OPINIONS

Σπίτι με δύο Γιάννηδες...

Σπίτι με δύο Γιάννηδες...

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος εξηγεί ότι η παρουσία του Μπουρούση και του Αντετοκούνμπο στην Εθνική είναι ικανή να φέρει την προκοπή...

Η Εθνική δεν έγινε από την μία ημέρα στην άλλη... παντοδύναμη επειδή ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα δώσει το παρών στο Τορίνο , πρόλαβε όμως ήδη να δώσει ενδιαφέρον στον ένα μήνα που απομένει μέχρι να ολοκληρωθεί το Προολυμπιακό.

Ο παίκτης των Μπακς θα είναι το σήμα κατατεθέν της ελληνικής ομάδας στη νέα προσπάθεια που ξεκινά και παρότι ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι στα 22 του είναι έτοιμος να ηγηθεί της προσπάθειας, ένα πράγμα δεν αλλάζει. Η Εθνική ομάδα αποκτά αυτόματα εμπορική αξία, γίνεται θέμα συζήτησης εν μέσω μεταγραφολογίας και Euro στο ποδόσφαιρο. Αυτό από μόνο του δίνει κάτι σημαντικό και στο μπάσκετ και στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Συνάμα δίνει την ελπίδα ότι μπορεί να δημιουργηθεί κάτι καλό, βασισμένος στις ικανότητες του Αντετοκούνμπο.

Αν τα βάλουμε κάτω, άλλωστε, παρά τις απώλειες που έχει η Εθνική αυτό το καλοκαίρι, εν τέλει δεν χάνει τους δύο παίκτες που έκαναν θραύση καθ' όλη τη διάρκεια της σεζον. Ο Γιάννης Μπουρούσης στην Ευρωλίγκα και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ... Ένας από τους δύο δεν θα ήταν αρκετός, όμως και οι δύο μαζί είναι πάρα πολύ σημαντικοί. Ο Μπουρούσης θα είναι ο εγγυητής της μετάβασης στην επόμενη μέρα, ο ηγέτης που θα βγει μπροστά στα δύσκολα, όπως έκανε όλη τη χρονιά με την Λαμποράλ.

Επί της ουσίας, η Εθνική θα είναι κάτι σαν τους Βάσκους στο Προολυμπιακό. Ένα αουτσάιντερ, με τον Μπουρούση μπροστάρη και πολλούς αθλητικούς παίκτες στο πλάι του. Ανεξάρτητα από το αν θα μπορούσαν και να βρίσκονται και κάποιοι άλλοι στο ρόστερ - έμεινε εκτός είτε από επιλογή κόουτς είτε λόγω τραυματισμού - είναι σαφές ότι και άγχος δεν θα υπάρχει και το ταλέντο θα περισσεύει. Συν τοις άλλοις, οι περισσότεροι διαθέτουν αθλητικά προσόντα, ώστε να υποστηρίξουν και το παιχνίδι του Αντετοκούνμπο, αλλά και τον Μπουρούση. Βέβαια θα χρειαστεί να περιμένουμε και την τελική μορφή της 12αδας, ο Κώστας Σλούκας είναι άγνωστο αν θα τα καταφέρει και αν λείψει θα είναι άλλη μια σημαντική απώλεια, όμως τουλάχιστον η δυνατή βάση υπάρχει.

Και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα - όπως είπαμε - η παρουσία του Αντετοκούνμπο δίνει από μόνη της ένα έξτρα ενδιαφέρον. Το παιδί είναι ήδη ένας σταρ στην Ελλάδα, ο κόσμος τον αγαπάει πραγματικά. Κάτι που φαίνεται σε κάθε βήμα που κάνει στη χώρα μας, σε κάθε εκδήλωση που συμμετέχει. Και πάνω απ' όλα αποδεικνύει αυτό που κάποτε έλεγε - και αυτός και ο αδελφός του ο Θανάσης - ότι δεν θα ξεχάσει την αγάπη και τη βοήθεια που έλαβε από την χώρα του... Μακάρι να μην το ξεχάσουν αυτό ποτέ και οι Ελληνες. Ή μάλλον οι Ελληνάρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ