OPINIONS

Βαγγέλη, κλείσε τα αυτιά σου

Βαγγέλη, κλείσε τα αυτιά σου

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης δεν κάνει καλή σεζόν... Είναι αλήθεια αυτό. Όμως δεν είναι λύση να επηρεάζεται από το... bullying που δέχεται τον τελευταίο καιρό. Η λύση είναι να κλείσει τα αυτιά του και να βοηθήσει κι άλλο τον Ολυμπιακό. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.

Ο Βασίλης Σπανούλης τρέφεται από την κριτική. Οταν καταλάβει πως ακούγονται αρνητικά σχόλια γι αυτόν, βρίσκει ακόμα μεγαλυτερο κίνητρο και γίνεται ακόμα καλύτερος. Δεν είναι όμως αυτός ο κανόνας. Αυτή είναι η εξαίρεση. Διότι ο αρχηγός του Ολυμπιακού είναι ξεχωριστός. Λιγότερο ανθρώπινος σε σχέση με τους υπόλοιπους παίκτες.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης είναι αυτό που λέμε κοινός... θνητός. Στη ζωή του είναι ακριβώς όπως οι περισσότεροι. Δεν είναι ρομπότ και λειτουργεί πολύ με το συναίσθημα. Συνάμα επηρεάζεται από το περιβάλλον και η έντονη κριτική σε βαθμό... bullying, τον κάνει να χάνει τον εαυτό του.

Είναι αλήθεια βέβαια ότι η έντονη κριτική για τον 28χρονο πλέι μέικερ δεν ήρθε από μόνη της, αλλά ήταν συνέπεια της κακής σεζόν που κάνει. Της χειρότερης από κάθε άποψη από την ημέρα που φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού. Και ειδικά τα τρία τελευταία ματς στην EuroLeague, καθώς σε σύνολο 47 λεπτών, ο Μάντζαρης έχει 2 πόντους με 0/1 δίποντο, 0/8 τρίποντα, 2/2 βολές, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 11 φάουλ και -10 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

Όλα αυτά δε, σε συνδυασμό με το πλουσιοπάροχο συμβόλαιο που υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι και ανέβασε ακόμα περισσότερο τις απαιτήσεις του κόσμου για τον Βαγγέλη. Βέβαια, κάθε αθλητής το συμβόλαιό του το υπογράφει με βάση όσα έκανε πριν στην καριέρα του, όχι για όσα πρόκειται να κάνει, αλλά αυτή είναι διαφορετική ιστορία. Και παλιότερα ήταν δικαίως αδικημένος με βάση τις αποδοχές του, τώρα είναι χρυσοπληρωμένος.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ακόμα κι έτσι όμως, κάθε φορά που βρίσκεται στο παρκέ ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο Ολυμπιακός είναι στο + και όχι στο -, δηλαδή οι ερυθρόλευκοι νικούν συνήθως, όσο αυτός αγωνίζεται. Προφανώς και δεν φαίνεται στη στατιστική η προσφορά του, ο καθρέφτης όμως κάθε παίκτη είναι η ομάδα. Κι ακόμα με φέτος, ο Μάντζαρης τον βοηθάει τον Ολυμπιακό, ακόμα και χωρίς να γράφει το κοντέρ.

Εννοείται όμως πως αυτό δεν φτάνει. Στα 28 του είναι υποχρεωμένος να βγει ακόμα πιο μπροστά. Να κλείσει τα αυτιά του, να ασχολείται όσο το δυνατόν λιγότερο με τις κακές γλώσσες και τα κουτσομπολιά, να γίνει λιγότερο ανθρώπινος αν γίνεται. Διότι όλο αυτό το bullying ο Μάντζαρης το δέχεται επειδή δεν μπαίνει στη διαδικασία να προστατεύσει τον εαυτό του και εμπιστεύεται πιο πολύ απ' ό,τι πρέπει άλλους ανθρώπους.

Η σεζόν μπαίνει, λοιπόν, στην τελική της ευθεία και ο Ολυμπιακός τους έχει ανάγκη όλους. Ο Μάντζαρης έχει περάσει κι άλλες φορές δύσκολα και στο τέλος της σεζόν ήταν εκεί για την ομάδα του. Ας θυμηθούμε για παράδειγμα τις περυσινές εμφανίσεις του στο Final Four της Κωνσταντινούπολης, που ήταν απολαυστικός.

Αν κλείσει τα αυτιά του στα κουτσομπολιά, πάψει να μπαίνει στα social media και προστατευτεί από το περιβάλλον του στις δύσκολες στιγμές που περνάει, σε λίγο καιρό θα τα θυμάται όλα αυτά και θα γελάει. Και ο κόσμος του Ολυμπιακού θα τον αποθεώσει ξανά...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ