OPINIONS

Τα λέμε το Σάββατο...

Τα λέμε το Σάββατο...

Η Μεγάλη Βρετανία το πάλεψε, αλλά η διαφορά ποιότητας ήταν τεράστια. Ας περιμένουμε λοιπόν για συμπεράσματα το Βελιγράδι, όταν θα μπει και ο Γιάννης στην ομάδα. Μετά το ματς με τη Σερβία, θα έχουμε πραγματική εικόνα για την Εθνική. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.

Ο τελικός του τουρνουά της Πάτρας βοήθησε την Εθνική να βγάλει πιο χρήσιμα συμπεράσματα... Μ ην κοιτάτε το 92-64. Η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι τεράστια, όμως το δεύτερο φιλικό δεν είχε καμία απολύτως σχέση με το πρώτο. Η Μεγάλη Βρετανία έβαλε δυσκολίες στην ελληνική ομάδα, τα 18 επιθετικά της ριμπάουντ είναι ένα στοιχείο που ο Κώστας Μίσσας το κράτησε, το σημείωσε και ξέρει ότι δεν μπορεί να περάσει... έτσι.

Βέβαια με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο παρκέ η Ελλάδα θα γίνει ακόμα πιο δυνατή στον τομέα των ριμπάουντ, αλλά όπως και να έχει, η αθλητική Μεγάλη Βρετανία προκάλεσε τους πρώτους πονοκέφαλους. Διότι είναι ωραίο να βλέπουμε την Εθνική να δημιουργεί ωραίες φάσεις, να βγάζει αιφνιδιασμούς, να καρφώνει, αλλά τα φιλικά δεν ενδείκνυνται για χαρές και πανηγύρια. Τα ματς προετοιμασίας είναι να κρατάς μόνο να άσχημα και να προσπαθείς να τα διορθώνεις.

Γενικές διαπιστώσεις έγιναν, βέβαια, για την Εθνική. Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν πολλές λύσεις, είναι σαφές ότι ο Νίκος Παππάς θα έχει ξεχωριστό ρόλο στην περιφέρεια της ομάδας, ότι το σχήμα με δύο γκαρντ θα είναι μόνιμο. Είναι επίσης εμφανές ότι ο Γιώργος Παπαγιάννης μπορεί στα 20του χρόνια να σταθεί αξιοπρεπέστατα πίσω από τον Γιάννη Μπουρούση στη θέση "5" και μένει να δούμε ποιος θα είναι ο 3ος σέντερ. Θα είναι ο Γιώργος Μπόγρης ή θα είναι ο μπαλαντέρ Δημήτρης Αγραβάνης, που θα μπορεί να προσφέρει και στις δύο θέσεις των ψηλών.

Δεν είναι όλα εύκολα για τον Κώστα Μίσσα, που μάλλον θα χρειαστεί να αδικήσει έναν παίκτη όταν αποφασίσει για τη 12αδα. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο Γιώργος Μπόγρης και ο Δημήτρης Αγραβάνης θα παλέψουν λογικά για τις θέσεις 11 και 12 της Εθνικής, όποιος μείνει έξω θα αισθανθεί αδικημένος. Ακόμα και ο Μήτογλου θα μπορούσε να διεκδικήσει θέση, στο ματς με την Μεγάλη Βρετανία έδειξε θάρρος και θράσος.

Αυτά προς το παρόν, άλλωστε το τουρνουά της Πάτρας δεν είναι για πολλές κουβέντες. Σιγά σιγά ο βαθμός δυσκολίας των αγώνων προετοιμασίας θα δυσκολεύει και στο τέλος της εβδομάδας θα μπορούμε να δούμε περισσότερα. Την Παρασκευή με το Μαυροβούνιο και κυρίως το Σάββατο με τη Σερβία, τα ματς θα είναι πραγματικά δύσκολα. Και θα δούμε και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο παρκέ, κάτι που θα αλλάξει την εικόνα της Εθνικής. Θα δούμε σε ποια θέση θα χρησιμοποιηθεί, ποιος θα είναι ο ρόλος του, πώς θα χρησιμοποιηθούν οι υπόλοιποι. Και μετά θα βγουν ακόμα πιο ασφαλή συμπεράσματα.

ΥΓ.: Κάτι άσχετο με την Εθνική. Μια ομάδα κάνει μεταγραφές, έχει βγάλει διαρκείας, φτιάχνει το γήπεδό της, όμως μπορεί να μείνει με τη θέση - στην Stoiximan.gr BasketLeague - στο χέρι. Διότι είναι ήδη ασυνεπής και η συμφωνία που έχει κάνει, δεν έχει τηρηθεί... Κι αυτό θα φέρει και συνέπειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ