OPINIONS

Το λυπημένο Τορίνο ζει στον κόσμο του

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει από το λυπημένο Τορίνο για την Εθνική μας ομάδα, η οποία είναι έτοιμη για την έναρξη του προολυμπιακού τουρνουά κόντρα στο Ιράν.

Το Προολυμπιακό αρχίζει, αλλά επί του παρόντος δεν το έχει πάρει χαμπάρι κανείς στον πλούσιο - αλλά μελαγχολικό - λόγω ποδοσφαίρου - ιταλικό βορρά

Θα χρειαστούν λίγες ημέρες για το ξεπεράσουν οι Ιταλοί τον αποκλεισμό της Εθνικής τους ομάδας από την Γερμανία στο Euro της Γαλλίας... Ε, πάνω κάτω τις ίδιες μέρες θα χρειαστεί να μετρήσουν οι ατζούρι μέχρι να καταλάβουν εδώ στο Τορίνο ότι η Εθνικής τους ομάδα στο μπάσκετ διεκδικεί το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο.

Ακόμα κι έξω από τις Ολυμπιακές εγκατάσεις, εδώ που βρίσκονται το Παλα Ολύμπικο (ή αλλιώς Παλασπόρτ Αλπιτούρ) και ακριβώς δίπλα το θρυλικό Κομουνάλε - έδρα της Τορίνο - ουδείς μπορεί να καταλάβει ότι σε λιγότερο από 24 ώρες γίνεται μια τόσο σπουδαία μπασκετική διοργάνωση. Αλλωστε μιλάμε για μια πόλη που δεν έχει ιδιαίτερη παράδοση στο άθλημα και ο κόσμος ζει προς το... παρόν στον κόσμο του. Περισσότερη ζήτηση έχουν τα εισιτήρια για την συναυλία της Ριάνα στις 11 Ιουλίου, παρά για τους αγώνες της παρέας του Γκαλινάρι, του Μπελινέλι και του Ντατόμε.

Related content

Πίσω στα δικά μας, δηλαδή τα μπασκετικά, το ματς με το Ιράν αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα από τους διεθνείς, αλλά εύκολα ή δύσκολα η νίκη θα έρθει. Η πρεμιέρα και το ματς με το Μεξικό θα είναι κάτι σαν συνέχεια των φιλικών προετοιμασίας, μέχρι να έρθουν τα ημιτελικά. Η Ελλάδα θέλει κατ' αρχάς να κερδίσει την Παρασκευή (μάλλον την Κροατία) και μετά να τα παίξει όλα για όλα με την Ιταλία.

Προβλήματα δεν υπάρχουν, οι διεθνείς το διασκεδάζουν και περισσότερο απ' όλους ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ακόμα και για τους φιλάθλους στο Τορίνο είναι ιδιαίτερη η παρουσία του στο Προολυμπιακό, ο κόσμος τον αναγνωρίζει και σπεύδει για φωτογραφίες μαζί του. Το ίδιο ισχύει και για τον Γιάννη Μπουρούση, που έχει παίξει στην Ιταλία και είναι γνωστός...

Τα footshirts καλωσορίζουν τα...νεογέννητα hoopshirts γιατί αγαπάνε και το μπάσκετ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ