OPINIONS

Η' θα αλλάξει ο Μπέντο τον Ολυμπιακό ή ο Ολυμπιακός τον Μπέντο

Η' θα αλλάξει ο Μπέντο τον Ολυμπιακό ή ο Ολυμπιακός τον Μπέντο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δεν είναι υπερβολή το να ισχυριστεί κανείς ότι από τα εντός έδρας ματς με ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ θα κριθούν πολλοί και πολλά με πρώτο τον Πάουλο Μπέντο! Γράφει ο Σταύρος Γεωργακόπουλος.

Μια σειρά εξελίξεων δρομολογήθηκαν στον Ολυμπιακό με το σφύριγμα της λήξης του αγώνα στη Λάρισα. Η ήττα στις καθυστερήσεις πόνεσε πολύ. Η εικόνα της ομάδας ακόμη περισσότερο. Το βάρος της ευθύνης έπεσε αναπόφευκτα στον Πάουλο Μπέντο. Όχι επειδή δεν έχει κάνει θαύματα από την ημέρα που ανέλαβε την ομάδα. Σε 50 μέρες, άλλωστε, και με την ομάδα να έχει αλλάξει ήδη δύο προπονητές, το έργο του ήταν εκ προοιμίου δύσκολο.

Στις 8 Αυγούστου φόρεσε για πρώτη φορά την ερυθρόλευκη φόρμα ο Πορτογάλος. Από τότε μέχρι τώρα το βασικό ζητούμενο είναι να δώσει ταυτότητα και χαρακτήρα στην ομάδα. Αυτό δεν έχει καταφέρει και τα volt στην καρέκλα του έχουν αυξηθεί ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με τον ΑΠΟΕΛ και του κυριακάτικου ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Δεν ήταν είδηση η χθεσινή παρουσία του Γιάννη Βρέντζου στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Ο διευθύνων σύμβουλος, ο οποίος εξακολουθεί να έχει εκτελεστικό ρόλο για όλα στην ΠΑΕ, λόγω της “απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο” που έχει επιβληθεί στον Βαγγέλη Μαρινάκη, πηγαίνει συχνά-πυκνά στο αθλητικό κέντρο της ομάδας.

ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΙΤΟΣ

Η είδηση εντοπίζεται στο τι είπε χθες με τον Πορτογάλο τεχνικό. Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι του μετέφερε την επιθυμία της διοίκησης, να... πλησιάσει περισσότερο τους παίκτες. Να τους μιλήσει, να... πιάσει το σφυγμό τους. Να μην είναι τόσο απρόσιτος σε μια κρίσιμη περίοδο που οι παίκτες πρέπει να παίξουν και για τον προπονητή τους. Όχι μόνο για τα συμβόλαιά τους και τη φανέλα που φορούν...

Η' θα αλλάξει ο Μπέντο τον Ολυμπιακό ή ο Ολυμπιακός τον Μπέντο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μέχρι τώρα ο 47χρονος κόουτς έχει επιλέξει τα τετ α τετ ως μορφή επικοινωνίας με τους παίκτες του. Τους καλεί στο γραφείο και τους εξηγεί τις αποφάσεις του. Πριν από τον αγώνα με τον Ηρακλή, για παράδειγμα, τα είπε για περίπου μισή ώρα με τον Ντα Κόστα εξηγώντας τους λόγους που θα μείνει εκτός αποστολής για να επιστρέψει στα επόμενα παιχνίδια. Όπως κι έγινε... Το πρωί της Τρίτης επέλεξε να πει και δύο κουβέντες προς όλη την ομάδα. Τα τυπικά μεν, τα είπε δε...

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΤΟ 4-4-2

Για όσους αναρωτιούνται πώς η πιθανή ενδεκάδα για τον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ είχε αρχίσει να διαρρέει σε εφημερίδες και ιστοσελίδες από τη Δευτέρα που ο Ολυμπιακός δεν έκανε προπόνηση (ρεπό) η εξήγηση, επίσης, είναι διαφορετική. Η ομάδα είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Μια οικογένεια. Όταν κάτι δεν πάει καλά γίνονται κουβέντες, δημιουργείται κλίμα κι αυτό όλοι το αφουγκράζονται. Ο προπονητής δεν είναι κλεισμένος μέσα σε γυάλα...

Κατάλαβε, λοιπόν, κάποια πράγματα ο Πάουλο Μπέντο, έστω κι αν στις δηλώσεις του ενόψει του αυριανού αγώνα στο “Γ. Καραϊσκάκης” υπεραμύνθηκε των επιλογών του, υποστήριξε ότι δουλεύει παράλληλα το 4-2-3-1 και το 4-4-2, ενώ τα έβαλε και λίγο με τους παίκτες του, λέγοντας “δεν είχαμε τη δυναμική που απαιτούσε ο αγώνας, κυρίως στο β' ημίχρονο”. Ήταν από έξυπνη έως πονηρή αυτή η ατάκα, καθώς ο Πορτογάλος άφησε να εννοηθεί πως όταν εφαρμόζεις σωστά ένα σύστημα στο πρώτο ημίχρονο, δεν είναι δυνατόν να μην ξέρεις να το ακολουθήσεις στο δεύτερο μέρος. Με άλλα λόγια, ήταν σα να λέει “το ξέρουμε το 4-4-2, αλλά δεν το υποστηρίξαμε σωστά”.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ 4-2-3-1

Το ζητούμενο, από εδώ και πέρα είναι πώς θα διαχειριστεί η τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό παιχνίδι, απέναντι σε μία ομάδα με αυξημένο κίνητρο, αλλά και εμπειρία ευρωπαϊκού επιπέδου. Ο ΑΠΟΕΛ έχει δώσει αγώνες και αγώνες τέτοιας εμβέλειας τα τελευταία χρόνια και θα αποτελέσει σκληρό καρύδι.

Η' θα αλλάξει ο Μπέντο τον Ολυμπιακό ή ο Ολυμπιακός τον Μπέντο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πάουλο Μπέντο, λοιπόν, κατάλαβε ότι στην παρούσα φάση ισχύει ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου “όλοι οι καλοί χωράνε”. Γι' αυτό και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Με Φορτούνη, Μάριν, με το πιο έμπειρο αμυντικό δίδυμο (Μποτία - Ντα Κόστα), χωρίς εκπλήξεις και με το δοκιμασμένο 4-2-3-1. Με αυτό τον τρόπο θα σπρώξει τη μπάλα στα πόδια των “αστεριών” του, θα τους μεταθέσει και την ευθύνη, ενώ θα αποκτήσει και το άλλοθι πως “αυτή τη φορά τουλάχιστον οι επιλογές δεν ήταν κόντρα στη λογική”.

ΕΧΕΙ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ "ΖΩΕΣ"

Δεν είναι υπερβολή, έστω κι αν φαίνεται έτσι, το να ισχυριστεί κανείς ότι από τα εντός έδρας ματς με ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ θα κριθούν πολλοί και πολλά με πρώτο τον Μπέντο. Σήμερα έχει άλλες δύο “ζωές”. Δύο “κανονάκια” που λέγαμε πιτσιρικάδες όταν παίζαμε στα πρώτα ηλεκτρονικά, συνήθως ξεχασμένα δίπλα σε κάποιο περίπτερο. Από το “πώς” και το “τι” θα δείξει ο Ολυμπιακός θα φανεί σε μεγάλο βαθμό αν ο Μπέντο μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο την ομάδα.

Αν δεν την αλλάξει, θα τον αλλάξουν. Κι αυτό δεν είναι εκτίμηση. Αποτελεί απόρροια ρεπορτάζ. Για να μην ξεχνιόμαστε, βέβαια, και ο Μίτσελ δύο φορές είχε φλερτάρει με την απόλυση, αλλά ντρίμπλαρε σωστά την ύστατη ώρα. Για να δούμε ποια θα είναι και τα αντανακλαστικά του Πάουλο. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον ο χειρισμός από εδώ και πέρα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αποστολή του Ολυμπιακού για τον ΑΠΟΕΛ
Μπέντο: "Να συνειδητοποιήσουμε τι πρέπει να κάνουμε"
Θεοδωρίδης: "Έτσι θα νικήσει το ΑΠΟΕΛ ο Ολυμπιακός"
Πρώτη φορά μαζί Φορτούνης – Μάριν!
Η πιο μαγική ντρίμπλα του Ζιοβάνι στην Ελλάδα!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ