πρώτη φορά αυτή η αλλαγή έρχεται με το πρωτάθλημα να παίζεται, να διεκδικείται όσο ποτέ άλλοτε επί Μαρινάκη.

Κι αυτή είναι μεγάλη αλλαγή και για τον Μιραλάς. Δεν παίζει ρόλο μόνο το πως θα παρουσιαστεί ο ίδιος στην επιστροφή του, αλλά και ο Ολυμπιακός που βρίσκει. Δεν βρίσκει σταθερό σχέδιο (αφού ο προπονητής άλλαξε), δεν βρίσκει άνεση και ανωτερότητα, αλλά πίεση μεγαλύτερη από ποτέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ