OPINIONS

Τρία 10άρια για τον... Φορτούνη

Τρία 10άρια για τον... Φορτούνη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για την ατυχία του Φορτούνη και την ευτυχία του Πάουλο Μπέντο να έχει στη διάθεσή του για τα επόμενα παιχνίδια τρεις άξιους αντικαταστάτες του Έλληνα διεθνή.

Πάνω που ο Κώστας Φορτούνης πήρε τα πάνω του, βρήκε τη φόρμα του και άρχισε να βγάζει στο χορτάρι όλα όσα τον έκαναν MVP της προηγούμενης σεζόν, νέες ενοχλήσεις στον -ταλαιπωρημένο του- αστράγαλο, του στέρησαν τη συμμετοχή από τον αγώνα της Εθνικής στην Εσθονία και τον τοποθέτησαν στα... πιτς μέχρι νεοτέρας.

Η συμμετοχή του στον αγώνα του Σαββάτου με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη δεν έχει αποκλειστεί, ωστόσο, ο Πάουλο Μπέντο δεν είναι διατεθειμένος να ρισκάρει από τη στιγμή που ακολουθούν τα ακόμη πιο κρίσιμα παιχνίδι με την Αστάνα και τον ΠΑΟΚ μέσα σε διάστημα τριών ημερών (20 και 23/10).

Ακόμη και να ήταν καλά ο “Φορτού” είναι πιθανό στο συγκεκριμένο ματς πρωταθλήματος να έπαιρνε ανάσες, αφού έπαιξε τρία “γεμάτα” ματς τις τελευταίες ημέρες, άρα το να μην πάρει μέρος σε αγώνα για λίγες ημέρες (συνολικά) δεν θα τον βγάλει εκτός ρυθμού. Όπως όλα δείχνουν, άλλωστε, μέσα στην εβδομάδα θα επανέλθει στο εντατικό πρόγραμμα της ομάδας.

Από την άλλη πλευρά, επειδή στο συγκεκριμένο σημείο του αστραγάλου έχει δημιουργηθεί ευαισθησία, καλό είναι να προφυλαχθεί για να μη τελειώσει το θέμα και να μην του προκαλεί ενοχλήσεις κάθε τρεις και λίγο...

Η διαφαινόμενη απουσία του διεθνούς μπαλαντέρ από την ενδεκάδα, δεν αφήνει γυμνή την ομάδα ούτε προκαλεί ιλίγγους στον Πάουλο Μπέντο. Ασφαλώς ήθελε τον Κώστα, ο οποίος είναι καταλύτης, ούτως ή άλλως, ιδιαίτερα σε μια χρονική περίοδο που έχει βρει τη φόρμα του, αλλά έχει τρεις ακόμη αξιόπιστες λύσεις για να καλύψει το κενό του.

Πρόκειται για τους Μάρκο Μάριν, Τσόρι Ντομίνγκες και Αντρέ Μαρτίνς. Και οι τρεις, έστω κι αν έχουν διαφορετικό στιλ μπορούν να κάνουν τη δουλειά. Ο Γερμανός δεν έπαιξε καθόλου στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και πλησιάζει η ώρα που θα τον δούμε ξανά στην ενδεκάδα. Στο παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ, άλλωστε, ήταν από τους πιο δραστήριους και χειροκροτήθηκε θερμά από την εξέδρα.

Ο μπαρουτοκαπνισμένος Τσόρι τέτοια παιχνίδια τα έχει χάντρα στο κομπολόι του, αν είναι σε καλή κατάσταση κι αυτό δεν το παραβλέπει η τεχνική ηγεσία. Απλώς, το αλάνι από την Αργεντινή δεν έχει πλέον τις αντοχές των προηγούμενων χρόνων και ο Μπέντο τον έχει στο μυαλό του περισσότερο ως μια ποιοτική λύση από τον πάγκο παρά ως μια ενδεκαδάτη επιλογή.

Όσο για τον Αντρέ Μαρτίνς, θα είναι κρίμα κι άδικο μετά τη σπουδαία του εμφάνιση στο παιχνίδι με την ΑΕΚ να επιστρέψει στον πάγκο. Ιδιαίτερα σε ένα χρονικό σημείο που όσο... βιονικός κι αν είναι ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς κάποια στιγμή θα χρειαστεί να πάρει ανάσες. Βέβαια, πίσω από το όνομα του Σέρβου χαφ πιο εύκολα θα κουμπώσει αυτό του Αλεξί Ρομαό ως εναλλακτική επιλογή, όταν φτάσει η στιγμή να πάρει ανάσες.

Για να επανέλθουμε στον Μαρτίνς, όπως όλα δείχνουν, θα παραμείνει στην ενδεκάδα και στο ματς της Νέας Σμύρνης όχι, όμως, ως 10άρι, αλλά ως 8άρι. Οπότε στο συγκεκριμένο ματς οι πιθανότητες να τον δούμε ως αντί-Φορτούνη είναι περιορισμένες.

Τις περισσότερες πιθανότητες, λοιπόν, για να γίνει Φορτούνης στη θέση του Φορτούνη κόντρα στους “πάνθηρες” συγκεντρώνει ο Μάρκο Μάριν, ο οποίος θα πρέπει να ανεβάσει και στροφές ενόψει της ακόμη πιο δύσκολης συνέχειας. Από τη στιγμή, μάλιστα, που θα έχει πλάι του και τους Σεμπά, Ελιουνούσι, θα έχει περισσότερο το μυαλό του στην επίθεση, παρά στην άμυνα που δεν τον πολυτρελαίνει κιόλας...

Με λίγα λόγια, στον άξονα του Ολυμπιακού μπορεί να μην αναμένεται ο “Φορτού”, αλλά στου Ρέντη προετοιμάζονται για Νέα Σμύρνη και ο Μάριν και ο Μάρτινς. Κι επειδή υπάρχει χώρος για μία ακόμη προσθήκη στα άκρα της επίθεσης, είναι πολύ πιθανό στη 18άδα να επιστρέψει μετά από αρκετές ημέρες και ο Φελίπε Πάρντο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ