OPINIONS

Μια 11άδα ρεζέρβες που θα χτυπούσαν τίτλο!

Μια 11άδα ρεζέρβες που θα χτυπούσαν τίτλο!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για το μεγαλύτερο εμπόδιο που θα χρειαστεί να ξεπεράσει ο Πάουλο Μπέντο στη συνέχεια και τους παίκτες που σύντομα θα διεκδικήσουν θέση στα πλάνα του Πορτογάλου τεχνικού.

Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Πάουλο Μπέντο από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού ήταν ο... χρόνος.

Η ανακοίνωση της πρόσληψής του δημοσιεύθηκε στις 8 Αυγούστου και από τότε κλήθηκε να αξιολογήσει το υπάρχον υλικό, να δουλέψει μαζί του, να επιλέξει τους επόμενους, να ξεπεράσει τις συμπληγάδες των play off με την Αρούκα και να οδηγήσει την ομάδα στο πρωτάθλημα. Δύσκολο;

Πάρα πολύ! Ακόμη και για έναν προπονητή με τη δική του εμπειρία. Για όσους το έχουν ξεχάσει, ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων" έχει εργαστεί επί σειρά ετών και στη Σπόρτιγκ Λισσαβώνας, αλλά και στην Εθνική Πορτογαλίας. Ξέρει καλά, λοιπόν, τι σημαίνει πίεση, αλλά ακόμη περισσότερο τι σημαίνει διαχείριση υλικού...

Αυτό είναι και το μεγαλύτερο εμπόδιο που θα χρειαστεί να ξεπεράσει ο Πάουλο Μπέντο στη συνέχεια. Ο 47χρονος κόουτς πήρε... οξυγόνο μετά την επιβλητική νίκη της ομάδας του επί της ΑΕΚ, μια νίκη στην οποία του ανήκει μεγάλο μερίδιο, μιας και όλες οι επιλογές του στέφθηκαν με επιτυχία.

Αν ρίξει, ωστόσο, κανείς μια πρόχειρη ματιά στο πόσοι παίκτες του Ολυμπιακού δεν αγωνίστηκαν ούτε λεπτό στο ντέρμπι της προηγούμενης Κυριακής, θα διαπιστώσει πως υπάρχει μια ενδεκάδα αξιόλογων παικτών που δεν έπαιξαν ούτε λεπτό, οι οποίοι σχηματίζουν μια ενδεκάδα ικανή να διεκδικήσει ακόμη και το πρωτάθλημα!

Χωρίς διάθεση υπερβολής, μια ματιά τις γραμμές που ακολουθούν θα σας πείσει για του λόγου το αληθές. Το πρώτο που πρέπει να θυμίσουμε, είναι το ποιοι έπαιξαν κόντρα στους "κιτρινόμαυρους".

Το αρχικό σχήμα αποτέλεσαν οι Καπίνο - Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια - Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς - Σεμπά, Φορτούνης, Ελιουνούσι - Ιντέγε. Ως αλλαγές χρησιμοποιήθηκαν Οι Βιάνα, Καμπιάσο και Τσόρι Ντομίνγκες.

Στον πάγκο χωρίς να χρησιμοποιηθούν ούτε για ένα λεπτό έμειναν, μεταξύ άλλων, οι δύο πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες του ρόστερ και του πρωταθλήματος ολόκληρου, ο Όσκαρ Καρντόσο και ο Μάρκο Μάριν.

Αμφότεροι στοίχισαν περισσότερο από 1,5 εκατομμύριο ως αποζημίωση στις ομάδες τους, ενώ οι ετήσιες απολαβές τους προσεγγίζουν τα 2 εκατομμύρια!

Για να μην πάμε μακριά τη βαλίτσα, δεν πήραν μέρος στο πρώτο μεγάλο παιχνίδι της σεζόν οι Λεάλι - Ελαμπντελαουί, Ρομαό, Σιόβας, Τσιμίκας - Μανιάτης, Μπουχαλάκης, Πάρντο, Μάριν - Πασιένσια και Καρντόσο, οι οποίοι σε μια διάταξη 4-4-2 θα μπορούσαν να χτυπήσουν τίτλο ή έστω μία από τις θέσεις που οδηγούν σε ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Οι περισσότεροι από τους προαναφερθέντες, δεν ήταν σε κατάσταση να αγωνιστούν. Μανιάτης και Σιόβας δεν υπολογίζονται, μέχρι στιγμής τουλάχιστον.

Ο Ομάρ προέρχεται από -σοβαρό- τραυματισμό, όπως και οι Μπουχαλάκης, Καρντόσο, Μάριν, Ρομαό, Πασιένσια αποκτήθηκαν αργά κι έχασαν το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας.

Όλοι αυτοί, όμως, ή σχεδόν όλοι, μετά από τη διακοπή, θα είναι σε επίπεδο να διεκδικήσουν θέση. Όχι μόνο στη 18άδα, αλλά και στην 11άδα.

Όλα τα παραπάνω, αναφέρονται για να καταλάβει εύκολα ο καθένας από εμάς τι "καράβι" και τι επιλογές καλείται να ζυγίσει από εδώ και πέρα η τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού.

Θα καταφέρει να μοιράσει την τράπουλα έτσι ώστε να μην αφήσει κανέναν παραπονεμένο, αλλά και να διατηρήσει η ομάδα την ισχύ της, χωρίς σκαμπανεβάσματα ή αναταράξεις;

Ακολουθούν πολλά και δύσκολα παιχνίδια, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση του επόμενου Σαββάτου με τον (ισόβαθμο στους 9 πόντους) Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να το διαπιστώσουμε και να δούμε πως θα "τσουλήσει" η σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις. Η μπάλα, λοιπόν, στα πόδια του Μπέντο που πρέπει πέρα από καλός κόουτς να αποδειχθεί και αξιόπιστος "καπετάνιος"...

Photo credits: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ